Barangolások Bilbaotól Portóig - Spanyolország és Portugália

Barangolások Bilbaotól Portóig - Spanyolország és Portugália
Barangolások Bilbaotól Portóig - Spanyolország és Portugália
Barangolások Bilbaotól Portóig - Spanyolország és Portugália
Barangolások Bilbaotól Portóig - Spanyolország és Portugália
Barangolások Bilbaotól Portóig - Spanyolország és Portugália

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 0 Ft / fő / 8 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Repülős körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel
Bilbao – San Sebastian – Pamplona - Bilbao - Santander - Santillana del Mar - Covadonga - Oviedo - Gijon - Lugo - La Coruna - Santiago de Compostela - Combarro - Pontevedra - Porto

Időpont: 2017. szeptember 19 – 27. (8 éjszaka)

Észak-Spanyolország turisták által kevésbé ismert, vad tájai gyönyörű középkori falvakkal és városokkal, csipkézett partokkal és a dél vidékeitől merőben eltérő mentalitással és gasztronómiával várják, hogy felfedezzék őket. Baszkföld páratlan világa, a zöldellő hegyek között megbújó Bilbao, a gyönyörű fekvésű, tengerparti San Sebastian, mely idén Európa egyik kulturális fővárosa, Pamplona, melyet a júliusi San Fermín ünnep bikafuttatásai tettek nevezetessé, Asztúria és székhelye, a Vicky, Cristina, Barcelona című Woody Allen filmből is ismerős Oviedo, és Galícia zöldellő, szilaj, sziklás partvidékű tartománya külön-külön is megérne egy utazást. A körutazás egyik legkiemelkedőbb látványossága Santiago de Compostela középkori városa, mely a francia-spanyol határtól 900 km hosszan húzódó El Camino zarándokút végállomása.
A körutazás Észak-Spanyolország legszebb vidékei után Észak-Portugália nem kevésbé gyönyörű tájain barangol. Portó városának szépsége sokak szerint vetekszik Lisszabonéval. A környék napsütötte völgyeinek szőlői adják a világhírű portói bort és az üdítő „vinho verdét” – zöld bort. Az észak-portugál vidék tájait ódon várkastélyok, udvarházak, egyszerű, román stílusú templomok, és olyan városok gazdagítják, mint a Lima folyó torkolatánál fekvő, hangulatos Viana do Castelo, az egykori püspöki székhely, Braga, és a portugál nemzet bölcsője, Guimáres.

Minimum létszám 20 fő.


Program:

1. nap
Elutazás Bilbaóba menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással. A megérkezés függvényében látogatás Azpeitiában, Loyolai Szent Ignác szülővárosában. Továbbutazás a festői San Sebastianba. Bejelentkezés és a szobák elfoglalása. Szállás San Sebastian környékén.

2. nap
Utazás Pamplonába, Navarra tartomány fővárosába, amely elsősorban a minden évben, júliusban megrendezésre kerülő san fermini bikafuttató fesztiválról nevezetes, ahol amatőr bikafuttatók próbálhatják ki bátorságukat és szerencséjüket. A hangulatos kisvárosban az óváros, a XV. századi Catedral de Santa Maria la Real és a Citadella a legfőbb látnivalók. Kora délután visszautazás San Sebastianba. Városnézés a „mini Riónak” is nevezett, gyönyörű fekvésű városban, amely idén Európa egyik kulturális fővárosa. A „La Concha” öböl mentén fekvő város zöldellő hegyeivel kagyló alakú öblével, arany homokú strandjaival lenyűgözi a látogatót. Az óváros - a Parte, a Centro Romántic sétáló és bevásárló utca, a szecessziós homlokzatú lakóházak megtekintése. A belváros sétáló utcái a baszk konyhák világhírű helyszíneiként is ismertek. Szállás San Sebastian környékén.

3. nap
Reggeli után indulás Bilbaóba, Baszkföld legjelentősebb városába. Panorámás városnézés során a Szent Jakab-katedrális, az óváros erődítményének helyére épített San Antón templom, a barokk Szent Miklós templom, a Plaza Nueva, az Arriaga színház, a Frank Gehry által tervezett Guggenheim Múzeum különleges épületének megtekintése kívülről, séta az óvárosban. Továbbutazás Castro Urdináles tengerparti városkán keresztül Santanderbe. Rövid pihenő és ebédidő a tengerparti sétánynál. Utazás a hosszú, homokos strandok városába, Santanderbe, amely a világ egyik legerősebb bankrendszerét képviseli. Fotó szünet a tengerparton, ahonnan panoráma nyílik a híres Magdalena-félszigetre is. Szállás Santander környékén.

4. nap
Reggeli, majd továbbutazás az egyik legősibb, középkori lovagvárosba, Santillana del Marba. A városka lenyűgöző román kori és gótikus épületeiről nevezetes. Ezt követően látogatás a 2 km-re lévő Altamirai Múzeumban, ahol a híres barlangrajzok „hasonmásai” láthatók. Koradélután továbbutazás Covadongába. Az út a Picos de Europán, Európa legrégebbi nemzeti parkján át vezet. Covadonga jelentős történelmi szereppel bír: a falucskában aratott győzelmet 722-ben a spanyolok első asztúriai királya, Don Pelayo a mórok felett. Érkezés után a Covadongai Szent Barlang megtekintése. A barlangban látható katolikus szentélyt a Covadongai Szűz (La Santina) tiszteletére szentelték fel. Ezt követően utazás Oviedo egyetemi városába. Szállás Oviedo környékén.

5. nap
Reggeli után utazás Asztúria legnépesebb, s egyben Spanyolország egyik legfontosabb kikötőjével rendelkező tengerparti városába, Gijonba. A Zöld part kiemelkedő városa szépen megőrzött óvárosával, több száz éves házaival, békés kertjeivel és partjaival különleges látnivaló. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum megtekintése, majd utazás jellegzetes, észak-spanyolországi városkákon – Luarca, Ribadeo – áthaladva. Az Eo folyó partján fekvő Ribadeo Galícia határán fekszik, itt kezdődnek a híres Rias Altas-ok, Galícia szárazföldbe benyúló öblökkel és sziklák közé szorított fjordokkal szabdalt, festői partszakaszai. Megérkezés Lugo városába, melynek legfőbb látnivalója a II-III. században a rómaiak által emelt több mint 2 km hoszzú bástyasétány. Panorámás városnézés után a szállás elfoglalása Lugo környékén.

6. nap
Reggeli után indulás a galíciai La Coruna kikötővárosba, a „becsületes galíciaiak városába”, melyet jellegzetes, üvegezett erkélyeiről kristályvárosnak is hívnak. A nyüzsgő város színes látnivalói közé tartozik a Herkules torony – egy 2000 éves világítótorony, az Endesa Termeic – Európa legmagasabb kéménye, a cirádás városháza. Panoráma városnézést követően szabad program, amely során alkalom nyílik a Hercules torony és az ahhoz tartozó modern interaktív múzeum megtekintésére. Délután továbbutazás Santiago de Compostelába, majd a szállás elfoglalása. Szállás Santiago környékén.

7. nap
Reggeli után városnézés Santiago de Compostelában, Galícia fővárosába, amely a világ negyedik legnagyobb katolikus zarándokhelye. A helyiek szerint az árkádos, köves utcák, esőben nyújtják a legvarázslatosabb látványt, amikor a város szinte ragyog. A város legkiemelkedőbb látnivalója, a katedrális megtekintése, amely Spanyolország legnagyobb román kori temploma és oltára feltételezhetően Szent Jakab apostol sírját őrzi. A délután szabad a város további, önálló felfedezésére. Szállás Santiago de Compostela környékén.

8. nap
Reggeli után indulás Pontevedrán keresztül, Portóba. A Pontevedra felé vezető úton rövid megálló a festői szépségű halászfaluban, Combarróban, ahol a nagyon jó állapotban megőrzött tradícionális galíciai építmények a főszerepelők. A régió fővárosa, Pontevedra meglátogatása, séta az óvárosban, majd továbbutazás a portugáliai Portóba. Látogatás és borkóstoló Vila Nova de Gaia negyed egyik borospincéjében. Szállás Porto környékén.

9.nap
Porto Portugália második legnagyobb városa, történelme egészen a római korig nyúlik vissza. Városnézés a hidak városában, a Boavista és a lenyűgöző tengerparti Foz negyed után az UNESCO Világörökség részét képező történelmi városrész meglátogatása. A Tőzsdepalota megtekintése után rövid megálló a csodálatos mozaikképeket ábrázoló Sao Bento vasútállomáson. Látogatás az ikertornyos, erődítmény jellegű székesegyháznál. Transzfer a repülőtérre és elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapestre.

 • Érintett orszagok
  Spanyolország, Portugália
 • Érintett városok
  Bilbao, Santiago de Compostela, Porto
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  -utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással, Budapest – Bilbao/ Portó – Budapest útvonalon, turista osztályon
  -a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  -8 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  -reggelis ellátása leírás szerinti programok
  -baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  -útlemondási biztosítás
 • Ár nem tartalmaz
  -illetékek
  -belépők díja
  -félpanzió felára
 • Szobajellemzők
  8 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban.

Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Ezerarcú Portugália - ősz és tavasz
Legjobb ár*:
239.000 Ft / fő / 7 éjtől *2018. március 10-i érkezéssel
Hajóút - Északi fővárosok
Legjobb ár*:
279.000 Ft / fő / 7 éjtől *2018. június 3-i érkezéssel
USA - A nyugati part fényei és a Grand Canyon - körutazás
Legjobb ár*:
652.000 Ft / fő / 10 éjtől *2018. május 3-i érkezéssel
Hajóút - Szingapúrtól Tokióig
Legjobb ár*:
1.289.000 Ft / fő / 17 éjtől *2018. április 12-i érkezéssel
Hajóút - Nyugat-Mediterrán csodák
Legjobb ár*:
289.000 Ft / fő / 12 éjtől *2018. október 24-i érkezéssel