Svájc: a Pilátus és a Jungfrau világa

Svájc: a Pilátus és a Jungfrau világa
Svájc: a Pilátus és a Jungfrau világa
Svájc: a Pilátus és a Jungfrau világa
Svájc: a Pilátus és a Jungfrau világa
Svájc: a Pilátus és a Jungfrau világa
Svájc: a Pilátus és a Jungfrau világa
Svájc: a Pilátus és a Jungfrau világa
Svájc: a Pilátus és a Jungfrau világa

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Busz
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 0 Ft / fő / éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Ticino mediterrán tóvidéke: Luganoi, Comoi- és a Garda-tó
6 nap / 5 éjszaka

Csúcsokra törünk, és meghódítjuk Svájc két legmagasabb pontját! A Plitáus-csúcsra a világ legmeredekebb hegyi vasútjával, a Jungfrau-csúcsra fogaskerekűvel kapaszkodunk fel, s páratlan panorámában gyönyörködhetünk! Programunkon a havas hegycsúcsokról a Como-tó és a Garda-tó parjára ereszkedünk alá. Még hajókázásra is lehetőségünk lesz!
Egy programban mennyi természeti szépség belefér!

1. nap: Szeged–Budapest–Kufstein–Innsbruck (730 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás Budapesten keresztül Ausztriába. Útközben pihenőt teszünk az Inn-folyó felett magasodó Kufstein várában, ahova felvonóval jutunk fel. Innsbruck környéki szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk.
2. nap: Sankt Gallen, Schaffhausen-vízesés, Zürich és Luzern (390 km)

Feldkirchből a Bodeni-tó irányába utazunk a Rajna völgyében. St. Gallenben pihenőt tartunk, megtekintve katedrálisát (Svájc legszebb barokk temploma) és a hozzá tartozó kolostori könyvtárat (a világörökség része). Tovább utazva a schaffhauseni Rajna vízeséshez érkezünk, ahol kishajókkal behajózunk a vízesés alatt emelkedő sziklához, majd felkapaszkodunk a vízesés kilátóteraszára is. Zürich felé vesszük utunkat, városnézés e tavak és dombok övezte, szép fekvésű városban. Óvárosa és a Grossmünster megőrizte ősi jellegét. A modern városrészekben felhőkarcolókat, irodaházakat, elegáns butikokat és üzleteket találunk. Továbbutazunk a Svájc szívében, a hegyek között a Luzerni-tó északi csücskében megbúvó Luzernbe, mely város több mint egy évszázada az ország legkedveltebb úti célja. Sétálunk belvárosban: a Reuss folyó felett fából épített Kápolna hídon átsétálva 11 festményt láthatunk szentekről, város történeti eseményekről (Európa legrégebbi fahídja!), víztorony, Oroszlános emlékmű és a régi városháza. Estére Luzern környéki szálláshelyünkre érkezünk (3 éj).
3. nap: A Pilátus-csúcs, Mürren és a Trümmelbach vízesése (170 km)

Egy jó reggeli után a Luzerni-tó partján egy kis dombon találjuk a Wagner Múzeumot, ahol egykoron a híres zeneszerző is élt. Fakultatív kirándulást ajánlunk: tartson velünk a Pilátus hegycsúcs meghódítására, ahová a Luzerni-tó partjáról világ legmeredekebb (48 fokos) hegyi vasútján jutunk fel (felvonójegy). A felhők felett 2128 méter magasságban tornyosuló csúcsai közül a legmagasabb a Tomlishorn-hegycsúcs. Felkapaszkodunk kilátóteraszára, sétálunk a kialakított sétautakon. E gyönyörű túra után szálláshelyünket érintve utazunk tovább a Lauterbrunnenbe. Fogaskerekű vonattal emelkedünk a sziklafalak mellett az apró települések fölé. Láthatjuk a 300 m mélyre zuhanó Staubach-vízesést, mely a környéket ezüstös vízpárával borítja be. A Jungfrau vidékének egyik gyöngyszeme Mürren, az autómentes település. Megpihenünk a hegyteraszon fekvő üdülőfaluban, melynek bájos házait virágözön borítja. Innen nézve kéznyújtásnyira vannak a Jungfrau, Eiger és Mönch hármas havas csúcsai, lecsúszó gleccserei. Séta és fotózás után Almundhubel kilátó teraszára utazunk, ahonnan a Schilthorn havas csúcsait láthatjuk (2973 m). Siklóval jutunk le a Lauterbrunnen-völgybe, ahonnan pár perces sétával érhetjük el a Trümmelbach-vízesést. A hegy gyomrában szinte tomboló pokol van. A Trümmelbach belsejét liften és lépcsőkön közelíthetjük meg (belépőjegy). Felejthetetlen élmények után estére szálláshelyünkre térünk vissza.
4. nap: Gleccserek világa, a Jungfrau-csúcs fogaskerekűvel (170 km)

Ezen a napon a Sarner-tó partján utazva először a két tó partján fekvő Interlakenbe érkezünk. Eleinte nyaralni érkeztek ide a turisták, később egész éves turista központtá avanzsálódott a gyönyörű fekvésű város, melynek minden évszakban megvan a maga szépsége. Szabad-
idő és pihenés a városban: kedvére sétálhat a fényűző szállodák és üzletek között, egyénileg ellátogathat Interlaken kastélyához és az Aare-folyó partjára vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Interlakenből a Berni Alpok Leghíresebb gleccservidékére, a Jungfrau világába utazunk. Először Grindelwaldba érkezünk – a települést a gleccserek falujának is nevezik. Utunkat az Eiger, Mönch és a Jungfrau meseszép panorámája kíséri, örök hó fedte csúcsaival. Grindenwaldból felejthetetlen élmény a fogaskerekű vonattal a Jungfrau csúcsára feljutni (a részvételt már jelentkezéskor kérjük jelezni / vonatjegy a helyszínen fizetendő)! Vonatunk részben a hegy belsejében haladva jut fel a Jungfrau csúcsára, útközben kilátópontokon megállva akklimatizálódunk a magasságokhoz, közben szemet gyönyörködtető kilátóteraszokról pillantunk alá a magas sziklafalaknak. A Jungfrau, az Aletsch-gleccser, az Eiger és a Mönch csúcsai mind a világörökség része. Átszállással jutunk fel a 3454 m-en lévő Obszervatóriumhoz, a Sphinx-kilátóhoz. Megtekinthetjük a hegy gyomrában lévő Jégpalotát, ahol számtalan szebbnél-szebb jégszobor található. Fakultatív étkezési lehetőség a csúcson, séta az örök hó birodalmában. (A kiránduláshoz réteges, meleg öltözék, vízálló sportcipő ajánlott.) Késő délután visszaindulunk kiindulási helyünkre, Grindelwaldba. (Ha nem kíván a fakultatív programon részt venni, szabadidejét Grindenwaldban töltheti.) Autóbuszra szállunk és majd szálláshelyünkre utazunk.
5. nap: Altdorf-Locarno-Lugano-Como (440 km)

Reggelit követően Altdorfban teszünk egy kis kitérőt, megtekintjük Tell Vilmos emlékművét, majd elhagyjuk a berni-Alpok vidékét és a Gotthard-hágón át a Ticino völgyében haladva a táj egyre délibb hangulatúra vált. A svájci Riviérán, locarnói filmfesztivál helyszínén megpihenünk. A vonzó üdülőhely olaszos belvárosa, festői sikátorai világszerte ismertek, sétálunk a tóparton. Svájc legdélebbi részére, a mediterrán hangulatú tó partján fekvő Luganóba utazunk. Lugano Svájc egyik legszebb városa, melyet turisták ezrei kedvelnek teraszos fekvése, mediterrán növényzete, virágos parkjai és panorámája miatt. Sétálunk a történelmi óvárosban, a híres bevásárló utcán, a Via Nassán, ahol érezhető Milánónak, a divat fővárosának közelsége. Fakultatív ajánlatunk: hajózásra hívjuk a szépséges lugánói tavon. A mediterrán vízparti települések és a felettük magasodó hegyormok látványa maradandó élményt nyújt a hajóról. Utunkat folytatva a Melidei-gáton átkelve a Dolomitok hátterében elnyúló Comói-tó kanyarulataival, fenséges látványával üdvözöl bennünket. A tó déli oldalán fekvő, egyik legkedveltebb településére Como városába utazunk. Ez az észak-olasz tóvidék legnagyobb városa. A rengeteg szép látnivalón túl, fekvése is lebilincseli az idelátogatót. Como városa a XII. sz.-ban a híres kőfaragó dinasztia, a „Comacinik” ősi fészke volt. A híres kőfaragók munkáit láthatjuk az óvárosban is. Főutcáján sétálva megnézzük a városházát és a dómot, sétálunk a szűk utcácskákban. Sok kis kávézó, étterem, szűk és hangulatos kis utcák várnak itt ránk, igazi olasz hangulat. Estére a Dolomitok vidékén lesz szállásunk.
6. nap: Garda-tó -Sirmione–Udine–Szlovénia–Budapest–Szeged (940 km)

Reggeli után a Dolomitok hegyvonulatait magunk mögött hagyva a Garda-tóba hosszan benyúló félsziget ékkövébe, a festői Sirmionébe utazunk. Lenyűgöző a kisváros panorámája, római kori villa maradványaival, szűk utcácskáival és üzleteivel mediterrán hangulatot áraszt. Sirmionéból hazafelé indulunk az Udine–Szlovénia–Budapest útvonalon. Érkezés az esti órákban, majd továbbutazás Szegedre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest–Hegyeshalom útvonalon csatlakozó utasaink ezt kérjük, vegyék figyelembe!)

 • Utazás módja
  Busz
 • Árak

 • Ár tartalmaz
  Utazás: autóbusszal
  Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda***, 1 éj gasthof
  Ellátás: 5x reggeli
 • Ár nem tartalmaz

  Árak és felárak (1 főre)


  Részvételi díj: 124.800 Ft    
  1ágyas felár: 44.000 Ft
  5x vacsora felár: (15 főtől) 29.900 Ft
  Választható biztosítások:
  BBP biztosítás: 550Ft/nap 
  CL PLUS biztosítás*: 7.200 Ft
  Fakultatív programok (15 főtől)
  Gleccserek világa és a Jungfrau-csúcs 6.800 Ft
  Jungfrau csúcs fogaskerekű vonatjegy (jelentkezéskor foglalni kell): 164 CHF
  Pilatus hegy fogaskerekű vonatjegy (jelentkezéskor foglalni kell): 58 CHF
  Trümmelbach vízesés belépő  kb: (jelentkezéskor foglalni kell): 15 CHF
  Hajóval a lugánói tavon 5.200 Ft
  Belépők és jegyek tájékoztató árai: 65 CHF+15 Euro
  Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 12 CHF

 • Ellátás
  Reggeli
 • További információk
  Minimális létszám: 35 fő

  Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét -Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

  Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
  – 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.800 Ft / 1 fő / éjszaka
  – 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 7.500 Ft / 1 fő / éjszaka
  – 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Zseppelin Utazási Iroda Az utazási iroda további ajánlatai »

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
USA - A nyugati part fényei és a Grand Canyon - körutazás
Legjobb ár*:
652.000 Ft / fő / 10 éjtől *2018. május 3-i érkezéssel
Ezerarcú Portugália - ősz és tavasz
Legjobb ár*:
239.000 Ft / fő / 7 éjtől *2018. március 10-i érkezéssel
Hajóút - Alaszka a gleccserek földjén
Legjobb ár*:
659.000 Ft / fő / 9 éjtől *2018. június 2-i érkezéssel
Afrikai szafari, Namíbia - csoportos körutazás
Legjobb ár*:
949.000 Ft / fő / 9 éjtől *2018. április 1-i érkezéssel
USA –„Elfújta a szél”- a titokzatos Dél
Legjobb ár*:
663.000 Ft / fő / 8 éjtől *2018. április 5-i érkezéssel