Szicília - A nap szigete - repülővel

Szicília - A nap szigete - repülővel
Szicília - A nap szigete - repülővel
Szicília - A nap szigete - repülővel
Szicília - A nap szigete - repülővel
Szicília - A nap szigete - repülővel
Szicília - A nap szigete - repülővel
Szicília - A nap szigete - repülővel

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 0 Ft / fő / éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Görög és normann emlékek nyomában mediterrán hangulatban
8 nap/7 éj

Végre könnyedén elérhető ez a távoli kis sziget, mely annyi szépséget rejt, hogy vonzza a kíváncsi utazót! Repülős programunkon 8 napig élvezheti Szicília minden adományát: napsütés, vakító kék ég és tenger szinte eggyé olvad a szemünk előtt! Fantasztikus látványosságok, mint az Etna, Palermo, Taormina, Cefalu feltárulnak nekünk, és olyan unikumokat is megismerünk, mint a templomok völgye, Agrigentó kikötője, vagy az Egadi-szigetek lagúnái! Várja Önt Szicília, repülővel!

1. nap: Budapest–Catania (repülővel)

Elutazás Budapest- Liszt Ferenc Repülőtérről menetrendszerinti repülőjárattal Cataniába, transzfer a szállodába ahol 2 éjszakát töltünk.

2. nap: Etna – Siracusa – Noto (320 km)

Reggeli után Európa legnagyobb működő vulkánját, az Etnát keressük fel (felvonójegy!): holdbéli táj lávafolyásokkal. Láthatjuk a 2001. évi kitörések nyomán keletkezett krátereket, hasadékokat és megkövesedett lávafolyamokat. Az Etna kb. 1800 m-ig látogatható autóbusszal. Ezen parkolóból tovább (külön díj ellenében) felvonóval, majd speciális gépjárművel juthatunk fel a fő kráter aljáig. Talpunk alatt érezzük a meleg vulkanikus talaj melegét, a magaslati hideg levegőben folyamatos sűrű páratartalom miatt holdbéli tájon sétálunk… Kora délután továbbutazunk Siracusába. Városnézés az Ortigia félszigeten fekvő óvárosban, majd a páratlan gazdagságú régészeti ásatási területet keressük fel (görög színház, „Dionysus füle”). Napunk utolsó állomása a földrengésben elpusztult majd újjáépített középkori Noto Antica városa. A városban templomok, paloták, terek és lépcsők kaptak helyet. Utcáit paloták lenyűgöző homlokzata kíséri, zöldellő parkok és terek követik egymást. A város központjában áll az egyházi és világi hatalmat jelképező dóm. Visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Enna – Piazza Armerina – Agrigento és a Templomok völgye - Scala dei Turchi - Sciacca (250 km)

Megreggelizünk, majd a sziget belsejébe tartunk. Útközben megállunk a hegytetőre épült Enna kisvárosában, melyet már a görögök is "Szicília köldökének" neveztek és valószínűsíthető, hogy a sziget egyik legrégebbi települése. Megtekintjük a városka Dómját valamint elsétálunk a Catello di Lombardia épen maradt várfalaihoz, ahonnan gyönyörű kilátás Szicília lejtőire. Piazza Armerinába utazunk, ahol a világhírű, csodálatos római mozaik együttest megőrző császári villát keressük fel. Agrigentóban a városka kikötőjének köszönhetően anno élénk volt a kereskedelem. A Templomok Völgyében a világ legépebben megmaradt dór temploma, a Concordia mellett, további hat templom maradványai láthatók. Végigsétálunk az ókori templomok maradványai között, elképzeljük az egykoron volt épületek történelmét. Utunkat folytatva „ Scala dei Turchi” (a törökök lépcsője) egyedülálló természeti látványosság vár bennünket! Rövid sétát teszünk a tenger alakította mészkő partszakaszon, ahol a fehér sziklák egyedi fototémát nyújtanak a látogató részére. Szálláshelyünkre érkezünk.

4. nap: Mazara del Vallo – Segesta - Erice - Trapani (85 km)

Reggelit követően folytatjuk utunkat és Mazara del Valloba érkezünk,mely a szicíliai arab hódítás kiemelt települése, ezen települést foglalták el elsőként és hagyták el utoljára. Az arab-normann építészeti stílusú Szent Egyed templomban található a Táncoló szatír múzeuma, az egykori normann vár maradványa, valamint a San Nicolo Regale templom. Segesta szentélyekkel tarkított vidékén az ásatási területen sétálunk. A régi templom maradványaitól nem messze található a hellén-római színház. Egykoron Szicília egyik legtehetősebb kereskedővárosába, Trapaniba érkezünk, ahol jelentős építészeti műemlékekkel találkozhatunk, úgy mint a Santuario dell’Annunziata, Museo Regionale Pepoli. Ellátogatunk a környékre jellemző, egyik sólepárló üzembe, ahol bepillantást kaphatunk a sógyártás rejtelmeibe. Ebédidő majd felvonóval (felvonójegy!) a város felett magasodó középkori Erice-ben kóstolhatunk a helyi specialitásokból: likőrök, pesto, mandulabor. A város legszebb műemléke a katedrális, melyet Aragóniai Frigyes idejében építettek, és lélegzetelállítóan gyönyörű a neogótikus belső terével kápráztat el bennünket. A Castello di Venere-be (Vénusz Vár) igyekszünk, ahol látványos régészeti gyűjtemény és érdekes éremkollekciót tekintünk meg. Szállásunk a következő 2 éjszakán át Trapaniban vagy környékén lesz.

5. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás az Egadi szigetekre hajóval

Reggelit követően kedvére pihenhet a tengerparton vagy egyénileg élvezheti a város hangulatát, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: hajókirándulás Favignana szigetére, mely az Egadi szigetek legnagyobbika (októberi csoportunk esetében időjárás függvényében lehetséges)! Szicília nyugati partjától mindössze 7 kilométerre fekvő és strandjairól híres szigeten az érdekes, egykor tonhal feldolgozó üzemet látogatjuk meg, melyben napjainkban múzeum működik. Szabadidő a szigeten, fürdési lehetőség. Tipikus dél-olasz ebédünket a hajón fogyasztjuk el majd egy káprázatos kék-lagúnában hódolhatunk a fürdőzés örömeinek. Levanzo szigetén kiszállva sétálunk a csöppnyi település hangulatos kis utcáin, fürdési lehetőség. A délutáni órákban érkezünk vissza Trapaniba és a szálláshelyünkre.

6. nap: Monreale-Palermo-Cefalu-Tindari-Milazzo (290 km)

Kipihenve magunkat korán útra kelünk! A Palermo szomszédságában a normann királyi székhelyet, Monrealét keressük fel, ahol páratlan szépségű katedrálisa, valamint a bencés kolostor egyedülálló kerengője vár bennünket. Majd Palermóval, Szicília „fővárosával” ismerkedünk: Porta Nuova, Dóm, Capella Palatina (normann királyi kápolna), kapucinusok katakombáit láthatjuk. Folytatva utunkat az ikonikus Cefalúba érkezünk, ahol Szicília legnagyszerűbb normann katedrálisa található. Sétálunk a belvárosban. A délutáni órákban érkezünk a Tindariban álló Fekete Madonna zarándok-templomához. Milazzo környékén elfoglaljuk szállásunkat.

7. nap: Savoca – Giardini Naxos - Taormina – Castelmola (85km)

Kipihenve magunkat folytatjuk utazásunkat Messinán át a festői hegyi városkába. Savocában megtekintjük az egykori normann vár romjait, valamint Chiesa Madre reneszánsz templomát. Egy igazi rövid olasz kávéra megállunk a Keresztapa című film esküvői jelenetének forgatási helyszínén, a Vitelli bárban. Szicília legrégibb görög településére, Giardini Naxos Régészeti Parkjához érkezünk. (repülőmenetrend függvényében ezen programrész a 8. napon is megvalósulhat). Taorminába érkezve nevezetességeivel ismerkedünk: Teatro Greco színháza, Palazzo Corvaia, Római Kisszínház, a Dóm és a középkori városkapuk. Taormina festői elhelyezkedése, a tenger látványa magával ragadja az idelátogatót. Szabadidő a városban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Taorminából libegővel ereszkedünk a tengerpartra, ahol hajóra szállva tekintjük meg az Isola Bella kék barlangját, rövid fürdési lehetőséggel. Taorminába libegővel érkezünk vissza. A késő délutáni órákban a Taormina felett elhelyezkedő Castelmola csodálatos panorámát adó teraszaira jutunk fel, ahonnan a taorminai-öböl látványa megéri a kis „fáradságot”. Délután szabadidejében ismerkedhet Taormina hangulatával, a város utcácskáival. Nézelődhet egy kávé mellett az óvárosban vagy kipihenheti fáradalmait a tengerparton. Szállásunk Taormina környékén lesz.

8. nap: Catania–Budapest (repülővel)

A reggeli elfogyasztása után menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz

  Utazás: repülővel, busszal és hajóval

  Elhelyezés: 7 éjszaka szálloda***

  Ellátás: 7x reggeli

 • Ár nem tartalmaz

  Repülőtéri illeték kb.: 45.000 Ft

  1ágyas felár: 48.000 Ft

  7x vacsora felár: 23.500 Ft


  Választható biztosítások:

  BBP biztosítás: 550Ft/nap 

  CL PLUS biztosítás*: 10.000 Ft


  Fakultatív programok (10 főtől)

  Favignana (Egadi) szigetek hajóval: 11.500 Ft

  Isola Bella Kék barlang libegővel, hajóval: 8.500 Ft

  Etna felvonójegy+kisbusz: 30 Euro+30 Euro

   


  Belépők és jegyek tájékoztató árai: 110 Euro

  Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 22 Euro

   

  Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:

  – 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.800 Ft / 1 fő / éjszaka

  – 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 7.500 Ft / 1 fő / éjszaka

  – 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka

 • További információk

  Minimális létszám: 20 fő

  Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Zseppelin Utazási Iroda Az utazási iroda további ajánlatai »

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Megtekintett utak, szálláshelyek

Szicília - A nap szigete - repülővel

Olaszország - Szicília -

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
USA - A nyugati part fényei és a Grand Canyon - körutazás
Legjobb ár*:
652.000 Ft / fő / 10 éjtől *2018. május 3-i érkezéssel
Ezerarcú Portugália - ősz és tavasz
Legjobb ár*:
239.000 Ft / fő / 7 éjtől *2018. március 10-i érkezéssel
Kiruccanás Rómába, az örök városba
Legjobb ár*:
47.000 Ft / fő / 4 éjtől *2018. március 14-i érkezéssel
Indonézia - Jáva kiskörút - egyéni körutazás
Legjobb ár*:
162.000 Ft / fő / 4 éjtől *2017. december 15-i érkezéssel
Hajóút - Adria és a Görög szigetek kincsei
Legjobb ár*:
285.000 Ft / fő / 7 éjtől *2018. június 16-i érkezéssel