Tiroli kincsesláda - tele meglepetésekkel

Tiroli kincsesláda - tele meglepetésekkel
Tiroli kincsesláda - tele meglepetésekkel
Tiroli kincsesláda - tele meglepetésekkel
Tiroli kincsesláda - tele meglepetésekkel
Tiroli kincsesláda - tele meglepetésekkel
Tiroli kincsesláda - tele meglepetésekkel
Tiroli kincsesláda - tele meglepetésekkel

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2017. augusztus 24 - augusztus 27.
További indulási időpontok »
Időtartam: 4 nap (csütörtök - csütörtök)
Utazás módja: Busz
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 66.500 Ft / fő / 3 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Csillagtúrák 5 ország hegycsúcsai között
4nap / 3 éjszaka

Ki ne szeretné a meglepetéseket?! De azért mi eláruljuk Önnek, hogy az Ausztriát, Lichtenstein-t, Olaszországot érintő programunkban szerepel az „Ördög kapuja”; egy fáklyás esti séta az Alpok ösvényein; találkozás Ötzivel, az 5300 éves dél-tiroli „polgárral” és még számos csoda, mely örökre Önnel marad!
Szereti a meglepetéseket? Várjuk! Foglalja le helyét luxusautóbuszunkon!

1. nap: Szeged-Budapest-Salzkammergut–Innsbruck (körny.) (730 km)
Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Budapesten, Ausztrián keresztül. A korai délutáni órákban érkezünk "észak Meránjába”, Bad Reichenhallba. A gyönyörű fürdő és klimatikus gyógyüdülőhely a só gyártás központja, több mint 70 szökőkútjáról híres. Történelmi városmagjában felkeressük a híresebbeket, megcsodáljuk a mesekirálynak, II. Lajosnak köszönhetően felépült reprezentatív és akkor modernnek számító só gyártó üzemet. Rövid szabadidő után utunkat folytatva a kitzbüheli Alpok gyönyörű útjain érjük el Innsbruck környéki szálláshelyünket, ahol 3 éjszakát töltünk el.

2. nap: Arlberg-hágó-Milka "fellegvár"- Vaduz (Lichtenstein)-Feldkirch (340 km)
E napon természet és fejedelmi múlt találkozik szerencsés megosztásban, Milka csoki kóstolóval megédesítve. Reggelit követően felejthetetlen útvonalon vezet utunk. Tiszta idő esetén az „Ördög kapuja” (Arlberg-hágó) sziklaormai közötti látványos úton haladunk. 1800 méter magasságban fotószünet, fakultatív séta keretében fedezzük fel az alpesi virágokat, növényeket. Csokoládé-vásárra és kóstolóra térünk be Bludenz Milka csoki gyárának mintaboltjába. Gyors lichtensteini határátlépést követően átutazunk Schaan kisvároson, majd a Rajna felett rövid kitérőt teszünk Svájcban. Lichtenstein miniállam és fejedelemség fővárosával, Vaduzzal ismerkedünk "kisvonattal" ill. gyalogosan. A vállalkozó kedvűek fel is kapaszkodhatnak a hegyormon magasodó várhoz (nem látogatható). Elbúcsúzva Lichtensteintől az eredeti középkort idéző Feldkirchbe érkezünk. Mi nem kerüljük el méltatlanul ezt az Ill-parti "csak" határvárost, hanem felfedezzük háborúk megkímélte óvárosát XIII.-XV. századot idéző városkapuival, impozáns várával. Bekukkantunk városházájába, melyet a középkor levegője lengi be. Látványos programunkat követően az esti órákban érkezünk vissza szálláshelyükre. A vacsoraidőt követően kora esti fakultatív programra hívjuk: hangulatos fáklyás erdei sétára invitáljuk a közeli erdő sétaútvonalain, mely sötétben a fáklyák fényében meseszép! Kezünkben egy-egy fáklyával élvezzük a természetet.

3. nap: Brenner-Bressanone-Bolzano-Meran-Ötztal (450 km)
Reggelink elfogyasztását követően indulunk az egykori osztrák, ma olasz Dél-Tirolba a Brenner-hágón, mely a mérnöki teljesítmény felsőfokával jellemezhető. Gyönyörű útján érünk el Tirol egyik legősibb városába, Bressanone-ba (Brixen), az egykori püspöki székhelyre. A műemlékekben gazdag város XIII. századi püspöki palotáját és dómját XIII-XIV. századi freskóival, a város jelképét, a szürke tornyot, a hangulatos főteret, a városban találkozó Rienz- és Eisack-folyót sétánk során ismerjük meg. Utunk következő állomása Bolzano (Bozen), Dél-Tirol fővárosa. Az egykori kereskedő város egykori gazdagságára emlékeztetnek bennünket temploma, épületei, terei és az árkádos utcák csalogató üzletei. Ha szeretne a leghíresebb dél-tiroli polgárral találkozni, akkor látogassa meg a Tartományi Múzeumban a "csupán csak" 5300 éves Ötzit, a jégembert. Ismerősként búcsúzhat el tőle. A koronát a napra Meran, Sissi kedvelt nyaralóhelye teszi fel, ahol bekukkanthatunk a merani várkastélyba is. A városka kellemes, mediterránt idéző klímájával, kertjeivel, parkjaival sétára hívja látogatóit. Késő délután indulunk visszafelé az Ötztal sírégió közelében, hegyormok és völgyek szegélyezte útvonalon az ötzi-völgyi Alpokon át.

4. nap: Innsbruck-Nordkette-Budapest-Szeged (820 km)
Korai reggelit követően röviden ismerkedünk Innsbruck óvárosával, magunkba szívjuk hangulatát megtekintve hírességeit. Az ízelítő után irány Nordkette a 2256 méter magas csúcsa felvonóval! Eddig lentről gyönyörködtünk az Alpok fővárosát körbefogó hegységben, most meg fentről Tirol tartomány fővárosával (felvonójegy)! Aki nem akar az Innsbruck fölé magasodó kilátóba feljutni, szabadidejében felfedezheti Innsbruck további nevezetességeit. Búcsúzva Tiroltól út közben megállunk kinyújtóztatni tagjainkat, és ebédelésre is biztosítunk lehetőséget. Érkezés Budapestre az esti órákban, majd továbbutazás Szegedre.

 • Utazás módja
  Busz
 • Ár tartalmaz
  Utazás: autóbusszal
  Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda***
  Ellátás: 3x reggeli
 • Ár nem tartalmaz
  1ágyas felár: 16.000 Ft
  3x vacsora felár: 12.400 Ft

  Választható biztosítások:
  BBP biztosítás: 550Ft/nap
  CL PLUS biztosítás*: 7.200 Ft

  Fakultatív programok (15 főtől)
  Fáklyás erdei séta 10 Euro
  Nordkette felvonójegy 8,60 Euro - 33 Euro
  Belépők és jegyek tájékoztató árai: 45 Euro
  Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 7 Euro
 • Ellátás
  3 reggeli
 • További információk
  Minimális létszám: 35 fő

  Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét -Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

  Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
  – 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.800 Ft / 1 fő / éjszaka
  – 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 7.500 Ft / 1 fő / éjszaka
  – 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka
Legjobb árak:
2017.08.24 - 2017.08.27 Legjobb ár$
3 éjtől, Reggeli
Szobatípus: 2ágyas
66.500 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2017.08.24 - 2017.08.27
3 éj, Reggeli, Busz
Szobatípus: 2ágyas
66.500 Ft / fő
2017.09.21 - 2017.09.24
3 éj, Reggeli, Busz
Szobatípus: 2ágyas
66.500 Ft / fő
2017.10.20 - 2017.10.23
3 éj, Reggeli, Busz
Szobatípus: 2ágyas
66.500 Ft / fő

Az utazás szervezője

Zseppelin Utazási Iroda Az utazási iroda további ajánlatai »

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Túra

Stájerország apró ékszerdoboza smaragdzöld színű és Grüner See-nek hívják

Megnéztük az osztrákok legkülönlegesebb tavát, amelyet mélysége, színe és a benne kalandozó búvárok száma miatt is a legtöbbször emleget a világsajtó.

Bor

Ide utazzon augusztusban

Szlovéniába a természeti szépségek és világörökségek melletti borkóstolás és a finom falatokká alakuló tengeri herkentyűk felfedezése miatt induljon, a Tisza környékén pedig fesztiválozzon vagy lessen madarakat!

Távol

UNESCO világörökségek: itt a legújabb 12 helyszín

Ha feltett szándéka, hogy egyszer minden világörökségi helyszínt felkeres, akkor most még nehezebb lett a dolga.

Megtekintett utak, szálláshelyek