A Maja Mexikó - Mini Körutazás üdüléssel

A Maja Mexikó - Mini Körutazás üdüléssel
A Maja Mexikó - Mini Körutazás üdüléssel
A Maja Mexikó - Mini Körutazás üdüléssel
A Maja Mexikó - Mini Körutazás üdüléssel
A Maja Mexikó - Mini Körutazás üdüléssel
A Maja Mexikó - Mini Körutazás üdüléssel
A Maja Mexikó - Mini Körutazás üdüléssel
A Maja Mexikó - Mini Körutazás üdüléssel
A Maja Mexikó - Mini Körutazás üdüléssel
A Maja Mexikó - Mini Körutazás üdüléssel

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Utazás típusa: Körút
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

A varázslatos Mexikó Közép-Amerika történelmi és kulturális látnivalókban egyik leggazdagabb országa, ahol a természet is igazán bőkezűen osztotta szét kincseit.

A maja Mexikó – mini körutazás és all inclusive üdülés a Yucatán-félszigeten magyar idegenvezetéssel

Időpontok:
2019. január 11 – 19. (9 nap / 7 éjszaka)
2019. január 11 – 23. (13 nap / 11 éjszaka)
2019. március 1 - 11. (11 nap / 9 éjszaka)

Cancún – Rio Lagagartos – Ek Balam – Valladolid – Mérida – Uxmal – Izamal – Chitzén Itza – Maya Riviéra

A Yucatán–félsziget egzotikus üdülőhelyein egyedülálló a vakítóan fehér homok és a már szinte elképzelhetetlen türkiz színű óceán kombinációja. Az ország páratlan régészeti lelőhelyei, az északi maja indiánok egykori főhadiszállásának emlékei is csak karnyújtásnyira fekszenek. Így a Yucatán-félsziget tökéletes helyszíne egy látni- és felfedezni valókban bővelkedő körutazásnak, mely tengerparti üdüléssel egészül ki a fantasztikus all inclusive szállodák egyikében. A körutazás a megadott időpontokon garantáltan indul, a helyszínen a kirándulások és programok alatt magyarul beszélő idegenvezetés biztosított. A repülős utazás egyénileg történik.

A maja Mexikó – mini körutazás és all inclusive üdülés a Yucatán-félszigeten 1. nap

Megérkezés Cancúnba menetrend szerinti járatokkal, transzfer a szállodába. Szállás Cancún városban.

A maja Mexikó – mini körutazás és all inclusive üdülés a Yucatán-félszigeten 2. nap

Amerikai reggeli a szállodában. Korai reggeli indulás Cancúnból a Yucatán-félsziget közepe felé. Az út ősi kis mexikói falvakon át vezet, ahol az igazi Mexikó mindennapi életébe nyerhet bepillantást az utazó. Érkezés a Rio Lagartos természetvédelmi területhez, ahol hajóra szállva kirándulás a lagúnán. A békés út során a csodálatos helyi állatvilág, ősi madárfajok, rózsaszín flamingó kolóniák is megcsodálhatók. Frissítő fürdő egy természetes forrásnál, majd továbbutazás Ek Balam különleges régészeti lelőhelye felé. A Cancúntól 240 km-re fekvő maja romvárost 1997-ben tárták fel, nevének jelentése maja nyelven: fekete jaguár. A régészeti kutatások szerint Ek Balam fontos és befolyásos város volt, virágkorát Kr.e.700 – 1000 között élte. A látogatás után utazás Valladolid gyarmati városa felé. Az 1543-ban alapított város épségben megmaradt koloniális épületei szemet gyönyörködtetőek, középkori erőd-szerű épületével közülük is kiemelkedik Sienai Szent Bernardin ferences temploma és volt kolostora. A városnézés után látogatás egy tequila lepárló üzemben. Utazás Mérida felé, ahol szállás.

A maja Mexikó – mini körutazás és all inclusive üdülés a Yucatán-félszigeten 3. nap

Amerikai reggeli a szállodában. Elutazás Uxmalba, a Yucatán-félsziget egyik híres régészeti lelőhelyére. A maják alapította lenyűgöző romváros 1996 óta része az UNESCO Világörökségének. Máig is rejtély, miért építettek itt várost, hiszen nincsenek, s nem is voltak folyók vagy helyi vízforrások a környéken. Uxmal egyik legkiemelkedőbb látnivalói a chultun-ok, azok a ciszternák, melyekben az esővizet felfogták és tárolták a lakosság számára. A víz további jelentőségét mutatja a számos szobor és faragvány, mely Chaac-ot, az esőistent ábrázolja. Uxmal után a Kakaómúzeum megtekintése, majd utazás Oxkutzcab színes kisvárosába, ahol a helyi piac meglátogatása. Visszautazás Méridába, ahol szállás.

A maja Mexikó – mini körutazás és all inclusive üdülés a Yucatán-félszigeten 4. nap

Amerikai reggeli a szállodában. Elutazás Chichen Itzába, a maja civilizáció legjelentősebb romvárosába, mely az UNESCO Világöröksége és 2007-től a világ hét új csodájának egyike. Útközben a varázslatos város, Izamal megtekintése, mely az ősi időkben a legmagasabb maja isten, Itzamná és a napisten, Kinich-Kakmó imádásának központja volt. A lenyűgöző Chichen Itzába érve az ősi maja és a tolték idők emlékeinek felfedezése. Chichén Itzát, a legismertebb maja várost különös kettősség jellemzi: egyrészt a trópusi rengetegben megbújó romváros az évezredes maja civilizáció dicsőségét hirdeti, másrészt az itt található építészeti mesterművek egykor kegyetlen emberáldozatok helyszínéül szolgáltak. A Kukulcan (Tollaskígyó) piramis és a Labdajáték tér megtekintése, majd érkezés a tengerpartra, ahol szállás a választható szállodák egyikében, Cancúnban (***), Playa del Carmenen (****) vagy a Riviera Mayán (****), all inclusive ellátással.

A maja Mexikó – mini körutazás és all inclusive üdülés a Yucatán-félszigeten 5-7. nap

Pihenés és all inclusive ellátása a választott szállodában, a mexikói Yucatán-félsziget hófehér homokú, mesés tengerpartján.

A maja Mexikó – mini körutazás és all inclusive üdülés a Yucatán-félszigeten 8. nap

Reggeli a szállodában. Kijelentkezés és transzfer a cancúni repülőtérre a menetrend függvényében.Fakultatív kirándulások magyarul beszélő asszisztenciával:

Egész napos kirándulás Cobá és Cenotes ebéddel
Kirándulás a dzsungelben megbújó Cobá ásatási területére, majd hagyományos maja stílusú menüs ebéd és ismerkedés a maják mindennapi életével. Délután látogatás Cenotesbe, amely egyedülálló szépségű, földalatti folyók táplálta természetes kútjáról híres.

Egész napos kirándulás Tulum - Xel Ha, ebéddel
Ezt a kirándulást azoknak javasoljuk, akik kombinálnák a maja történelmi látnivalókat egy kellemes strandolással. Tulum, a maja romváros szépségét elsősorban fekvése adja: egy gyönyörű tengerparti sziklafalra épült. Délután pedig a Xel Ha vízi parkban fürdőzhetnek all inclusive ellátással, amely tartalmazza az étkezéseket, korlátlan alkoholmentes italfogyasztást, snorkeling felszerelést és személyenként egy törölközőt, valamint öltözőszekrényt.

Egész napos kirándulás Xcaret, ebéddel
Xcaret egy festői tengerparton fekvő eco-park, kizárólag a félszigeten őshonos állatokkal és növényekkel, édes vízű barlangfolyóval, búvárkodási lehetőséggel. A nap csúcspontja este az ősi maja labdajáték bemutatója, illetve a folklór műsor egy 6000 fős színházban. A program tartalmaz egyszeri büféétkezést, 2 italkupont, snorkeling felszerelést, valamint személyenként egy törölközőt és öltözőszekrényt. Gyermeknek a vízi parkban az minősül, aki magasabb mint 100 cm, de alacsonyabb, mint 140 cm. Amennyiben a gyermek magasabb akkor felnőtt ár fizetendő. Ha alacsonyabb a gyermek belépése ingyenes.


Figyelem! Az utazás egyénileg történik az repülőút alkalmával csoportkísérő nem áll rendelkezésre. Helyi, magyarul beszélő idegenvezetőnk Cancunba érkezéskor a repülőtéren várja utasainkat.


Minimum létszám: 10 fő

 • Érintett városok
  Mérida, Oxkutzcab, Chitzén Itza, Cancun
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • retúr repülőjegy Budapest – Cancún – Budapest útvonalon, turistaosztályon, átszállással (Az utazás egyénileg történik az repülőút alkalmával csoportkísérő nem áll rendelkezésre. Helyi, magyarul beszélő idegenvezetőnk Cancunba érkezéskor a repülőtéren várja utasainkat.)
  • transzferek a körutazás alatt légkondicionált minibusszal
  • 7 vagy 11 éjszakai szállás a programleírás szerint, a tengerparton választható szállodában
  • amerikai büféreggeli a szállodában, a tengerparti üdülés alatt all inclusive ellátás
  • a programban leírt kirándulások és városnézések belépőjeggyel, helyi magyarul beszélő idegenvezetővel a körutazás alatt, az üdülés alatt pedig a magyarul beszélő idegenvezető telefonos elérhetőségével
  • a csomaghordárok borravalója
 • Ár nem tartalmaz
  • illetékek 139 000 Ft/fő
  • az idegenvezető és a gépkocsivezető borravalója
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás díja
  • útlemondási biztosítás díja
  • fakultatív kirándulások magyar asszisztenciával:

  Egész napos kirándulás Cobá és Centoes ebéddel
  Részvételi díj/felnőtt: 31 000 Ft/fő Részvételi díj/gyerek (5-11 éves): 19 000 Ft/fő
   
  Egész napos kirándulás Tulum - Xel Ha, ebéddel
  Részvételi díj/felnőtt: 44 000 Ft/fő Részvételi díj/gyerek: 27 000 Ft/fő (100 - 140 cm közötti gyermekre értendő)
   
  Egész napos kirándulás Xcaret, ebéddel
  Részvételi díj/felnőtt: 49 000 Ft/fő Részvételi díj/gyerek: 29 000 Ft/fő (100 - 140 cm közötti gyermekre értendő)
 • Szobajellemzők
  7 vagy 11 éjszakai szállás a programleírás szerint, a tengerparton választható szállodában

  Szállodák a körutazás alatt:

  Cancún város: HOTEL RAMADA CANCÚN****, vagy hasonló
  Cancún belvárosában található a helyi osztályba sorolás szerint négycsillagos szálloda, mely étteremmel, szabadtéri medencével, fitneszközponttal és ingyenes Wi-Fivel várja a vendégeket. Szobák: légkondicionálóval, kávéfőzővel, műholdas LCD TV-vel, széffel felszereltek. A szülőkkel egy szobában lévő gyermek (2-12 éves) számára pótágy nem áll rendelkezésre.

  Mérida: HOTEL EL CONQUISTADOR****, vagy hasonló
  A főtértől 2,5 km-re található helyi négycsillagos szállodában úszómedence, edzőterem és ingyenes Wi-Fi szolgálja a vendégek kényelmét. Az étterem helyi és nemzetközi ízekkel vár. Szobák: légkondicionálóval, kábel TV-vel, minibárral, zuhanyozós vagy kádas fürdőszobával rendelkeznek. A szülőkkel egy szobában lévő gyermek (2-12 éves) számára pótágy nem áll rendelkezésre.
  Választható szállodák az üdülés során:

  Cancún: HOTEL OASIS PALM CANCÚN ***+
  A szálloda mindössze 200 méterre fekszik a privát strandtól, és kb. 20 perc távolságra a repülőtértől. A mexikói stílusú épület területéről közvetlen a karibi finom homokos tengerpartra lépni, melyet évek óta a világ 10 legszebb tengerpartja között tartanak számon. Több étterem, felnőtt- és gyermekmedence, lobby és medencebár, miniklub, napközben animációs programok, biliárd, strandröplabda, vízi sportok a tengerparton, bérelhető széf a recepción áll a vendégek rendelkezésére. Szobák: a kétágyas, fürdőszobás, légkondicionált szobák, tv-vel, telefonnal, hajszárítóval felszereltek. A szülőkkel egy szobában lévő gyermek (2-12 éves) számára pótágy nem áll rendelkezésre.
  Ellátás: all inclusive.

  Playa del Carmen: THE REEF PLAYA DEL CARMEN****
  A négycsillagos szálloda Cancúntól kb. 68 km-re található, Playa del Carmen fehér homokos, kristálytiszta tengerpartján. A város központja vásárlási lehetőségekkel, bárokkal, éttermekkel kb. 10 perces sétára található. Az üdülő szállodában két medence, gyermek medence, strand törölköző, napágy és napernyő, valamint ajándéküzlet található. Továbbá hat étterem és öt bár áll a vendégek rendelkezésre (a Terazza Grill felár ellenében). Az aktív pihenést kedvelők számára nem motorizált sporteszközök, edzőterem, csoportos sport foglalkozások - vízi aerobik, röplabda, vízilabda teszi felhőtlenné a nyaralást. A vállalkozó kedvűek táncórákat és spanyol nyelvórákat is vehetnek. Felár ellenében a hotel teljes területén elérhető a Wifi. Szobák: A légkondicionált, fürdőszobás, kétágyas szobák hajszárítóval, vasalóval, mennyezeti ventilátorral, tv-vel, telefonnal, terasszal vagy balkonnal felszereltek. A szülőkkel egy szobában lévő gyermek (2-12 éves) számára pótágy nem áll rendelkezésre.
  Ellátás: all inclusive.

  Riviera Maya: BARCELO MAYA GRAND RESORT*****
  Az ötcsillagos szálloda komplexum közvetlenül a fehér, finom homokos tengerparton található a Maya Riviérán, Cancúntól kb. egy órás autóútra. A négy Barcelo hotel összevonásából létrejött üdülőközpont medencék, éttermek és bárok sokaságával rendelkezik, az aktív kikapcsolódást kedvelők részére pedig napközbeni és esti animációs programokat kínál. Ezen kívül sportpályák, vízisportok állnak a vendégek rendelkezésére. A Barceló Maya Beach Resort Complex területén található egy delfinárium is, ahol lehetőség van a delfinekkel úszni és ismerkedni különféle programok keretében.
  Szobák: a kétágyas, légkondicionált, fürdőszobás szobák tv-vel, telefonnal, széffel, minibárral, kávéfőzővel, hajszárítóval, vasalási lehetőséggel felszereltek. A szülőkkel egy szobában lévő gyermek (2-12 éves) számára pótágy nem áll rendelkezésre.
  Ellátás: all inclusive.
 • Ellátás
  amerikai büféreggeli a szállodában, a tengerparti üdülés alatt all inclusive ellátás
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Túra

Az ötletes szerkezet, ami egynapos zsilipelést takarít meg a hajósoknak

Sok turista nézi meg az Arzviller hajóliftet, ami négy perc alatt szállítja fel és le a járműveket.

Kultúra

Bréma a muzsikusokon innen és túl

Sokkal többet nyújt, mint csak az ismert Grimm-mese felelevenítése!

Közel

Nemsokára tekerhetünk Oroszlány és Tatabánya között

Az elkészült kerékpárút érinti Környét, Kecskédet és a majki kamalduli kolostort is.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Mexikó - Azték és Maya kultúrák nyomában - Karibi pihenéssel
Legjobb ár*:
459.900 Ft / fő / 9 éjtől *2019. november 2-i érkezéssel
Malajzia - Szingapúr - Indonézia Körutazás Jáva és Bali Szigetével
Legjobb ár*:
759.000 Ft / fő / 14 éjtől *2020. május 29-i érkezéssel
Nagy Körutazás Mexikóban, Cancúni üdüléssel
Legjobb ár*:
529.000 Ft / fő / 10 éjtől *2019. október 27-i érkezéssel
Szilveszter A Csendes-óceán Partján
Legjobb ár*:
1.169.000 Ft / fő / 13 éjtől *2019. december 26-i érkezéssel
Pekingi Szilveszter
Legjobb ár*:
199.000 Ft / fő / 5 éjtől *2019. december 28-i érkezéssel