A Tangótól A Szambáig: Argentína és Brazília

A Tangótól A Szambáig: Argentína és Brazília
A Tangótól A Szambáig: Argentína és Brazília
A Tangótól A Szambáig: Argentína és Brazília
A Tangótól A Szambáig: Argentína és Brazília
A Tangótól A Szambáig: Argentína és Brazília
A Tangótól A Szambáig: Argentína és Brazília
A Tangótól A Szambáig: Argentína és Brazília
A Tangótól A Szambáig: Argentína és Brazília
A Tangótól A Szambáig: Argentína és Brazília
A Tangótól A Szambáig: Argentína és Brazília
A Tangótól A Szambáig: Argentína és Brazília
A Tangótól A Szambáig: Argentína és Brazília
A Tangótól A Szambáig: Argentína és Brazília
A Tangótól A Szambáig: Argentína és Brazília
A Tangótól A Szambáig: Argentína és Brazília
A Tangótól A Szambáig: Argentína és Brazília
A Tangótól A Szambáig: Argentína és Brazília

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2021. november 19 - december 1.
További indulási időpontok »
Időtartam: 13 nap (péntek - szerda)
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 899.000 Ft / fő / 12 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Fantasztikus városok, egzotikus tájak, fülbemászó dallamok kísérik végig a körutazást Dél-Amerika két talán legváltozatosabb szépségeket felvonultató országán: Argentínán és Brazílián.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában magyar idegenvezetéssel

Rio de Janeiro - Iguazú-vízesés - Buenos Aires - Montevideo

Buenos Aires európai hangulatú gyönyörű városa mellett a vidék szépségeire, a tangó rejtelmeire, sőt még egy szeletke Uruguay-ra is rácsodálkozhatnak az utazók az első napok során. Második állomásként a lélegzetelállító Iguacu-vízesés mutatja meg argentin és brazil oldalát. Rio de Janeiro lélegzetelállító városában pedig a Copacabana mellett a város és környékének emblematikus látnivalói mellett a szamba titkai is felfedezhetők.A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 1.nap

Elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Buenos Airesbe. Éjszaka és a napszaknak megfelelő étkezések a repülőgépen.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 2.nap

Megérkezés Buenos Airesbe a reggeli órákban. Városnézés Dél-Amerika egyik leglenyűgözőbb városában. Varázsát részben változatos építészetének, koloniál épületeinek, francia palotáinak– és persze a város minden porcikáját átjáró tangónak köszönheti. Autóbuszos városnézés Buenos Aires déli látnivalóinak felfedezésével. A Plaza de Mayo megtekintése, mely a város alapításának helyszíne, a rózsaszín ház, az elnöki palota, a Cabildo, mely vastag fehér falaival és gyönyörű harangtornyával a gyarmati és barokk stílus ékes példája. A neoklasszicista stílusú Metropolitan katedrális Argentína alapító atyájának, José de San Martínnak végső nyughelye. Utazás a különleges hangulatú San Telmo negyedbe, az egyik legrégebbi városrészbe, ahol egykoron Pedro de Mendoza spanyol aranyvadász az első települést alapította 1536-ban Santa Maria de Buan Ayre néven. A következő megálló a La Boca negyede, Buenos Aires bölcsője: az 1800-as évek második felében a kikötőbe érkező emigránsok ezrei építették itt fel otthonaikat. A macskaköves sétálóutcácska fémhulladékból épített, színesre festett házikói a város emblematikus látnivalói. Ebéd egy helyi étteremben. Szállás Buenos Airesben.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 3. nap

Az argentin főváros északi látnivalóinak megtekintése félnapos városnézés keretében. Az elegáns Retiro és Recoleta negyedek képet adnak arról, hogyan is élhetett itt a késői XIX. – korai XX. században párizsi hangulatú palotáiban és remekbe szabott épületeiben az arisztokrácia. A San Martín tér megtekintése, ahol Jorge Luis Borge, az argentinok híres írója tette sétáit. Az Alvear Avenue exkluzív üzletei és nagykövetségként működő elegáns palotái után a Nuestra Señora Del Pilar bazilika megtekintése kívülről, mely Buenos Aires egyik legrégebbi, még a gyarmati időkből származó temploma. Végül a Recoleta temető, ahol Eva Peron sírja is áll. Utazás a modern és nyüzsgő Palermo negyeden áthaladva, ahol a Latin-Amerikai Művészetek Múzeuma (MALBA) – a földrész egyik legjelentősebb múzeuma és kulturális központja is található. (A múzeum megtekintésére önállóan nyílik lehetőség, ez esetben a szállodába történő visszajutás egyénileg történik.) Szabadidő ebédre, a délután szabad.

Este fakultatív program keretében ismerkedés a tangó alaplépéseivel, majd vacsora egy helyi étteremben, melyet az egyik híres tangó show megtekintése követ. Szállás Buenos Airesben.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 4. nap

Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás: „Fiesta Gaucha”:

Látogatás az argentin pampákra. Utazás egy jellegzetes argentin farmra, ahol ismerkedés a vidéki élettel. A házias ebéd során a vendégek megkóstolhatják az ízletes argentin grill ételeket, a parrillada fogásait, miközben zenés folklór műsor szórakoztatja őket. Ezt követően, a tehénpásztorok, más néven gauchók tartanak bravúros lovasbemutatót. A program után visszautazás Buenos Airesbe, ahol szállás.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 5. nap

Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás Uruguayba, a bájos Colonia del Sacramento városkába. Reggel átkelés komppal a La Plata folyó torkolatán Uruguayba. A kb. egyórás kompút után megérkezés Colonia del Sacramentóba, mely a portugál gyarmati időkből fennmaradt gyönyörű városka. A várost 1680-ban alapította Manuel Lobo admirális, Rio de Janeiro akkori kormányzója. Különleges építészete miatt az UNESCO Világörökségének része, keskeny kis macskaköves utcácskái képeslapra kívánkoznak. Városnéző séta során ismerkedés a múlt emlékeivel és az épületekkel, melyek közül a legkiemelkedőbb látnivaló a Plaza del Toro – a bikaviadal aréna. Jellegzetes ebéd egy helyi étteremben. Délután visszatérés komppal Buenos Airesbe, ahol szállás.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 6. nap

Transzfer a repülőtérre, elutazás az Iguazú-vízeséshez. Az Argentína és Brazília határán található lenyűgöző vízesés a világ egyik legszebbje, összesen 270 zuhogóból és kisebb vízesésből áll. A vízesések legnagyobbika 80 méter magasról, hatalmas víztömeggel és nagy robajjal zúdul a mélybe, s a fenséges látvány alapján indokoltnak tűnik a névválasztás: Garganta do Diablo, vagyis az Ördög torka. A több helyen kiépített kilátókról páratlan a Niagara után második legnagyobb vízhozamú vízesés panorámája. A megérkezés után az argentin oldal vízeséseinek megtekintése, belépővel a Nemzeti Parkba. Utazás kisvonattal, majd gyalogtúra a vízesésekhez, a kilátó pontokról az ördögtorok zuhatag csodálható meg. A lezúduló víz robaja már messziről hallatszik, látványa pedig semmihez sem hasonlítható. Út közben ebéd. Szállás a brazil oldalon, Foz do Iguacuban.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 7. nap

Kirándulás a brazil oldal vízeséseihez, ebéddel és belépővel a Nemzeti Parkba. A programon való részvéte után fakultatív Macuco-szafari kirándulás: felejthetetlen utazás motorcsónakokkal a vízesések közelébe. A vízi kaland során alkalom nyílik a vízesések újabb szemszögből történő megismerésére. Este fakultatív grill büfévacsora egy tipikus brazil étteremben, melyet különböző latin-amerikai országok zenéjét es népművészetét bemutató folklór show műsor követ. Szállás Foz do Iguacuban.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 8. nap

A délelőtt szabad. Fakultatív kirándulás: az Itaipu-gát vízerőmű megtekintése, majd látogatás a Madárparkba, ebéddel. A Paraná-folyón, Brazília és Paraguay határán lévő vízerőmű a világ egyik legnagyobb gátja, az itt termelt áram Paraguay éves szükségletének 78%-át, Brazíliáénak 26%-át fedezi. A hét kilométer hosszú, mérnöki bravúrnak is beillő építmény legmagasabb pontján 196 méter magas, mérnöki bravúrnak is beillő építmény hosszan kígyózó gátrendszere és a lezúduló víz lenyűgöző látványt nyújt. Továbbutazás az Iguazú-vízesések közelében lévő Madárparkba, melynek egy 12 hektáros szubtrópusi erdő ad otthont A turisták és ornitológusok számára egyaránt különleges parkban több mint 160 madárfaj, továbbá kajmánok, kígyók, lepkék láthatók. A kirándulás közben ebéd. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Rio de Janeiro városába, ahová megérkezés a délutáni órákban. Transzfer a szállodába, szállás Rio de Janeiróban, a Copacabanától séta távolságra lévő szállodában

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 9. nap

Délelőtt félnapos városnézés a világ egyik legszebb városában, mely során lehetőség nyílik a történelmi látnivalók és az olimpiai sétány megtekintésére, ahol a „cariocák”, vagyis a helyiek drukkoltak kedvenceiknek a 2016-os nyári olimpiai játékokon. Látogatás a Centro városrészben, amely az üzleti élet központja, itt található az Edgar Fonseca tervezte piramis alakú, modern Szent Sebestyén Katedrális, melynek belmagassága 96 méter. Pillantás a Maracana stadionra és a Sambadrome-ra, ahol minden év februárjában a riói karnevál során a város szambaiskolái vetélkednek egymással a dicsőségért. A Cinelandia negyedben a Municipial Színház és a Nemzeti Könyvtár és a Szépművészeti Múzeum látható. A 2015-ös Olimpiára megépített kikötői rész, a Poero Maravilha, az olimpiai sétány és a Mauá tér a város legújabb ékességei. A program után ebéd egy belvárosi étteremben. Délután fakultatív program: látogatás egy szamba iskolába, ahol a karnevál kulisszái mögé nyerhetnek bepillantást az utazók. Rio de Janeiro életében a legfontosabb esemény az évente farsangkor megrendezésre kerülő Karnevál. A városban összesen 80 szambaiskolát és több mint 100 000 szambatáncost hoz lázba a versengés, melynek záróünnepségén a hat legjobb iskola lejt végig a Sambadrome-on fergeteges hangulatban. A program során a résztvevők bepillantást nyerhetnek az egyik vezető szambaiskola életébe, a szamba történetébe és a karneválok múltjába, és még arra is lehetőség nyílik, hogy a csodálatos kosztümöket magukra öltve megörökítsék e felejthetetlen eseményt. (A program időtartama kb. 1 óra + közlekedés.) Szállás Rio de Janeiróban, a Copacabanától séta távolságra lévő szállodában.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 10. nap

Egész napos kirándulás Rióban a város két emblematikus látnivalójának: a Corcovadónak és a Cukorsüveg-sziklának a megtekintésével, út közben ebéddel. Rio de Janeiro jelképe a Corcovado-hegyen lévő Megváltó Krisztus szobor, amely áldásra emelt karral magasodik a város fölé. A mintegy 10 milliós nagyváros közepén található impozáns sziklát a Tijuca esőerdő övezi, amelyet Rio tüdejének is neveznek. A látogatók a városból jellegzetes piros kisvonattal juthatnak fel a szobor talapzatáig, innen pedig 200 lépcsőn, vagy lifttel mehetnek fel a kilátóig, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul az utazó elé. A közel 40 méter magas és 700 tonnás szobor a világ új hét csodájának egyike. A város másik jellegzetessége a Cukorsüveg-hegy, amely drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonóval közelíthető meg. A két állomásból álló pálya első megállója a 224 méter magas Urca-hegyen van, majd innen üvegezett falú felvonóval közelíthető meg a Pao de Acucar, a Cukorsüveg-hegy, ahonnan szintén varázslatos a panoráma. Nem hiába szól a helyiek közmondása, miszerint Isten hat nap alatt teremtette a Világot, a hetediken pedig Riót. Szállás Rio de Janeiróban.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 11. nap

Egész napos szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív program: egész napos látogatás Petropolisban, ebéddel. Petropolis, a Riótól autóbusszal 2 órára lévő lenyűgöző „császári város” az 1800-as években az uralkodócsalád nyári rezidenciájául szolgált. Épületeivel, bájos utcáival hűen őrzi I. és II. Péter császár emlékét. A Császári Múzeum megtekintése, melynek az egykori nyári rezidencia ad otthont és ahol értékes bútorok és személyes tárgyak mesélnek a régi időkről. Délután visszautazás Rio de Janeiróba. Este fakultatív program: büfévacsora, majd Rio legújabb szamba show-jának, a Ginga Tropicalna megtekintése a Leblon negyedben lévő Leblon Theatre-ben. A show a brazil táncokat mutatja be az afrikai gyökerektől, a szamba, a capoeira, a forró látványos elemeivel ismerkedhetnek a résztvevők. Szállás Rio de Janeiróban.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 12. nap

A délelőtt szabad. Fakultatív hajókirándulás a Guanabara-öbölben. Transzfer a Marina di Gloria kikötőbe, ahol hajóra szállva a hazautazás előtt még egyszer alkalom nyílik Rio legszebb látnivalóinak megtekintésére a híres öbölből nyíló festői panorámával. Koradélután transzfer a repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 13. nap

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Minimum létszám: 16 fő

A sárgaláz elleni védőoltás ajánlott! Az ajánlott védőoltásokról részleteket itt talál!

Argentína látnivalói

Iguazú-vízesés

„Toplistás” látnivaló

Tangó
A tangó egyet jelent az érzékiséggel és a szenvedéllyel

Maté
Az argentinok nemzeti itala

Parrillada
A grillezett húsok titkos argentin világába kalauzol el

Gaucho
A gaucho a végtelen pampa fia

Pampák
Argentína autentikus arca

 • Érintett orszagok
  Brazília, Argentína, Uruguay
 • Érintett városok
  Buenos Aires, Colonia del Sacramento, Foz do Iguacu, Rio de Janeiro
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Buenos / Rio de Janeiro – Budapest útvonalon, valamint belső repülőjáratokkal Buenos Aires – Iguazú - Rio de Janeiro útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  • 10 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák) kétágyas szobáiban
  • 10 alkalommal reggeli és 5 alkalommal ebéd a programleírás szerint
  • programok és kirándulások belépőjegyek nélkül
  • magyar idegenvezető
 • Ár nem tartalmaz
  • illetékek
  • belépőjegyek
  • borravalók
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • fakultatív programok árai (minimum létszám: 12 fő)
  Buenos Aires – ebéd és Fiesta Gaucha bemutató
  Buenos Aires – vacsora és tangó show
  Buenos Aires – Uruguay kirándulás ebéddel
  Iguazú – Macuco-szafari
  Iguazú – vacsora és Rafain show
  Rio – Petropolis kirándulás ebéddel
  Rio – látogatás egy szambaiskolában
  Rio – vacsora és Ginga Tropical show
  Rio – hajókirándulás a Guanabara-öbölben
 • Szobajellemzők
  10 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban.
 • Ellátás
  10 alkalommal reggeli és 5 alkalommal ebéd a leírás szerint
Legjobb árak:
2021.11.19 - 2021.12.01 Legjobb ár$
12 éjtől, Reggeli
Szobatípus: kétágyas szoba
899.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2021.11.19 - 2021.12.01
12 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: kétágyas szoba
899.000 Ft / fő
2021.11.19 - 2021.12.01
12 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: egyágyas szoba
1.049.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Budapest

Ezeken az útvonalakon halad a szombati I bike Budapest felvonulás

Érdemes lesz elkerülni autóval a belvárost szombat délután.

Túra

Több száz gyermeket várnak a Bükk tetején álló új jurták

Ez Magyarország legmagasabban fekvő kempingje.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Laosz - Vietnám - Kambodzsa körutazás
Legjobb ár*:
1.040.000 Ft / fő / 13 éjtől *2021. november 7-i érkezéssel
Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei
Legjobb ár*:
1.060.000 Ft / fő / 13 éjtől *2021. október 4-i érkezéssel
Szardínia és Korzika körutazás
Legjobb ár*:
393.900 Ft / fő / 7 éjtől *2021. szeptember 15-i érkezéssel
Vietnám - Kambodzsa körutazás
Legjobb ár*:
975.000 Ft / fő / 13 éjtől *2021. november 17-i érkezéssel
Leonardo szülőföldjén
Legjobb ár*:
132.000 Ft / fő / 4 éjtől *2021. június 27-i érkezéssel