Hajóút - Adria és a Görög szigetek kincsei

Hajóút - Adria és a Görög szigetek kincsei
Hajóút - Adria és a Görög szigetek kincsei

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2018. június 16 - június 23.
További indulási időpontok »
Időtartam: 8 nap (szombat - szombat)
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Teljes ellátás
Legkedvezőbb alapár/fő: 285.000 Ft / fő / 7 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Velence romantikája, Horvátország természeti szépségei és a Kükládok legszebb szigetei: Santorini és Mykonos is feltárja kincseit a kelet-mediterrán térség gyönyörű vidékeit bemutató hajóúton. A változatos szépségeknek az Adria végtelen kék látványa nyújt hátteret, a felhőtlen fedélzeti szórakozásról pedig az MSC Sinfonia hajójának páratlan élményei gondoskodnak, melyek az egész család számára felejthetetlen kikapcsolódást ígérnek. Klasszikus mediterrán látnivalók, görög virtus és olasz stílus várja Önt az Adria és a görög szigetek kincseit bemutató hajóúton!

1 nap. Budapest-Velence:
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, átszállással Velencébe. Érkezést követően autóbuszos transzfer a kikötőbe. Bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

2.nap Split:
Kikötés a reggeli órákban Split kikötőjében. Félnapos fakultatív program a Krka Nemzeti Parkban. A közel másfélórás utazás alatt csodálatos kilátás nyílik Sibenik-Knin megyére. A parkba érve az első állomás a gyönyörű, természetes tó és vízesés, a Skradinski buk, amelyet a területen keresztülfutó Krka folyó táplál. A 17 vízesésből álló mészkő zuhatagot páratlan élővilág veszi körül. Egy vezetett túra során a folyó és a leömlő víztömegek mellett, egy öreg malomban létrehozott néprajzi kiállítás megtekintése is a program részét képezi. Ezt követően lehetőség nyílik a területet övező természeti értékek felfedezésére. A visszautazás folyamán lenyűgöző panoráma tárul az utasok elé. Vacsora és szállás a hajón.

3.nap:
Egész napos hajózás a tengeren Santorini irányába. Pihenés a hajón.
Az MSC Sinfonia fedélzetén számos, kifejezetten tengeri napokra specializált programok és játékok közül választhatnak az utasok.

4.nap Santorini:
Reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Szantorini szigetére, amely egy 3500 évvel ezelőtti vulkánkitörés nyomait őrzi. Rövid hajókázás után érkezés Athinios kikötőjébe. Az első állomás a minószi bronzkorban virágzó, majd később egy tűzhányó áldozatául eső, Akrotiri. 1967-ben kezdték el feltárni a területét és azóta számos nagyon jó állapotban lévő lelet került elő, köztük freskók és néhány háromemeletes épület is. A látogatást követően utazás a fővárosba, Firába. A szabadprogram alatt, lehetőség nyílik felfedezni a hangulatos kis sikátorok világát, esetleg beülni egy kávézóba és onnan csodálni a kilátást Kameni varázslatos szigeteire és az öbölre. Utazás az utolsó állomás helyszínére, Oia-ba. A macskaköves utcákat övező kék-fehér házak lenyűgöző látványt nyújtanak. A vezetett séta során borkóstolás egy helyi borászatban. Visszautazás minibusszal a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

5.nap Mykonos:
Fakultatív programlehetőség a Kykladok szigetcsoportokhoz tartozó görög szigetre, Mykonosra, amely 1950 óta az ország egyik legközkedveltebb üdülőhelye. Lenyűgöző strandjai és hófehérre meszelt házai mellett, élénk éjszakai élete jelenti a sziget legfőbb vonzerejét. A szigetet hamar rokonszenvessé teszik girbe-gurba utcácskái, elhagyott kis terei, magányos kis parkjai. Jellegzetes kis szélmalmai a város felé magasodva emlékeztetnek arra letűnt korra, amikor még búzát őröltek, hogy a helyiek kenyeret süthessenek belőle. Rövid szabadidővel zárul a program, mielőtt a csoport visszatérne a hajóra.

6.nap Dubrovnik:
Kikötés Dubrovnikban a kora délutáni órákban, majd félnapos fakultatív program. A kirándulás során látogatás az 1979 óta a Világörökség részét képező történelmi városba. Séta a Szűz Mária Mennybemenetele Katedrálishoz, amely számos neves festő munkájával büszkélkedhet, beleértve a Tiziano által készített főoltárt vagy Rafaello „Madonna della Seggiola” freskóját. Ezt követően a Rektori Palota megtekintése. Az épület késő gótikus stílusban épült, de számos alkalommal kellett újjáépíteni az évszázadok során, így a reneszánsz és a barokk jegyei is felfedezhetők rajta. A palota egykor a kormányzó és a dubrovniki köztársaság hercegének otthonául szolgált. Továbbhaladva érkezés a Szent Ferenc Monostorhoz, amely a csodálatos kolostor mellett, Európa legrégebbi,1317-ben megnyitott gyógyszertárának ad helyet. A túra végén szabadprogram, majd visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

7.nap Ancona/Urbino:
Reggeli után fakultatív programlehetőség során másfél órás autóbuszos utazást követően érkezés Olaszország egyik legszebben megőrzött történelmi központjába, Urbino-ba. A középkori, régies utcákkal és terekkel teli városból lélegzetelállító látvány nyílik a környező zöldellő völgyekre. A kezdő festők, fotósok kiváló lehetőséget kapnak a gyakorlásra ezen a szemet gyönyörködtető világörökségi helyszínen. Látogatás a XV. század második felében épült Dózse Palotához, amely a Marche Nemzeti Galériájának ad otthont és ahol Olaszország egyik legjelentősebb reneszánsz festménygyűjteményét őrzik. Figyelemre méltók még a palota termeinek szobrászati és ornamentális díszítései. Vacsora és szállás a hajón.

8.nap Velence-Budapest:
Kikötés Velencében a reggeli órákban. Reggelit követően kijelentkezés a hajóról. Félnapos városnézés Velencében, amely a középkorban fontos kereskedelmi csomópont és ezáltal már akkoriban is kedvelt úti cél volt. A Szent Márk teret Napóleon Európa legszebb szalonjának nevezte, Petrarca szerint pedig „nincs párja a Földön”. A téren található Székesegyház Velence egyik legismertebb látnivalója. A város fő közlekedési útvonala a Canal Grande, melyen 4 híd ível át, ezek közül a leghíresebb a Rialto-híd. Az impozáns Dózse-palota homlokzatát isztriai kőből faragott gótikus oszlopsor díszíti. Az Óriások lépcsőjén koronázták meg a dózsékat. Szabadidőt követően transzfer a repülőtérre. Hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.

 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Velence – Budapest útvonalon, turista osztályon,
  • transzfer autóbusszal,
  • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában,
  • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással),
  • városnézés Velencében,
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
  • magyar idegenvezető
  • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.
  • Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.
 • Ár nem tartalmaz
  • Illetékek: 89.000,- Ft /fő,
  • A helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő)
  • Fakultatív kirándulások
  • Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.
 • Ellátás
  szállás és teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással)
Legjobb árak:
2018.06.16 - 2018.06.23 Legjobb ár$
7 éjtől, Teljes ellátás
Szobatípus: Belső, bella kabinban
285.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2018.06.16 - 2018.06.23
7 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: Belső, bella kabinban
285.000 Ft / fő
2018.06.16 - 2018.06.23
7 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: Belső, fantastica kabinban
299.000 Ft / fő
2018.06.16 - 2018.06.23
7 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: Ablakos, fantastica kabinban
345.000 Ft / fő
2018.06.16 - 2018.06.23
7 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: Balkonos, fantastica kabinban
415.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Bor & Gasztró

Először nyert magyar lager sör nemzetközi sörversenyen

Jól csúsztak a zsűri torkán a Szent András Sörfőzde sörei.

Közel

Báltermet kap a gyulai Almásy-kastély

Még két éve sincs, hogy megnyílt, a napokban köszöntötték a százötvenezredik látogatót.

Távol

Ötven méter hosszan zuhanó hullámvasút nyílik Lisebergben a nyáron

A kocsik 105 km/órás sebességgel szinte szabadesésben zuhannak a föld alá.

Megtekintett utak, szálláshelyek