Hajóút - Adria és a Görög szigetek kincsei

Hajóút - Adria és a Görög szigetek kincsei
Hajóút - Adria és a Görög szigetek kincsei

Utazás leírása, tudnivalók

Velence romantikája, Horvátország természeti szépségei és a Kükládok legszebb szigetei: Santorini és Mykonos is feltárja kincseit a kelet-mediterrán térség gyönyörű vidékeit bemutató hajóúton. A változatos szépségeknek az Adria végtelen kék látványa nyújt hátteret, a felhőtlen fedélzeti szórakozásról pedig az MSC Sinfonia hajójának páratlan élményei gondoskodnak, melyek az egész család számára felejthetetlen kikapcsolódást ígérnek. Klasszikus mediterrán látnivalók, görög virtus és olasz stílus várja Önt az Adria és a görög szigetek kincseit bemutató hajóúton!

1 nap. Budapest-Velence:
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, átszállással Velencébe. Érkezést követően autóbuszos transzfer a kikötőbe. Bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

2.nap Split:
Kikötés a reggeli órákban Split kikötőjében. Félnapos fakultatív program a Krka Nemzeti Parkban. A közel másfélórás utazás alatt csodálatos kilátás nyílik Sibenik-Knin megyére. A parkba érve az első állomás a gyönyörű, természetes tó és vízesés, a Skradinski buk, amelyet a területen keresztülfutó Krka folyó táplál. A 17 vízesésből álló mészkő zuhatagot páratlan élővilág veszi körül. Egy vezetett túra során a folyó és a leömlő víztömegek mellett, egy öreg malomban létrehozott néprajzi kiállítás megtekintése is a program részét képezi. Ezt követően lehetőség nyílik a területet övező természeti értékek felfedezésére. A visszautazás folyamán lenyűgöző panoráma tárul az utasok elé. Vacsora és szállás a hajón.

3.nap:
Egész napos hajózás a tengeren Santorini irányába. Pihenés a hajón.
Az MSC Sinfonia fedélzetén számos, kifejezetten tengeri napokra specializált programok és játékok közül választhatnak az utasok.

4.nap Santorini:
Reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Szantorini szigetére, amely egy 3500 évvel ezelőtti vulkánkitörés nyomait őrzi. Rövid hajókázás után érkezés Athinios kikötőjébe. Az első állomás a minószi bronzkorban virágzó, majd később egy tűzhányó áldozatául eső, Akrotiri. 1967-ben kezdték el feltárni a területét és azóta számos nagyon jó állapotban lévő lelet került elő, köztük freskók és néhány háromemeletes épület is. A látogatást követően utazás a fővárosba, Firába. A szabadprogram alatt, lehetőség nyílik felfedezni a hangulatos kis sikátorok világát, esetleg beülni egy kávézóba és onnan csodálni a kilátást Kameni varázslatos szigeteire és az öbölre. Utazás az utolsó állomás helyszínére, Oia-ba. A macskaköves utcákat övező kék-fehér házak lenyűgöző látványt nyújtanak. A vezetett séta során borkóstolás egy helyi borászatban. Visszautazás minibusszal a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

5.nap Mykonos:
Fakultatív programlehetőség a Kykladok szigetcsoportokhoz tartozó görög szigetre, Mykonosra, amely 1950 óta az ország egyik legközkedveltebb üdülőhelye. Lenyűgöző strandjai és hófehérre meszelt házai mellett, élénk éjszakai élete jelenti a sziget legfőbb vonzerejét. A szigetet hamar rokonszenvessé teszik girbe-gurba utcácskái, elhagyott kis terei, magányos kis parkjai. Jellegzetes kis szélmalmai a város felé magasodva emlékeztetnek arra letűnt korra, amikor még búzát őröltek, hogy a helyiek kenyeret süthessenek belőle. Rövid szabadidővel zárul a program, mielőtt a csoport visszatérne a hajóra.

6.nap Dubrovnik:
Kikötés Dubrovnikban a kora délutáni órákban, majd félnapos fakultatív program. A kirándulás során látogatás az 1979 óta a Világörökség részét képező történelmi városba. Séta a Szűz Mária Mennybemenetele Katedrálishoz, amely számos neves festő munkájával büszkélkedhet, beleértve a Tiziano által készített főoltárt vagy Rafaello „Madonna della Seggiola” freskóját. Ezt követően a Rektori Palota megtekintése. Az épület késő gótikus stílusban épült, de számos alkalommal kellett újjáépíteni az évszázadok során, így a reneszánsz és a barokk jegyei is felfedezhetők rajta. A palota egykor a kormányzó és a dubrovniki köztársaság hercegének otthonául szolgált. Továbbhaladva érkezés a Szent Ferenc Monostorhoz, amely a csodálatos kolostor mellett, Európa legrégebbi,1317-ben megnyitott gyógyszertárának ad helyet. A túra végén szabadprogram, majd visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

7.nap Ancona/Urbino:
Reggeli után fakultatív programlehetőség során másfél órás autóbuszos utazást követően érkezés Olaszország egyik legszebben megőrzött történelmi központjába, Urbino-ba. A középkori, régies utcákkal és terekkel teli városból lélegzetelállító látvány nyílik a környező zöldellő völgyekre. A kezdő festők, fotósok kiváló lehetőséget kapnak a gyakorlásra ezen a szemet gyönyörködtető világörökségi helyszínen. Látogatás a XV. század második felében épült Dózse Palotához, amely a Marche Nemzeti Galériájának ad otthont és ahol Olaszország egyik legjelentősebb reneszánsz festménygyűjteményét őrzik. Figyelemre méltók még a palota termeinek szobrászati és ornamentális díszítései. Vacsora és szállás a hajón.

8.nap Velence-Budapest:
Kikötés Velencében a reggeli órákban. Reggelit követően kijelentkezés a hajóról. Félnapos városnézés Velencében, amely a középkorban fontos kereskedelmi csomópont és ezáltal már akkoriban is kedvelt úti cél volt. A Szent Márk teret Napóleon Európa legszebb szalonjának nevezte, Petrarca szerint pedig „nincs párja a Földön”. A téren található Székesegyház Velence egyik legismertebb látnivalója. A város fő közlekedési útvonala a Canal Grande, melyen 4 híd ível át, ezek közül a leghíresebb a Rialto-híd. Az impozáns Dózse-palota homlokzatát isztriai kőből faragott gótikus oszlopsor díszíti. Az Óriások lépcsőjén koronázták meg a dózsékat. Szabadidőt követően transzfer a repülőtérre. Hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.

 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Velence – Budapest útvonalon, turista osztályon,
  • transzfer autóbusszal,
  • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában,
  • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással),
  • városnézés Velencében,
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
  • magyar idegenvezető
  • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.
  • Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.
 • Ár nem tartalmaz
  • Illetékek: 89.000,- Ft /fő,
  • A helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő)
  • Fakultatív kirándulások
  • Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.
 • Ellátás
  szállás és teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással)
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Közel

Ismét várja az underground művészeket a Fekete Lyuk

Bár csak az emlékezés idejére, de a Kiscelli Múzeum új kiállítóterében újra megelevenedik a pokol tornáca.

Cucc

Íme a hotelszoba, ami egy anyaméhre hasonlít

A megegyezés pedig nem véletlen, a tervezők a legkényelmesebb és meghittebb formára gondoltak alvás szempontjából.

Távol

Szobrot emeltek Montenegróban az örökös elnöknek

A szoborállításról már 2018 október végén szavaztak, de csak most állították fel a nagy bronzszobrot.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Mediterrán Szépségek
Legjobb ár*:
279.000 Ft / fő / 8 éjtől *2019. május 11-i érkezéssel
A 66-os út - Az Amerikai álomút
Legjobb ár*:
499.000 Ft / fő / 15 éjtől *2019. május 5-i érkezéssel
Usa - Keleti Part - Csoportos Körutazás
Legjobb ár*:
559.000 Ft / fő / 9 éjtől *2019. június 9-i érkezéssel
A Tangótól A Szambáig: Argentína és Brazília
Legjobb ár*:
579.000 Ft / fő / 12 éjtől *2019. február 16-i érkezéssel
Európa északi Nagyvárosai
Legjobb ár*:
399.000 Ft / fő / 8 éjtől *2019. július 20-i érkezéssel