Alaszka - Gleccserek Földjén

Alaszka - Gleccserek Földjén
Alaszka - Gleccserek Földjén
Alaszka - Gleccserek Földjén
Alaszka - Gleccserek Földjén
Alaszka - Gleccserek Földjén
Alaszka - Gleccserek Földjén
Alaszka - Gleccserek Földjén
Alaszka - Gleccserek Földjén
Alaszka - Gleccserek Földjén
Alaszka - Gleccserek Földjén
Alaszka - Gleccserek Földjén
Alaszka - Gleccserek Földjén
Alaszka - Gleccserek Földjén
Alaszka - Gleccserek Földjén
Alaszka - Gleccserek Földjén
Alaszka - Gleccserek Földjén
Alaszka - Gleccserek Földjén

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2020. augusztus 13 - augusztus 23.
Időtartam: 11 nap (csütörtök - vasárnap)
Utazás módja: Repülő, Hajó
Ellátás: Teljes ellátás
Utazás típusa: Hajóút
Legkedvezőbb alapár/fő: 1.589.000 Ft / fő / 10 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb tagállama a messzi északon, távol a civilizációtól a világon egyedülálló természeti látnivalókban és élményekben részesíti látogatóit.

ALASZKA GLECCSEREK FÖLDJÉN

Juneau szárazföldön „megközelíthetetlen” városa, a lélegzetelállító Tracy Arm fjord, a hosszúszárnyú bálnák látványa a Stephen’s Passage-on áthaladva és a híres White Pass festői vasútvonala csupán ízelítő az alaszkai hajóútból, melyet természettudós és indián mesemondó előadása tesz még színesebbé. Alaszka csak arra vár, hogy felfedezzék!

1. nap

Budapest-Vancouver

Hétfő, augusztus 5.

Elutazás a reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal átszállással Vancouverbe. Érkezés után transzfer a szállodába.

2. nap

Vancouver

Kedd, augusztus 6.

Reggelit követően a város főbb látnivalóinak felfedezése. A kirándulás első állomása a Stanley park, mely 130 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. A parkban számos látnivaló található: gyönyörű óceán partok, kertek, emlékművek, szobrok, és egy Totem oszlop park, mely közelebbről is megtekinthető. Továbbutazás a kínai negyedbe, melyet a világ egyik legnagyobbjaként és 2011 óta nemzeti történelmi helyszínként tartanak számon. Ezután a bájos történelmi óváros, Gastown megtekintése, ahol viktoriánus házak, virágzó divatüzletek, butikok, galériák és Vancouver legjobb kulináris ételei találhatók. Következő megálló a Granville negyed, mely legfőképp a helyi piacáról, művészeti és kézműves üzleteiről ismert. Városnézés után transzfer a szállodába. Délután szabadprogram.

3. nap

Vancouver

Szerda, augusztus 7. Indulás: 16.30 óra

Reggeli után rövid szabadprogram, majd transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a hajóra. Kabinok elfoglalása, vacsora és szállás a hajón.

4. nap

Tengeren

Csütörtök, augusztus 8.

Egész napos hajózás a tengeren Ketchikan irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik a Coral Princess felfedezésére, számtalan szolgáltatásának kipróbálására, animációs programokon való részvételre. A hajó egyik legnagyobb attrakciója a SeaWalk - ez a hajó jobb oldali oldalán húzódó, fedett, üvegezett fenekű zárt sétány, ahonnan a vendégek drámai kilátásban részesülnek a tenger hullámaira és a horizontra. A „Princess Watercolor Fantasy” a hajó központi medencéjénél kínál nappali és éjszakai előadásokat, mely a szökőkút vízjátékából, különleges zenéből és élő előadókból áll. A Coral Princess nemzetközi ételekkel, tészta-sarokkal és salátabárral várja a vendégeket. Emellett medencék, jacuzzik, kávézó, borbár, medenceparti pizzéria, jégkrém bár, 24-órás szobaszerviz, színházterem, bárok, night klub, szivarszoba, sportpályák, fotó és videó galéria, könyvtár, művészeti galéria, felár ellenében Lotus Spa, kaszinó, internet kávézó, üzletek állnak a vendégek rendelkezésére. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Ketchikan

Péntek, augusztus 9. Kitötés: 06.30 óra Indulás: 15.00 óra

Érkezés a kora reggeli órákban Ketchikanba. A félnapos fakultatív program során a Misty fjordot tekintheti meg a csoport Alaszka egyik leggyorsabb városnéző hajójával. Ketchikan festői kikötőjét elhagyva színes halászhajók és hidroplánok szegélyezik az utat. A hajóút során delfineket, bálnákat és oroszlánfókákat is lehet látni valamint a smaragdszínű tengerből kiemelkedő New Eddystone Rock hatalmas vulkanikus tornyát. A Rudyerd-öbölben a hegyek között kialakult jégvájta vízi úton lassan hajózva vízesések és fészkelő vízimadarak éneke teszi felejthetetlenné a napot. Visszaúton egy könnyű ebéd elfogyasztása közben egy tlingit indián mesemondó avatja be az utasokat a helyi kultúrába és a történelembe. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Juneau

Szombat, augusztus 10. Kitötés: 08.00 óra Indulás: 21.00 óra

Kikötés a kora reggeli órákban Juneau-ban, az Egyesült Államok egyetlen olyan tagállami fővárosában, mely kizárólag repülővel vagy hajóval közelíthető meg az összefüggő jégmezők miatt. Félnapos fakultatív kirándulás, mely egy katamarán túrával kezdődik a Stephen’s Passage-on. A csatorna az Alexander-szigetcsoport délkeleti részén található; nevét 1794-ben kapta Sir Philip Stephensről. A fedélzetről megcsodálhatók a hosszúszárnyú bálnák, melyek sokszor igen közel merészkednek a hajóhoz. A bálnákról a legfontosabb tudnivalókat egy helyi természettudós ismerteti. Ezt követően partraszállás Colt-szigetén, ahol ebéd egy helyi étteremben. A szigeten lehetőség nyílik ellátogatni a tenger életét bemutató kiállításra, sétálni a tengerparton vagy pihenni és gyönyörködni a táj szépségében. Visszautazás az Auke-öbölbe, ahonnan a legszebb fotók készíthetők a Mendenhall gleccserről, majd a látogatóközpont felkeresése. A gleccser a kis jégkorszak során formálódott 3000 évvel ezelőtt. A helyi geográfiai viszonyoknak és különleges klímának hála valószínűleg sokkal hosszabb élettartamú lesz, mint más gleccserek és segít jobban megérteni a múlt, a jelen és a jövő éghajlati változásait. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap

Skagway

Vasárnap, augusztus 11. Kitötés: 07.00 óra Indulás: 20.30 óra

Kikötés a kora reggeli órákban Skagway-ben. A reggelit követően kezdetét veszi az egész napos fakultatív program, elsőként a Yukon kapujaként is ismert Skagway városában, mely különleges helyet foglal el Alaszka történelmében. Az 1897-es Klondike-i aranyláz idején fontos szerepet játszott, mivel több tízezer aranyásó indult innen. Továbbutazás az aranyásók által használt útvonallal párhuzamosan futó Klondike főúton a tengerszint feletti 1003 m magasságban végződő White Pass hegycsúcshoz, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a gleccserekre, a lépcsőzetes vízesésekre és hegycsúcsokra. Továbbutazás a Caribou Crossing Trading Post-ba, ahol egy ízletes grillebéd elfogyasztása után a Yukon tartomány legkiterjedtebb vadvilágát bemutató múzeum, majd a szánhúzó kutyák kiképzésére kialakított helyszín felkeresése. Helyszíni fizetés ellenében a kutyaszánok kipróbálására is lehetőség nyílik. Később rövid megálló Carcross városánál, mely korábban a rénszarvas csordák vándorlási területe volt. A túra utolsó állomása a Brit Columbiai Fraser, ahonnan a híres White Pass vasútvonal indul vissza Skagway-be. A vasútvonal azért épült, hogy a szerencsét próbáló aranyásók könnyebben eljuthassanak Klondike-ba az aranyláz idején. A közel 200 km-es, mintegy két év alatt elkészült szakasz a világ egyik legfestőibb útvonala, mely 45 km-en át kanyarog a hegyláncba robbantott keskeny nyomtávú pályán 1000 méteres magasságig, csodálatos panorámát nyújtva a résztvevőknek. A vasútállomásról transzfer a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap

Glacier Bay Nemzeti Park

Hétfő, augusztus 12. Kitötés: 06.00 óra Indulás: 15.00 óra

Érkezés a kora reggeli órákban. Panoráma hajózás az UNESCO Világörökség részét képező Glacier Bay Nemzeti Parkban. Meseszerű környezetben egy óriás méretű, több ágból álló fjord található. Itt láthatók a világ talán leglenyűgözőbb gleccserei, a legváltozatosabb növényzet és gazdag állatvilág. A panorámahajózás alatt barátságos és felkészült túravezetők segítik a csodás öböl megismerését. A fjordok 100 km hosszan nyúlnak a szárazföld belsejébe, ahol a magas hegyek között a nemzeti park területén 16 gleccser található, melyek a magashegységi hómezőkből kapják az utánpótlást. Mind közül a leglátványosabb a 34 km hosszú Margerie gleccser, mely 3-4 métert halad előre naponta. Ismertebb gleccserek közé tartoznak a Grand Pacific, a Johns Hopkins, a Reid Carroll és Lamplugh gleccser. A mindösszesen 101 ezer négyzetkilométeren elterülő Glacier Bay Nemzeti Park, a Wrangell- St. Elias Nemzeti park és a Tatshenshini- Alsek Park együttesen a Világörökség része és a világ legnagyobb nemzetközi védett területe. A természeti látnivalókban gazdag parkot hátrahagyva, hajózás egy újabb csodához a College Fjordhoz. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap

College Fjord

Kedd, augusztus 13. Kitötés: 18.00 óra Indulás: 20.30 óra

Késő délután érkezés a festői szépségű College Fjordhoz, ahol a különböző gleccserek Egyesült Államokbeli egyetemek után kapták nevüket: mint a Yale és Harvard gleccser. A hajótól nem messze már áthatolhatatlan sűrűségben úsznak a jéghegyek. Vannak közöttük fantasztikus alakzatok is – helyenként jégtornyok magasodnak ki a fehér törmelékből. Szerencsés esetben a fjordokba zuhanó, morajló jégtömbök között bálnák is felbukkanhatnak. A Fjordot 1899-ben fedezték fel a Harriman expedíció során, melyet Edward Harriman, gazdag vasúti mágnás vezetett. Harriman célja eredetileg az volt, hogy Alaszkában grizzly-re vadászik, ám végül felfogadott egy teljes tudományos csapatot, hogy dokumentáljanak mindent az út során, mely Seattle-től Szibériáig tartott. Továbbhajózás Anchorage irányába.

10. nap

Anchorage – Talkeetna

Szerda, augusztus 14. Kitötés: 12.30 óra

Éjszaka érkezés Anchorage-ba. Kora reggel kijelentkezés a hajóról, majd továbbutazás a Princess panoráma vonatával Talkeetna-ba. A vonat szolgáltatásai között üvegtetős kocsik, nyitott kilátó fedélzet, valamint (felár ellenében) étkezési, italfogyasztási lehetőség áll rendelkezésre. Ezt követően közel 1 órás autóbuszos utazás a Mt. McKinley Princess Lodge-hoz, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik a Denali hegyre, és az alaszkai vadonra. Szállás elfoglalása után szabadprogram. A lodge számos kirándulási lehetőséget kínál, mint például lovaskocsis kirándulás, hajós kirándulások, kajakozás, vadvízi evezés, túrázás lóháton és gyalogosan, a környék repülős vagy helikopteres felfedezése, szánhúzó kutyafarm látogatás, melyekre a helyszínen lehet jelentkezni.

11. nap

Talkeetna- Denali

Csütörtök, augusztus 15.

Délelőtt szabad program, majd továbbutazás a Denali Nemzeti Parkba. A 24 585 négyzetkilométeren elterülő változatos vadonban fellelhető a tajga erdő, alpesi élőhelyek és hatalmas havas hegycsúcsok is. Itt emelkedik a maga 6168 méterével Észak - Amerika legmagasabb hegye, a Denali, korábbi nevén McKinley-hegycsúcs. 1988-ban a hegycsúcsot egy magyar hegymászó csapat is meghódította. A Denali Princess Wilderness Lodge a Nemzeti Park bejáratától mintegy másfél kilométerre található. A szállás egyik fő központja a „Nagy szoba”, ahol a 9 méter magas ablakból kitekintve lenyűgöző látvány fogadja a vendégeket. A szálloda shuttle szervize könnyű eljutást biztosít a Park látogatóközpontjába és a Patkó tóhoz.

12. nap

Denali

Péntek, augusztus 16.

Félnapos kirándulás a Denali Nemzeti Parkba és Vadrezervátumba. A park otthona számos vadnak: mint a karibu, jávorszarvas, farkasok, alaszkai vadjuhok, fehérfejű rétisas és grizzly medve. A program első megállója az 1925-ben épült parkőr kabin a Savage kabin, ahol megismertetik a parkőrök múltbeli és jelenlegi életét, munkáját. A Primose hegygerincnél az őslakos alaszkaiak életének bemutatása által az utazók betekintést nyerhetnek a régmúlt idők Alaszkájába. Visszautazás a szállásra, a nap hátralévő részében szabadprogram.

13. nap

Denali – Fairbanks

Szombat, augusztus 17.

A délelőtt a pihenésé, majd indulás Fairbanksbe, Alaszka legészakibb egyetemi központjába, az „Aranyszív Városba”. Az 1902-ben Felix Pedro által felfedezett Fairbanks, Alaszka második legnagyobb városa. Délután kirándulás lapátkerekes hajóval a Chena folyón az alaszkai vadonon át az aranyláz korába. A folyó menti tábornál a füstölt és szárított lazac elkészítésének fortélyával lehet megismerkedni. Tovább folytatva a hajózást, csodálatos látvány a Chena és Tanana folyó találkozása, vagy ahogy a helyiek mondják „a folyók házassága”. Chena faluban ismerkedés az Athabascan indiánok gazdag örökségével, a földdel és az állatokkal való kapcsolatukkal, valamint a gyöngyökkel díszített bőrből és szőrből készült öltözékekkel. Bejelentkezés a folyóparton található Fairbanks Princess Riverside Lodge szállásra.

14. nap

Fairbanks

Vasárnap, augusztus 18.

Délelőtt kijelentkezés a szállodából, szabad program, majd késő este transzfer a repülőtérre.

15. nap

Seattle

Hétfő, augusztus 19.

Kora reggel megérkezés Seattle-be, kb. háromórás panoráma városnézés, majd továbbutazás Budapestre.

16. nap

Budapest

Kedd, augusztus 20.

Megérkezés Budapestre a délutáni órákban.


Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. augusztus 5-20. (7 éjszaka a hajón + 2 éjszaka Vancouver + 4 éjszaka Alaszka)

Fakultatív programok

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

 • Érintett orszagok
  USA, Kanada
 • Érintett városok
  Vancouver, Ketchikan, Juneau, Skagway, Anchorage, Talkeetna, Fairbanks, Seattle, Vancouver (BC)
 • Utazás módja
  Repülő, Hajó
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Vancouver / Fairbanks – Budapest útvonalon, turista osztályon
  • transzferek légkondicionált autóbusszal,
  • 2 éjszakai szállás Vancouverben reggelivel,
  • 7 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban a kiválasztott kabinkategóriában,
  • teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást),
  • 1 éjszakai szállás Talkeetnaban önellátással,
  • 2 éjszakai szállás Denaliban önellátással,
  • 1 éjszakai szállás Fairbanksben önellátással,
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
  • félnapos panoráma városnézés Vancouverben,
  • félnapos kirándulás a Denali Nemzeti Parkban, félnapos hajókirándulás Fairbanksben, félnapos panoráma városnézés Seattle-ben,
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt,
  • Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.
 • Ár nem tartalmaz
  • Illetékek: 209.000,- Ft /fő,
  • A helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (65 USD/fő)
   
 • Ellátás
  teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást),
  1 éjszakai szállás Talkeetnaban önellátással,
  2 éjszakai szállás Denaliban önellátással,
  1 éjszakai szállás Fairbanksben önellátással.
 • További információk

  Indulási időpontok:

  2019. 08. 05. (7 éjszaka a hajón + 2 éjszaka Vancouver + 4 éjszaka Alaszka)

  Hajótársaság: Princess Cruises

  Útvonal:
  Vancouver | Ketchikan | Juneau | Skagway | Glacier Bay Nemzeti Park | College Fjord | Anchorage | Talkeetna | Denali | Fairbanks | Seattle

  Vízum: a biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba És Kanadába. A beutazáshoz érvényes ESTA és ETA engedély szükséges, melyet a részvételi díj nem tartalmazza.

   
Legjobb árak:
2020.08.13 - 2020.08.23 Legjobb ár$
10 éjtől, Teljes ellátás
Szobatípus: balkonos kabin
1.589.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2020.08.13 - 2020.08.23
10 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: balkonos kabin
1.589.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Közel

Élje át a régi királyi karácsonyok hangulatát a Budavári Palotában

Ezen a sétán jeles karácsonyok képei elevenednek fel a Budavári Palota életéből.

Távol

Mesebeli hobbitházban szállhat meg Írországban

A Gyűrűk Ura rajongóinak nem kell messzire utazniuk egy kis autentikus Középfölde-élményért.

Távol

Előkerülhettek az NDK egyik legnagyobb műtárgy-lopásakor eltűnt festmények

Az értékes festményeket 1979. december 14. viharos éjszakáján lopták el.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Alaszka - Gleccserek Földjén

Kanada - Vancouver (BC)

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
VARÁZSLATOS ALASZKA - CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL
Legjobb ár*:
1.396.215 Ft / fő / 14 éjtől *2020. július 22-i érkezéssel
ELŐFOGALÁSI AKCIÓ-NYUGAT MEDITERRÁN KALANDOZÁS - A MEGÚJULT ALLURE OF THE SEAS ÓRIÁSHAJÓRA
Legjobb ár*:
173.093 Ft / fő / 7 éjtől *2020. május 31-i érkezéssel
Róma városlátogatás
Legjobb ár*:
89.900 Ft / fő / 3 éjtől *2020. március 12-i érkezéssel
A NYUGAT-KARIB TÉRSÉG ÉS COCOCAY - 7 éjszakás hajóút - SY07W291
Legjobb ár*:
366.006 Ft / fő / 7 éjtől *2020. február 29-i érkezéssel
KELETI KALANDOK - CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL
Legjobb ár*:
351.325 Ft / fő / 8 éjtől *2020. január 19-i érkezéssel