Az ismeretlen Szicília

Az ismeretlen Szicília

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 0 Ft / fő / éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

8 napos körutazás Szicília szigetére magyar idegenvezetővel

Az ismeretlen Szicília - csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Catania - Taormina - Ragusa - Siracusa - Etna - Corleone - Cefalú - Monreale - Palermo - San Mauro Castelverde - Agrigento - Taormina - Catania

Időpont: 2017. október 21-28.

Szicília szigete Itália-imádóknak, Keresztapa-rajongóknak és az ókori kultúra szerelmeseinek egyaránt kötelező úti cél. A kis hegyi falvak, ahol a déli hőségben a házak előtt csupán a helyi férfiak üldögélnek, míg bent készül az ebéd, a napszítta barokk városok, ahol az idő múlását csupán az árnyékok útja jelzi, az érintetlen, kristálytiszta vizű öblök – ezek is mind Szicília, a háromszög alakú sziget kevésbé ismert arcai. A körutazás azokat a látnivalókat is igyekszik felfedni, melyek bepillantást engednek az igazi Szicília titkaiba.

Az ismeretlen Szicília - Olasz csoportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

Az ismeretlen Szicília 1. nap
Elutazás Cataniába diszkont légitársaság repülőjáratával. Megérkezés után transzfer a Taormina környéki szálláshelyre.

Az ismeretlen Szicília 2. nap
Fakultatív program: elutazás Ragusába, ahol egy 17. századi földrengés következtében épült újjá a két részből álló város, és kapta ma is ragyogó barokk arculatát. Napjainkban az UNESCO Világörökségéhez tartozik. San Giorgio Templom, San Giovanni Battista Katedrális és még számtalan templom és köztér tartozik látványosságai közé. A barokkon kívül gótikus, rokokó és neoklasszicista épületek is felfedezhetők. Továbbutazás Siracusába, amely Cicero szerint a „legnagyobb görög város és mind közül a leggyönyörűbb”. Korintoszi görög telepesek alapították, Szicília legősibb városa számtalan görög és római emlékkel. Ezek közül a legismertebbek közé tartozik a Görög Színház és a római amfiteátrum, mely egykoron gladiátorok küzdelmének és állatviadaloknak adott otthont. Siracusa eredeti városközpontja egy kis szigetre épült, ez volt Ortigia. Rövid séta az Ortigia-sziget hangulatos, szűk utcácskáin. Szállás Taormina környékén.

Az ismeretlen Szicília 3. nap
Reggeli után elutazás a világ egyik legnagyobb működő vulkánjára, az Etnára. 2000 m magasságig autóbusszal lehet felmenni (a 3000 m magasan található kráter fakultatív lehetőségként, helyszíni fizetéssel, dzsippel közelíthető meg). Továbbutazás a sziget nyugati felére, Cefalú üdülővárosba, mely egy csodás tengeröböl mentén terül el, látványát már messziről jelzi egy hatalmas sziklahegy és a rajta álló 12. századi dóm.

Az ismeretlen Szicília - Olasz csoportos körutazás - OTP Travel utazási iroda
Az ismeretlen Szicília 4. nap
Reggeli és üdülés a tengerparti üdülővárosban, ahol nem csak a középkori óváros kis utcácskái, üzletek, kávézók és éttermek várják a látogatókat! Hosszú tengerparti sétánya mentén homokkal feltöltött, néhol sziklás, sekély vizű tengerparti strandok bérelhető napernyővel és nyugággyal nagyszerű kikapcsolódást ígérnek. Fakultatív programlehetőség: látogatás Corleonéban a hegyek között, utazás autóbusszal. A kisváros Palermótól 60 km-re fekszik, kis főtér és az Antimaffia Múzeum meglátogatása, séta a városkában. Szállás Cefalúban.

Az ismeretlen Szicília 5. nap
Szabad program vagy fakultatív kirándulási lehetőség: Monreale és Palermo városnézés - utazás autóbusszal Monreáléba, az aranyozott mozaikokkal díszített katedrális megtekintése, majd városnézés a sziget fővárosában, Palermóban. A város viharos történelmét nagyban meghatározta stratégiai elhelyezkedése, a főníciaiaktól a Bourbonokig számos hatalom uralma alatt állt. Köszönhetően a sokféleségnek, az évszázadok csodás építészeti emlékeket hagytak maguk után, melyek megtekintésére egy városnéző program csupán ízelítőt ad: Conca D’Oro, dóm, Capella Palatina, Chiesa degli Eremiti. Szállás Cefalúban.

Az ismeretlen Szicília 6. nap
Szabad program Cefalúban. Délután fakultatív programlehetőség: kirándulás San Mauróba és vacsora egy tipikus szicíliai hegyi étteremben zenével – San Mauro Castelverde tipikus szicíliai város és megye, gyönyörű fekvése már önmagában megér egy kirándulást. A tengerszint felett 1000 méterre lévő hegyen terül el, a város telis-tele szicília vallásos történelmének nyomaival: Chiesa Madre a 15. századi haranggal, a 16. századi márvány oltárral, az egykori városháza, mely manapság régészeti múzeumnak ad helyet, és a kis utcácskák igazi szicíliai hangulatot árasztanak. A városnézés után tradicionális ételekből álló, hangulatos, zenés vacsora. Szállás Cefalúban.

Az ismeretlen Szicília - Olasz csoportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

Az ismeretlen Szicília 7. nap
Reggeli után elutazás a szárazföld belseje felé, városnézés Agrigentóban és a Templomok völgye meglátogatása, ahol hét dór stílusban épített fenséges templom látható. Ezek az emlékek a Görögországban láthatókon kívül a legjobban megőrzött ókori görög épületek. Kirándulás a Templomok völgyébe, látogatással a Concordia templomnál, amely majdnem teljes épségben megmaradt. Szállás Catania környékén.

Az ismeretlen Szicília 8. nap
Reggeli után séta és rövid szabadprogram a tengerpart és az Etna közé ékelődött csodálatos panorámájú elegáns üdülőhelyen, Taorminában. Látogatás a Görög Színházban, (belépő a helyszínen fizetendő) amelynek egyik különlegessége a kétszintes színpad. A színház hátterében tündöklő táj és az Etna sok költőt és festőt ihletett meg az évszázadok során. A program után transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre a menetrend szerint.

Fakultatív programok árai (min. létszám: 20 fő)

Egész napos kirándulás Ragusába és Siracusába 22 000 Ft
Félnapos kirándulás Corleonéba 15 000 Ft
Félnapos kirándulás Palermóba és Monreáléba 19 000 Ft
Szicíliai est és vacsora San Mauróban 20 000 Ft


Minimum létszám 20 fő.

 • Érintett városok
  Siracusa, Cefalu, Taormina, Catania
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjárattal Budapest-Catania-Budapest útvonalon
  • a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas, zuhanyozós szobáiban
  • reggelis ellátás
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • magyar idegenvezető
 • Ár nem tartalmaz
  • illetékek
  • fakultatív programok
  • belépőjegyek felára (kb. 45 EUR, a helyszínen fizetendő)
 • Ellátás
  reggeli
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Bor & Gasztró

Először nyert magyar lager sör nemzetközi sörversenyen

Jól csúsztak a zsűri torkán a Szent András Sörfőzde sörei.

Közel

Báltermet kap a gyulai Almásy-kastély

Még két éve sincs, hogy megnyílt, a napokban köszöntötték a százötvenezredik látogatót.

Távol

Ötven méter hosszan zuhanó hullámvasút nyílik Lisebergben a nyáron

A kocsik 105 km/órás sebességgel szinte szabadesésben zuhannak a föld alá.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Az ismeretlen Szicília

Olaszország - Szicília - Catania

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Karnevál Toszkánában
Legjobb ár*:
65.800 Ft / fő / 3 éjtől *2018. február 9-i érkezéssel
Kiruccanás Rómába, az örök városba
Legjobb ár*:
47.000 Ft / fő / 4 éjtől *2018. március 14-i érkezéssel
Velence - Padova és Treviso
Legjobb ár*:
45.500 Ft / fő / 2 éjtől *2018. március 15-i érkezéssel
Karnevál Velencében /4 nap
Legjobb ár*:
65.500 Ft / fő / 3 éjtől *2018. február 1-i érkezéssel
Izland - A gejzírek földje
Legjobb ár*:
328.800 Ft / fő / 4 éjtől *2018. április 4-i érkezéssel