Brazília és Argentína

Brazília és Argentína
Brazília és Argentína
Brazília és Argentína
Brazília és Argentína
Brazília és Argentína
Brazília és Argentína
Brazília és Argentína
Brazília és Argentína

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Utazás típusa: Körút
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

A dél-amerikai szuperkontinens történelme az ősi isdőkig nyúlik vissza. A virágzó indián kultúráknak az európai hódítás vetett véget. A kontinens népeinek további sorsát az 1494-ben Portugália és Spanyolország között megkötött tordesillasi szerződést határozta meg, amely minden Európán kívüli területet egyenlő arányban osztanak fel egymás között. A szerződés értelmében egy meghatározott földrajzi hosszúságtól nyugatra minden föld Spanyolországé (ez Dél-Amerika nagy részét is jelenti), keletre pedig Portugáliáé lett. Ám a korabeli eszközök pontatlansága miatt Portugáliának jutott Brazília is, ami a valóságban a meridiántól nyugatra terült el.
A gyarmati vetélkedés egészen a 19 századig tartott, amikor a korábbi gyarmati területeken sorra létrejöttek a mai nemzetállamok. Brazília és Argentina, megőrizve az évszázados hagyományokat fejlődött tovább már függetlenül, egymás mellett sok azonosságot és számos különbséget mutava.
Brazília természeti kincsekben gazdag, és itt található a világ legváltozatosabb növényvilága. A csodálatos sokszínűség a különböző időjárási, földszerkezeti és domborzati adottságoknak köszönhetően alakult ki. Brazília számos nép hazája. A kultúrális sokszínűség miatt a táradalom igen elfogadó.
Argentína a Föld nyolcadik legnagyobb területű állama, szinte végighúzódik a fél dél-amerikai kontinensen. Fővárosa, a gazdag történelmi múlttal rendelkező Buenos Aires. Döntően európai származású lakossága spanyol és olasz telepesek leszármazottainak vallja magát. A kultúrálisan szokszínű Argentína természeti értékekben szintén bővelkedik, de kiváló célpont a különleges gasztronómiai élmények keresőinek is.

Rio de Janeiro - Iguacu vízesés - Buenos Aires - Montevideo

Időpont: 2018. március 10-22. (10 éjszaka)

Fantasztikus városok, egzotikus tájak, fülbemászó dallamok kísérik végig a körutazást Dél-Amerika két talán legváltozatosabb szépségeket felvonultató országán: Argentínán és Brazílián. Buenos Aires európai hangulatú gyönyörű városa mellett a vidék szépségeire, a tangó rejtelmeire, sőt még egy szeletke Uruguay-ra is rácsodálkozhatnak az utazók az első napok során. Második állomásként a lélegzetelállító Iguacu-vízesés mutatja meg argentin és brazil oldalát. Rio de Janeiro lélegzetelállító városában pedig a Copacabana mellett a város és környékének emblematikus látnivalói mellett a szamba titkai is felfedezhetők.

Program:

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 1.nap
Elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Buenos Airesbe. Éjszaka és a napszaknak megfelelő étkezések a repülőgépen.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 2.nap
Megérkezés Buenos Airesbe a reggeli órákban. Városnézés Dél-Amerika egyik leglenyűgözőbb városában. Varázsát részben változatos építészetének, koloniál épületeinek, francia palotáinak– és persze a város minden porcikáját átjáró tangónak köszönheti. Autóbuszos városnézés Buenos Aires déli látnivalóinak felfedezésével. A Plaza de Mayo megtekintése, mely a város alapításának helyszíne, a rózsaszín ház, az elnöki palota, a Cabildo, mely vastag fehér falaival és gyönyörű harangtornyával a gyarmati és barokk stílus ékes példája. A neoklasszicista stílusú Metropolitan katedrális Argentína alapító atyájának, José de San Martínnak végső nyughelye. Utazás a különleges hangulatú San Telmo negyedbe, az egyik legrégebbi városrészbe, ahol egykoron Pedro de Mendoza spanyol aranyvadász az első települést alapította 1536-ban Santa Maria de Buan Ayre néven. A következő megálló a La Boca negyede, Buenos Aires bölcsője: az 1800-as évek második felében a kikötőbe érkező emigránsok ezrei építették itt fel otthonaikat. A macskaköves sétálóutcácska fémhulladékból épített, színesre festett házikói a város emblematikus látnivalói. Ebéd egy helyi étteremben. Szállás Buenos Airesben.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 3. nap
Az argentin főváros északi látnivalóinak megtekintése félnapos városnézés keretében. Az elegáns Retiro és Recoleta negyedek képet adnak arról, hogyan is élhetett itt a késői XIX. – korai XX. században párizsi hangulatú palotáiban és remekbe szabott épületeiben az arisztokrácia. A San Martín tér megtekintése, ahol Jorge Luis Borge, az argentinok híres írója tette sétáit. Az Alvear Avenue exkluzív üzletei és nagykövetségként működő elegáns palotái után a Nuestra Señora Del Pilar bazilika megtekintése kívülről, mely Buenos Aires egyik legrégebbi, még a gyarmati időkből származó temploma. Végül a Recoleta temető, ahol Eva Peron sírja is áll. Utazás a modern és nyüzsgő Palermo negyeden áthaladva, ahol a Latin-Amerikai Művészetek Múzeuma (MALBA) – a földrész egyik legjelentősebb múzeuma és kulturális központja is található. Szabadidő ebédre, a délután szabad.
Este fakultatív program keretében ismerkedés a tangó alaplépéseivel, majd vacsora egy helyi étteremben, melyet az egyik híres tangó show megtekintése követ
Szállás Buenos Airesben.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 4. nap
Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás: „Fiesta Gaucha”:
Látogatás az argentin pampákra. Utazás egy jellegzetes argentin farmra, ahol ismerkedés a vidéki élettel. A házias ebéd során a vendégek megkóstolhatják az ízletes argentin grill ételeket, a parrillada fogásait, miközben zenés folklór műsor
szórakoztatja őket. Ezt követően, a tehénpásztorok, más néven gaucho-k tartanak bravúros lovasbemutatót. A program után visszautazás Buenos Airesbe, ahol szállás.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 5. nap
Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás Uruguayba, a bájos Colonia del Sacramento városkába. Reggel átkelés komppal a La Plata folyó torkolatán Uruguayba. A kb. egyórás kompút után megérkezés Colonia del Sacramentóba, mely a portugál gyarmati időkből fennmaradt gyönyörű városka. A várost 1680-ban alapította Manuel Lobo admirális, Rio de Janeiro akkori kormányzója. Különleges építészete miatt az UNESCO Világörökségének része, keskeny kis macskaköves utcácskái képeslapra kívánkoznak. Városnéző séta során ismerkedés a múlt emlékeivel és az épületekkel, melyek közül a legkiemelkedőbb látnivaló a Plaza del Toro – a bikaviadal aréna. Jellegzetes ebéd egy helyi étteremben. Délután visszatérés komppal Buenos Airesbe, ahol szállás.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 6. nap
Transzfer a repülőtérre, elutazás az Iguacu vízeséshez. Az Argentína és Brazília határán található lenyűgöző vízesés a világ egyik legszebbje, összesen 270 zuhogóból és kisebb vízesésből áll. A vízesések legnagyobbika 80 méter magasról, hatalmas víztömeggel és nagy robajjal zúdul a mélybe, s a fenséges látvány alapján indokoltnak tűnik a névválasztás: Garganta do Diablo, vagyis az Ördög torka. A több helyen kiépített kilátókról páratlan a Niagara után második legnagyobb vízhozamú vízesés panorámája. A megérkezés után az argentin oldal vízeséseinek megtekintése, belépővel a Nemzeti Parkba. Utazás kisvonattal, majd gyalogtúra a vízesésekhez, a kilátó pontokról az ördögtorok zuhatag csodálható meg. A lezúduló víz robaja már messziről hallatszik, látványa pedig semmihez sem hasonlítható. Út közben ebéd. Szállás a brazil oldalon, Foz do Iguacuban.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 7. nap
Kirándulás a brazil oldal vízeséseihez, ebéddel és belépővel a Nemzeti Parkba. A programon való részvéte után fakultatív kirándulásokkal további alkalom nyílik a vízesések újabb szemszögből történő megismerésére:
Macuco-szafari: felejthetetlen utazás motorcsónakokkal a vízesések közelébe.
Helikopter-túra: 10 perces helikopterezés a vízesések fölött (a helikopter 3 utast szállít egyszerre).
Este fakultatív grill büfévacsora egy tipikus brazil étteremben, melyet különböző latin-amerikai országok zenéjét es népművészetét bemutató folklór show műsor követ. Szállás Foz do Iguacuban.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 8. nap
Transzfer a repülőtérre, elutazás Rio de Janeiro városába. A megérkezést követően városnézés a világ egyik legszebb városában, mely során lehetőség nyílik a történelmi látnivalók és az olimpiai attrakciók megtekintésére. Látogatás a Centro városrészben, amely az üzleti élet központja, itt található a különlegesen szép, aranyozással és kézzel festett csempékkel díszített Colombo cukrászda és az Edgar Fonseca tervezte piramis alakú, modern Szent Sebestyén Katedrális, melynek belmagassága 96 méter. Pillantás a Maracana stadionra és a Sambadrome-ra, ahol minden év februárjában a riói karnevál során a város szambaiskolái vetélkednek egymással a dicsőségért. A Cinelandia negyedben a Municipial Színház és a Nemzeti Könyvtár és a Szépművészeti Múzeum látható. A 2015-ös Olimpiára megépített kikötői rész és a Mauá tér a város legújabb ékességei.
Szállás Rio de Janeiróban, a Copacabanától rövid sétára lévő szállodában.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 9. nap
Egész napos kirándulás Rióban a város két emblematikus látnivalójának: a Corcovadónak és a Cukorsüveg-sziklának a megtekintésével, út közben ebéddel. Rio de Janeiro jelképe a Corcovado-hegyen lévő Megváltó Krisztus szobor, amely áldásra emelt karral magasodik a város fölé. A mintegy 10 milliós nagyváros közepén található impozáns sziklát a Tijuca esőerdő övezi, amelyet Rio tüdejének is neveznek. A látogatók a városból jellegzetes piros kisvonattal juthatnak fel a szobor talapzatáig, innen pedig 200 lépcsőn, vagy lifttel mehetnek fel a kilátóig, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul az utazó elé. A közel 40 méter magas és 700 tonnás szobor a világ új hét csodájának egyike. A város másik jellegzetessége a Cukorsüveg-hegy, amely drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonóval közelíthető meg. A két állomásból álló pálya első megállója a 224 méter magas Urca-hegyen van, majd innen üvegezett falú felvonóval közelíthető meg a Pao de Acucar, a Cukorsüveg-hegy, ahonnan szintén varázslatos a panoráma. Nem hiába szól a helyiek közmondása, miszerint Isten hat nap alatt teremtette a Világot, a hetediken pedig Riót.
Szállás Rio de Janeiróban.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 10. nap
Egész napos szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív program: egész napos látogatás Petropolisban, ebéddel. Petropolis, a Riótól autóbusszal 2 órára lévő lenyűgöző „császári város” az 1800-as években az uralkodócsalád nyári rezidenciájául szolgált. Épületeivel, bájos utcáival hűen őrzi I. és II. Péter császár emlékét. A Császári Múzeum megtekintése, melynek az egykori nyári rezidencia ad otthont és ahol értékes bútorok és személyes tárgyak mesélnek a régi időkről. Ezt követően látogatás a gótikus Katedrálisban, mely II. Péter és felesége, Izabella hercegnő sírját őrzi. Az Eiffel mérnökirodája által tervezett vas és üveg Kristálypalota Izabella hercegnő nagyszabású összejöveteleinek és különböző kiállításoknak volt otthona. Délután visszautazás Rio de Janeiróba.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 11. nap
Egész napos szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív kirándulás egy szamba iskolába, ahol a karnevál kulisszái mögé nyerhetnek bepillantást az utazók.
Rio de Janeiro életében a legfontosabb esemény az évente farsangkor megrendezésre kerülő Karnevál. A városban összesen 80 szambaiskolát és több mint 100000 szambatáncost hoz lázba a versengés, melynek záróünnepségén a hat legjobb iskola lejt végig a Sambadrome-on fergeteges hangulatban. A program során a résztvevők bepillantást nyerhetnek az egyik vezető szambaiskola életébe, a szamba történetébe és a karneválok múltjába, sőt még arra is lehetőség nyílik, hogy a csodálatos kosztümöket magukra öltve megörökítsék e felejthetetlen eseményt.
Este Rio fakultatív program: büfévacsora, majd Rio legújabb szamba show-jának, a Ginga Tropicalnak megtekintése a Copacabanán lévő Marriott hotelben. A show a brazil táncokat mutatja be az afrikai gyökerektől, a szamba, a capoeira, a forró látványos elemeivel ismerkedhetnek a résztvevők.
Szállás Rio de Janeiróban.

A TANGÓTÓL A SZAMBÁIG - BRAZÍLIA - ARGENTÍNA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Részvételi díj: 559 000 Ft/fő-től
Lépjen kapcsolatba velünk!
Hívja szakértőinket
a +36-1 486 6600 számon!
SzállásÁr tartalmazzaÁr nem tartalmazzaHasznos információkIdőpontok
Összefoglaló
A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában magyar idegenvezetéssel

Rio de Janeiro - Iguacu vízesés - Buenos Aires - Montevideo

Időpont: 2018. március 10-22. (10 éjszaka)

Fantasztikus városok, egzotikus tájak, fülbemászó dallamok kísérik végig a körutazást Dél-Amerika két talán legváltozatosabb szépségeket felvonultató országán: Argentínán és Brazílián. Buenos Aires európai hangulatú gyönyörű városa mellett a vidék szépségeire, a tangó rejtelmeire, sőt még egy szeletke Uruguay-ra is rácsodálkozhatnak az utazók az első napok során. Második állomásként a lélegzetelállító Iguacu-vízesés mutatja meg argentin és brazil oldalát. Rio de Janeiro lélegzetelállító városában pedig a Copacabana mellett a város és környékének emblematikus látnivalói mellett a szamba titkai is felfedezhetők.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 1.nap
Elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Buenos Airesbe. Éjszaka és a napszaknak megfelelő étkezések a repülőgépen.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 2.nap
Megérkezés Buenos Airesbe a reggeli órákban. Városnézés Dél-Amerika egyik leglenyűgözőbb városában. Varázsát részben változatos építészetének, koloniál épületeinek, francia palotáinak– és persze a város minden porcikáját átjáró tangónak köszönheti. Autóbuszos városnézés Buenos Aires déli látnivalóinak felfedezésével. A Plaza de Mayo megtekintése, mely a város alapításának helyszíne, a rózsaszín ház, az elnöki palota, a Cabildo, mely vastag fehér falaival és gyönyörű harangtornyával a gyarmati és barokk stílus ékes példája. A neoklasszicista stílusú Metropolitan katedrális Argentína alapító atyájának, José de San Martínnak végső nyughelye. Utazás a különleges hangulatú San Telmo negyedbe, az egyik legrégebbi városrészbe, ahol egykoron Pedro de Mendoza spanyol aranyvadász az első települést alapította 1536-ban Santa Maria de Buan Ayre néven. A következő megálló a La Boca negyede, Buenos Aires bölcsője: az 1800-as évek második felében a kikötőbe érkező emigránsok ezrei építették itt fel otthonaikat. A macskaköves sétálóutcácska fémhulladékból épített, színesre festett házikói a város emblematikus látnivalói. Ebéd egy helyi étteremben. Szállás Buenos Airesben.

Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 3. nap
Az argentin főváros északi látnivalóinak megtekintése félnapos városnézés keretében. Az elegáns Retiro és Recoleta negyedek képet adnak arról, hogyan is élhetett itt a késői XIX. – korai XX. században párizsi hangulatú palotáiban és remekbe szabott épületeiben az arisztokrácia. A San Martín tér megtekintése, ahol Jorge Luis Borge, az argentinok híres írója tette sétáit. Az Alvear Avenue exkluzív üzletei és nagykövetségként működő elegáns palotái után a Nuestra Señora Del Pilar bazilika megtekintése kívülről, mely Buenos Aires egyik legrégebbi, még a gyarmati időkből származó temploma. Végül a Recoleta temető, ahol Eva Peron sírja is áll. Utazás a modern és nyüzsgő Palermo negyeden áthaladva, ahol a Latin-Amerikai Művészetek Múzeuma (MALBA) – a földrész egyik legjelentősebb múzeuma és kulturális központja is található. Szabadidő ebédre, a délután szabad.
Este fakultatív program keretében ismerkedés a tangó alaplépéseivel, majd vacsora egy helyi étteremben, melyet az egyik híres tangó show megtekintése követ
Szállás Buenos Airesben.


Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 4. nap
Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás: „Fiesta Gaucha”:
Látogatás az argentin pampákra. Utazás egy jellegzetes argentin farmra, ahol ismerkedés a vidéki élettel. A házias ebéd során a vendégek megkóstolhatják az ízletes argentin grill ételeket, a parrillada fogásait, miközben zenés folklór műsor
szórakoztatja őket. Ezt követően, a tehénpásztorok, más néven gaucho-k tartanak bravúros lovasbemutatót. A program után visszautazás Buenos Airesbe, ahol szállás.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 5. nap
Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás Uruguayba, a bájos Colonia del Sacramento városkába. Reggel átkelés komppal a La Plata folyó torkolatán Uruguayba. A kb. egyórás kompút után megérkezés Colonia del Sacramentóba, mely a portugál gyarmati időkből fennmaradt gyönyörű városka. A várost 1680-ban alapította Manuel Lobo admirális, Rio de Janeiro akkori kormányzója. Különleges építészete miatt az UNESCO Világörökségének része, keskeny kis macskaköves utcácskái képeslapra kívánkoznak. Városnéző séta során ismerkedés a múlt emlékeivel és az épületekkel, melyek közül a legkiemelkedőbb látnivaló a Plaza del Toro – a bikaviadal aréna. Jellegzetes ebéd egy helyi étteremben. Délután visszatérés komppal Buenos Airesbe, ahol szállás.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 6. nap
Transzfer a repülőtérre, elutazás az Iguacu vízeséshez. Az Argentína és Brazília határán található lenyűgöző vízesés a világ egyik legszebbje, összesen 270 zuhogóból és kisebb vízesésből áll. A vízesések legnagyobbika 80 méter magasról, hatalmas víztömeggel és nagy robajjal zúdul a mélybe, s a fenséges látvány alapján indokoltnak tűnik a névválasztás: Garganta do Diablo, vagyis az Ördög torka. A több helyen kiépített kilátókról páratlan a Niagara után második legnagyobb vízhozamú vízesés panorámája. A megérkezés után az argentin oldal vízeséseinek megtekintése, belépővel a Nemzeti Parkba. Utazás kisvonattal, majd gyalogtúra a vízesésekhez, a kilátó pontokról az ördögtorok zuhatag csodálható meg. A lezúduló víz robaja már messziről hallatszik, látványa pedig semmihez sem hasonlítható. Út közben ebéd. Szállás a brazil oldalon, Foz do Iguacuban.

Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 7. nap
Kirándulás a brazil oldal vízeséseihez, ebéddel és belépővel a Nemzeti Parkba. A programon való részvéte után fakultatív kirándulásokkal további alkalom nyílik a vízesések újabb szemszögből történő megismerésére:
Macuco-szafari: felejthetetlen utazás motorcsónakokkal a vízesések közelébe.
Helikopter-túra: 10 perces helikopterezés a vízesések fölött (a helikopter 3 utast szállít egyszerre).
Este fakultatív grill büfévacsora egy tipikus brazil étteremben, melyet különböző latin-amerikai országok zenéjét es népművészetét bemutató folklór show műsor követ. Szállás Foz do Iguacuban.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 8. nap
Transzfer a repülőtérre, elutazás Rio de Janeiro városába. A megérkezést követően városnézés a világ egyik legszebb városában, mely során lehetőség nyílik a történelmi látnivalók és az olimpiai attrakciók megtekintésére. Látogatás a Centro városrészben, amely az üzleti élet központja, itt található a különlegesen szép, aranyozással és kézzel festett csempékkel díszített Colombo cukrászda és az Edgar Fonseca tervezte piramis alakú, modern Szent Sebestyén Katedrális, melynek belmagassága 96 méter. Pillantás a Maracana stadionra és a Sambadrome-ra, ahol minden év februárjában a riói karnevál során a város szambaiskolái vetélkednek egymással a dicsőségért. A Cinelandia negyedben a Municipial Színház és a Nemzeti Könyvtár és a Szépművészeti Múzeum látható. A 2015-ös Olimpiára megépített kikötői rész és a Mauá tér a város legújabb ékességei.
Szállás Rio de Janeiróban, a Copacabanától rövid sétára lévő szállodában.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 9. nap
Egész napos kirándulás Rióban a város két emblematikus látnivalójának: a Corcovadónak és a Cukorsüveg-sziklának a megtekintésével, út közben ebéddel. Rio de Janeiro jelképe a Corcovado-hegyen lévő Megváltó Krisztus szobor, amely áldásra emelt karral magasodik a város fölé. A mintegy 10 milliós nagyváros közepén található impozáns sziklát a Tijuca esőerdő övezi, amelyet Rio tüdejének is neveznek. A látogatók a városból jellegzetes piros kisvonattal juthatnak fel a szobor talapzatáig, innen pedig 200 lépcsőn, vagy lifttel mehetnek fel a kilátóig, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul az utazó elé. A közel 40 méter magas és 700 tonnás szobor a világ új hét csodájának egyike. A város másik jellegzetessége a Cukorsüveg-hegy, amely drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonóval közelíthető meg. A két állomásból álló pálya első megállója a 224 méter magas Urca-hegyen van, majd innen üvegezett falú felvonóval közelíthető meg a Pao de Acucar, a Cukorsüveg-hegy, ahonnan szintén varázslatos a panoráma. Nem hiába szól a helyiek közmondása, miszerint Isten hat nap alatt teremtette a Világot, a hetediken pedig Riót.
Szállás Rio de Janeiróban.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 10. nap
Egész napos szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív program: egész napos látogatás Petropolisban, ebéddel. Petropolis, a Riótól autóbusszal 2 órára lévő lenyűgöző „császári város” az 1800-as években az uralkodócsalád nyári rezidenciájául szolgált. Épületeivel, bájos utcáival hűen őrzi I. és II. Péter császár emlékét. A Császári Múzeum megtekintése, melynek az egykori nyári rezidencia ad otthont és ahol értékes bútorok és személyes tárgyak mesélnek a régi időkről. Ezt követően látogatás a gótikus Katedrálisban, mely II. Péter és felesége, Izabella hercegnő sírját őrzi. Az Eiffel mérnökirodája által tervezett vas és üveg Kristálypalota Izabella hercegnő nagyszabású összejöveteleinek és különböző kiállításoknak volt otthona. Délután visszautazás Rio de Janeiróba.

Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 11. nap
Egész napos szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív kirándulás egy szamba iskolába, ahol a karnevál kulisszái mögé nyerhetnek bepillantást az utazók.
Rio de Janeiro életében a legfontosabb esemény az évente farsangkor megrendezésre kerülő Karnevál. A városban összesen 80 szambaiskolát és több mint 100000 szambatáncost hoz lázba a versengés, melynek záróünnepségén a hat legjobb iskola lejt végig a Sambadrome-on fergeteges hangulatban. A program során a résztvevők bepillantást nyerhetnek az egyik vezető szambaiskola életébe, a szamba történetébe és a karneválok múltjába, sőt még arra is lehetőség nyílik, hogy a csodálatos kosztümöket magukra öltve megörökítsék e felejthetetlen eseményt.
Este Rio fakultatív program: büfévacsora, majd Rio legújabb szamba show-jának, a Ginga Tropicalnak megtekintése a Copacabanán lévő Marriott hotelben. A show a brazil táncokat mutatja be az afrikai gyökerektől, a szamba, a capoeira, a forró látványos elemeivel ismerkedhetnek a résztvevők.
Szállás Rio de Janeiróban.

Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 12. nap
A délelőtt szabad. Fakultatív hajókirándulás a Guanabara-öbölben. Transzfer a Marina di Gloria kikötőbe, ahol hajóra szállva a hazautazás előtt még egyszer alkalom nyílik Rio legszebb látnivalóinak megtekintésére a híres öbölből nyíló festői panorámával. Koradélután transzfer a repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában 13. nap
Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.


Minimum létszám: 16 fő

 • Érintett orszagok
  Brazília, Argentína, Uruguay
 • Érintett városok
  Buenos Aires, Rio de Janeiro
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Buenos / Rio de Janeiro – Budapest útvonalon, valamint belső repülőjáratokkal Buenos Aires – Iguacu - Rio de Janeiro útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  • 10 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerinti három és négycsillagos szállodák) kétágyas szobáiban
  • 10 alkalommal reggeli és 5 alkalommal ebéd a programleírás szerint
  • programok és kirándulások belépőjegyek nélkül
  • baleset-, betegség és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • magyar idegenvezető
 • Ár nem tartalmaz
  • illetékek
  • a látványosságok belépői
  • fakultatív programok
 • Szobajellemzők
  Középkategóriájú (helyi besorolás szerinti) három és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban.
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Távol

Ez nem illegális étterem, csak szereti a tulaj a bárpultot

Nem talált bizonyítékot a hatóság Angliában, pedig majd' kiszúrta a szemét.

Bor & Gasztró

Százéves sört találtak a dán ház padlója alatt

A hét palackból öt teljesen érintetlen és teli volt.

Közel

Ingyen városnéző busz és hajó is vár az idegenvezetők napjain

Február 21-24. között, az Utazás kiállítással párhuzamosan tartják a rendezvényt.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Brazília és Argentína

Brazília - Rio de Janeiro

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Világörökségek Japánban - Nagy Körutazás
Legjobb ár*:
859.000 Ft / fő / 13 éjtől *2019. március 18-i érkezéssel
Kínai Császárvárosok Októberben
Legjobb ár*:
339.000 Ft / fő / 6 éjtől *2019. október 10-i érkezéssel
Peking és Sanghaj - Októberben
Legjobb ár*:
289.000 Ft / fő / 5 éjtől *2019. október 20-i érkezéssel
Nagy Brazília - Csoportos Körutazás
Legjobb ár*:
979.000 Ft / fő / 9 éjtől *2019. május 11-i érkezéssel
Usa - Keleti Part - Csoportos Körutazás
Legjobb ár*:
559.000 Ft / fő / 9 éjtől *2019. június 9-i érkezéssel