Burma-A Buddhizmus fellegvára

Burma-A Buddhizmus fellegvára
Burma-A Buddhizmus fellegvára
Burma-A Buddhizmus fellegvára
Burma-A Buddhizmus fellegvára
Burma-A Buddhizmus fellegvára
Burma-A Buddhizmus fellegvára
Burma-A Buddhizmus fellegvára
Burma-A Buddhizmus fellegvára

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2018. január 28 - február 8.
Időtartam: 12 nap (vasárnap - csütörtök)
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Reggeli
Egyéb: Vízumköteles
Legkedvezőbb alapár/fő: 564.900 Ft / fő / 10 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

12 nap, 10 éj

Burma gazdag kulturális és vallási öröksége egyszerűen ámulatba ejti és elvarázsolja az ide látogatókat. Itt mintha kicsit megállt volna az idő, így egy hihetetlen időutazáson vehetünk részt. Olyan csodákat láthatunk, mint Yagonban az Arany Shwegadan Pagoda, amit 40 tonna arannyal díszítettek; Amarapurában a világ leghosszabb tikfa gyalogoshídja, mely 200 éves; Sagaing 600 fehér pagodáját, sétálhatunk Bagan-ban a 2000 vöröstéglás templom között; és pihenhetünk Ngapali fehér homokos strandján. Az út alatt nem csak pazar pagodákat, magával ragadó kolostorokat, templomokat látogatunk meg, hanem helyi piacokat, kisebb falvakat is, így bepillantást nyerünk a barátságos helyi emberek életébe is.

Minimum létszám: 12 fő

1. nap: Utazás Budapestről Yangonba átszállással.

2. nap: Érkezés Yangon-ba
Mingalabar – a helyiek így üdvözölnek majd bennünket érkezéskor. Myanmar egykori fővárosa, Yangon (vagy Rangun) még mindig az ország legnagyobb városa, és továbbra is a legfontosabb kereskedelmi központja. Gyarmati múltja, vallási öröksége miatt Délkelet Ázsia egyik legeredetibb és legmagávalragadóbb helye.

Érkezéskor meglátogatjuk a Kyaukhtatgyi Pagodát, ahol egy 72 m hosszú fekvő Buddhát láthatunk, csodásan faragott lábakkal. Majd a város felé haladva röviden megállunk a helyiek által is közkedvelt Kandawgyi Parkban, a Királyi Tónál. Innen varázslatos kilátás nyílik az arany Shwedagon Pagodára, és a Karaweik Hall-ra, mely a királyi bárka másolata.
Majd érkezés, és bejelentkezés a szállodába, szabadidő.

3. nap: Yangon – Mandalay – Amarapura
Egyetlen burmai utazás sem lehet teljes az ámulatba ejtő Shwegadon pagoda megismerése nélkül, melynek harang alakú sztúpája 40 tonna arannyal van bevonva. A keleti bejáratnál közelítjük meg az épületegyüttest, ahol a kis szuvenír üzletekben egyedi , Buddhista valláshoz kötődő ajándéktárgyakat vásárolhatunk pl. szerzetes ruhát, alamizsna tálat, füstölőket, miközben idegenvezetőnk ismerteti a burmai buddhista emberek szokásait, és rítusait. A Shwedagon pagoda a burmaiak legfőbb zarándokhelye, amely a legtöbb utazó számára az ország legemlékezetesebb és legnagyobb hatással bíró látnivalója.

Transzfer a reptérre, utazás Mandalay-ba, Myanmar második legnagyobb városába, az ősi királyi fővárosba. Mandalay-t gyakorta emlegetik Ázsia legtradicionálisabb, vagy az időtlenség városaként, ahol az Irrrawaddy folyó partján elterülő modern városrész vibráló világa izgalmas kontrasztot támaszt a pagodák, sztúpák, kolostorok műemléképületeivel, Ez a fellendülésben levő város Myanmar kulturális központja, ahol még életben van a hagyományos zene, tánc, és színház.

Érkezéskor először Amarapurába visz az utunk, Burma utolsó előtti királyi fővárosába. Nevének jelentése: „halhatatlanság városa”, annak ellenére, hogy csak rövid ideig volt főváros. A látogatást a Mahagandayon kolostorban kezdjük, mely ezer fiatal szerzetes otthona és szerzetesi tanulmányairól, és szigorú fegyelméről híres. Felkeressük a 1,2 km hosszú U-Bein hidat is, melyet 1782-ben építettek a sekély Taungthaman tó fölé, és a leghosszabb tíkfa hídnak tartják világszerte. A nap végén érkezünk Mandalay-ba.

4. nap: Mandalay – Sagaing
Az Irrawady folyó túlpartjára visz ma utunk, Sagaing-ba, Burma spirituális központjába. A Sagaing-dombon található 600 fehér pagoda és kolostor, 100 meditációs központ, egyben 3000 szerzetes otthona. Felkeressük a Swan Oo Pon Nya Shin, az U Min Thone Sae, és a Shwe Taung Oo Maw pagodákat, majd folytatjuk utunkat Sagaing helyi piacára. Ezután egy kis fazekassággal foglalkozó faluba megyünk, ahol a sok helyen látható vizes edényeket készítik, és bepillantást nyerünk a hagyományos elkészítési módba.

Fakultatív lehetőség: Ebéd az apácazárdában: 6 300 Ft/fő
Lehetőség nyílik Sagaing egyik kolostorában ebédelni, melyet apácák szolgálnak fel. Különleges élmény, egyben segítség is az apácáknak, aki adományokból tartják fenn magukat.

Mandalay-domb déli részén áll a Kyaukhtatgyi pagoda, ahol egy hatalmas márványból faragott Buddha kép látható. Úgy tartják, hogy az óriási márvány tömböt 2 héten keresztül szállította ide 10 000 embert a folyópartról. Továbbmegyünk a Kuthodaw pagodához, melyet a „Világ legnagyobb könyvének” is szoktak mondani, az itt található 729 Buddha tanítással televésett márványtábla miatt. Ezután a Shwenandaw kolostor, avagy Arany kolostor következik, a 19. századi Királyi palota egyetlen megmaradt része, csodás fafaragásokkal. Végül felkeressük a Mahamuni pagodát, ahol az ország egyik legmegbecsültebb Buddha szobra található, teljesen aranyba borítva, amiket férfi hívek tesznek fel nap mint nap. Ha időnk engedi, meglátogatjuk Manadalay kézműveseit is, akik aranylemezeket, szőnyegeket, fafaragásokat készítenek.

5. nap: Mandalay – Bagan
Transzfer a Mandalay-i reptérre, utazás Bagan-ba, Ázsia egyik legnagyszerűbb építészeti látnivalókat felsorakoztató helyszínére. Érkezéskor transzfer és bejelentkezés a szállodába. A 11 – 13. században Bagan volt Myanmar központja. Ebben az időben a szerzetesek sok sztúpát és pagodát építettek, melyek közül számos még most is látható az Irrawady folyó partján. Lenyűgöző látványt nyújt a csaknem 2000 vörös téglás templomot számláló sík terület, melyet elsőként felkeresünk. Több templomot közelről is megtekintünk itt, kezdve a legkiemelkedőbbel, az Ananda templommal, majd további templomok felkeresésével megismerhetünk a régió különféle építészeti stílusaival és 9-14. századi művészeti remekműveivel. A templomok között utazva bepillantást nyerünk a vidéki emberek életébe. Nap végén gyönyörködhetünk a bagani pagodák között lenyugvó nap szépségében.

Fakultatív lehetőség: Hajókázás a naplementében koktéllal: 7 500 Ft/fő
Késő délután indulás a kikötőbe, ahol egy fából készült folyami hajó vár ránk. Csodás kilátásban lehet részünk, ahogy az Irrawady folyón hajózunk, elhaladunk több kis falu mellett, láthatunk halászokat, csónakokat, és természetesen a mindenütt jelenlevő burmai pagodákat. Bagan is más látványt nyújt a hajóról, mint a szárazföldről. Koktélt iszogatva csodálhatjuk a napnyugtát.

6. nap: Bagan
A nyüzsgő Nyaung Oo piacon kezdjük a mai programot, ahova a helyiek hozzák friss áruikat. Ezután a Shwezigon pagoda következik, amit Anawrahta király építtetett a 11. század elején. Majd egy helyi falut keresünk fel, ahol betekintést nyerünk a helyiek életébe.

Fakultatív lehetőség: Ételadományozás szerzeteseknek: 11 800 Ft/fő
A burmai kultúra egyik szokása az ételadományozás, ezzel biztosítva az adományozó egészségét és boldogságát. A délelőtti órákban indulunk egy rejtett kolostorba, ahol a szerzetesek alamizsna táljába rizst adományozunk.

Látogatás egy hagyományos zománc műhelyben, ahol megismerkedünk Burma egyik legnépszerűbb kézművességével. Innen lovaskocsival megyünk tovább, elhaladunk Bagan legmagasabb temploma, a Thatbyinnyu, és a hatalmas Dhammayangyi Templom mellett. Utunk végén gyönyörködünk a bagani naplementében.

Fakultatív lehetőség: Hőlégballonnal Bagan felett: lekérésre
Csodálja meg ezt az elbűvölő vidéket a fellegekből a napfelkelte romantikus színeiben, ahonnan Bagant, az Irrawady folyót, és a templomokat lehet megnézni.

7. nap: Bagan – Inle-tó
Transzfer a reptérre, és repülés Heho-ba.
Heho-ból csodás vidékeken keresztül érkezünk az Inle-tó partján fekvő Nyaug Shwe falujába. Útközben lehetőségünk nyílik papirusz műhelyek felkeresésére, melyek papiruszból készült termékekre, és egyedi, kézzel készített napernyőkre specializálódtak. Amikor megérkezünk a faluba, rövid séta során megismerkedünk Nyaung Shwe szűk utcácskáival, templomaival, kolostoraival, teázóival és házaival.

Fakultatív lehetőség: Ebéd egy intha házban: 6 300 Ft/fő

Az Inle környékén élő intha kisebbséghez tartozó családok jellemzően cölöpökön álló házakban élnek, és az Inle-tavon hihetetlen úszó kerteket ápolnak (a terményeket a tó aljára bambusszal rögzített földcsíkokon termelik). Megismerkedhetünk az inthák főzési technikáival, hiszen vendéglátóink a szemünk előtt készítik az ebédet.

Burma egyik lélegzetelállító látványosságát, az Inle-tavat motorcsónakkal járjuk be. Nyugodt vizét halászó kenuk, úszó vegetáció tarkítja, miközben a hegyek csodás hátteret adnak. Több cölöpön álló falu mellett is elhaladunk, láthatjuk az inthák lábevezős halászait, ahogy úszó kertjüket gondozzák. Meglátogatjuk a Nga Hpe Chaung kolostort, ahol több korai papírusz Buddha kép látható. Régen a templom a macskáiról volt híres, ám mára csak néhány maradt belőlük. Következő állomásunk a Phaung Daw Oo pagoda, ahol 5 szent, aranylemezzel bevont Buddhát láthatunk. Az Inle-tó környékén többféle kézműves termékeket készítenek, pl. lótusz-selyem szőtteseket, szivarokat; láthatunk kovácsokat, és ezüstműveseket is. Nap végén visszatérünk Nyaung Shwe-i szállásunkra.

8. nap: Inle-tó - Indein
Reggeli után felkeressük a helyi piacot, ahova a helyiek hozzák termékeiket. Majd kb. egy egyórás hajóúttal érjük el a tó nyugati partján fekvő Indein falut, ahol a Pa-Oh nép él. Miután sétáltunk a faluban, felmegyünk a domb tetejére, ahol a sztúpa romok között az ereklyeként őrzött Buddha szobrot nézzük meg. Csodás kilátás nyílik innen a békés vidékre. Az Indein pagodához több száz mohával, és növénnyel benőtt sztúpa tartozik, és kétség kívül az Inle-tó legbámulatosabb helye. A visszafelé hajózás közben, ha időnk engedi, megállunk az Inthar Emlékháznál, ahol a tó bennszülötteiről tudhatunk meg többet.

Fakultatív lehetőség: Kajakozás az Inle-tavon: 14 700 Ft/fő
Kb. 45 perces hajóúttal érjük el a kajakozás indulópontját, ahonnan a tó szűk viziútjain haladunk dél felé. Varázslatos vidékeket lehet látni miközben a nyugodt vízen evezünk, cölöpökön álló kicsi falvakat, úszó kerteket, lábevező halászokat.

9. nap: Inle-tó – Heho – Ngapali
Reggel utazás Nyaung Shwe-ből Heho repterére, ahonnan Thandwe-ba utazunk, majd transzfer a Ngapali Beach-re, bejelentkezés a hotelbe. A délutánt pihenéssel, strandolással tölthetjük.

10. nap: Ngapali Beach - pihenés
Szabadnap, pihenés a fehér homokos strandon. Lehetőség van biciklit bérelni, és felfedezni a közeli falvakat, vagy hajókirándulással átruccani az egyik közeli szigetre, sznorkelezni.

11. nap: Ngapali – Thandwe – Yangon
Reggeli után transzfer a reptérre, és repülés Yangon-ba. Itt meglátogatjuk a Bogyoke Piacot (más néven Scott piacot), ahol kézműves termékek közül vásárolhatunk szuveníreket.

Fakultatív lehetőség: Búcsú grill vacsora Yangon-ban: 5 900 Ft/fő_
Igazi helyi élményt nyújt Yangon egyik barbecue éttermében vacsorázni. Ezeket a helyeket „sör állomásnak” is szokták nevezni, mert a helyiek körében népszerű esti program. Miután kiválasztjuk a friss zöldségeket, és a húst, ezeket ízletesre grillezik. Tökéletes kikapcsolódás!

12. nap: Elutazás
Ma búcsút veszünk Burmától, transzfer a reptérre, és utazás Budapestre.

A csoport min. 12 fő, a magyar nyelvű fakultatív programok min. 10 fő jelentkezése esetén indulnak.

Vízumköteles

 • Utazás módja
  Repülő
 • Traszfer az árban
  Igen
 • Árak
  Minimum létszám: 12 fő.
 • Ár tartalmaz
  • a szállást 10 éjre 3*+-os hotelekben,
  • kétágyas szobában reggelivel,
  • a nemzetközi repülőjegyet Budapestről Yangonba átszállással,
  • a belföldi repülőjegyeket 5 szakaszra,
  • a magyar nyelvű idegenvezetést a teljes utazás során,
  • a program szerinti transzfereket és a szükséges belépőket.
 • Ár nem tartalmaz
  • a repülőtéri illetéket (kb. 139 000 Ft/fő),
  • a vízumdíjat (kb. 18 000 Ft/fő),
  • a fakultatív programokat,
  • az italfogyasztást,
  • a borravalót és egyéb személyes kiadásokat.
 • Ellátás
  Reggelis ellátás
Legjobb árak:
2018.01.28 - 2018.02.08 Legjobb ár$
10 éjtől, Reggeli
Szobatípus: Kétágyas szobában
564.900 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2018.01.28 - 2018.02.08
10 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: Kétágyas szobában
564.900 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Heti Cuki

Bécsi happy end az ausztrál pingvineknek

Hányattatott sors jutott nekik, Bécsben új otthonra találtak.

Túra

Ne mondjon le télen sem a túrázásról - utazzon inkább egzotikus helyre!

Mianmar, Costa Rica, Hawaii és még soroljuk - itt vétek lenne a tengerparton henyélni.

Távol

Korcsolyázás a Maldív-szigeteken

Csak mert meleg van, nem kell lemondani a téli sportokról.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Üzbegisztán öröksége
Legjobb ár*:
349.000 Ft / fő / 5 éjtől *2018. május 23-i érkezéssel
Indonézia - Jáva kiskörút - egyéni körutazás
Legjobb ár*:
162.000 Ft / fő / 4 éjtől *2017. december 19-i érkezéssel
Vietnám, Kambodzsa és Laosz
Legjobb ár*:
699.500 Ft / fő / 14 éjtől *2018. február 20-i érkezéssel
Éjféli napsütésben Lappföld és az Északi-fok
Legjobb ár*:
415.000 Ft / fő / 5 éjtől *2018. március 20-i érkezéssel
Delhi - Jaipur - Agra Aranyháromszög és Nepál
Legjobb ár*:
449.000 Ft / fő / 11 éjtől *2018. március 13-i érkezéssel