Európa Spanyolország Barcelona
járványügyi kockázati besorolás: fokozott biztonsági kockázat

Costa Verde - észak-spanyolország

Costa Verde - észak-spanyolország
Costa Verde - észak-spanyolország
Costa Verde - észak-spanyolország
Costa Verde - észak-spanyolország
Costa Verde - észak-spanyolország
Costa Verde - észak-spanyolország

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Utazás típusa: Körút
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

COSTA VERDE - ÉSZAK SPANYOLORSZÁGI EGYÉNI KÖRUTAZÁS
 
Costa Verde 1.nap (szombat): Barcelona

Elutazás Budapestről közvetlen járattal Barcelonába. Érkezés után egyéni transzfer a belvárosba. A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a szobák kora délután foglalhatól el, ám a szálloda csomagszobájában a poggyászok érkezés után elhelyezhetők. A nap folyamán hop on -hop off városnéző busszal illetve gyalogosan Barcelona nevezetességeinek felkeresése. A Sagrada Familia, a gótikus negyed, a Picasso Múzeum és a Szent Eulália katedrális, a Casa Battlot és a Casa Milà Világörökségi helyszínek megtekintése.

Szállás: NH Sants Barcelona****

Costa Verde 2. nap (vasárnap): Barcelona–Zaragoza–San Sebastian

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, találkozó 7:40-kor, indulás 08:00-kor Zaragoza felé. A tartomány székhelye a Rio Ebro mentén fekszik, annak déli partján terül el az óváros. A La Seo (hivatalos nevén San Salvador katedrális) 1119 óta áll egy régi mecset helyén. A város ez idő tájt vált Aragónia székhelyévé és egyben a keresztény spanyol területek legjelentősebb városává. Zaragoza életében több legenda is kapcsolódik a kereszténység korai megjelenéséhez az Ibériai-félszigeten. Az egyik, talán a legismertebb, amely szerint Szűz Mári egy oszlopon állva jelent meg Szent Jánosnak az I. században. A jelenés helyén és annak tiszteletére épült az Oszlopos Miasszonyunk katedrális. Kicsit távolabb az óvárostól található az impozáns mór palota, az Aljafería, ahol jelenleg az aragóniai parlament ülésezik. A város két legérdekesebb múzeuma a szépművészeti múzeum, ahol El Greco, Ribera és Goya képeket csodálhatunk meg, míg a Camon Aznar Múzeumban Rubens, Rembrandt, Van Dyck, Velasquez, Goya, Renoir és Mane műveiből tekinthető meg állandó kiállítás. A városnézés után továbbutazás San Sebastiánba, szállás elfoglalása.

Szállás: Silken Amara Plaza****
 
Costa Verde 3. nap (hétfő): San Sebastian–Bilbao–Santillana–Santander

Reggeli után indulás Bilbaoba, a mai első megálló felé. Baszkföld legnépesebb és legjelentősebb városára a baszkok nemzeti fővárosukként tekintenek. Panoráma városnézés, melynek során elénk tárul az „Ensanche” negyed, az Albia kertek, a San Nicolás templom és persze a Guggenheim múzeum is. Továbbutazás Santillana del Mar, a román kori és gótikus épületekkel teli igazi kis spanyol városka felé. Innen mindössze 2 km-re található a világhírű Altamira-barlang az őskőkori művészet egyik legfontosabb lelőhelye. 2001-ben nyílt meg turisták számára a barlang „hasonmás” változata, az Altamira Múzeum. A nap utolsó állomása Santander, ahol a szállásunk is lesz.

Szállás: Abba Santander ***

Costa Verde 4. nap (kedd): Santander–Covadonga–Oviedo

Ma a Picos de Europa Nemzeti Park fennséges hegycsúcsai között utazva Covadonga a cél. A település jelentős történelmi szereppel bír: a falucskában aratott győzelmet 722-ben a spanyolok első asztúriai királya a mórok felett. Érkezés után a Covadongai Szent Barlang megtekintése. A barlangban látható katolikus szentélyt a Covadongai Szűz (La Santina) tiszteletére szentelték fel. Ezt követően utazás Oviedoba. Az egyetemi város leghíresebb műemléke a gótikus stílusú székesegyház. Gyönyörű óvárosa egy kisebb dombon fekszik sok kis középkori zegzugos utcájával. Történelmi és kulturális emlékművei, múzeumai főként ebben a városrészben találhatók. Mai szállásunk ezen a bájos településen lesz.

Szállás: Hotel Astures***

Costa Verde 5. nap (szerda): Oviedo–Gijon–Lugo

Ma barangolunk egyet Gijonban mielőtt átlépnénk Galíciába. A Zöld part kiemelkedő városa szépen megőrzött óvárosával, több száz éves házaival, békés kertjeivel és tengerpartjával különleges látnivaló. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum megtekintése, majd utazás jellegzetes, észak-spanyolországi városkákon – Luarca, Ribadeo – áthaladva. Az Eo-folyó partján fekvő Ribadeo Galícia határán fekszik, itt kezdődnek a híres Rias Altasok, Galícia szárazföldbe benyúló öblökkel és sziklák közé szorított fjordokkal szabdalt, festői partszakaszai. Megérkezés Lugo városába, melynek legfőbb látnivalója a 2-3. században a rómaiak által emelt több mint 2 km hosszú bástyasétány. Panorámás városnézés után a szállás elfoglalása.

Szállás: Hotel Exe Puerta de San Pedro***

Costa Verde 6. nap (csütörtök): Lugo-Salamaca-Madrid

Reggeli után a világörökségi helyszín, Salamanca felé indulunk. Óvárosa gyönyörű épületei és környezete miatt 1988-ban felkerült az UNESCO listájára. A város egyeteme, az 1218-ban alapított Salamancai Egyetem az ország legrégebbi felsőoktatási intézménye, valamint Európában is a negyedik. Az Egyetem és annak épületei mellett kihagyhatatlan látnivaló a római híd, a Főtér (Plaza Mayor), a Kagylók Háza (Casa de las Conchas) és az egyházi épületek, így többek között a Régi Katedrális (Catedral Vieja), az Új Katedrális (Catedral Nueva) és a Klérus (Clerecía). Salamancában őrzik a Polgárháború eredeti dokumentumait is, így a történelem e szakasza iránt érdeklődőknek szinte kötelező a Spanyol Polgárháború Központi Archívuma, ami a Colegio de San Ambrosio épületében kapott helyet. Még 200 km vár ránk, hogy megérkezzünk Madridba, ahol a buszos körutazás véget ér. A madridi szállás elfoglalása egyénileg.

Szállás: Espahotel Plaza de España***

Costa Verde 7. nap (péntek): Madrid

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, a csomagokat a hotel csomagszobájában lehet elhelyezni az esti indulásig. Ismerkedés a spanyol fővárossal Hop on hop off városnéző busszal és gyalog. A Prado gazdag gyűjteménye minden művészet iránt rajongót rabul ejt. A Tyhssen-Bornemissza Múzeumot is érdemes felkeresni, a báró magángyűjteménye a legnagyobb a brit uralkodóé után. Egy kellemes tapas-ebéd után Madrid régi és legszínesebb negyedének felkeresése. A Plaza Mayor a 17. századból maradt ránk, a Puerta del Soltól nyugatra. Kellemes itt elüldögélni egy kávézóba és figyelni a tér életét. A Palacio Real, azaz a királyi palota a 18. századi francia divatot tükrözi. A palotában található a királyi patika is, melynek üvegtárolóiban egzotikus gyógyszerek sorakoznak. Itt kapott helyet a királyi fegyvermúzeum is, ahol megtekinthető több értékes fegyverritkaság is. A palotától északra van az Almudena Katedrális, itt őrzik az almudenai Madonna- madrid védőszentje- képmását. A Campo del Moro pompás kertje szintén nyitva áll a nagyközönség előtt. Késő délután transzfer a repülőtérre, hazautazás közvetlen járattal Budapestre.

 • Érintett városok
  Zaragoza, San Sebastian, Bilbao, Santillana del Mar, Santander, Covadonga, Oviedo, Gijón, Lugo, Salamanca, Madrid, Barcelona
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás repülővel Budapest - Barcelona és Madrid - Budapest útvonalon menetrend szerinti fapados repülőjárattal
  • 6 éjszakai szállás háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • angol nyelvű idegenvezetés
  • belépőjegyek

  Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szabad kapacitás függvényében a részvételi díj változhat.
 • Ár nem tartalmaz
  • baleset-, betegség és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • étkezések (kivéve szállodai reggeli)
  • FAKULTATÍV PROGRAMOK
  Hop on hop off városnéző busz kártya Barcelona
  A Hop on Hop off városnézés az egyik legrugalmasabb és legnépszerűbb városnéző program Barcelonában. A városnézés megállói a legfontosabb turista látványosságok és helyi nevezetességek közvetlen közelében találhatók. A városnézés jellegzetessége, hogy a turista menet közben is leszállhat, ha egy nevezetességnél több időt kíván eltölteni, majd a következő járattal folytathatja tovább a városnézést naponta 9:00-20:00 között. A városnéző járatok emeletes buszok, amelyek 10-15 percenként követik egymást. A buszokon 10 különböző nyelven, fülhallgató segítségével hallható az előre felvett tájékoztató hanganyag, zenei aláfestéssel. A kék és a piros útvonalakon egy teljes kör megtétele, - amennyiben nem kíván leszállni-, kb. 120 percet vesz igénybe, a zöldön 40 perc a menetidő. A szolgáltatás időjárásra való tekintet nélkül igénybe vehető. A voucher az utazás megkezdésekor bármely megállóban, a buszsofőrnél érvényesíthető, onnan kezdődik a 48 óra számítása.
  Felnőtt: EUR 30 Gyerek: EUR 16


  Hop on hop off városnéző busz kártya Madrid
  A Hop on Hop off városnézés az egyik legrugalmasabb és legnépszerűbb városnéző program Madridban. A városnézés megállói a legfontosabb turista látványosságok és helyi nevezetességek közvetlen közelében találhatók. A városnézés jellegzetessége, hogy a turista menet közben is leszállhat, ha egy nevezetességnél több időt kíván eltölteni, majd a következő járattal folytathatja tovább a városnézést naponta 9:00-22:00 között. A városnéző járatok emeletes buszok, amelyek 7-15 percenként követik egymást. A buszokon 14különböző nyelven, fülhallgató segítségével hallható az előre felvett tájékoztató hanganyag, zenei aláfestéssel. Madridban két útvonalon lehet közlekedni, melyek több ponton keresztezik egymást.Az 1.útvonalon egy teljes kör megtétele, - amennyiben nem kíván leszállni-, kb. 80percet vesz igénybe, a 2. útvonalon 65 perc a menetidő. A szolgáltatás időjárásra való tekintet nélkül igénybe vehető. A voucher az utazás megkezdésekor bármely megállóban, a buszsofőrnél érvényesíthető. A jegy mellé egy várostérképet is kapnak az utasok, melyen a főbb nevezetességeket piktogramok jelölik.
  Felnőtt: EUR 22 Gyerek: EUR 10
 • Szobajellemzők
  NH SANTS BARCELONA***
  A Barcelona Sants központi pályaudvartól 400 méterre található a NH Sants Barcelona szálloda, amely modern, légkondicionált szobákat kínál ingyenes Wi-Fi-vel, műholdas TV-vel és párnamenüvel. Néhány szobához egy nagyméretű, saját terasz is tartozik. A szálloda éttermében friss, mediterrán fogásokat szolgálnak fel, míg a kávézó és bár kiváló hely a lazításra. A szálláshely a vendégek számára egészséges reggelit is kínál. Az étterem a nyári hónapokban zárva tart. Az NH Sants Barcelona összes szobája hangszigetelt, kényelmes és tágas, valamint sötét fapadlóval rendelkezik. A szobák minibárral, valamint hajszárítóval ellátott, teljesen felszerelt fürdőszobával rendelkeznek. Az NH Sants Barcelona épülete a Les Corts pénzügyi negyedben, csendes helyen fekszik. Barcelona városközpontja a szállodától mindössze 15 perces metróúttal megközelíthető. A 300 méterre fekvő Plaça del Centre metróállomásról könnyen eljuthatnak a vendégek az FC Barcelona stadionhoz.
  SILKEN AMARA PLAZA****
  Az Amara városrész szívében található hotel ideális kiindulópont Szent Sebastian felfedezéséhez. Jó Pásztor székesegyház, Concha part, Real Nuevo Golfklub-San Sebastian Basozabal – e látnivalók mind csupán karnyújtásnyira vannak a hoteltől, így minden vendég imádja a szálloda elhelyezkedését. A szálloda vendégszeretete és magas szintű egyéb szolgáltatásai feledhetetlenné teszik az itt tartózkodást. A szálloda 162 ízlésesen kialakított szobával rendelkezik, és szinte mindegyikben síkképernyős TV, internetkapcsolat (vezeték nélküli), vezeték nélküli internetkapcsolat (ingyenes), nemdohányzó szobák, légkondicionálás várja a vendégeket. Magas színvonalú szolgáltatásai és kitűnő elhelyezkedése miatt a Silken Amara Plaza Hotel tökéletes szálláshely, ha Szent Sebastian városában tesz látogatást.

  ABBA SANTANDER***
  Az Abba Santander magas színvonalú szolgáltatásaival és kényelmével biztosítja, hogy itt tartózkodása a lehető legkellemesebb legyen. A vendégek kényelme érdekében a szálloda olyan szolgáltatásokat kínál, mint péládul ingyenes Wi-Fi az összes szobában, 24 órás recepció, létesítmények mozgáskorlátozottaknak, expressz ki -és bejelentkezés, csomagmegőrző. A 37 szobás szálloda közelében éttermek, kávézók és szupermarket található. Központi elhelyezkedésének köszönhetően a város gyalogszerrel is könnyen felfedezhető.

  HOTEL ASTURES***
  Ez a modern hotel olyan népszerű látnivaló közelében található, mint például: San Salvador Katedrális, Asturias Művészeti Múzeum, San Isidoro Templom. Minden vendégszoba számos kényelmet nyújt (minibár, telefon, LCD/plazma televízió, fürdőkád, hajszárító), hogy kielégítse még a legkifinomultabb vendégeket is. A szálloda elsőosztályú szolgáltatásokat nyújt, mint például fitness központ, belső medence, hogy lazítson egy eseményekkel teli nap után. Ideális elhelyezkedése és szolgáltatásai miatt az Astures minden tekintetben jó választás.

  HOTEL EXE PUERTA de SAN PEDRO***
  A háromcsillagos kellemes szálloda Lugo belvárosában található, innen a pezsgő város minden látnivalóját és érdekes programját könnyen elérhetik a látogatók. Légkondicionált, síkképernyős TV-vel, minibárral felszerelt szobáiban tökéletes pihenés vár az utazókra. A hotel bárjában snackeket és finom italokat fogyaszthatnak a vendégek, a környékbeli éttermekben pedig ízletes fogásokat választhatnak vacsorára. A szálláshelytől 100 méterre szupermarket is található, de a piacig is csupán 500 métert kell megtenni.

  ESPAHOTEL PLAZA de ESPANA***
  Az Espahotel Plaza de España jól felszerelt konyhával, műholdas TV-vel és wifivel felszerelt stúdióapartmanokat kínál kilátással Madrid híres Plaza de España terére, 5 perces sétára a Királyi Palotától. A szálloda mindegyik stúdiója légkondicionálással és fűtéssel rendelkezik. A vendégek kényelmének érdekében főzőlappal és mikrohullámú sütővel ellátott konyha is rendelkezésre áll. Az Espahotel Plaza de España éttermében reggelit és ebédet szolgálnak fel. A bárban harapnivalók és italok fogyaszthatók. A mindössze 50 méterre található Plaza de España metrómegállótól Madrid bármely része könnyedén elérhető. A szállodától a Puerta del Sol 5 perces, a Prado Múzeum pedig 10 perces metróútra található.

Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Bor & Gasztró

Ausztráliában lejárt sörrel működtetnek egy helyi szennyvíztisztítót

A sörkészítő üzemek fogtak össze, hogy a víztisztítás folyamata tovább működhessen.

Kultúra

Határok nélküli játékokra várnak mindenkit a Skanzenben

A fizikai és szellemi határokat is próbára tevő játékokat augusztus 20-án és 21-én próbálhatják ki.

Budapest

Pokrócról, párnáról, szimfonikus zene kíséretében kapkodhatjuk a csillagokat

Ez a Budai Szabadtéri Színház egyik legnépszerűbb eseménye már évek óta.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Costa Verde - észak-spanyolország

Spanyolország - Barcelona

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Csoportos hajóút - Mediterrán kincsek nyomában az októberi hosszú hétvégén
Legjobb ár*:
292.812 Ft / fő / 7 éjtől *2020. október 17-i érkezéssel
Szardínia és Korzika körutazás
Legjobb ár*:
310.000 Ft / fő / 7 éjtől *2020. szeptember 16-i érkezéssel
Csoportos hajóút - Gibraltáron keresztül az Atlanti-partra
Legjobb ár*:
361.790 Ft / fő / 8 éjtől *2020. szeptember 27-i érkezéssel
Vietnam és Kambodzsa körutazás - trópusi szilveszter Indokínában
Legjobb ár*:
599.000 Ft / fő / 10 éjtől *2020. december 28-i érkezéssel
Dubai és Abu Dhabi körutazás
Legjobb ár*:
250.000 Ft / fő / 6 éjtől *2020. október 22-i érkezéssel