Cserkeszőlői fürdő élmények és a Jászság

Cserkeszőlői fürdő élmények és a Jászság
Cserkeszőlői fürdő élmények és a Jászság
Cserkeszőlői fürdő élmények és a Jászság
Cserkeszőlői fürdő élmények és a Jászság
Cserkeszőlői fürdő élmények és a Jászság
Cserkeszőlői fürdő élmények és a Jászság
Cserkeszőlői fürdő élmények és a Jászság

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2020. november 15 - november 16.
További indulási időpontok »
Időtartam: 2 nap (vasárnap - hétfő)
Utazás módja: Busz
Ellátás: Félpanzió
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 27.500 Ft / fő / éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Borongós őszi, téli hétvégéken mi sem jobb annál, mikor egy tartalmas hosszú hétvégén kirándulunk és közben útba ejtünk egy ismert magyarországi termálfürdőt, aminek a vizében felmelegszünk.


Ezen élmények mentén alakítottuk programunkat. A hétvégére tervezett programunkon nem szükséges szabadságot kivenni, szombaton és vasárnap indulunk útnak és annyira fel fogunk töltődni élményekkel, ami kitart egy ideig. Pihenje ki Velünk a fáradt szürke hétköznapokat! Cserkeszőlőben wellness szállásunk szolgáltatásainak köszönhetően még hatékonyabbá tesszük hétvégi pihenését. Töltődjön fel Ön is a pozitív energiákban gazdag Attila dombon, sétáljunk a Tisza fővárosának belvárosi kis utcáit, fedezzük fel a varázslatos őszi színekben pompázó Szarvasi Arborétumot, járjuk be az országot hazánk egyetlen interaktív makettparkjában, a Mini Magyarországon, szerezzen gasztronómiai élményeket Békésszentandráson, ismerje meg Kecskemét centrumának történetét!


1. nap: Budapest – Tápiószentmárton energia dombja – Szolnok - Cserkeszőlő (230 km)

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről. A szegedi utasokat Albertirsára transzferáljuk…. A Budapesttől mindössze hetven kilométerre található Tápiószentmártonon rögtön feltöltődünk! A 15 hektáron érezhető energiájáról közismert helyszínen egy csodálatos lovaspark vár bennünket, ahol óriási energiák jönnek a „Föld csakrájából”. Évekkel ezelőtt bebizonyosodott, hogy az energiák leginkább az Attila dombon összpontosulnak, melyek pozitívan hatnak egészségünkre. Akár egyszeri látogatásnak is érezhető az eredménye melyet mi magunk is kipróbálunk. Feltöltődve energiával a jászsági megyeszékhelyre, Szolnokra indulunk, melynek belvárosát gyalogosan fedezzük fel idegenvezetőnkkel. Városnézésünket a szolnoki Szigligeti Színház impozáns épületének megtekintésével kezdjük, valamint a séta keretein belül szemügyre vesszük a város további jellegzetes kulturális épületeit is: Szolnoki Református egyházközség, az egykori zsinagóga épületét mely ma a Szolnoki Galéria, Szentháromság templom a Merengő Krisztus Szoborral, a Tiszai hajósok terét jellegzetes szobraival. Végezetül a Tiszavirág gyaloghídon átkelve búcsúzunk a Jászság fővárosától és a délutáni órákban Cserkeszőlőre érkezünk, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket és átadjuk magunkat a fürdés és kényeztető pihenés örömeinek. Évekkel ezelőtt kutatók bukkantak a fürdőtelepülés gyógyvizére miközben olajat kerestek. A több mint 2300 méter mélyről feltörő termálvízről bebizonyosodott, hogy alkotóelemeinek köszönhetően intenzív gyógyhatása van a mozgásszervi betegségekre, sérülésekre, reumatikus panaszokra. Több gyógyvizes medence került kialakításra a változatosabb pihenés érdekében. Élvezzük a termélvíz jótékony hatásait, kényeztető passzív kezelését. A fürdőzés után kisimulva fogyasztjuk el ízletes vacsoránkat a szállodánkban. Vacsora után egy kellemes, könnyed séta alkalmával megcsodálhatjuk a huszonegyedik századi Szent Benedek templomot és parkját. Rövid séta után nyugovóra térünk szállásunkon.

2. nap: Cserkeszőlő – Szarvas – Békésszentandrás - Kecskemét – Budapest és Szeged (240 km)

Reggeli után a történelmi Magyarország közepére, Szarvasra érkezünk. Ezzel megkezdjük országjáró programunkat… hogy miért? A Körösök szívében festői környezetben, hazánk legnagyobb arborétumában, a Szarvasi Arborétumban felfedezhetjük és eddig nem látott perspektívából ismerhetjük meg az ország számos csodájának kicsinyített mását, a Mini Magyarország kiállításon. Hazánk egyetlen interaktív és részletgazdag makettparkjában nem csak Magyarország híres épületei találhatóak, hanem határon túli nevezetes várak is. A Bolza család által parkosított Szarvasi Arborétumban felfedezzük az egyedülálló ősfás gyűjteményt, mely közül kiemelkedik a nem mindennapi, Kaliforniában őshonos 150 éves mamutfenyő. Sétánk során ha elég szemfülesek vagyunk, találkozhatunk a kertben szabadon tartott kék pávákkal is. A park minden évszakban varázslatos látványt nyújt gazdag populációjának köszönhetően a természet szerelmeseinek. Miután bejártunk Szarvas legnépszerűbb komplex látványosságát, a Holt-Körös mentén Békésszentandrásra igyekszünk, ahol a település nevéről híres sörfőzdét látogatjuk meg. Az üzemlátogatás során betekintést nyerünk a sörkészítés egyes folyamataira és miután elsajátítottuk a folyékony kenyér előállításának fortélyait, lehetőség van helyben megkóstolni az aktuális kínálatot (fakultatív). Utunk folytatódik Kecskeméten, ahol gyalogosan megtekintjük a belváros páratlan épületeit, köztük a számtalan színben pompázó szecesszió stílusú Cifra Palotát, a Tudomány és Művészetek házát, amely romantikus stílusjegyekben gazdag, valamint a Katona József színházat. Városnézésünk befejeztével programunk véget ér, esti órákban érkezünk Budapestre.

 • Utazás módja
  Busz
 • Ár tartalmaz
  Részvételi díj: 26.500 Ft
  Utazás: autóbusszal
  Elhelyezés: 1 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
  Ellátás: 1x félpanzió
 • Ár nem tartalmaz
  Egyágyas felár: 7.500 Ft
  Fakultatív programok (20 főtől):
  Cserkeszőlő fürdő belépőjegy: 2.400 Ft
  Mini Magyarország és Arborétum (kombi jegy): 2.000 Ft
  Békésszentandrási sörfőzde gyárlátogatás és kóstoló: 2.500 Ft
  Colonnade útlemondási biztosítás: 350 Ft
  Belépők és jegyek tájékoztató árai: 2.000 Ft
 • Szobajellemzők
  1 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
 • Ellátás
  Félpanzió
Legjobb árak:
2020.11.15 - 2020.11.16 Legjobb ár$
1 éjtől, Félpanzió
Szobatípus: 2 ágyas
27.500 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2020.11.15 - 2020.11.16
1 éj, Félpanzió, Busz
Szobatípus: 2 ágyas
27.500 Ft / fő
2020.11.29 - 2020.11.30
1 éj, Félpanzió, Busz
Szobatípus: 2 ágyas
27.500 Ft / fő

Az utazás szervezője

Zseppelin Utazási Iroda Az utazási iroda további ajánlatai »

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Budapest

Tökfaragóversenyt hirdettek az Őrmezőre – még lehet jelentkezni

Akinek van már kész töklámpása, az fotózzon, küldje be és október 31-én látogasson el a Költők Parkjába.

Heti Cuki

Élő webkamerán pillanthat bele a jegesmedvék mindennapjaiba

Az évnek ebben a szakában rendszerint több száz jegesmedve gyülekezik a manitobai Hudson-öbölben.

Megtekintett utak, szálláshelyek