Dél-Afrika: a világ egy országban

Dél-Afrika: a világ egy országban
Dél-Afrika: a világ egy országban
Dél-Afrika: a világ egy országban
Dél-Afrika: a világ egy országban
Dél-Afrika: a világ egy országban

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő, Busz
Utazás típusa: Körút
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Pilanesberg-, Livingstone és a Chobe Nemzeti Parkok. Zambia, Botswana és a Viktória vízesés

15 nap intenzív élmény a természetből! Helyi idegenvezetőinkkel olyan programot alkottunk, ahol Dél-Afrika, Zambia és Botswana látnivalót sorra látogatjuk autóbusszal, dzsipekkel és hajón …. nem utazunk hosszú órákat autóbuszon, programunk során belső repülőjáratokkal tesszük meg a nagyobb távolságokat. A Jóreménység fokánál delfinek látványában gyönyörködhetünk majd pingvin kolóniák hangos zsinatját élvezzük. Strucc farmon, majom és madár rezervátumban teszünk látogatást majd programunk csúcspontjai következnek: Tsitskikama Nemzeti Park őserdeje, 2 éjszakán át Sun City-ben lakunk (!), Pilanesberg Nemzeti Park vadállatai, Lesedi Afrikai kulturális falu, Viktória-vízesés, Chobe Nemzeti Park szafari … és még sorolhatnánk! Természetesen programunk része Fokváros és a Tábla-hegy, Stellenbosch borvidék borkóstolóval, Victoria & Alfred Waterfront, Porth EWlisabeth, Johannesburg és Livingstone … Tartson velünk egy feledhetetlen kirándulásra!

1. nap: Budapest-Fokváros
Elutazás Ferihegyről menetrend szerinti repülőjárattal, európai átszállással Fokvárosba.
2. nap: Fokváros és a Tábla-hegy
Megérkezés, majd rövid felfrissülést követően helyi idegenvezetőnk kíséretében ismerkedünk Fokvárossal. Városnéző túránk során megnézzük a városközpontot, a Maláj negyedet, a Bo Kaap lapostetős, élénk színű házait. Bemegyünk a Jóreménység Kastély erődítményébe és megnézzük a Company Gardenst is. Fakultativ ajánlatunk: kedvező időjárás esetén lanovkával felmegyünk a Tábla-hegy tetejére (rossz időjárás esetén egy másik napon megyünk fel.) Szállásunk 3 éjszaka Fokvárosban lesz.
3. nap: Jóreménység Foka, Kirstenbosch Botanikus Kert- Fókasziget és a Boulders Pingvin-öböl
Reggelinket elfogyasztva az Atlanti-óceán Camps Bay partszakasza mentén a 12 Apostol-hegyvonulat melletti panorámaúton utazunk Hout Baybe. Fakultatív ajánlatunk: kedvező időjárás esetén kihajózunk Fókaszigethez! A Jóreménység Foka Nemzeti Parkba utazunk tovább. A Jóreménység Foka táblánál megállunk egy rövid fotószünetre, majd lanovkával felmegyünk a világítótorony lábáig. Innen láthatjuk az Indiai-óceán és Atlanti-óceán találkozását. Utunkat Simon’s Town érintésével folytatjuk, rövid megállóval a Boulders pingvin öbölben, ahol kb. 2500 vad afrikai pingvin él. A nap végén ellátogatunk a híres Kirstenbosch Botanikus kertbe. Visszatérünk szálláshelyünkre.
4. nap: A híres borvidék és Stellenbosch borkóstolókkal, Victoria & Alfred Waterfront
Reggeli után egésznapos programra hívjuk: a híres dél-afrikai borvidékeken keresztül utazunk Stellenboschba. Dél-Afrika második legöregebb történelmi városát látogatjuk meg, ahol sok fokföldi holland stílusban épült történelmi épületet láthatunk. Helytörténeti Múzeum megtekintése. Meglátogatjuk Oom Samie se Winkel (Sam nagybácsi) boltját, mely híres nevezetessége a városnak, benne szinte minden kapható: tradicionális ételek, kosarak, antik tárgyak, kiváló borok. Később egy helyi tradicionális borfarmon, pincészetben járunk, ahol borkóstolásra is lehetőségünk lesz. Paarl Taal Monument megtekintése. Fokvárosba utazunk vissza, a túra végén séta a Victoria Alfred Waterfronton majd transzfer a szállásra.
5. nap: Fokváros - Oudtshoorn, strucc farm
Fokvárosból kora reggel elindulunk a Du Toits Kloof hegyszoroson keresztül utazunk Worcesterbe. A hegyszoros kilátó magas pontjain rövid fotószünetekre megállunk. Tovább haladva a hegyszoros csodálatos panoráma útvonalán érintjük a Little Karoo félsivatagot. Megérkezés Oudtshoornba, melyet a strucc tenyésztés fővárosaként is emlegetnek. Hajdanában a strucc bárók homokkőből építettek maguknak extravagáns „nouveau” stílusú kis palotákat, amelyek napjainkban is láthatóak. Betekintést kapunk egy strucc farm életébe, hogyan lesz a kb. 24 tyúktojásnyi tömegű óriás tojásból a kifejlett strucc madár. Ezután a bátrabbak meg is lovagolhatják a madarakat. Késő délután elfoglaljuk szálláshelyünket Oudtshoornban.
6. nap: Cango-cseppkőbarlang Mossel Bay, Knysna,
Reggelit követően megtekintjük a Cango Caves cseppkőbarlang-rendszert, amely a vidék fő látványossága. Túránk során bemegyünk a legszebb termekbe: láthatjuk a Van Zyl csarnokot, Kleopátra 9 méteres cseppkőtűjét, Botha Hall megdermedt cseppkővízezést, Jákob létrájának lépcsői vezetnek a barlang 107 méter hosszú fő halljába. Utazás Mossel Baybe ahol megtekintjük a Diaz Múzeumot. Az Indiai-Óceán szép fekvésű városkájának érdekessége a Holland Kelet-indiai Társaság 1786-ban épített, napjainkra rekonstruált magtárháza, ahol Dias kapitány hajójának pontos mása látható. Tovább utazunk a Garden Route lélegzetelállító Tsitsikama erdőségén, a Wilderness partszakaszon Knysnába, a 18 században betelepült városkába. A város Dél-Afrika legnagyobb területű öblében, közvetlenül az Indiai-óceánnal határos lagúnájában helyezkedik el. Megállunk a Knysna Waterfronton pihenni, ahol sok étterem, üzlet és szép hajó látható. Fakultativ ajánlatunk: kedvező időjárás esetén vízre szállunk, és a nyílt vízen hajóról csodálhatjuk meg a naplementét. Szállásunk Knysnában lesz.
7. nap: Tsitskikama Nemzeti Park, majom és madár park, Porth Elizabeth
Reggeli a hotelban, majd Knysnából Port Elizabeth-be utazunk. Első megálló a Monkeyland and Bird of Eden, ahol privát túra a világ legnagyobb szabadon élő majom és madár parkjában. A park érdekessége, hogy a fák koronáját függő hidak kötik össze és így szinte karnyújtásnyira láthatóak az afrikai majmok, csimpánzok, lemurok, és a világ különböző részéről származó érdekes majmok. Birds of Eden Dél-Afrikában a legnagyobb kupolával befedett szabad repüléses madárház. Ez az erdős terület ad otthont több mint 3500 madárnak és mintegy 220 fajnak. Híres panoráma úton haladunk a Garden Routon keresztül, amit édenkertnek is hívnak a természeti szépsége miatt. Megállunk a Tsitsikamma National Parkban és az óceáni levegőt a dús növényzetű őserdő szépségével szippantjuk magunkba... Könnyű túra keretében ellátogatunk a Storm-folyó torkolatához, amelyet egy szép ívű függőhíd köt össze.
Késő este érkezés Port Elizabeth-be.
8.nap: Porth Elizabeth- Johannesburg–Pretoria-Sun City
Kora reggel transzfer a repülőtérre, Port Elizabeth-ből Johannesburgba utazunk. Megérkezést követően transzfer Pretoriába. Városnézésünk során meglátogatjuk a mindenkori elnök rezidenciáját a 65 hektáros parkkal körülvett impozáns Union Buildinget (kívülről), majd a volt államfő, Paul Kruger lakóházát (kívülről). Láthatjuk a régi Pretoriát, mely a mai város központja: a Church Square-en körben régi történelmi épületeket találunk. A régi időkben ez volt Pretoria piactere. Megtekintjük a 41 m magas Voortrekker Emlékművet. Utunkat folytatjuk Sun Citybe, ahova a délutáni órákban érkezünk, majd a várossal ismerkedünk. Szállásunk 2 éjszakán át Sun Cityben lesz.
9. nap: Sun City és a Pilanesberg Nemzeti Park vadállatai
Egy jó reggeli után térítésmentesen élvezheti a szálloda és Sun City szolgáltatásait: napágyak, úszómedencék, teniszpályák, squash-pályák, állatpark, Lost City dzsungel séta, disco, casino és még megannyi szórakozási lehetőség! Buszjáratok közlekednek a resorton belül és a szállodák között! Fakultatív ajánlatunk délutánra: Nyitott dzsippel szafari programra indulunk a Pilanesberg Nemzeti Park területén. Az 55 hektáros park Dél-Afrika negyedik legnagyobb szafari parkja, melyet tapasztalt vadőr vezetésével látogat meg. A szafari során találkozhatunk oroszlánnal, leopárddal, elefánttal, bivallyal, zsiráffal, krokodillal és még számtalan vadon élő állattal, különleges madárfajjal. Visszatérünk szálláshelyünkre.
10. nap: Sun City –Lesedi Kulturális Falu - Johannesburg
Reggeli, majd Johannesburg felé indulunk, útközben egy hatalmas fedett afrikai piacon megállunk. Délután ebéddel Lesedi Afrikai kulturális faluba látogatunk. Dél-Afrika nagy törzseiből élnek itt a Zulu, Xhosa, Sotho, Pedi családok eredeti szokásaikat életformájukat megtartva. Meglátogatjuk a törzsi családokat a helyi vezetővel és így betekintést nyerünk a törzsek életébe és mindennapi szokásaikba. Johannseburgba érkezve hosszabbítási lehetőséget ajánlunk utasainknak, hogy teljes képet kapjanak az afrikai kontinens déli csücskének szépségeiből. Johannseburgból repülővel utazunk Zambiába! (azon utasaink részére, akik nem utaznak Zambiába, transzfer a repülőtérre és repülés európai átszállással (egyénileg). Érkezés Budapestre repülő menetrend szerint a 11. napon.) Azon utasok, akik folytatják az utazást, Johannesburgban szállnak meg.
HOSSZABBÍTÁS ZAMBIA és BOTSWANA
11. nap: Johannesburg – Livingstone – Zambézi-folyó
Reggelinket elfogyasztva Johannesburg repülőterére érkezünk, ahonnan repülővel Zambia és Zimbabwe határán fekvő Livingstone-ba utazunk. Transzfer a szállodába. Az ikonikus Viktória-vízeséshez érkezünk, ahol közelről érezzük a víz erejét, érezzük a dübörgését, mérhetetlen erejét. Ellátogatunk a kézműves árusokhoz is, hogy egy kis souvenirt vigyünk haza emlékül. A Viktória-vízesés minden kétséget kizáróan a világ leglátványosabb természeti csodái közé tartozik, amely a Világ Örökség része 1989 óta. Dr. David Livingstone angol utazó fedezte fel a világ 7 csodája között számon tartott vízesést. Az itt élő Kolobe törzs csak Mosi–oa-Tunya néven emlegeti, a “Füst, amely mennydörög”… A Zambia és Zimbabwe határán található vízesés párája több száz kilométerről látható, és percenként 546 millió köbméter víz zúdul alá - 1708 m széles zuhataga a leghosszabb a világon. Szálláshelyünkre Livingstonba az esti órákban érkezünk, ahol 3 éjszakán át tartózkodunk.
12. nap: Botswana, Chobe Nemzeti Park szafari kirándulás
Reggelit követően egyénileg élvezheti a Viktória-vízesés magával ragadó látványát, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: egész napos kirándulásra indulunk. A Zambézi-folyón a 4 ország határánál hajóval kelünk át krokodilok, vízilovak üdvözletében. Botswana területén lévő Chobe Nemzeti Park ad otthont számtalan ritka madárfajnak, elefánt kolóniának, bivaly, zebra, gnú és impala csordáknak és természetesen az Őket követő ragadózóknak is! Így látható - ha szerencsénk van- hiéna, oroszlán, leopárd és vadkutya is. A délelőtt folyamán nyitott terepjárókkal, képzett vezetőkkel járjuk a nemzeti park élővilágát. Napközben ebéd itallal. Délután hajóval vadlesre indulunk a Chobén, mely a vízilovak paradicsoma! Csodálatos élmény közelről látni csordáikat és a folyóhoz inni, fürdeni érkező bivalyokat, elefántokat, varacskosokat! Szálláshelyünkre térünk vissza.
13. nap: Délelőtt Zimbabwe - Naplemente hajótúra
Reggelit követően szabadidő, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Határátkelés Zimbabwéba, a Viktória-vízesés megtekintése és bejárása a szemközti oldalon Zimbabwe felől. Fakultatív ajánlatunk a délutánra: az African Queen katamaránon a Long Island és a Mosi-oa-Tunya Park mentén hajózunk. A Zambézi hullámain ringatózva, a paradicsomi táj békéjét élvezve, a naplemente szépségét csodálva érezzük meg Afrika végtelen nyugalmát és varázsát. Gyönyörű befejezése utazásunknak! A hajón apró falatokat szolgálnak fel, és ingyenes ital fogyasztás is szolgálja utasaink kényelmét. Szálláshelyünkre térünk.
14. nap: Viktória-vízesés – Livingstone - Johannesburg
Transzfer a repülőtérre, majd Johannesburgba utazunk. Menetrendtől függően átszállás és utazás Európába.
15. nap Johannesburg - Budapest
Folyamatos repülőút után (átszállással) menetrendtől függően érkezünk Budapestre.

 • Érintett orszagok
  Dél-Afrikai Köztársaság, Botswana, Zambia
 • Érintett városok
  Johannesburg, Fokváros
 • Utazás módja
  Repülő, Busz
 • Árak

  Árak és felárak (1 főre)

  Részvételi díj (alap program) 545.000 Ft    

  Részvételi díj (hosszabbítással)770.000 Ft

  Belföldi és nemzetközi repülőjegyek és illetékek (alap program) kb. 280.000 Ft   

  Belföldi repülőjegyek és illetékek (hosszabbítással) kb.  380.000 Ft 

  1ágyas felár (alap program): 150.000 Ft

  1ágyas felár (hosszabbítással) 275.000 Ft

  8x vacsora felár  (alap program): 79.500 Ft

  12x vacsora felár (hosszabbítással) 117.000 Ft

  Zambia vízumköltség (helyszínen fizetendő)80 USD

  Zimbabwe  vízumköltség (helyszínen fizetendő)50 USD

  A vízumok az egyes határon fizetendők és az utazás dátumáig változhatnak

   


  Utasbiztosítás (BBP) (alap program)5.500 Ft

   

  Utasbiztosítás (BBP) (hosszabbítással)8.250 Ft

  CL PLUS biztosítás* (alap program): 21.300 Ft

  CL PLUS biztosítás* (hosszabbítással): 31.300 Ft

   


   

  Utazás: menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal és belső repülőkkel, hajókkal

  Elhelyezés: 8 éj (alap program), 12 éj (hosszabbítással) szálloda ***/****

  Ellátás:8x reggeli és 1x ebéd (alap program), hosszabbításnál + 4x reggeli

   


  Fakultatív programok (10 főtől)

   

  Tábla hely felvonóval 25 Euro

  Jóreménység foka-Fóka-sziget 4.500 Ft

  Knysa naplemente hajózás 9.000 Ft

  Pilanesberg: szafari túra 25.000 Ft

  Choba Nemzeti Park szafari55.000 Ft

  Zimbabwe – Viktória vízesés túra 15.000 Ft

  Zimbabwe katamarán hajókirándulás 28.500 Ft

   


  A helyszínen fizetendő díjakon kívül az egyéb program szerinti belépőket az ár tartalmazza.

   

  Borravaló a program során: 5 USD /nap

  Minimális létszám: 15 fő.

  Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a  repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat!  A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 

   


  Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:

   

  – 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 12.000 Ft / 1 fő / éjszaka

  – 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 7.000 Ft / 1 fő / éjszaka

  – 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka

   

  Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

 • Ár tartalmaz
  - Utazás
  - Ellátás megadott szerint
  - Idegenvezető
  - Egyéb leírás szerint
 • Ár nem tartalmaz
  - Utasbiztosítás
  - Fakultatív programok
  - Belépők
   
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Zseppelin Utazási Iroda Az utazási iroda további ajánlatai »

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Távol

Ez nem illegális étterem, csak szereti a tulaj a bárpultot

Nem talált bizonyítékot a hatóság Angliában, pedig majd' kiszúrta a szemét.

Bor & Gasztró

Százéves sört találtak a dán ház padlója alatt

A hét palackból öt teljesen érintetlen és teli volt.

Közel

Ingyen városnéző busz és hajó is vár az idegenvezetők napjain

Február 21-24. között, az Utazás kiállítással párhuzamosan tartják a rendezvényt.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Dél-Afrika: a világ egy országban

Dél-Afrikai Köztársaság - Fokváros

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Dél-afrika - Viktória-vízesés - Csoportos Körutazás
Legjobb ár*:
999.000 Ft / fő / 8 éjtől *2019. november 12-i érkezéssel
Kínai Császárvárosok Októberben
Legjobb ár*:
339.000 Ft / fő / 6 éjtől *2019. október 10-i érkezéssel
Kína és Tibet - Csoportos Körutazás
Legjobb ár*:
799.000 Ft / fő / 10 éjtől *2019. június 19-i érkezéssel
Usa - Keleti Part - Csoportos Körutazás
Legjobb ár*:
559.000 Ft / fő / 9 éjtől *2019. június 9-i érkezéssel
Izrael – Zsidó Emlékek - Csoportos
Legjobb ár*:
368.000 Ft / fő / 7 éjtől *2019. május 15-i érkezéssel