Dél-olaszország Titkai - Puglia - Csoportos

Dél-olaszország Titkai - Puglia - Csoportos
Dél-olaszország Titkai - Puglia - Csoportos
Dél-olaszország Titkai - Puglia - Csoportos
Dél-olaszország Titkai - Puglia - Csoportos
Dél-olaszország Titkai - Puglia - Csoportos
Dél-olaszország Titkai - Puglia - Csoportos
Dél-olaszország Titkai - Puglia - Csoportos
Dél-olaszország Titkai - Puglia - Csoportos
Dél-olaszország Titkai - Puglia - Csoportos
Dél-olaszország Titkai - Puglia - Csoportos

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2020. június 9 - június 15.
További indulási időpontok »
Időtartam: 7 nap (kedd - hétfő)
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 339.000 Ft / fő / 6 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Itáliáért csak rajongani lehet! A városok és falvak hangulata, a régi és az új kontrasztjai, az espresso aromája, a stílus és elegancia, az ellenállhatatlan ételek, italok, a végtelen tenger „azzurrója” és még ezernyi más érzékekre ható élmény ejti itt örökre rabul az utazók szívét.

Csoportos körutazás tengerparti pihenéssel, római városnézéssel

Budapest – Bari – Vieste – Monte Sant’Angelo – Trani – Giovinazzo – Matera – Castel del Monte – Alberobello – Martina Franca – Locorotondo – Róma – Budapest

A csizma sarkán húzódó Puglia tartománya megmutatja a jellegzetes dél igazi arcát. Az évszázados szántóföldeket csodálatos, napsütötte homokos partvidék szegélyezi, s a békés vidék tájai és kisvárosai autentikus dél-olasz élményeket tartogatnak az ide látogatóknak. Vieste szilafalakba ékelt házai és képeslapra kívánkozó tengerpartja, Alberobello mesébe illő kerek trullói, Matera ősi, sziklába vájt egykori barlanglakásai, az álmos déli kisvárosok gazdagon díszített barokk épületei mind felfedik kincseiket a körutazás során. A sok szépséget tovább fokozva az utazás végén Rómából is nyújt egy csipetnyi ízelítőt a gazdag program.

Időpontok: 2019. . június 23-30., augusztus 20-27., szeptember 15-22.

Dél-Olaszország titkai - Puglia 1. nap Budapest – Bari – Vieste

Délelőtt elutazás Budapestről, átszállással Bariba. Megérkezés után transzfer a Vieste környéki szálláshelyre.

Dél-Olaszország titkai - Puglia 2. nap Vieste (Monte San’t Angelo)

Reggeli, majd pihenés a tengerparton vagy séta Gargano „fővárosában”, Viestében, ahol a sziklafalakra épült középkori óváros kis utcácskái, üzletek, hangulatos kávézók és éttermek várják a látogatókat. Vieste a Gargano-félsziget legkeletibb részén fekszik, festői kilátással és tájakkal, a csodálatos Gargano Nemzeti Parkkal övezve. A szálloda tengerparti homokos strandja, valamint a Vieste környékén található több mint 20 homokos vagy aprókavicsos strand nagyszerű kikapcsolódást kínál. Fakultatív programlehetőség: elutazás az Unesco Világörökség részét képező Monte Sant’Angelóba, amelynek bájos, fehérre meszelt házai hegyoldalon helyezkednek el. Olaszország egyetlen tölgy- és bükkfaerdője, a Foresta Umbra szélén található kisváros páratlan kilátást nyújt a Manfredóniai-öbölre. Monte Sant’ Angelo kiemelkedő keresztény zarándokhely Olaszországban, az I. Anjou Károly által építtetett Mihály arkangyal szentélyével, ahol a legenda szerint megjelent Mihály arkangyal és Isten szavát tolmácsolta, mely szerint a barlang változzon át keresztény templommá. A barlangban épült, 11. századi freskók maradványaival díszített kápolna meglátogatása után séta a történelmi városközpontban, ahol Rothari longobárd király sírhelye, a 11-12. századi Santa Maria Maggiore-templom, és a 10. században épült norman-aragónai vár is található. Szállás Viestében vagy környékén.

Dél-Olaszország titkai - Puglia 3. nap Vieste (Gargano-félsziget)

Pihenés a tengerparton vagy fakultatív programlehetőség: hajókázás a Gargano-félsziget öblökkel, sziklákkal és barlangokkal tűzdelt partvidéke mentén. A Vieste kikötőjéből induló motorcsónakos hajókirándulás a félsziget legendás szikláit (Pizzomunno, Zagare) és Gargano legszebb tengeri barlangjait érinti, amelyek csak a tengerről láthatók. A rájuk jellemző formák, színek vagy a hozzájuk kapcsolódó anekdoták alapján a halászok által „megkeresztelt” Grotta dei Contrabbandieri, a Grotta Sfondata, a Grotta dei Occhi megtekintése. A kirándulás során pihenés egy festői öbölben és fürdési lehetőség a tenger kristálytiszta vizében. Amennyiben a nem megfelelő időjárás esetén a hajókirándulás nem indul, látogatás a Gargano Nemzeti Parkban és a Gargano-félsziget igazgyöngyének tartott, festői Peschiciben. Szállás Viestében vagy környékén.

Dél-Olaszország titkai - Puglia 4. nap Vieste – Trani – Giovinazzo

Reggeli után továbbutazás Trani városán keresztül Apuglia szívébe. Trani egy történelmi halászati kikötő Bari és Barletta között az Adriai-tenger partján. A város a normanok alatt vált fontossá, és II. Frederick alatt virágzott, aki a várat építtette. A dicsőséges múltat idézik a történelmi központ templomai és rezidenciái, köztük a XVIII. Századi Palazzo Caccetta, a Palazzo Quercia és a Palazzo Bianchi. A város fő látványossága, a román kori építészet kiemelkedő alkotása, a San Nicola Pellegrino katedrális, amely tengerparti elhelyezkedésével, lenyűgöző látványával uralja a várost. Séta a hangulatos óvárosban, melynek házai a környéken kitermelt márványszerű mészkőből, a híres fehér trani márványból épültek. Szállás Giovinazzóban vagy környékén.

Dél-Olaszország titkai - Puglia 5. nap Giovinazzo – Matera – Castel del Monte

Reggeli után egész napos kirándulás a közeli Basilicata tartomány szép fekvésű városába, Materába, amely a Világörökség része és 2019-ben Európa Kulturális Fővárosa. Az ősi falu, Sassi mészkőbe ásott házai, sikátorai, a kőtemplomok, teraszok és kertek különleges és egyedülálló tájképe elvarázsolja az utazót, számos filmrendezőt is inspirált már. A sziklába vájt barlangtemplomok a középkorban a szerzetesek befogadására szolgáltak, akik gyakorlatilag beásták magukat a hegy üregeibe és kis kápolnákat, templomokat építettek a sziklákba, a hegy belsejébe. Összesen 155 ilyen különleges barlangot tartanak számon a város déli részén, sok közülük a bizánci építészet emlékét őrzi, korabeli freskókkal, díszítő elemekkel. A domboldalra épült házak, girbegurba utcák Krisztus korának szentföldi városképeire emlékeztetnek. Látogatás a Sassi lakosainak szokásait felidéző, mindennapjaik tárgyi emlékeivel berendezett barlanglakásban (Casa Grotta) és egy barlangtemplomban. Visszaúton a II. Frigyes német-római császár által építtetett titokzatos várkastély, Castel del Monte meglátogatása, amely a Világörökség részét képezi. A nyolcszög alakú vár nem szolgált védelmi célokat, a mai napig rejtély és kutatják, hogy milyen célból épült. Szállás Giovinazzóban vagy környékén.

Dél-Olaszország titkai - Puglia 6. nap Alberobello – Martina Franca – Locorotondo

Reggeli után kirándulás a trullik városába, Alberobellóba, amelyet a Puglia régióra jellemző olajfaligetek és szőlőültetvények vesznek körül. Alberobello elsősorban a helyi kőből készült hagyományos kupola alakú épületeiről ismert, amelyből a városban több mint 1000 található, ezért az Unesco Világörökség részét képezi. A kis házak jellegzetes formájuk miatt valóban egyedülálló látványt nyújtanak, mintha a mesebeli törpék országában járnánk. Séta a különleges hangulatot árasztó település utcácskáin, vásárlási lehetőség a helyi kézművesek által készített termékekből. A csodálatos Valle d'Itria felfedezése nem lenne teljes Martina Franca meglátogatása nélkül. A város híres barokk épületeiről, mint a Palazzo Panelli, a Blasi és a Motolese. Séta az óvárosban, majd továbbutazás Locorotondóba. A kis város fehérre meszelt kúptetős trulli házai már messziről „világítanak” a zöld tájon. Locorotondo az Olaszország egyik legszebb falva címet viseli és festői megjelenése mellett bortermeléséről is híres. Bor és helyi ételek kóstolója után visszautazás Giovinazzóba. Szállás a városban vagy környékén.

Dél-Olaszország titkai - Puglia 7. nap Bari – Róma

Kora reggel transzfer Bari repülőterére, elutazás Rómába. Megérkezés után transzfer és panorámás városnézés az örök városban, az emblematikus látnivalók: az V. századi Santa Maria Maggiore-bazilika, a Colosseum, a Forum Romanum, a Capitolium, a Piazza Venezia a Vittorio Emanuele-emlékművel és a Vatikán környékének érintésével, megállással a Szent Péter téren. A szállás elfoglalása, majd fakultatív programalehetőség: a hangulatos Trastevere negyed felkeresése helyi közlekedéssel, vacsora egy jellegzetes helyi étteremben. A Trastevere a város egyik legérdekesebb negyede, melyet az ókortól kezdve lakják. Borostyánnal befuttatott pasztell házfalak, apró, keskeny utcák, közök, terek, átjárók labirintusa. Szállás Rómában vagy környékén.

Dél-Olaszország titkai - Puglia 8. nap Róma - Budapest

Kora reggel transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre a menetrend szerint.

Minimum létszám: 15 fő

 • Érintett városok
  Vieste, Trani, Giovinazzo, Matera, Alberobello, Martina Franca, Locorotondo, Róma, Bari
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Bari – Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • reggelis ellátás
  • a leírás szerinti programok belépőkkel
  • magyar idegenvezető
 • Ár nem tartalmaz
  • illetékek
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • fakultatív programok felára
   Félnapos kirándulás Monte Sant’Angelóba
   Hajókirándulás – Gargano-félsziget
   Trastevere – vacsorával (Róma)
 • Szobajellemzők
  7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • Ellátás
  reggelis ellátás
Legjobb árak:
2020.06.09 - 2020.06.15 Legjobb ár$
6 éjtől, Reggeli
Szobatípus: kétágyas szoba pótággyal
339.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2020.06.09 - 2020.06.15
6 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: kétágyas szoba pótággyal
339.000 Ft / fő
2020.06.09 - 2020.06.15
6 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: kétágyas szoba
349.000 Ft / fő
2020.06.09 - 2020.06.15
6 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: egyágyas szoba
419.000 Ft / fő
2020.09.22 - 2020.09.28
6 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: kétágyas szoba pótággyal
339.000 Ft / fő
2020.09.22 - 2020.09.28
6 éj, Reggeli, Repülő
Szobatípus: kétágyas szoba
349.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Távol

Ebbe a szomszédos országba már korlátozások nélkül utazhatunk

Csütörtök délutántól korlátozások nélkül átkelhetnek a magyar-szlovén határon a két ország állampolgárai.

Bor & Gasztró

Online térbe költözik a tudatos életmódra törekvők vására

Most lesz az első ilyen esemény, de a szervezők mindent bevetnek, hogy a hangulat online is átjöjjön.

Bor & Gasztró

A világ egyik legaranyosabb asztaltársaságát kapjuk ebben az étteremben

Japán egyik állatkertje az éttermében is ügyel a távolságtartás szabályaira, de nem akármilyen helyfoglalóval.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
GÖRÖG-SZIGETEK - 7 éjszakás hajóút - RH07M470
Legjobb ár*:
163.138 Ft / fő / 7 éjtől *2020. október 17-i érkezéssel
Dubai körutazás
Legjobb ár*:
119.900 Ft / fő / 6 éjtől *2020. július 7-i érkezéssel
Párizs városlátogatás
Legjobb ár*:
139.900 Ft / fő / 4 éjtől *2020. július 10-i érkezéssel
A BAHAMÁK ÉS COCOCAY - 4 éjszakás hajóút - NV04S238
Legjobb ár*:
80.049 Ft / fő / 4 éjtől *2020. november 16-i érkezéssel
Chryssi Akti
Legjobb ár*:
84.900 Ft / fő / 7 éjtől *2020. szeptember 23-i érkezéssel