Delhi - Jaipur - Agra Aranyháromszög és Nepál

Delhi - Jaipur - Agra Aranyháromszög és Nepál
Delhi - Jaipur - Agra Aranyháromszög és Nepál
Delhi - Jaipur - Agra Aranyháromszög és Nepál

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Utazás típusa: Körút
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Katmandu-völgy titkaitól a Himalája magaslatokig! Kotputli, Fatehpur Sikri, Mathura és Gwalior

A mesés Aranyháromszög három városból álló programja tökéletes bevezető India légkörének megismeréséhez, főként, hogy különböző, egyedi régiókat járunk be, ami után sokan tervbe veszik India más területeinek meglátogatását is, a rengeteg fantasztikus látnivaló után kutatva. Az Aranyháromszög rejtelmein túl Nepál múltja és jelene által kapunk kontrasztos képet az utcán sétálva: a szegénység és a történelmi emlékek keveréke, a mosolygós emberek, a meditáló jógik, a riksák és a maruti-taxik színes forgataga ámulatba ejt minket… Üljünk le egy pillanatra az egyik tér szélén, és figyeljük a forgalmat, az embereket; érdekes összefüggésekre jöhetünk rá a saját életünkkel kapcsolatban is. Tanulságos és nagyon intenzív élményt kínál Nepál éjjel és nappal: ha valami igazán különlegesre vágyunk, útra fel!

1. nap: Budapest–Delhi
Elutazás menetrendtől függően átszállással Budapestről Delhibe. Éjszaka a repülőn.
2. nap: Delhi és Mahatma Gandhi
Érkezés a reggeli órákban Delhibe, transzfer a szállodába. Rövid felfrissülést követően városnézésre indulunk Delhiben. Ó-Delhi(a mai óváros), a mogul birodalom központja volt, a hatalmas Vörös erőddel. MegtekintjükSháhJahán mogul uralkodó monumentális rezidenciáját, majd riksával a JamaMasjid mecsethezutazunk. Ellátogatunk Mahatma Gandhi síremlékéhez,majd Siva LaxmiNarayan templomát tekintjük meg… Később Új-Delhibe érkezünk, ahol a „brit-idők”nyomaival találkozunk. Autóbusszal bekukkantunk a kormányzati negyed világába (Parlament, elnöki rezidencia, kormányzatiépületek). Megtekintjük a hatalmas India-kaput, mely az I. vh.-ban elesett indiai hősök emlékét őrzi és a közeli Canopyt.Megcsodáljuk az egykori brit alkirályi rezidenciát, a RashtrapatiBhavant.Teszünk egy sétát Humayun császármauzóleuma körül, parkjában több uralkodó síremléke látható. Egy rövid kitérő a Jamuna-folyó túlpartján a mesebeli megjelenésű Aksardam szentélyhez, mely a világ legnagyobb hindu építménye.Ellátogatunk a Bahá’í imaház épületéhez. „Lótuszvirága” India „Anyatemploma”: vallási korlátok fölé emelkedve az egész emberiség temploma – itt szinte hallható a csend!Ugyancsak a déli városrész nevezetessége a KutubMinár, a világ legmagasabb tégla minaretje. A romterületen áll „India titka”, a 95%-os tisztaságú kovácsoltvasból készített, 6t tömegű Delhi vasoszlop. Lefotózhatjuk a művészi kivitelezésű, 1600 éves győzelmi oszlopot, s az Iszlám Ereje Mecsetet, a mogul építészet első példáját.
3. nap: Hanuman hindu templom és a jaipuri piac (260 km)
Ma Rajasthan fővárosába, Jaipurba utazunk. Útközben Hanuman hindu templomot tekintjük meg Kotputli régészeti városban, ahol leginkább megfigyelhető a színes és változatos népviselet, öltözködés. Délután érkezünk Jaipurba, ahol nyüzsgő piacára látogatunk. Vásárlási lehetőség a bazársoron (kötelező alkudozással), a bazár mögötti szabad piaccal… Szállásunk 2 éjszakán át Jaipurban lesz.
4. nap: Jaipur – a vörös színű város
Reggeli, majd Jaipurralismerkedünk. A dombtetőreépült Borostyán erődből páratlan kilátás nyílik a környékre, az emelkedőt elefántháton tesszük meg (helyszínen fizetendő). Délután városnézés: Johari-bazár, a Szelek Palotája… A Paloták és a városfalak vöröses színűek. A City Palace az óváros nagyrészét elfoglalja, itt található az Obszervatórium, paloták, miniatúrák, fegyvertár.
5. nap: FatehpurSikri – az egykori főváros (230 km)
Ezen a napon Agrába utazunk. Útközben felkeressük a FatehpurSikrit, az Akbar császár palotáját. Az egykori főváros vörös homokkőből épült épületei, palotái, kertjei mind-mind az iszlám és hindu építészet jegyeit viselik. Továbbutazva délutánra Agrába érkezünk. 3 éjszakán át itt lesz szállásunk.
6. nap: Agra az erőddel, a Taj Mahal és Sikendra Akbar sírja
Megreggelizünk, majd a ShahJuhan császár által építtetett Taj Mahalttekintjük meg. Az építmény India jelképe és a világörökség része. 22 éven át mintegy 20 000 ember építette márványból, 1653-ban készült el. Következő állomásként a vörös kőből épült Agra erődöt látogatjuk meg. (2,5 km hosszú fallal körülvett erőd,benne az Andalúz csarnok, Tükrök Palotája.) Mai napunk délutáni állomása SikendraAkbar császár 1565-ben épült, fallal körülvett síremléke. Visszatérve Agrába idő függvényében folytatjuk városnéző programunkat.
7. nap: Agra vagy Gwalior
Reggelit követően szabadprogram Agrában. Fakultatív ajánlatunk: a Baby Tajhoz és Gwailor erődvárához utazunk. Agrát elhagyva a Taj Mahal közvetlen elődjéhez, a BabyTajhoz kalauzoljuk Önöket, ahol Itmad-ud-Daula látványos síremlékét láthatjuk. Továbbutazva Gwalior óvárosa felett magasló monumentális középkori erődpalotához érkezünk. Számos hindutemplomát, történelmi hangulatát élvezhetjük.Láthatjuk a sziklába vájt dzsaina szobrokat és a híres Man Mandir Palotát is. Szálláshelyünkre Agrába az esti órákban érkezünk vissza.
8. nap: Mathura majd Delhi (200 km)
Megreggelizünk, majd elhagyjuk Agrát, útközben a hinduizmus legfontosabb zarándokhelyére,Mathura szent városába látogatunk. (5000 évvel ezelőtt ezen a helyen született Krisna.) Késő délutánra érkezünk Delhibe, ahol szabadidő: egyénileg lesz lehetőség elvegyülni a helyiek között, vásárolni a piacokon, majd a szálláshelyünkre térünk. Szállásunk Delhiben lesz.
9. nap: A „világ tetején”,a nepáli Katmandu-völgyben
Reggeli után repülővel Nepál fővárosába,Katmanduba utazunk. A magas hegyek között, a civilizáció határán furcsa kép fogad bennünket letekintve a városra; egy végeláthatatlan épülettenger. A városba érkezve elképesztő kontrasztok világába csöppenünk,a drámai szegénység és a gazdagság az utca színterén érvényesül. A város központja a „palota tér”.Nepál az egyesítés előtt apró királyságokból állt, melynek legszembetűnőbb maradványa a három Durbar (Királyi palota); a Katmandu Durbar, a Patan Durbar és a Bhaktapur Durbar; mindhárom UNESCO Világörökség. Itt áll a Katmandu Királyság régi palotája, a Malla királyok és Shah dinasztia uralkodóinak rezidenciája. A teret szegélyező épületek a Katmandu-völgy őslakóinak, a Newar népművészetét dicsérik.A városi séta során megismerkedünk Ráma hű szolgájával, a majomfejű Hanumán (Hanuman Dhoka) alakjával, és Kumari Dewi figurájával; betérünk a Kumari Bahal udvarába. Végigsétálunk a hindu pagodák és a sikátorok zöldségárusi között, megnézzük a Basantapur-torony és a Taleju templom épületét. Végül ellátogatunk Katmandu nyüzsgő, vibráló Thamel negyedébe. Szállás 2 éjszakán át Katmanduban.
10. nap: Katmandu-völgyi sztúpa-túra
Reggeli után szabadprogram; séta, vásárlás Katmanduban, vagy fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulás a Katmandu-völgyben. A világ (és a Himalája) 10 legmagasabb hegye közül hét Nepálban található. Felkeressük a mesés hangulatú Katmandu-völgy sztúpáit: gyönyörű lépcsősor mentén jutunk fel a Swayambhusztúpa teraszára, mely az egyik legszentebb buddhista zarándokhely, s 2500 esztendeje vigyázza a völgy békéjét. Körülötte templomok, szentélyek, kolostor, múzeum és könyvtár található. A templom az itt élő szent majmok után kapta a „Majomtemplom”nevet.A szélben lengedező imazászlók, a pörgő-forgó imakerekek és a bazársor ajándékboltjai között sétálva érzi meg az ember igazán Nepál varázsát. Rövid kitérő a Békesség szobrához, majd felkeressük a Baudhanáth sztúpát,mely körül több mint 50 tibeti gompa (kolostor) épült fel.Nem csak Nepál, hanem a világ egyik legnagyobb sztúpája. Kis időre elvegyülünk „Kis-Tibet” városrész tarka forgatagában. Később megtekintjük a Bagmati-folyó fölött emelkedő Gorakhnath templomot és a folyó másik oldalán felépült Pashupatinath templom együttesét… Délután Patanba látogatunk, a kézművesek, művészek városába. A III. századból való 4 sztúpáját még Ashoka császár idején emelték. Körbejárjuk a Patan Durbar szentélyeit és templomait, majd elidőzünk kicsit a mindig mozgalmas Mongol bazár apró üzletei között.
11. nap: A varázslatos Bhaktapur, majd Katmandu
Reggeli után Bhaktapur világörökségi helyszíneit keressük fel. A város 1377-től lett a Katmandu-völgy központja, a hosszú időn át virágzó uralkodói központ gyönyörű építészeti emlékeket őriz: Durbar tér, az Ötvenöt-ablakos palota, az ötemeletes Nyatapola pagoda, valamint a BhairavaNath, a Kashi Biswanath és a Dattatreya templom. A város a nepáli kézművesség (fazekasság, fa- és kőfaragók) egyik legszebb példája. Bhaktapur azon kulturális emlékeket őrző 7 helyszín egyike, melyek révén a Katmandu-völgy UNESCO védelem alá került. Délután szabadidő, vásárlási lehetőség Katmanduban. Kései vacsora után transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre az éjszakai órákban.
12. nap: Delhi–Budapest
Folyamatos repülőút után (európai átszállással) érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

 • Érintett városok
  Agra, Dzsaipur, Delhi
 • Utazás módja
  Repülő
 • Árak

  Árak és felárak (1 főre)

   


  Részvételi díj: 269.500 Ft    
  Európai és belső repülőjegyek (6 repülő) 180.000 Ft    
  Repülőtéri illeték kb.: 145.000 Ft
  Vízumköltség kb.: 31.000 Ft
  1ágyas felár: 155.000 Ft
  9x vacsora (kötelező) 39.800 Ft

  Utasbiztosítás (BBP) 6.600 Ft
  CL PLUS biztosítás*: 16.650 Ft

  Utazás: menetr. szerinti repülővel, európai  átszállással, helyben autóbusszal
  Elhelyezés: 9 éjszaka szálloda****
  Ellátás: 9x félpanzió (reggeli és főétkezés)

  Fakultatív programok (15 főtől)
  Gwalior és a Baby taj 19.800 Ft
  Katmandu-völgy 7.500 Ft

  Belépők és jegyek tájékoztató árai: 100 Euro
  Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 40 Euro

  Minimális létszám: 15 fő.
  Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

  Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
  – 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 12.000 Ft / 1 fő / éjszaka
  – 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 7.000 Ft / 1 fő / éjszaka
  – 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka
  Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!
 • Ár tartalmaz
  - Utazás
  - Ellátás megadott szerint
  - Idegenvezető
  - Egyéb leírás szerint
 • Ár nem tartalmaz
  - Utasbiztosítás
  - Fakultatív programok
  - Belépők
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Zseppelin Utazási Iroda Az utazási iroda további ajánlatai »

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Közel

Bauhaus-napot és Absztrakt Revüt rendez az MNG

100 éves az iránymutató összművészeti iskola, ezért a várbéli rendezvény.

Bor & Gasztró

Egy húsvéti desszert, amire tökéletesen illik a ronda de finom jelző

Az edinburghi étterem, mely 2018-ban az éve legjobb fish and ships vendéglője lett, most húsvéti fronton újít.

Közel

Önkénteseket terelgető mentorokat vár a Sziget

Ezernél is több önkéntes dolgozott tavaly a fesztiválon, őket kell majd irányítani.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
India Aranyháromszög - Csoportos Körutazás
Legjobb ár*:
239.000 Ft / fő / 6 éjtől *2019. október 18-i érkezéssel
India - Rajasthan Csoportos Körutazás
Legjobb ár*:
389.000 Ft / fő / 10 éjtől *2019. október 16-i érkezéssel
Nagy Körutazás Mexikóban, Cancúni üdüléssel
Legjobb ár*:
549.000 Ft / fő / 9 éjtől *2019. október 27-i érkezéssel
Mexikó - Azték és Maya kultúrák nyomában - Karibi pihenéssel
Legjobb ár*:
499.900 Ft / fő / 9 éjtől *2019. november 2-i érkezéssel
Dél-olaszország Titkai - Puglia - Csoportos
Legjobb ár*:
279.000 Ft / fő / 7 éjtől *2019. szeptember 15-i érkezéssel