Dubai és Az Emirátusok

Dubai és Az Emirátusok
Dubai és Az Emirátusok
Dubai és Az Emirátusok
Dubai és Az Emirátusok
Dubai és Az Emirátusok
Dubai és Az Emirátusok
Dubai és Az Emirátusok
Dubai és Az Emirátusok
Dubai és Az Emirátusok
Dubai és Az Emirátusok
Dubai és Az Emirátusok
Dubai és Az Emirátusok
Dubai és Az Emirátusok

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2019. december 6 - december 14.
További indulási időpontok »
Időtartam: 9 nap (péntek - szombat)
Utazás módja: Repülő, Hajó
Ellátás: Nincs
Utazás típusa: Hajóút
Legkedvezőbb alapár/fő: 449.000 Ft / fő / 8 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Az Egyesült Arab Emirátusok titokzatos világának megismerésére invitál az MSC Hajótársaság mesés hajóútja.

DUBAI ÉS AZ EMIRÁTUSOK

Az Egyesült Arab Emirátusok titokzatos világának megismerésére invitál az MSC Hajótársaság mesés hajóútja. Dubai ragyogása és csodái mellett a páratlan gazdagságú Abu Dhabi, Sir Bani emírsége, sőt, Bahrain és Doha is felfedi kincseit. Dubai esti fényei mellett felvillannak az arab világ rejtett szépsége is. Az olykor jövőt idéző látnivalók mellett a programból nem maradhat ki a teveverseny vagy az egzotikus bazárban tett látogatás autentikus élménye sem. Mindez a sok csoda az MSC Hajótársaság vadonatúj hajóján, a már nevében is gyönyörű Bellissimán utazva válik valóra, sejkhez illő kényeztetésben.

1. nap

Budapest-Dubai

Péntek, december 6.

Elutazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal Dubaiba. Érkezés után transzfer a szállodába. Bejelentkezés, a szobák elfoglalása.

2. nap

Dubai, Egyesült Arab Emírségek

Szombat, december 7. Indulás: 23.00 órakor

Reggeli után félnapos városnézés Dubaiban. A program során a város ikonikus látnivalóinak megtekintése. Az új városrészben ismerkedés a Jumeirah negyeddel. A Burj Al Arab – a világ első hétcsillagos luxusszállójának megtekintése kívülről, majd továbbutazás a Pálma-szigetre. A mesterségesen létrehozott sziget „levelein” luxusvillák, törzsén és hullámtörőjén luxusszállodák kaptak helyet. Kívülről látható a legendás Atlantis The Palm szállodakomplexum is. Ezután vásárlási lehetőség a Dubai Mallban, majd a Burj Khalifa megtekintése, mely a világ legmagasabb épülete. A 456 méter magasan lévő 125. emeletről megcsodálhatók a város csillogó felhőkarcolói és fantasztikus látképe. A késő délutáni órákban transzfer a kikötőbe, bejelentkezés az MSC Splendida fedélzetére. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

3. nap

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emírségek

Vasárnap, december 8.. Kikötés: 05.00 óra Indulás: 21.00 óra

Éjjel hajózás a tengeren, kora hajnalban érkezés Abu Dhabiba. Félnapos kirándulás során ismerkedés az Egyesült Arab Emirátusok ultramodern fővárosával, Dubai „nagytestvérével”, az ámulatba ejtő metropolisszal, ahol éles kontrasztban áll egymással a mór építészet varázslatos világa és a modern felhőkarcolókból álló belváros. A Zayed Sejk mecset megtekintése, melyet a neoiszlám építészet remekműveként és a világ egyik legnagyobb mecsetjeként tartanak számon. Az épületet 1000 fehér márvánnyal és féldrágakövekkel borított oszlop szegélyezi, tetejét pedig 54 darab fehér márvánnyal díszített kupola teszi látványossá. A mecsetet belülről a világ legnagyobb, 10 méter átmérőjű csillárja és a világ legnagyobb kézi csomózású szőnyege díszíti. Továbbutazás a híres Corniche Road-on, amely a város üveg felhőkarcolói, valamint a neves Emirates Palace luxusszálloda mellett halad el. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap

Sir Bani Yas sziget, Egyesült Arab Emírségek

Hétfő, december 9. Kikötés: 07.00 óra Indulás: 17.00 óra

A reggelit követően a félnapos fakultatív program: dzsipszafari Sir Bani Yas szigetén. A sivatagos, érintetlen sziget mintegy felét elfoglaló vadvédelmi rezervátumot 1977-ben alapította Zayed sejk. A rezervátum területén közel tízezer állat, többek között gazella, zsiráf, hiéna, gepárd és nemegy ritka faj él. A sziget keskeny, homokos strandján a program hosszabbításaként egy kis pihenésre is lehetőség nyílik. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Tengeren

Kedd, december 10.

Egész napos hajózás a tengeren Bahrein irányába. Ezen a napon mindenki felfedezheti az MSC Bellissima világát és részt vehet a hajó által szervezett animációs programokon, kikapcsolódhat a medencéknél vagy a bárokban frissül fel egy koktél kíséretében. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Bahrein

Szerda, december 11. Kikötés: 08:00 óra Indulás: 18:00 óra

A reggeli elfogyasztása után egész napos fakultatív kirándulás Bahrein városában, ahol Dubaihoz hasonlóan modern építészeti csodák varázsolják el a látogatót. Híres látképe, a hajóvitorlát formázó épületcsoport messziről látszik a nyílt vízről. Az első látnivaló a Bahreini Nemzetközi Versenypálya, ahol az egész pályára rálátást nyújtó VIP torony, majd a világ egyik legnagyobb médiacenterének megtekintése. A sivatag közepén 2002-ben épült Formula-1 versenypálya a Bahreini Nagydíj helyszíne, megépítéséhez különleges technikára volt szükség, hogy a szél ne hordja a homokot a pályára. Ezután látogatás az UNESCO Világörökség részét képező Bahrein erődhöz, melynek feltárása során a Krisztus előtt 2300 évvel ezelőtti korból származó rétegekre is bukkantak. A tradicionális ebéd elfogyasztása után a Bahrein Nemzeti Múzeum, majd az 1987-ben épült, 7000 hívő befogadására alkalmas Al-Fateh nagymecset megtekintése, melyet Bahrain alapítója után neveztek el. A 6500 négyzetméteres impozáns épület márványpadlója Olaszországból, hatalmas csillárja Ausztriából, míg tíkfa ajtajai Indiából származnak. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap

Doha, Katar

Csütörtök, december 12. Kikötés: 08:00 óra Indulás: 18:00 óra

A Perzsa-öbölbe benyúló félszigeten elterülő Katar, és annak futurisztikus fővárosa, Doha a következő megálló. A városképet a 300 méter magas Aspire-torony uralja. Nagy erőkkel készülnek a 2022-es foci világbajnokságra, az ország rohamléptekben fejlődik: hatalmas felhőkarcolók, luxusszállodák, bevásárlóközpontok sokasága várja a turistákat.

Doha legnívósabb városrésze egy 4 millió négyzetméteres mesterséges szigeten terül el, amelynek formáját és nevét az ország egykori fő bevételi forrása, a gyöngyhalászat ihlette. A gyöngysor formájú Pearl nem csupán madártávlatból nyújt páratlan látványt.

A félnapos fakultatív kirándulás során a színes város felfedezése, ahol különböző építészeti stílusok és kultúrák találkoznak. Elsőként séta az óvárosban található nyüzsgő „Souq Waqif” negyedben, ahol kis üzletek sokasága fogadja a látogatókat. Arab parfümök, ruhák, fűszerek, édességek, aszalt gyümölcsök és megannyi termék megtalálható az egykoron hétvégi piacként üzemelő helyen. Legkiemelkedőbb a sólyom piac, az arany és gyémánt piac, valamint a fűszer utca és az állatpiac. A következő látnivaló az Iszlám Művészeti Múzeum, mely a világ leggazdagabb iszlám műgyűjteményének ad otthont. A VII. - XIX. századból származó kéziratok, kerámiák, textíliák, értékes fa- kőtárgyak, műtárgyak páratlan és átfogó képet adnak a muszlim kultúra és hagyományok örökségéről. Visszautazás a hajóhoz. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap

Dubai, Egyesült Arab Emírségek

Péntek, december 13. Kikötés: 09:00

Délelőtt szabadprogram, pihenés a hajón. Kora délután az óváros főbb nevezetességeinek megtekintése: a történelmi Bastakia kerület, a Mina bazár és a Dubai Múzeum, melynek a Dubai védelmére épült Al-Fahidi-erőd ad otthont. Az erőd volt már az uralkodó család tartózkodási helye, a kormány székhelye, helyőrség és börtön is. A bejáratnál az Emirátusok és Dubai régi térképeinek izgalmas kiállítása látható. A múzeumban életnagyságú kiállítási tárgyak, számos hagyományos hajó, pálmaház, széltorony, fegyverek, hangszerek és az Al Qusais régészeti lelőhelyről származó 3000-4000 éves sírok leletei is megtalálhatók. Az óvárosi piacok színes és illatos kavalkádja remek lehetőséget nyújt vásárlásra. Esti órákban visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap

Dubai - Budapest

Szombat, december 14.

Kora hajnalban kijelentkezés a hajóról, majd autóbuszos transzfer Dubai repülőterére. Érkezés Budapestre a déli órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. december 6-14. .(7 éjszaka hajón + 1 éjszaka Dubaiban)

 • Érintett orszagok
  Bahrein, Katar, Egyesült Arab Emirátusok
 • Érintett városok
  Abu-Dhabi, Doha, Dubai
 • Utazás módja
  Repülő, Hajó
 • Árak
  Illetékek: 99 000,- Ft/fő, Kötelezően fizetendő szervizdíj a helyszínen: 70 EUR/fő
 • Ár tartalmaz
  • Utazás közvetlen menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Dubai – Budapest útvonalon, turista osztályon.
  • transzfer légkondicionált autóbusszal
  • 1 éjszakai szállás Dubaiban, reggelivel
  • 7 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában, kétágyas elhelyezéssel
  • teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást)
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
  • 2 félnapos városnézés Dubaiban
  • magyar idegenvezetés az utazás teljes időtartama alatt
  • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.
  Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.
 • Ár nem tartalmaz
  • Illetékek: 99.000,- Ft /fő,
  • a helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő)
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • fakultatív programok
  Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.
 • Szobajellemzők
  1 éjszakai szállás Dubaiban, reggelivel
  7 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában, kétágyas elhelyezéssel
 • Ellátás
  teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást)
 • További információk
  Indulási időpontok:

  2019. 12. 06. (7éjszaka a hajón + 1 éjszaka Dubaiban)

  Hajótársaság: MSC Cruises

  Útvonal:
  Dubai | Abu Dhabi | Sir Bani Yas | Bahrain | Doha (Katar) | Dubai
Legjobb árak:
2019.12.06 - 2019.12.14 Legjobb ár$
8 éjtől, Nincs
Szobatípus: belső fantastica kabin
449.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2019.12.06 - 2019.12.14
8 éj, Nincs, Hajó
Szobatípus: belső fantastica kabin
449.000 Ft / fő
2019.12.06 - 2019.12.14
8 éj, Nincs, Hajó
Szobatípus: balkonos bella kabin
529.000 Ft / fő
2019.12.06 - 2019.12.14
8 éj, Nincs, Hajó
Szobatípus: balkonos fantastica kabin
549.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Bor & Gasztró

Ezeket egye csontritkulás ellen a dietetikus szerint

Már fiatalon foglalkozni kell a csontokkal, van is egy rövid listánk, mit érdemes enni és tenni a rugalmas csontokért.

Távol

Luxushotellé alakul a náci légvédelmi bunker

Szeretnék új életre kelteni a robosztus flaktornyot.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Dubai és Az Emirátusok

Egyesült Arab Emirátusok - Dubai

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
AZ ARAB-ÖBÖL CSODÁI - 7 éjszakás hajóút - JW07U075
Legjobb ár*:
116.163 Ft / fő / 7 éjtől *2020. január 13-i érkezéssel
KELETI KALANDOK - CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL
Legjobb ár*:
351.325 Ft / fő / 8 éjtől *2020. január 19-i érkezéssel
„BLACK FRIDAY” KARIBI HAJÓÚT KARÁCSONYI BEVÁSÁRLÁSSAL - CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL
Legjobb ár*:
479.547 Ft / fő / 10 éjtől *2019. november 29-i érkezéssel
A NYUGAT-KARIB TÉRSÉG ÉS COCOCAY - 7 éjszakás hajóút - SY07W291
Legjobb ár*:
279.653 Ft / fő / 7 éjtől *2020. február 29-i érkezéssel
Dubai körutazás
Legjobb ár*:
159.900 Ft / fő / 6 éjtől *2020. január 22-i érkezéssel