Észak-Olaszország gyöngyszemei adventi pompában

Észak-Olaszország gyöngyszemei adventi pompában
Észak-Olaszország gyöngyszemei adventi pompában
Észak-Olaszország gyöngyszemei adventi pompában

Utazás leírása, tudnivalók

A nyáron felejthetetlen élményt nyújtó észak-olasz táj adventi pompájában is lenyűgöző látványt biztosít számunkra 4 napos buszos körutunk során.

1. nap:

Indulás Budapestről reggel 06.00 órakor. Folyamatos utazás rövid szünetekkel Szlovénián át. Késő délután érkezés Padovába, Szent Antal városába. Séta a belvárosban: Először a híres Prato della Valle (Szoborpark) megtekintése, ahol a város híres szülöttei és személyiségei láthatóak, majd látogatás a kereszténység egyik legfényűzőbb bazilikájába, a Szent Antal Bazilikába. Innen utazás a Verona környéki szállásra, a szállás elfoglalása.


2. nap:

Reggeli után Sirmionéba, a Garda tó déli csücskében található hangulatos városkába látogatunk. A hely természeti szépségét és gyógyvizeit már az ókorban felfedezték. Szabad program, rövid séta az elragadó hangulatú kisvárosban.
Innen Veronába utazunk, ahol egy belvárosi romantikus séta keretében ismerkedünk Rómeó és Júlia városával. Sétánk az Arénától indul. Innen a Piazza delle Erbére sétálunk, melyet csodálatos középkori házak és tornyok szegélyeznek. Ennek közelében megtekintjük Júlia házát, ahol a híres erkély látható és ahol szerelmesek százai hagynak üzenetet Júliának. További sétánk során megtekintjük még a Scaligeri sírokat, a Sant'Anastasia templomot, a Dómot és a Ponte Pietrát. A séta után szabadidő következik. A szabadidőben felfedezhetjük az adventi vásárokat. Veneto tartomány festői városa évről-évre népszerűbb karácsonyi piaca miatt is, melynek központi helyszínén, a Piazza dei Signori téren legalább 60 bódé kerül felállításra. Visszautazás a szállásra.


3. nap:

Reggeli után egész napos városnézés Milánóban. A városnézés során megismerkedünk a város legfőbb látnivalóival. Elsőként a híres Dómmal, mely a világ negyedik legnagyobb székesegyháza. Az épületet 600 éven át építették és tetejéről csodás panoráma tárul szemünk elé. (A szabadidő alatt aki szeretne fel tud menni.) Innen néhány lépésre található a Galléria Vittorio Emmanuele, amely egy üveggel fedett csarnok elegáns üzletekkel és vendéglőkkel. Itt többek között megtalálható a híres Zucca kávézó, amely leginkább a pesti Gerbeaud-hoz hasonlítható. A csarnok végén a világhírű Scalához jutunk, amely az operaművészet vezető színháza. Innen rövid sétával érjük el a Castello Sforzesco-t, a milánói hercegség tündöklésének és bukásának színterét. A várban ma a város egyik nagy múzeuma tekinthető meg. A közös séta után lehetőség Leonardo híres alkotása, az Utolsó vacsora megtekintésére. Délután szabadidő Milánóban. Ebben az időszakban a Dóm tér hagyományos karácsonyi vására várja a látogatókat, mely a Corso Vittorio Emanuele és a Via dell'Arcivescovado között kerül megrendezésre. Nagyjából 80 karácsonyi bódét állítanak fel, ahol helyi termékek és ajándéktárgyak vásárolhatóak. Este visszautazás a szállásra.


4. nap:

Reggeli után Vicenzába megyünk. A 800 ezer lakosú várost a régi kézművesség tette Európa egyik legjelentősebb aranyműves centrumává, ahol napjainkban is kétszáz tonna ilyen nemes fémet dolgoznak fel. A város egyedülálló megjelenését az egyik leghíresebb olasz építésznek, a XVI. században élt Andrea Palladionak köszönheti, akinek épületei, valamint kastélyai, döntő hatást tettek az építészet fejlődésére. A látnivalók közül kiemelkedik a Teatro Olimpico, Vicenza szimbóluma, a város színháza, amely építészetileg ötvözi a romantikus, gótikus, reneszánsz és barokk stíluselemeket. Ezen túl az idelátogató gyönyörködhet a reneszánsz mester olyan további kiemelkedő műveiben, mint a Bazilika vagy a Palazzo Valmarana. A városnéző séta után szabadidő következik, majd hazautazás Szlovénián keresztül. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 • Érintett városok
  Sirmione, Verona, Milánó, Vicenza, Padova
 • Utazás módja
  Busz
 • Ár tartalmaz
  Utazás autóbusszal, 3 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.
   
  Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
  Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.
 • Ár nem tartalmaz
  Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei
   
  VOX készülék (városnézéshez):                                 1.800 Ft/fő                                      
  Idegenforgalmi adó: kb. 1,5 Euro/fő/éj
     
  Fakultatív vacsora: kb. 16 Euro/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)
     
  Várható költségek  
  Verona, Aréna (helyi vezetővel): kb. 15 Euro/fő
  Milánó, Dóm kb.   5 Euro/fő
  Leonardo, Utolsó vacsora kb. 15 Euro/fő 3 Euro/fő villamos jegy
  Vicenza, Teatro Olimpico kb. 12 Euro/fő

  Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

  A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

  Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


 • Szobajellemzők
  3 éjszaka a Garda tó környékén, 3*-os szállodában, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban
 • Ellátás
  reggeli
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Hírek

Indiában egyszerre 18 elefánt pusztult el villámcsapás következtében

A közelben élő falusiak bukkantak rá a hatalamas állatok tetemeire.

Közel

Ismét egy eddig soha nem látott madárfaj bukkant fel hazánkban

Néhány szerencsés szemtanú előtt kapott gyűrűt a kismadár.

Kultúra

Az antik időkbe merülhetünk az Égei-tenger víz alatti múzeumában

2500 éves amforákat és agyagkancsókat nézhetünk meg a tenger mélyén.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Szardínia és Korzika körutazás
Legjobb ár*:
323.900 Ft / fő / 7 éjtől *2021. szeptember 15-i érkezéssel
Leonardo szülőföldjén
Legjobb ár*:
132.000 Ft / fő / 4 éjtől *2021. június 27-i érkezéssel
Lipari-szigetek és Kelet-Szicília
Legjobb ár*:
337.900 Ft / fő / 7 éjtől *2021. szeptember 6-i érkezéssel
Közép-Portugália kincsei lisszaboni városnézéssel
Legjobb ár*:
218.500 Ft / fő / 4 éjtől *2021. október 24-i érkezéssel
Körutazás Izraelben - tájak, ízek, vallások, történelem
Legjobb ár*:
475.000 Ft / fő / 7 éjtől *2021. október 10-i érkezéssel