Észak-portugália és Galícia

Észak-portugália és Galícia
Észak-portugália és Galícia
Észak-portugália és Galícia
Észak-portugália és Galícia
Észak-portugália és Galícia
Észak-portugália és Galícia
Észak-portugália és Galícia
Észak-portugália és Galícia
Észak-portugália és Galícia
Észak-portugália és Galícia
Észak-portugália és Galícia
Észak-portugália és Galícia
Észak-portugália és Galícia
Észak-portugália és Galícia
Észak-portugália és Galícia

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2019. szeptember 15 - szeptember 22.
További indulási időpontok »
Időtartam: 8 nap (vasárnap - vasárnap)
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Nincs
Utazás típusa: Szállás + utazás
Legkedvezőbb alapár/fő: 309.000 Ft / fő / 6 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Észak-Portugália az ország legszebb vidékeit és legősibb településeit rejti. Az ismert látnivalók mellett a körutazás igyekszik bepillantást engedni a kis falvak és tengerparti városkák életébe is.

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetővel

Porto - Douro-völgy – Guimares – Braga – Ponte de Lima – Viana do Castelo – Santiago de Compostela – Rias Baixas – Vigo – Vila Nova de Gaia – Aveiro - Porto

Időpont: 2019. május 19-26. (6 éjszaka)

Európa egyik legrégebbi városában, Portóban lenni különleges élmény, nehéz eldönteni, hogy a kanyargó Douro folyó látványa, a kopottas házak szépsége vagy a régi borospincékben tett jóízű látogatások tesznek-e mélyebb benyomást az érzékekre. A Douro-völgy szőlőtőkéktől zöldellő, lágyan hullámzó teraszos lankáinak képe a folyó kék szalagjával a valóságban felülmúlja a képzeletet. Tavasszal élénkzöldbe öltözik a táj, kivirágzik a természet és felébred téli álmából Portugália e csodálatos régiója. Európa legrégebbi határát átlépve spanyol földön a vad szépségű, szeles Galícia festői tájai és sziklás partvidéke fogad. Santiago de Compostela mágikus hely, a híres El Camino zarándokút végső állomása, egyike Spanyolország legszebb városainak.

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás 1. nap

Elutazás Portóba a kora reggeli órákban lisszaboni átszállással. Megérkezés a késő délelőtti órákban Portugália második legnagyobb városába, melynek történelme egészen a római korig nyúlik vissza. Félnapos panoráma városnézés során ismerkedés a gyönyörű portugál város látnivalóival: Av. Dos Aliados (főtér), Praca da Batalha, Porto katedrális, Santa Catarina sétálóutca, Boavista, Casa da Música, Foz do Douro, Szent Ferenc templom, Tőzsdepalota, majd a színes Ribeira negyed és a folyó felett átívelő Eiffel híd. A városnézés után kb. 50 perces hajókirándulás a Douro folyón, amely során megcsodálható Porto és a hozzáépült Gaia hat hídja és a város látnivalói a víz felől. Szállás Portó városában.

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás 2. nap

Portó további felfedezése egyénileg, vagy egész napos fakultatív kirándulás: hajózás a Douro folyón a híres borokat adó festői Douro-völgy mentén. Az elvarázsolt völgynek is nevezett régió Portugália egyik legszebb természeti látnivalója. A kanyargó folyó mentén húzódó Alto Douro borvidék lankás tájegysége az UNESCO Világörökségének része. Utazás reggel Portó kikötőjébe, majd onnan hajózás felfelé a Douro folyón Régua városába. Az út során feltárulnak a folyó felett magasodó drámai szépségű táj szőlőültetvényei, falvai, városai. Útközben ebéd a hajón egy pohár portóival. Megérkezés Régua városába a délutáni órákban, ahonnan visszautazás vonattal Portóba. A résztvevők a gyönyörű azulejos csempékkel díszített Sao Bento vonatállomásra érkeznek. Szállás Porto városában.

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás 3. nap

Egész napos kirándulás Észak-Portugália legszebb városainak felfedezésével. Először utazás Guimares-be, Portugália „bölcsőjébe”, ahol az ország első királya született. Középkori műemlék épületeinek köszönhetően 2001 óta az UNESCO Világörökségének része. Továbbutazás Bragába, Portugália egyházi központjába, amely a római időkben Galícia központja volt. A Jó Jézus Búcsújáró hely megtekintése után séta a városban, a katedrális megtekintésével. Utazás a híres zöld borok (vinho verde) vidékére, Ponte de Limába, amely a Lima folyón átívelő középkori zarándok-hídról kapta a nevét, végül a bájos középkori Viana do Castelo városkába. Szállás és vacsora a tengerparti Vila Praia de Âncora üdülővárosában.

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás 4. nap

Utazás autóbusszal Észak-Spanyolországba, Galícia fővárosába, a Szent Jakab-út végállomására, amely a világ negyedik legnagyobb katolikus zarándokhelye. Megérkezés a késő délelőtti órákban, majd félnapos városnézés helyi idegenvezetővel. A város legkiemelkedőbb látnivalója, a katedrális megtekintése, amely Spanyolország legnagyobb román kori temploma és oltára feltételezhetően Szent Jakab apostol sírját őrzi. A helyiek szerint az árkádos, köves utcák, esőben nyújtják a legvarázslatosabb látványt, amikor a város szinte ragyog. Szállás Santiago de Compostelában.

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás 5. nap

Szabadprogram Santiago de Compostela további felfedezésére egyénileg, vagy egész napos fakultatív autóbuszos kirándulás Galícia gyönyörű partvidékére, a Rias Baixas régiójába, melynek jelentése: alacsony folyók. A négy folyótorkolatból álló együttes Galícia dél-nyugati partjainál található, az alsó partszakaszok a szárazföldbe mélyen benyúló öblökkel szabdalják a vidéket. Muros érintésével utazás a Finisterra-fokhoz, ahol a "világvége" világítótorony található. Ebéd után továbbutazás Pontevedra történelmi városába Lanzada, Sanxenxo és Combarro festői tengerparti városkák érintésével. Visszatérés Santiago de Compostelába.

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás 6. nap

Reggeli után elutazás autóbusszal Vigóba, Galícia legnagyobb városába, ahol szabadidő ebédre. Séta a város híres halászkikötőjénél (Darsena, del Berbés), ahol a középkori hangulatú halásznegyed, a Barrio del Berbés is található. Továbbutazás Portó irányába a festői óceánpart mentén rövid megállóval Povoa do Varzímban. Megérkezés a Portóval szemben, a Douro folyó túlpartján lévő Vila Nova de Gaia városába, ahol a híres, történelmi borospincék is találhatók. Látogatás egy borospincében, ahol a borkészítéssel való ismerkedés mellett a híres portói borok kóstolására is lehetőség nyílik. Szállás Vila Nova de Gaiában.

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás 7. nap

Félnapos kirándulás a Portótól kb. egyórás autóbusz útra lévő Aveiro városába, mely szecessziós épületeivel, a régi negyed fehérre meszelt házaival és kanyargó csatornáival az egyik legszebb tengerparti város Portugáliában. Városnézés, majd kirándulás jellegzetes, színesre festett portugál csónakokkal a várost átszelő Moliceiros-okon - csatornákon. Délután visszautazás Portóba. Este transzfer a repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapestre.

Észak-Portugália és Galícia - csoportos körutazás 8. nap
Megérkezés Budapestre a hajnali órákban.


Minimum létszám: 24 fő

 • Érintett orszagok
  Spanyolország, Portugália
 • Érintett városok
  Porto, Guimares, Braga, Ponte de Lima, Viana do Castelo, Santiago de Compostela, Vigo, Vila Nova di Gaia, Aveiro, Lisszabon
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjárattal a Budapest – Portó – Budapest útvonalon lisszaboni átszállással, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  • 6 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel
  • reggelis ellátás és egy alkalommal vacsora
  • a felsorolt programok belépők nélkül
  • magyar idegenvezető
 • Ár nem tartalmaz
  • illetékek
  • belépőjegyek felára
  • félpanzió (5 vacsora) felára - A félpanzió min.15 fő jelentkezése esetén vehető igénybe.
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • fakultatív programok (minimum létszám: 15 fő)
  Egésznapos hajókirándulás a Douro-völgyben ebéddel
  Egész napos kirándulás a Rias Baixas vidékén ebéddel
 • Szobajellemzők
  helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • Ellátás
  reggelis ellátás és egy alkalommal vacsora
Legjobb árak:
2019.09.15 - 2019.09.22 Legjobb ár$
6 éjtől, Nincs
Szobatípus: kétágyas szobában
309.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2019.09.15 - 2019.09.22
6 éj, Nincs, Repülő
Szobatípus: kétágyas szobában
309.000 Ft / fő
2019.09.15 - 2019.09.22
6 éj, Nincs, Repülő
Szobatípus: egyágyas szobában
399.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Távol

Szívszorító feladat hárult egy ismeretlen AirAsia utasra a felhők felett

A segítséget nyújtó nő sosem gondolta volna, hogy ilyen helyzetbe keveredik útban hazafelé.

Heti Cuki

A tigris továbbra sem háziállat, bármennyire is szépséges

Ezt testközelből tapasztalta meg az a látogató, aki közelebbről akart vele megismerkedni egy szlovéniai állatkertben.

Közel

Régiúj attrakciót villantanak a Tisza-tavon

Az Ökocentrum 100 évesnél is öregebb tájházát csinosították ki.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Észak-portugália és Galícia

Portugália - Lisszabon