Fehér éjszakák

Fehér éjszakák
Fehér éjszakák
Fehér éjszakák
Fehér éjszakák
Fehér éjszakák
Fehér éjszakák
Fehér éjszakák
Fehér éjszakák
Fehér éjszakák
Fehér éjszakák
Fehér éjszakák

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2021. augusztus 23 - augusztus 31.
Időtartam: 9 nap (hétfő - kedd)
Utazás módja: Busz
Indulás helye: Budapest
Ellátás: Félpanzió
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 247.000 Ft / fő / 8 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

A fehér éjszakák megcsodálása Észak-Európában busszal és komppal.

Különleges északi táj, erdőkkel, tavakkal
Hajókról meseszép tájak megtekintése
9 országot érintünk, 6 fővárost keresünk fel
A fehér éjszakák megcsodálása Észak-Európában

"Különleges élmény a kihajózás Stockholmból. Búcsút veszünk Svédországtól, és ráeszmélünk a Balti-tengerre bukó naplemente misztikus végtelenségére." György Péter – Baltikum-specialista idegenvezető.

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÁKIA – CSEHORSZÁG – DREZDA
Reggeli indulás után utazás Szlovákián és Csehországon keresz­tül Németországba. Először Szászország fővárosát, Drezdát tekintjük meg. Sétánk során a II. Világháború után gyönyörűen újjáépített város épületeit csodálhatjuk meg: a Semperopert, a Miasszonyunk-templomát, a Brühl-teraszt, melyet Európa erkélyeként is emlegetnek. Érdekes, hogy az Elba partjánál vég­zett modernizálások – egy autópályahíd építése – miatt az UNESCO elvette a várostól a Világörökség kitüntető címet. Este szállásfoglalás Drezdánál *** hotelben.

2. NAP: BERLIN – ROSTOCK/TRAVEMÜNDE – HAJÓ – TRELLEBORG
Reggel tovább indulunk, a déli órákban betérünk egy buszos városnézésre Berlinbe. TV torony, városháza, Brandenburgi kapu, Arany Angyal. Folytatjuk utunkat Rostockba. Egy esti séta kere­tében ismerkedünk az egykori Hanza-város nevezetességeivel, majd kimegyünk a kikötőbe, ahol hajóra szállunk és elhagy­juk Németországot. Előfordulhat kompolás Travemündéből is, ez esetben a rostocki városnézés elmarad. Éjszaka kompátkelés a Balti-tengeren. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusolós, WC-s kabinokban. A 2 ágyas kabin igényt foglaláskor kér­jük jelezni. Ezen a napon a kompolás miatt nem vacsora, hanem ebéd lesz Berlinben, azoknak, akik fakultatív vacsorát kértek.

3. NAP: MALMÖ – GRÄNNA – STOCKHOLM
Kb. 6 órakor érkezés Svédországba. Ezen a reggelen a korai kikö­tés miatt nincs szervezett reggeli, de reggel biztosítunk vásárlási lehetőséget Malmőben. Kikötés után az ország harmadik legné­pesebb településének, Malmőnek a megtekintése szerepel prog­ramunkban. Láthatjuk a Malmöhus egykori erődítményét, a Szent Péter-templomot, valamint Svédország legmagasabb épü­letét. Ezt követően folytatjuk utunkat a főváros felé. Útközben egy rövid sétát teszünk a cukorkák városában: Grännában. Itt megtekintünk egy cukorkakészítő műhelyt (vásárlási lehető­ség) és sétálunk a városkában. Szállás már Stockholmnál lesz.

4. NAP: STOCKHOLM – HAJÓ – TURKU
Reggeli után egész napos városnézés Stockholmban. Megcsodáljuk többek között a királyi palotát, melynek udvarán a királyi őrségváltás is népszerű látványosság. A palota szobái díszítésükben méltóak a királyi családhoz. A palota mellett van a koronázási templom és az érdekes finn templom. Az óváros, a Gramla Stan egy szigeten található, épületei többszáz éve­sek. Közelükben található a parlament. A stockholmi város­háza Észak-Európa egyik legszebb épülete. Délután sétálunk a modern belvárosban. Ezt követően egy különleges látványos­ságot, a Vasa múzeumot keressük fel. Itt egy csodaszép régi vitorlás hadihajó tekinthető meg, mely első útján elsüllyedt. Kiemelték a vízből, renoválták és kiállították. Este ismét hajóra szállunk és elindulunk Finnország felé. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusolós, WC-s kabinokban. A 2 ágyas kabin igényt foglaláskor kérjük jelezni. A hajó fedélzetén van­nak székek, ekkor van lehetőség megcsodálni, hogy a napkorong milyen későn bukik bele a tengerbe, továbbá azt, hogy éjfél után nem sokkal már ismét megjelenik a keleti horizonton. Erre a napra a vacsorát külön lehet rendelni.

5. NAP: TURKU – HELSINKI
Reggel érkezés Turkuba. Kezdjük is egyből a városnézést Finnország egyik legjelentősebb történelmi városában. Az ország első egyetemét, a Turkui Királyi Egyetemet itt alapították. Ezt követően folytatjuk utunkat a finn fővárosba. A déli órák­ban érkezés Helsinkibe. Buszos és gyalogos városnézésünk során megcsodáljuk többek között a híres Olimpiai stadiont, a magyar olimpikonok legsikeresebb olimpiájának központi épületét. A Sibelius-emlékmű egy női szobrászművész különleges mun­kája. A Szenátus téren található a város legnagyobb temploma. További érdekességek: kikötő a nagy forgatagú piaccal, illetve a Sziklatemplom, mely a modern építészet egyik legszebb alko­tása. Programunk befejezése után a központ közelében talál­ható kikötőben hajóra szállunk és elhagyjuk a skandináv térséget és a Baltikum felé vesszük az irányt. A kompátkelés során gyönyörködhetünk a Finnországhoz tartozó sok szigetben és a Balti-tengerben. Észtországba, Tallinnba érkezésünk után szállás ***-os hotelben.

6. NAP: TALLINN – TURAIDA – RIGA
Reggeli után városnézés Tallinnban. Az óváros várfallal volt körbe véve, ennek több emléke látszik mai napig is: ágyútorony, város­fal, körbástyák… A Nyevszkij-székesegyház, a városháza és a belváros, mind-mind megkapó látványosság. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Szabadprogram után déli irányba indulunk és elhagyjuk Észtországot és Lettországba lépünk át. Először a Turaida várat keressük fel, mely egy természetvédelmi parkban található. A többszáz éves erődöt kívülről fényképezzük le. Tovább utazva Rigában elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: RIGA – RUNDALE – VILNIUS
A reggelit követően megismerhetjük a Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői lett fővárost. A régi kereskedő­várost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hansa-időkben városfal védte. Megtekintjük többek közt a lőportornyot és a XIII. században épült dómot. A Szt. Péter-templom 123 m magas toronnyal rendelkezik. Ez a legmagasabb épület a fővárosban. A Fekete Fejek Háza, mely az ország legnagyobb céhháza, különösen szép homlokzattal rendelkezik. Sok látványos középkori emlé­ket tekintünk meg, miközben sétálunk a zegzugos óvárosi utcá­kon. A történelmi belváros az UNESCO Világörökség Listáján is megtalálható egyedi szépségének köszönhetően. Délután továbbindulunk Litvánia felé. Útközben megállunk a Balti álla­mok egyik legszebb látványosságánál, a Rundale kastélynál. A barokk építészet gyöngyszeme a szépen felújított palota. A parkja is megérdemel egy kellemes sétát. Programunk után elhagyjuk Lettországot. Az esti órákban érkezés a szállásra, Vilniusba mely ***-os hotelben lesz.

8. NAP: VILNIUS – LENGYELORSZÁG
Reggel városnézés a litván fővárosban. A hangulatos óvárosban megcsodáljuk többek közt a gótikus Szent Anna-templomot, mely kívülről sokkal látványosabb, mint belül. A város központi terén áll a katedrális, melynek homlokzata klasszicista stílusú, de az alapok a XIV. századból valóak. Védőszentje a magyar Szt. László, akinek kápolnája is van a templomban. Itt tar­tották a litván nagyfejedelmek beiktatását is. Ezt követően lefényképezhetjük a mellette látható harangtornyot és a mögötte található Gediminas-toronyot. Délutáni órákban elhagyjuk Litvániát és tovább utazunk Lengyelországba. Az esti órákban szállásfoglalás **** hotelben, Kielcénél.

9. NAP: KIELCE – BESZTERCEBÁNYA – BUDAPEST
Lengyelországon és Szlovákián keresztül hazautazunk. Útközben rövid sétára megállunk Besztercebányán. Megtekintjük a főte­ret az Óratoronnyal és a Thurzó házzal. Érdekes látnivaló még a várerőd. Sétánk után folytatjuk utunkat, Parassapusztánál lépünk be hazánk területére. Budapestre érkezés az esti órák­ban. Ezután utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

 • Érintett orszagok
  Németország, Svédország, Lengyelország, Finnország, Észtország, Litvánia, Lettország
 • Érintett városok
  Drezda, Malmö, Stockholm, Turku, Helsinki, Tallinn, Riga, Kaunas, Vilnius, Rostock, Berlin
 • Utazás módja
  Busz
 • Indulás helye
  Budapest
 • Ár tartalmaz
  A leírt alapprogramot Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban (6 éj), 2 éj hajón Reggelis ellátást Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon Fel- és leszállási lehetőséget 16 magyar nagyvárosban Magyar nyelvű idegenvezetést Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére) Hazarepülős utasoknál: A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
Legjobb árak:
2021.08.23 - 2021.08.31 Legjobb ár$
8 éjtől, Félpanzió
Szobatípus: 3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj hajón
247.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2021.08.23 - 2021.08.31
8 éj, Félpanzió
Szobatípus: 3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj hajón
247.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Kultúra

E-sport, harcművészet és koreai gasztroműsor is lesz ezen az online fesztiválon

A 2021 KoreaON fesztivál idén háromnaposra bővült, és második alkalommal szervezik meg.

Kultúra

Tipikus borsodi kifejezésekből írt dalt egy folkpunk zenekar

Elkészült Borsod-Abaúj-Zemplén megye alternatív himnusza.

Hírek

Súlyos szennyezés történt, tilos a fürdőzés a Duna egy szakaszán

A horgászok ökológiai katasztrófának minősítették a tragikus esetet.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Fehér éjszakák

Németország -