Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2020. június 13 - június 21.
További indulási időpontok »
Időtartam: 9 nap (szombat - vasárnap)
Utazás módja: Repülő, Hajó
Ellátás: Teljes ellátás
Utazás típusa: Hajóút
Legkedvezőbb alapár/fő: 489.000 Ft / fő / 8 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Velence romantikája, Bari dél-olasz hangulata és Montenegro ékszerdoboz városkái mellett Görögország kincsei is feltárulnak a gazdag útvonalú hajóút során.

Görög emlékek

1. nap

Budapest - Velence

Szombat, június 15.

Elutazás a délelőtti órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Velencébe. Érkezést követően autóbuszos transzfer a szállodába. Bejelentkezés, majd délután szabadprogram. Velence minden kétséget kizáróan az Adria királynője. Elegáns, bájos, kacér, bámulatos. Páratlan gazdagságáról számos palota és templom, valamint a bennük őrzött felbecsülhetetlen értékű műalkotások tanúskodnak. Leghíresebb nevezetességei közé tartozik a Rialto és a Rialto híd, a Szent Márk-bazilika csodálatos, bizánci stílusú épülete, illetve annak harangtornya, a Campanile. A vízen fekvő várost áthatja a romantika, elmesélni nehéz mitől ennyire különös, egyszerűen látni kell!

2. nap

Velence, Olaszország

Vasárnap, június 16. Indulás: 17.00 óra

Délelőtt szabadprogram, majd dél körül transzfer a kikötőbe. Bejelentkezés az MSC Magnifica fedélzetére. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

3. nap

Bari (Alberobello), Olaszország

Hétfő, június 17. Kikötés: 11.00 óra Indulás: 17.00 óra

Érkezés Bari kikötőjébe a késő délelőtti órákban. Félnapos fakultatív kirándulás Alberobellóba. Bari kikötőjét elhagyva 1 órás autóbuszos utazás a festői olasz tájakon a Puglia tartományban lévő Alberobellóba. A tartomány az „olasz csizma sarkának” tetején helyezkedik el. A várost jellegzetes házai a „trulli”-k miatt 1996-ban az UNESCO világörökségi helyszínné nyilvánította. Ezek az épületek kerek kövekből, habarcs nélkül összerakott, kúpos tetejű házak, sokuk tetején az ún. „pinnacolo” egyfajta fehér sapka vagy gömb található. Valamennyi tetőre különös szimbólumokat festettek, feltehetően a jó szerencse megidézésére. Séta a rendkívül érdekes, szokatlan látnivalókat kínáló városban, mely során a St.Antonio templom – a világ egyetlen „trullo” temploma is látható. Visszautazás a hajóra, majd vacsora és szállás.

4. nap

Katakolon (Olympia), Görögország

Kedd, június 18. Kikötés: 11.00 óra Indulás: 17.00 óra

Érkezés Bari kikötőjébe a késő délelőtti órákban. Félnapos fakultatív kirándulás Alberobellóba. Bari kikötőjét elhagyva 1 órás autóbuszos utazás a festői olasz tájakon a Puglia tartományban lévő Alberobellóba. A tartomány az „olasz csizma sarkának” tetején helyezkedik el. A várost jellegzetes házai a „trulli”-k miatt 1996-ban az UNESCO világörökségi helyszínné nyilvánította. Ezek az épületek kerek kövekből, habarcs nélkül összerakott, kúpos tetejű házak, sokuk tetején az ún. „pinnacolo” egyfajta fehér sapka vagy gömb található. Valamennyi tetőre különös szimbólumokat festettek, feltehetően a jó szerencse megidézésére. Séta a rendkívül érdekes, szokatlan látnivalókat kínáló városban, mely során a St.Antonio templom – a világ egyetlen „trullo” temploma is látható. Visszautazás a hajóra, majd vacsora és szállás.

5. nap

Santorini, Görögország

Szerda, június 19. Kikötés: 08.00 óra Indulás: 17.00 óra

Kikötés a reggeli órákban a Szantorini szigeténél lévő kalderában (a hajó nem tud kikötni a kikötőben, ezért a szárazföld kishajókkal közelíthető meg). Reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Santorini szigetén, mely egy 3500 évvel ezelőtti vulkánkitörés nyomait őrzi. A szárazföldet rövid hajózással Athinios kikötőjében érik el, ahonnan kezdetét veszi az autóbuszos kirándulás, melynek első állomása a minószi bronzkorban virágzó, majd később egy tűzhányó áldozatául eső Akrotiri. 1967-ben kezdték el feltárni a területét és azóta számos nagyon jó állapotban lévő lelet került elő, köztük freskók és néhány háromemeletes épület is. Az ásatási területen tett látogatást követően utazás a fővárosba, Firába. A szabadprogram alatt lehetőség nyílik felfedezni a hangulatos kis sikátorok világát, esetleg beülni egy kávézóba és onnan csodálni a kilátást Kameni varázslatos szigeteire és az öbölre. Utazás az utolsó állomás helyszínére, Oia-ba. A macskaköves utcákat övező kék-fehér házak lenyűgöző látványt nyújtanak. A vezetett séta során borkóstolás egy helyi borászatban. A program mozgásában korlátozott és kerekesszékes utasoknak nem javasolt. Visszautazás a kikötőbe, ahonnan kishajókkal szállítják vissza az utasokat az MSC Magnifica hajóhoz. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Pireusz (Athén), Görögország

Csütörtök, június 20. Kikötés: 07.30 óra Indulás: 16.30 óra

Érkezés a reggeli órákban Pireusz kikötőjébe. Egész napos fakultatív kirándulás Athénban: az Akropolisz a Parthenónnal és a Régészeti Múzeum megtekintése. Athén a világ egyik legrégebbi városa, már az időszámítás előtt 3000 évvel is városként létezett. A görög főváros a civilizáció bölcsője, hisz itt született a demokrácia, itt szökkent szárba a színművészet, itt alkották meg a nyugati filozófia alapjait és itt rendezték meg az első olimpiai játékokat is. A város legszentebb helye napjainkban is az Akropolisz, sziklája a város legmagasabb pontja. Az épületek nagy része templom, melyeket Pallasz Athéné, a város védőszentjének tiszteletére emeltek. Méreteik és arányaik még mindig fenségesek. Legkiemelkedőbb közülük a dór stílusú, márvány Parthenón temploma, a világ egyik legismertebb ókori épülete. A Nemzeti Régészeti Múzeum egyedülálló gyűjteményének megtekintése után séta a Plaka negyedben, ahol az aprólékosan felújított neoklasszicista épületek között, szűk utcákon barangolva átérezhető a régi korok hangulata. Rövid szabadidővel zárul a program, mielőtt a csoport visszatérne a hajóra. A kirándulás a kimerítő gyaloglás, egyenetlen talaj miatt nem alkalmas mozgásban korlátozott és kerekes székes utasoknak. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap

Korfu, Görögország

Péntek, június 21. Kikötés: 12.30 óra Indulás: 18.30 óra

Kora délután kikötés Korfu szigetén. Félnapos fakultatív városnézés a sziget egyik legszebb kastélyához. Az ókori Görögországban Odüsszeusz hazafelé, Ithakába tartó legendás útjának utolsó állomása Korfu volt. Nem eposzi méretekben, de ez a kirándulás alkalmat kínál arra, hogy megismerjék a zöldellő sziget gyönyörű tájait. A kirándulás tartalmazza az Achilleon palota megtekintését; ez a gyönyörű fehér kastély egykor Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné – vagy ahogy szeretetteljesen nevezték – Sissi lakhelye volt. A gazdagon díszített kastély egy tengerre néző színpompás kert közepén fekszik; nevét egy másik mitológiai hősről, Achillesről kapta. Idő függvényében a hajóra történő visszatérés előtt rövid szabadidő Korfu városában, majd visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap

Kotor, Montenegro

Szombat, június 22. Kikötés: 07.00 óra Indulás: 13.00 óra

Kikötés a reggeli órákban Kotorban, mely Montenegró legértékesebb műemlékekkel büszkélkedő városa. A Kotori-öböl az Adria egyik legmélyebben benyúló öble, emiatt Európa legdélibb fjordjának is nevezik. Kotor a háttérben a hegyek védelmét élvezi, keskeny sikátorokkal és terecskékkel átszőtt, városfallal körülvett mediterrán hangulatú óvárosa 1979 óta gazdagítja az UNESCO kulturális világörökségeit. A félnapos fakultatív kirándulás Kotor óvárosában tett sétával veszi kezdetét, majd látogatás a tengerhajózási hagyományok emlékeit őrző Tengerészeti Múzeumban. Ezt követően autóbuszos utazás az UNESCO világörökségi listáján szerepelő Perast gyönyörű kisvárosába, ahol a barokk építészeti remekeket mellett katolikus templomok, ortodox épületek is megcsodálhatók. A Szirti Madonna apó, mesterséges szigetére Perastból induló kishajóval lehet eljutni, a templomában tett látogatás egyedülálló élmény. Aki a hajózáson nem vesz részt, egyénileg fedezheti fel Perast partmenti hangulatos utcáit. A kirándulás végén Perastban a St.Nikolaus templom megtekintése, majd visszautazás autóbusszal a kotori kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap

Velence – Budapest

Vasárnap, június 23. Kikötés: 09.00 óra

Kikötés a reggeli órákban Velencében. Reggelit követően kijelentkezés a hajóról. Félnapos városnézés Velencében, mely a középkorban fontos kereskedelmi csomópont és ezáltal már akkoriban is kedvelt úti cél volt. A Szent Márk teret Napóleon „Európa legszebb szalonjának” nevezte, Petrarca szerint pedig „nincs párja a Földön”. A téren található Székesegyház Velence egyik legismertebb látnivalója. A város fő közlekedési útvonala a Canal Grande, melyen 4 híd ível át, ezek közül a leghíresebb a Rialto-híd. Az impozáns Dózse-palota homlokzatát isztriai kőből faragott gótikus oszlopsor díszíti. Az Óriások lépcsőjén koronázták meg a dózsékat. Sétával egybekötött gyalogos városnézés a Szent Márk térről a Rialto hídig, rövid szabadidőt követően autóbuszos transzfer a repülőtérre. Hazautazás a kora esti órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Minimum létszám: 20 fő

 • Érintett orszagok
  Olaszország, Görögország, Montenegró
 • Érintett városok
  Bari, Katakolon, Santorini, Pireusz, Korfu, Kotor, Velence sziget
 • Utazás módja
  Repülő, Hajó
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Velence – Budapest útvonalon turista osztályon;
  • transzfer autóbusszal;
  • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban;
  • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt Velencében helyi négycsillagos szállodában kétágyas elhelyezéssel reggelivel;
  • teljes ellátás a hajóút során (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást);
  • félnapos gyalogos városnézés Velencében;
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata;
  • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során;
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.
   
  Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.
   
  A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.
 • Ár nem tartalmaz
  • Illetékek: 109.000,- Ft /fő;
  • a helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj;(EUR 70/fő)
  • italcsomag igény szerint;
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás;
  • útlemondási biztosítás;
  • fakultatív programok.
   
  Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.
 • Szobajellemzők
  7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban;

  1 éjszakai szállás a hajóút előtt Velencében helyi négycsillagos szállodában kétágyas elhelyezéssel reggelivel;
 • Ellátás
  teljes ellátás a hajóút során (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást)
 • További információk

  Indulási időpontok:

  2019. 06. 15. (7 éjszaka hajón + 1 éjszaka Velencében)

  Hajótársaság:MSC Cruises

  Útvonal:
  Velence/Olaszország | Bari/Olaszország | Katakolon/Görögország | Szantorini/Görögország | Pireusz/Görögország | Korfu/Görögország | Kotor/Montenegro | Velence/Olaszország
   

Legjobb árak:
2020.06.13 - 2020.06.21 Legjobb ár$
8 éjtől, Teljes ellátás
Szobatípus: belső bella kabin
489.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2020.06.13 - 2020.06.21
8 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: belső bella kabin
489.000 Ft / fő
2020.06.13 - 2020.06.21
8 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: ablakos fantastica kabin
579.000 Ft / fő
2020.06.13 - 2020.06.21
8 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: balkonos bella kabin
619.000 Ft / fő
2020.06.13 - 2020.06.21
8 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: családi balkonos fantastica kabin
649.000 Ft / fő
2020.06.13 - 2020.06.21
8 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: balkonos fantastica kabin
649.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Kultúra

Rómeó házának kapualja, Júlia erkélye és sírja is látogatható Veronában

Bár a valóságban nem léteztek, az egymással gyűlölködő két nemesi család igen, és bejárhatók a legendás helyszínek is.

Távol

Luxusutazást nyerhetnek a jó ügyért küzdő nők

A kezdeményezéssel inspiráló nőket szeretnének ünnepelni.

Távol

Ingyen lakhatással csábít új lakókat ez az olasz kisváros

Az itt letelepedőknek két éven keresztül nem kell albérletet fizetniük.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Görög Emlékek

Olaszország - Velence sziget

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
GÖRÖG-SZIGETEK - 7 éjszakás hajóút - RH07M470
Legjobb ár*:
263.791 Ft / fő / 7 éjtől *2020. október 17-i érkezéssel
ELŐFOGALÁSI AKCIÓ-NYUGAT MEDITERRÁN KALANDOZÁS - A MEGÚJULT ALLURE OF THE SEAS ÓRIÁSHAJÓRA
Legjobb ár*:
176.986 Ft / fő / 7 éjtől *2020. május 31-i érkezéssel
VARÁZSLATOS ALASZKA - CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL
Legjobb ár*:
1.396.215 Ft / fő / 14 éjtől *2020. július 22-i érkezéssel
MONACO ÉS MEDITERRÁN TÉRSÉG - 7 éjszakás hajóút - AX07M455
Legjobb ár*:
436.048 Ft / fő / 7 éjtől *2020. május 30-i érkezéssel
Nápoly-Sorrento
Legjobb ár:
Kérjen ajánlatot!