Gyere, gyere ki a hegyoldalba

Gyere, gyere ki a hegyoldalba
Gyere, gyere ki a hegyoldalba
Gyere, gyere ki a hegyoldalba
Gyere, gyere ki a hegyoldalba
Gyere, gyere ki a hegyoldalba
Gyere, gyere ki a hegyoldalba

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2021. szeptember 14 - szeptember 15.
Időtartam: 2 nap (kedd - szerda)
Utazás módja: Busz
Indulás helye: Budapest
Ellátás: Félpanzió
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 49.950 Ft / fő / éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Túra és wellness a Bakonyban és a Balaton-felvidéken!

Látványos hegyi kirándulások
A hitvesi szeretet megtestesülése, a Bory-vár
Színvonalas wellness szálloda

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BP. – CSÓKAKŐ – BODAJK – SZÉKESFEHÉRVÁR – TAPOLCA
Ingyenes vidéki transzferek után indulás Budapestről a reggeli órákban. Székesfehérvár után azon a „hadi úton” haladunk Csókakő faluba, amelyet a tihanyi apátság alapítólevele is megemlít. Csókakő várához kb. 20 perces sétával gyalogolunk fel. A vértesi végvárak közül Csókakő az egyetlen, amely nem az erdők sűrűjében bújik meg, hanem a hegység peremén áll, ezért a felső várból csodás kilátás nyílik a környékre, lábunk alatt hever a móri borvidék. Vártúránk után a Bakony egyik leghangulatosabb patakvölgyét, a Gaja-szurdokot keressük fel. A természetes formában meghagyott romantikus turistaút tölgyerdőben vezet, amit időnként kaptatók, kilátók tesznek változatossá. A közel kétórás gyalogos programunk után Székesfehérvár nevezetességét, a Bory-várat tekintjük meg, melyet a szobrász-építész Bory Jenő évtizedeken keresztül saját maga épített. A különleges, XX. század eleji építmény valódi szobrászati remekmű. Ezt követően tapolcai szállásunkra utazunk, ahol lesz lehetőségünk pihenésre is, hiszen a **** szálloda wellness szolgáltatásait este 9 óráig élvezhetjük. Vacsora a szállodában.

2. NAP: TAPOLCA – CSOBÁNC – BADACSONY – DÖRGICSE – BUDAPEST – SZEGED/ DEBRECEN / PÉCS
Reggeli után a szálloda közelében lévő tapolcai tavasbarlangban vehetünk részt barlangi idegenvezetésen és csónakázáson. Tapolca alatt egy egész barlangrendszer húzódik, melynek vize 18–20 °C, 70–120 cm mély és a levegő hőmérséklete egész évben 20 °C. Akik nem akarnak a barlangi programon részt venni, azok a város szívében lévő Malom-tavat tekinthetik meg, vagy maradnak és 10 óráig élvezik a wellness részleget. Ezután túrázni indulunk a közeli Csobánc-hegyre. A Csobánc egyike a Balaton-felvidék tanúhegyeinek. Csupasz, lapos teteje miatt ragyogó kilátás nyílik fentről a környék hegyeire, váraira és a Balatonra. A feljutás mérsékelten megerőltető. Köves-murvás úton gyalogolunk felfelé, kb. fél óra alatt érjük el a 376 m tengerszint feletti magasságban lévő hegytetőt, ahol kényelmes körsétát teszünk. Tiszta időben 360 fokos panoráma tárul elénk. Ugyanazon az útvonalon jövünk le a hegyről. A túrához megfelelő cipő (javasolt a túracipő) és túrabot használata előnyös. Következő megállónk Badacsonyban lesz, ahol szabadprogram keretében sétálhatunk a Balaton partján. Ekkor lesz lehetőség kávézásra, fagylaltozásra is, de aki akar, a híres badacsonyi borokból is vásárolhat. Délután a Balaton-felvidék egyik legbájosabb településére indulunk, Dörgicsére. A falu különleges természeti látnivalót kínál, hiszen innen indul az impozáns sziklaformációiról nevezetes Kű-völgy. A mesés sziklafalak egy 2 órás körtúrával fedezhetők fel, melynek során idilli réteket, középkori romtemplomokat is láthatunk (szintkülönbsége 120 m fel, ugyanennyi le). A közel 5 kilométeres túránk után Balatonfüred érintésével indulunk Budapestre. Érkezés várhatóan az esti órákban, majd vidéki utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

 • Érintett városok
  Csókakő, Bodajk, SZEKESFEHERVAR, Tapolca, Gördicse
 • Utazás módja
  Busz
 • Indulás helye
  Budapest
 • Ár tartalmaz
  A teljes alapprogramot Szállást 4 csillagos szállodákban Félpanziós ellátást Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon Felszállási lehetőséget 16 magyar nagyvárosból Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
Legjobb árak:
2021.09.14 - 2021.09.15 Legjobb ár$
1 éjtől, Félpanzió
Szobatípus: 4 csillagos szálloda
49.950 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2021.09.14 - 2021.09.15
1 éj, Félpanzió, Busz
Szobatípus: 4 csillagos szálloda
49.950 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Bor & Gasztró

Olyan kabalafigurát keres a borvidék, mely mosolyt csal az arcokra

Az új figura az idei Rozé Fesztiválon mutatkozna be.

Kultúra

Hamarosan tánccal telik meg a Hármashatárhegyi Repülőtér

Közeleg a Placcc művészeti fesztivál táncfókuszú különkiadása.

Megtekintett utak, szálláshelyek