Gyulai fürdő élmények és a Jászság

Gyulai fürdő élmények és a Jászság
Gyulai fürdő élmények és a Jászság
Gyulai fürdő élmények és a Jászság
Gyulai fürdő élmények és a Jászság
Gyulai fürdő élmények és a Jászság
Gyulai fürdő élmények és a Jászság
Gyulai fürdő élmények és a Jászság
Gyulai fürdő élmények és a Jászság
Gyulai fürdő élmények és a Jászság
Gyulai fürdő élmények és a Jászság
Gyulai fürdő élmények és a Jászság
Gyulai fürdő élmények és a Jászság

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2020. november 8 - november 9.
További indulási időpontok »
Időtartam: 2 nap (vasárnap - hétfő)
Utazás módja: Busz
Ellátás: Félpanzió
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 31.000 Ft / fő / éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Borongós őszi, téli hétvégéken mi sem jobb annál, mikor egy tartalmas hosszú hétvégén kirándulunk és közben útba ejtünk egy ismert magyarországi termálfürdőt, aminek a vizében felmelegszünk.


Ezen élmények mentén alakítottuk programunkat. A tervezett programunkon nem szükséges szabadságot kivenni, szombaton és vasárnap indulunk útnak és annyira fel fogunk töltődni élményekkel, ami kitart egy ideig. Töltődjünk fel együtt a tél beállta előtt! Nyomozzuk ki, hogy valóban zöld-e a Cifra Palota ablaka, hogy mi a békési szilvapálinka titka és hogy Gyula mivel rabolja el az odalátogatók szívét. Kóstoljunk sört, kolbászt és pálinkát, fürdőzzünk a Gyula Várfürdőben! De a kultúráról sem elfeledkezve ismerjük meg az Alföld csodás városait, Kecskemétet, Gyulát, Békéscsabát és Szarvast.


1. nap: Budapest – Kecskemét - Békés - Gyula

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről, majd Kecskeméten találkozunk a Szeged felől érkező utastársainkkal. Immár egyesített csoporttal kezdjük meg a városnézést a Hírös városban. Gyalogosan megtekintjük a belváros páratlan épületeit, köztük a dalból is ismert, számtalan színben pompázó szecesszió stílusú Cifra Palotát, a Tudomány és Művészetek házát, amely romantikus stílusjegyekben kiemelkedően gazdag, valamint a Katona József Színházat. Ezt követően útnak indulunk Békésre, hogy betekintést nyerjünk a pálinkafőzés mesterségébe. A korábban zsinagógaként működő épület ma már a Békési Pálinka Centrumának ad otthont, ahol megtekintjük a múzeumot a régmúlt eszközeivel, megismerjük a pálinkafőzés folyamatát és bepillanthatunk az ország egyedülálló pálinka trezorjába. A bemutató után lehetőségünk nyílik megkóstolni néhányat a 90 különböző Békési pálinkából, majd erőt merítve az eredetvédett Békési Szilvapálinkából folytatjuk utunkat Gyula felé, ahol városnézéssel folytatjuk programunkat. Sétánk során a magyar történelem és építészet olyan ékköveit láthatjuk, mint a gyulai várat, a barokk stílusú Almásy-kastélyt, vagy épp az ország második legrégebbi cukrászdáját, a Százéves Cukrászdát. Körbejárjuk a világórát és andaloghatunk a főtér szökőkútjai mentén. A délutáni órákban elfoglaljuk szállásunkat, majd lehetőség nyílik egyénileg átsétálni a Gyulai Várfürdőbe, ahol átadhatjuk magunkat a pihenés, fürdőzés és relaxáció örömeinek. A fürdőjegy a részvételi díjban van, így karszalaggal a csuklónkon könnyedén sétálunk a gyógy- és vízi paradicsomba. A 2005 méter mélyről feltörő gyógyvíz kiváló gyógyhatással van a kopásos eredetű mozgásszervi megbetegedésekre, krónikus idegbántalmakra is. Kedvünkre válogathatunk a különböző hőfokú és mélységű medencék közül, hogy kiélvezhessük az itt töltött idő minden pillanatát. A testi-lelki feltöltődést követően vacsoránkat a szállodában fogyasztjuk el.

2. nap: Gyula – Békéscsaba - Szarvas - Békésszentandrás – Budapest és Szeged

Reggelit követően ha nem jutott elég időnk a gyulai programunkra – mert már annyira szerettünk volna elmerülni a gyógyvízben – akkor folytatjuk gyulai programunkat…. majd a megyeszékhely, Békéscsaba felé vesszük az irányt. Városnéző sétánk során élvezhetjük a késő őszi napsütést Körös-csatorna partján, megcsodáljuk a Munkácsy Mihály Múzeum neoklasszicista, oszlopos épületét, a Páduai Szent Antal-társszékesegyház gótikus tornyait, Békés megye legnagyobb templomát az evangélikus nagytemplomot, a Szent István teret és a Kossuth téren álló Városházát is. Sétánk végén buszra pattanunk, hogy a híres neves Békéscsabai kolbász is terítékre kerüljön. Megtekintjük a kolbászmúzeumot, ahol lehetőség nyílik egy igazi toros kóstolóra is. Szánkban az igazi kolbász ízével indulunk útnak, hogy felfedezhessük hazánk legnagyobb arborétumát, a Körösök szívében fekvő Szarvasi Arborétumot. Eddig nem látott perspektívából ismerhetjük meg az ország számos csodájának kicsinyített mását, a Mini Magyarország kiállításon. Hazánk egyetlen interaktív és részletgazdag makettparkjában nem csak Magyarország híres épületei találhatóak, hanem határon túli nevezetes várak is. A Bolza család által parkosított Szarvasi Arborétumban felfedezzük az egyedülálló ősfás gyűjteményt, mely közül kiemelkedik a nem mindennapi, Kaliforniában őshonos 150 éves mamutfenyő. Sétánk során ha elég szemfülesek vagyunk, találkozhatunk a kertben szabadon tartott kék pávákkal is. A park minden évszakban varázslatos látványt nyújt gazdag populációjának köszönhetően a természet szerelmeseinek. Miután bejártunk Szarvas legnépszerűbb komplex látványosságát, a Holt-Körös mentén Békésszentandrásra igyekszünk, ahol a település nevéről híres sörfőzdét látogatjuk meg. Az üzemlátogatás során betekintést nyerünk a sörkészítés egyes folyamataira és miután elsajátítottuk a folyékony kenyér előállításának fortélyait, lehetőség van helyben megkóstolni az aktuális kínálatot (fakultatív). Az emlékektől és ízektől eltelve indulunk immár haza. Kecskemétről a szegedi utasok transzferrel folytatják útjukat, a többieknek a hazaérkezés Budapestre az esti órákban várható.

 • Érintett városok
  GYULA
 • Utazás módja
  Busz
 • Ár tartalmaz
  Részvételi díj: 35.000 Ft   (4 csillagos szálloda esetén) 
  HUNGUEST HOTEL ERKEL
  Részvételi díj: 30.500 Ft   (3 csillagos szálloda esetén) 
  Utazás: autóbusszal
  Elhelyezés: 1 éjszaka szállodai elhelyezést 3/4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
  Ellátás: 1x félpanzió
 • Ár nem tartalmaz
  gyágyas felár (4*): 9.500 Ft
  Egyágyas felár (3*): 6.000 Ft
  Fürdő belépő az árban van!
  Fakultatív programok (minimum 20 fő esetén):
  Békési Pálinka Centrum és kóstoló: 2.500 Ft
  Békéscsabai kolbászmúzeum és toros kóstoló: 1.500 Ft
  Mini Magyarország és Arborétum (kombi jegy): 2.000 Ft
  Békésszentandrási sörfőzde gyárlátogatás és kóstoló: 2.500 Ft
  Colonnade útlemondási biztosítás: 460 Ft
  Belépők és jegyek tájékoztató árai: 5.000 Ft
   
 • Szobajellemzők
  1 éjszaka szállodai elhelyezést 3/4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
 • Ellátás
  Félpanzió
Legjobb árak:
2020.11.08 - 2020.11.09 Legjobb ár$
1 éjtől, Félpanzió
Szobatípus: 2 ágyas
31.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2020.11.08 - 2020.11.09
1 éj, Félpanzió, Busz
Szobatípus: 2 ágyas
31.000 Ft / fő
2020.11.08 - 2020.11.09
1 éj, Félpanzió, Busz
Szobatípus: 2 ágyas
35.500 Ft / fő

Az utazás szervezője

Zseppelin Utazási Iroda Az utazási iroda további ajánlatai »

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Budapest

Tökfaragóversenyt hirdettek az Őrmezőre – még lehet jelentkezni

Akinek van már kész töklámpása, az fotózzon, küldje be és október 31-én látogasson el a Költők Parkjába.

Heti Cuki

Élő webkamerán pillanthat bele a jegesmedvék mindennapjaiba

Az évnek ebben a szakában rendszerint több száz jegesmedve gyülekezik a manitobai Hudson-öbölben.

Megtekintett utak, szálláshelyek