Hajdúszoboszlói fürdő élmények | Hortobágy és Eger

Hajdúszoboszlói fürdő élmények | Hortobágy és Eger
Hajdúszoboszlói fürdő élmények | Hortobágy és Eger
Hajdúszoboszlói fürdő élmények | Hortobágy és Eger
Hajdúszoboszlói fürdő élmények | Hortobágy és Eger
Hajdúszoboszlói fürdő élmények | Hortobágy és Eger
Hajdúszoboszlói fürdő élmények | Hortobágy és Eger
Hajdúszoboszlói fürdő élmények | Hortobágy és Eger
Hajdúszoboszlói fürdő élmények | Hortobágy és Eger

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2020. november 22 - november 23.
Időtartam: 2 nap (vasárnap - hétfő)
Utazás módja: Busz
Ellátás: Félpanzió
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 39.500 Ft / fő / éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Borongós őszi, téli hétvégéken mi sem jobb annál, mikor egy tartalmas hosszú hétvégén kirándulunk és közben útba ejtünk egy ismert magyarországi termálfürdőt, aminek a vizében felmelegszünk.


Ezen élmények mentén alakítottuk programunkat. A délelőtt együtt ébredezünk a természettel, a Hortobágyi Nemzeti Parkban és csodájára járunk a Kilenclyukú hídnak. Szabadon fürdőzünk a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum meleg gyógyvizes medencéiben és átadjuk magunkat a kényeztető pihenésnek. Programunk bakancslistáján szerepel még: városnézés Debrecenben, a Tisza tavi Ökocentrum, gyönyörű mézeskalácsház és csipke múzeum Mezőkövesden és Eger több százéves barokk épületei, macskaköves utcáinak bebarangolása.


1. nap: Szeged – Kecskemét - Budapest – Hortobágy – Hajdúszoboszló (240 km)

Indulás Szegedről a kora reggeli órákban, majd Kecskemét és Budapest érintésével utazunk Közép-Európa legnagyobb füves pusztájához. A Hortobágyi Nemzeti Park UNESCO Világörökség, az ország legnagyobb „madárszállója” és otthona az ősi magyar szürkemarha-gulyának, rackajuhoknak és különböző magyar félvér lófajtáknak. Megtekintjük a nevezetes Kilenclyukú hidat, mely a leghosszabb magyar közúti kőhidunk, és Csontváry is megfestette „Vihar a Hortobágyon” c. híres képén. A híd tövében fekvő, közel 300 éves Hortobágyi csárdába térünk be, mint az út szomjas vándorai, hogy egy csésze teával/kávéval a kezünkben pihenjünk. Debrecenbe érkezve a Hortobágyi Malom (kívülről) előtt haladunk el, mely Közép-Európa legnagyobb szélmalma. Kora délután érkezünk Hajdúszoboszlóra, ahol szállásunkat elfoglalva pihenhetünk Európa legnagyobb fürdőkomplexumában, a közeli Hungarospa Aqua Palace fedett élmény- vagy termálfürdőjében melynek belépőjegyét a részvételi díjunk tartalmazza! Az Aqua Palace 20 medencéből álló vízipalotája 2010-ben nyílt meg, exkluzív élménymedencéi különböző korokat és helyszíneket idéznek meg (pl.: trópusi, Gangesz, tengeri és mozi fürdő). Első emeletén egész szaunavilág várja Utasainkat! A jódos, brómos, konyhasós gyógyvíz elsősorban reumatikus betegségek gyógyítására alkalmas, de a fürdőkúra hatása sebészeti, idegi, bőrgyógyászati eredetű megbetegedések kezelése során is észlelhető. A fürdőköpenyt és törölközőt a szálloda, az élményeket a Hungarospa Aqua Palace gyógyfürdő biztosítja! A kényeztető, pihentető vízi élmények után vacsoránkat a HUNGUEST HOTEL AQUA SOL szállodában fogyasztjuk el.

2. nap: Debrecen – Tisza tavi Ökocentrum – Mezőkövesd – Eger és Szépasszonyvölgye – Budapest – Kecskemét - Szeged (260 km)

Reggelit követően Debrecenbe utazunk, a városnézést ikonikus Református Nagytemplomával kezdjük, mely a legnagyobb protestáns templom az országban. A Kossuth-téren vetünk egy pillantást a patinás Arany-bika szállodára, és megcsodáljuk az üvegmozaikból kirakott városi címert. Kívülről megtekintjük a romantikus stílusú Csokonai Nemzeti Színház épületét, ahol például Hofi Géza és Latinovits Zoltán kezdték pályájukat. Megállunk az impozáns Debreceni Egyetemnél, mely hazánk legrégebbi, folyamatosan működő felsőoktatási intézménye. Majd a hazánkban egyedülálló, halfaunát bemutató Tisza-tavi Ökocentrumban indulunk a sejtelmes víz alatti világ felfedezésére. Mezőkövesden a Matyó Múzeumot vagy pedig a népi iparművészek szemet gyönyörködtető mézeskalács alkotásait vesszük szemügyre a Mézeskalácsos Tájházban, akár haza is menthetünk belőlük az elkövetkező hideg téli napokra! Programunk utolsó állomása a barokk borváros, Eger, melynek hangulatos kis utcáin sétálva ismerkedünk a város török múltjának emlékeivel és gyönyörű főterével, melynek egyik jelképe Dobó István várkapitány szobra, háttérben a vár bástyájával. Az impozáns egri vár bebarangolására hívjuk, ahol megannyi érdekességet tanulva, Gárdonyi Géza sírjánál állva elevenítjük fel hősi történelmünket. A borospincéiről híres Szépasszonyvölgyben ízlelgetjük az egri borok zamatát, majd a késő délutáni órákban indulunk hazafelé, Budapest majd Szeged érintésével.

 • Érintett városok
  HAJDUSZOBOSZLO, Eger, EGER
 • Utazás módja
  Busz
 • Ár tartalmaz
  Részvételi díj: 39.500 Ft
  Utazás: autóbusszal
  Elhelyezés:  1 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában | HUNGUEST HOTEL AQUA SOL |
  Ellátás: 1x félpanzió
 • Ár nem tartalmaz
  Egyágyas felár: 8.000 Ft
  Fakultatív programok (20 főtől):
  Szépasszonyvölgye borkóstoló: 2.000 Ft
  Colonnade útlemondási biztosítás (kötelező): 520 Ft
  Belépők és jegyek tájékoztató árai: 7.500 Ft

 • Szobajellemzők
  1 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában | HUNGUEST HOTEL AQUA SOL |
 • Ellátás
  félpanzió
Legjobb árak:
2020.11.22 - 2020.11.23 Legjobb ár$
1 éjtől, Félpanzió
Szobatípus: 2 ágyas
39.500 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2020.11.22 - 2020.11.23
1 éj, Félpanzió, Busz
Szobatípus: 2 ágyas
39.500 Ft / fő

Az utazás szervezője

Zseppelin Utazási Iroda Az utazási iroda további ajánlatai »

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Budapest

Tökfaragóversenyt hirdettek az Őrmezőre – még lehet jelentkezni

Akinek van már kész töklámpása, az fotózzon, küldje be és október 31-én látogasson el a Költők Parkjába.

Heti Cuki

Élő webkamerán pillanthat bele a jegesmedvék mindennapjaiba

Az évnek ebben a szakában rendszerint több száz jegesmedve gyülekezik a manitobai Hudson-öbölben.

Megtekintett utak, szálláshelyek