Utazás leírása, tudnivalók

Az Egyesült Arab Emirátusok titokzatos világának megismerésére invitál az MSC Hajótársaság mesés hajóútja. Dubai ragyogása és csodái mellett a páratlan gazdagságú Abu Dhabi, Sir Bani emírsége, sőt, Bahrain és Doha is felfedi kincseit. Dubai esti fényei mellett felvillannak az arab világ rejtett szépsége is. Az olykor jövőt idéző látnivalók mellett a programból nem maradhat ki a teveverseny vagy az egzotikus bazárban tett látogatás autentikus élménye sem. Mindez a sok csoda az MSC Hajótársaság egyik legszebb hajóján, a már nevében is gyönyörű Sinfonián utazva válik valóra, sejkhez illő kényeztetésben.

Minimum létszám: 18 fő

Időpont: 2018. március 23-31.(7 éjszaka hajón + 1 éjszaka Dubaiban)

1.nap Budapest-Dubai
Péntek, március 23.
Elutazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal Dubaiba. Érkezés után transzfer a szállodába. Bejelentkezés, a szobák elfoglalása.

2.nap Dubai, Egyesült Arab Emírségek
Szombat, március 24. Indulás: 23.00 órakor
Reggeli után kora délutánig szabadprogram Dubaiban. A modern, pezsgő gazdagságot és fényűzést sugalló város látképe éles ellentétben áll az arab ruhába öltözött helyiek megjelenésével. Lélegzetelállító magas tornyai között megszámlálhatatlan turista keresi ennek az arab országnak a varázsát a szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket nyújtó bárokat, éttermeket és sportlétesítményeket. Késő délutáni órákban transzfer a kikötőbe, majd bejelentkezés az MSC Splendida fedélzetére, amely aztán késő éjjel fut ki a kikötőből. Kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

3.nap Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emírségek
Vasárnap, március 25. Kikötés: 05.00 óra Indulás: 23.00 óra
Az Emírségek fővárosa az ország legnépesebb városa egy szigetre épült, melyet hidak kötnek össze a szárazfölddel. A Dubaj közelében fekvő város méltó versenytársa talált itt, hiszen a leg-ek innen sem hiányoznak. A kétszáz éves Al Baqtaa erőd a legrégebbi műemlék, a Bateen hajókészítő műhelyekben pedig a mai napig hagyományos módszerekkel, kézzel készítik a ‘dhaw’-okat, azaz arab hajókat. A főváros dísze a 40 000 fő befogadására képes Sheikh Zayed mecset, építési költségei tekintetében világbajnok. A muzulmán büszkeség e jelképe már kilométerekről látszik, a főváros bejáratánál magasodnak kecses minaretjei. Aztán itt van még az Emirates Palace luxusszálló, mely 114 kupolájával kitűnik a többi épület közül. A hivatali épületek és a diplomata negyed pazar villái és palotái kihagyhatatlan látnivalói még akár egy egynapos városnézésnek is. A Ferrari World, az első olyan témapark a világon, amely 200 000 négyzetméteren mutatja be a híres olasz márka megalkotásához és történetéhez kapcsolódó érdekességeket. Emellett ez a világ legnagyobb fedett élményparkja is, amit még a világűrből is lehet látni. Vacsora és szállás a hajón.

4.nap Sir Bani Yas sziget, Egyesült Arab Emírségek
Hétfő, március 26. Kikötés: 09.00 óra Indulás: 17.00 óra
A fővárostól dél-nyugatra fekvő sziget egykor Zayed sejk magán territóriuma volt, majd 1971-ben – a Dalma és a közeli hat Discovery szigethez hasonlóan- vadrezervátumot alakítottak ki rajta és megnyitották a látogatók előtt. A 170 km2 területű sziget, az Emírségok legnagyobb természetes szigete és vadrezervátuma. Lenyűgöző, hogy az elmúlt 40 évben milyen grandiózus természeti környezetet varázsoltak ide. Szafari keretében megismerhető ez a csodás világ, a szerencsések igazán különleges állatokat is lencsevégre kaphatnak.
A vadrezervátumon kívül a turisták számára az vonzó, hogy a szigetnek 2,4 kilométer hosszú, szépen kiépített strandja van. Közvetlenül a strandon élvezhetik az MSC Aurea Spa szakképzett masszőrjeinek frissítő masszázsát vagy kényeztethetik magukat egy szépítő kezeléssel is. Ebéd a hajón, majd délután kihajózás Bahrain felé. Vacsora és szállás a hajón.

5.nap Tengeren. Hajózás Bahrein felé.
Kedd, március 27.
Töltsön el egy újabb kellemes napot a fedélzeten, vegye igénybe a luxus kényeztetést nyújtó Aura Spa szolgáltatásait, csobbanjon a számos felfrissülést nyújtó medencék egyikébe, majd próbálja ki valamelyik remek éttermet!

6.nap Bahrein
Szerda, március 28. Kikötés: 08:00 óra Indulás: 18:00 óra
A 33 szigetből álló Bahrein a legkisebb arab állam, nevének jelentése "két tenger királysága". Az ezer éves történelmű ország délen Katarral, nyugaton Szaúd–Arábiával határos, ez utóbbival egy 26 km-es híd köti össze. Manáma, a főváros az ultramodern felhőkarcolók és a régi épületek egyedi harmóniájával fogadja az ide érkezőt. A Nemzeti Múzeum tökételes kiindulási pont lehet a város felfedezésére: érdekes, és jól berendezett tárlatok mutatják be az ország történetét. Az emeleten kialakítottak egy korabeli szukot, illetve több teremnyi galéria, művészeti és szobrászati csarnokot is. Az impozáns Al-Fateh Mecset kihagyhatatlan látnivaló. Méltán hívják Nagy Mecsetnek, tényleg hatalmas. Az 1984-ben épült mecset 7000 hívő befogadására alkalmas. A márványt Olaszországból hozták, az üveg Ausztriában készült, a tikfa Indiából, a faragások pedig helyi mesteremberek munkája. Manámától egy kőhajításnyira található a Világörökség részét képező Qal’at al-Bahrain, vagyis a Bahrain Erőd. Az erőd alapjait a portugálok építették a 16. században. Ebben az időben több védelmi pontot is kialakítottak mind a partmentén, mind a sziget belsejében. A terület kb. 2800 éve lakott; 7 kor emlékeit találták meg az ásatások során. Természetesen egyetlen bahreini látogatás sem lenne teljes gyöngyhalász eszközök és gyöngyök megismerése nélkül. Már az ókorban is foglalkoztak gyöngyhalászattal a területen, és kereskedelme meghatározó tényezője volt az Perzsa-öböl gazdaságának. Vacsora és szállás a hajón.

7.nap Doha, Katar
Csütörtök, március 29. Kikötés: 08:00 óra Indulás: 18:00 óra
A Perzsa-öbölbe benyúló félszigeten elterülő Katar, és annak futurisztikus fővárosa, Doha a következő megálló. A városképet a 300 méter magas Aspire-torony uralja. Hatalmas erőkkel készülnek a 2022-es foci világbajnokságra, az ország rohamléptekben fejlődik: hatalmas felhőkarcolók, luxusszállodák, bevásárlóközpontok sokasága várja a turistákat.
Doha legnívósabb városrésze egy 4 millió négyzetméteres mesterséges szigeten terül el, amelynek formáját és nevét az ország egykori fő bevételi forrása, a gyöngyhalászat ihlette. A gyöngysor formájú Pearl nem csupán madártávlatból nyújt páratlan látványt.
Az egész napos fakultatív kirándulás során a csoport először egy hamisítatlan keleti egzotikumot kínáló teve versenyen vesz részt, amely egyben a helyiek társadalmi életének a helyszíne is. Ezt követően egy tízperces autóbuszos utazás után megtekintheti az Al Thani Múzeumot, amely a közel kelet történeti emlékeit sorakoztatja fel. A kirándulás végeztével egy igazi, világklasszis lovakat felsorakoztató lóversenyen izgulhatnak a kirándulók. Késői ebéd, majd vacsora és szállás a hajón.

8.nap Dubaj, Egyesült Arab Emírségek
Péntek, március 30. Kikötés: 09:00
Dubaj az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb városa, melyet hihetetlen luxus és pompa övez. A várostól nem áll távol a fényűzés, Dubaj a számtalan innovatív, extravagáns építészeti és egyéb beruházásával, és elképesztő leg-jeivel vált ismertté a nagyvilág számára. járva hamar elfelejtjük, hogy egy sivatagi államban járunk.
A reggeli elfogyasztása után Dubaiban vehet részt egy fakultatív városnézésen a csoport, amely megpróbálja bemutatni a város megszámlálhatatlan arcát.
Éjjel újabb fakultatív programlehetőség: Dubai at night! A város lélegzetelállító éjjeli panorámájának megtekintése a 828 méter magas Burj Al Khalifa tetejéről. Ezután látogatás Dubai Mall-ban, amely a Világ legnagyobb bevásárló- és szórakozóközpontja, így falai között megtekinthető egy vízalatti állatkert, egy különleges Doubai-i életérzést közvetítő showműsor, amelyek belépőjegyeinek árát a kirándulás ára nem tartalmazza. Szállás a hajón.

9.nap Dubai - Budapest
Szombat, március 31.
Kora reggel kijelentkezés a hajóról, majd autóbuszos transzfer Dubai repülőterére, ahonnan a budapesti gép reggel 08.50-kor indul. érkezés Budapestre a déli órákban.

 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • Utazás közvetlen menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Dubai – Budapest útvonalon, turista osztályon.
  • transzferek autóbusszal
  • 1 éjszakai szállás Dubaiban, reggelivel
  • 7 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában, 2 ágyas elhelyezéssel
  • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással)
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
  • magyar idegenvezetés az utazás teljes időtartama alatt
  • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.
  •  
  • Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.
 • Ár nem tartalmaz
  Illetékek: 99.000,- Ft /fő,
  a helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő)
  baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
  útlemondási biztosítás,
  fakultatív kirándulások. Burj Khalifa belépőjegy (37 USD) amely kötelezően nem képezi a városnézés részét.

  Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.
 • Ellátás
  1 éjszakai szállás Dubaiban, reggelivel
  7 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában, 2 ágyas elhelyezéssel
  teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással)
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Távol

Ez nem illegális étterem, csak szereti a tulaj a bárpultot

Nem talált bizonyítékot a hatóság Angliában, pedig majd' kiszúrta a szemét.

Bor & Gasztró

Százéves sört találtak a dán ház padlója alatt

A hét palackból öt teljesen érintetlen és teli volt.

Közel

Ingyen városnéző busz és hajó is vár az idegenvezetők napjain

Február 21-24. között, az Utazás kiállítással párhuzamosan tartják a rendezvényt.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Hajóút - Dubai és az Emirátusok

Egyesült Arab Emírségek - Dubaj -

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Csodálatos Emirátusok - Dubai és Abu Dhabi
Legjobb ár*:
309.000 Ft / fő / 7 éjtől *2019. február 24-i érkezéssel
Mediterrán Szépségek
Legjobb ár*:
319.000 Ft / fő / 8 éjtől *2019. október 5-i érkezéssel
Napfényes Kalifornia
Legjobb ár*:
685.667 Ft / fő / 8 éjtől *2019. március 12-i érkezéssel
Usa - Nyugati Part és A Grand Kanyon - Csoportos Körutazás
Legjobb ár*:
659.000 Ft / fő / 10 éjtől *2019. május 10-i érkezéssel
Peking és Sanghaj
Legjobb ár*:
269.000 Ft / fő / 6 éjtől *2019. március 15-i érkezéssel