Hajóút - Nyugat-Mediterrán csodák

Hajóút - Nyugat-Mediterrán csodák
Hajóút - Nyugat-Mediterrán csodák

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2018. október 24 - november 5.
További indulási időpontok »
Időtartam: 13 nap (szerda - hétfő)
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Teljes ellátás
Legkedvezőbb alapár/fő: 289.000 Ft / fő / 12 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

A Földközi-tenger változatos szépségű tájait bemutató 13 napos nyugat-mediterrán hajóút igencsak bővelkedik látnivalókban. Gaudi emlékei Barcelonában, Malaga strandjai, a csodálatos Róma utcái-terei és Marseille kikötője mind a felfedezni valók része. A sok szépségen túl az Atlanti-óceánra kihajózva Casablancával az arab világ, Madeirával és Tenerifével pedig Európa balzsamos klímájú virágos szigetei is bemutatkoznak. Az élmények kipihenéséhez az MSC Orchestra hajója nyújt kényelmet, biztonságot és stílust, melyek az olasz szépséggel és eleganciával ötvöződnek.

Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2018. október 12. - október 24.(12 éjszaka)
Időpont: 2018. október 24. - november 5. (12 éjszaka)

1.nap Budapest-Milánó, Genova
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Milánóba. Érkezést követően transzfer Genova kikötőjébe, bejelentkezés a hajóra. A kabinok elfoglalása majd vacsora és szállás a hajón.

2.nap Marseille, Avignon
Érkezés Marseille kikötőjébe a reggeli órákban. Az egész napos fakultatív kirándulás során a csoport felkeresi Dél-Franciaország két leglátogatottabb városát. Elsőként Marseille katedrálisának, a város legmagasabb pontján található Notre Dame de la Garde-nak a felkeresése. A székesegyházat Henri-Jacques Espérandieu építtette neo-bizánci stílusban egy ősi erőd alapjaira a XIX. században. Ezt követően másfél órás autóbuszos transzfer Avignonba, a pápák városába. A pápai palota egykoron erődként is szolgált, a XIV. században a nyugati kereszténység szimbóluma és székhelye volt. Alapterülete 15 000 m2, ezzel Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. 1995 óta a palota és Avignon történelmi központja az UNESCO Világörökségének része. A délután további részében szabadidő, majd visszautazás a kikötőbe. A kirándulás ebédet nem tartalmaz. Vacsora és szállás a hajón.

3.nap Barcelona
A félnapos fakultatív program során a gótikus negyedben található katedrális megtekintése kívülről. Gaudí máig befejezetlen mesterművét 2010-ben XVI. Benedek pápa emelte bazilika rangra, elkészültét követően a világ legnagyobb bazilikája lesz. A következő állomás Gaudi másik mesterművének, a Casa Batllónak megtekintése kívülről, mely a Csontok házaként is ismert és a Világörökség része. Az épületet Gaudí egy meglévő lakóépületet alakított át, mely az építész szecessziós stílusú épületeinek egyik legharmonikusabb példája. Ezt követően a Poble Espanyol falumúzeum felkeresése, amelyet az 1929-es világkiállításra építettek. A skanzen Spanyolország építészeti hagyományait mutatja be számos épületen, téren és utcán keresztül. Rövid megálló a Montjuic-hegyen, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Vacsora és szállás a hajón.

4.nap
Egész napos hajózás Casablanca felé. Pihenés a hajón.
Ezen a napon lehetőség nyílik az MSC Orchestra felfedezésére, számtalan szolgáltatásának kipróbálására, animációs programokon való részvételre. A hajó fedélzetén négy étterem, kilenc bár, Spa-központ, kártyaszoba, kaszinó, diszkó, ajándékboltok, internetsarok, könyvtár és színház szolgálja a vendégek kényelmét. Az aktív kikapcsolódás kedvelői számára a kosárlabda-, a tenisz- és a squashpálya, valamint az edzőterem nyújt kikapcsolódást.

5.nap Casablanca
Kikötés a reggeli órákban Marokkóban. Az egész napos fakultatív kirándulás első állomása Casablanca, mely az ország gazdasági- és haditengerészeti központja. A város szívét az V. Mohamed tér jelenti, ahol a tradíció és a modern stílus keveredik. Ezt követően a világ harmadik legnagyobb mecsetje, a II. Hasszán mecset megtekintése. A belső tér 25.000, míg az épület körül 80.000 hívő befogadására képes, tetejéről éjszaka Mekka irányába világít a fény. Casablanca tengerparti sétányán, a Corniche-on található az éjszakai és a társasági élet központja. Ezt követően továbbutazás Marokkó fővárosába, Rabatba, ahol különleges módon ötvöződik a múlt és a jelen kultúrája, építészete. A mintegy másfél órás autóbuszos utazás után az V. Mohamed Mauzóleum felkeresése, mely II. Hasszán nyughelye is egyben. A híres látnivalók közé tartozik a XII. században épült Hasszán-torony, amely egy befejezetlen mecset minaretje. Ebéd után rövid megállók a Kasbah és az Udayas Múzeumnál, majd a Királyi Palota megtekintése kívülről. Vacsora és szállás a hajón.

6.nap
Egész napos hajózás Santa Cruz de Tenerife irányába. Pihenés a hajón.
Érdemes becsatlakozni a változatos animációs programok valamelyikébe, vagy kipróbálni a 4D-s mozitermet és az F1-szimulátort.

7.nap Santa Cruz de Tenerife
Kikötés a reggeli órákban Santa Cruz de Tenerifén. Félnapos fakultatív kirándulás a Kanári-szigetek legnagyobbikán. Utazás autóbusszal a Parque Nacional de Las Canadas területére: itt található Spanyolország legmagasabb pontja, a 3.718 méteres Pico del Teide hófödte vulkanikus csúcsa. A többkamrájú alvó rétegvulkánt először Edmund Scory mászta meg és utoljára 1909-ben tört ki. Számos, az erózió által formázott sziklaszobor tekinthető meg, de mindközül a legérdekesebb a Dedo de Dios, vagyis az „Isten ujja” nevű képződmény. A különleges atmoszféra a filmkészítőket is megihlette, itt forgatták Charlton Heston főszereplésével a Majmok bolygója című film zárójelenetét. Délután visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

8.nap Funchal, Madeira
Érkezés a délelőtti órákban Funchal kikötőjébe. Madeira az Atlanti-óceán virágoskertje, ahol kellemes szubtrópusi éghajlat, zöldellő hegyvidékek és a magasból lezúduló vízesések valóban édenné varázsolják azt a tájat, ahol Sissy királyné is gyakran megfordult. A félnapos fakultatív kirándulás első állomása Monte városa és az ott található Miasszonyunk temploma, melynek oldalkápolnájában temették el és avatták boldoggá IV. Károly magyar királyt és osztrák császárt. Ezt követően utazás felvonóval a sziget Botanikus kertjébe. A rövid utazás alatt mesés panoráma nyílik a Funchal-öbölre és a Joao Gomes folyóra. Vacsora és szállás a hajón.

9.nap
Egész napos hajózás Malaga irányába. Pihenés a hajón.

10.nap Malaga
A reggeli órákban érkezés Malagába. Spanyolország déli részén, a Földközi-tenger partján fekvő Malaga városa nemcsak klímája, gyönyörű partszakaszai révén népszerű turista célpont, hanem a világ egyik legősibb városa és Pablo Picasso szülőhelye is. Kora délután továbbutazás, vacsora és szállás a hajón.

11.nap
Egész napos hajózás Róma irányába. Pihenés a hajón.

12.nap Róma
Érkezés Civitavecchiába a reggeli órákban. A reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Rómába, az Örök városba. A program egy másfél órás autóbuszos transzferrel kezdődik Civitavecchia kikötőjéből. Az első megálló a Colosseum. Az ellipszis alakú, Flavius amfiteátrumként is ismert építményt eredetileg gladiátorviadalok helyszínéül tervezték, mely ötvenezer néző befogadására volt képes. Ezt követően a csoport Róma történelmi központjának egyik legnyüzsgőbb terét, a Piazza Navonát, majd a Fellinit is megihlető, barokk stílusban épült Trevi-kutat, illetve az ókori építészet egy legnagyszerűbb, monumentális alkotását, a Pantheont keresi fel. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd után látogatás a Szent Péter térre. A Bazilika kupoláját Michelangelo, míg az ellipszis alakú, szökőkutakkal és oszlopsorral szegélyezett teret Bernini tervezte. A Szent Péter sírjára épített bazilika megtekintése kívülről. Késő délután visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

13.nap Genova, Milánó-Budapest
Reggel érkezés Genova kikötőjébe. A délelőtti órákban kijelentkezés a hajóról, majd félnapos városnézés Milánóban. Délután transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Milánó – Budapest útvonalon, turista osztályon,
  • transzfer autóbusszal,
  • 12 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában,
  • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással),
  • panorámás városnézés Milánóban,
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
  • magyar idegenvezetés,
  • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.
  •  
  • Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja. 
 • Ár nem tartalmaz
  Illetékek: 119.000,- Ft /fő,
  A helyszínen fizetendő kötelező szervizdíj (120 EUR/fő
  Fakultatív kirándulások

  Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.
 • Ellátás
  12 éjszakai szállás és teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással)
Legjobb árak:
2018.10.24 - 2018.11.05 Legjobb ár$
12 éjtől, Teljes ellátás
Szobatípus: Belső, bella kabinban
289.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2018.10.24 - 2018.11.05
12 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: Belső, bella kabinban
289.000 Ft / fő
2018.10.24 - 2018.11.05
12 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: Külső, ablakos fantastica kabinban
399.000 Ft / fő
2018.10.24 - 2018.11.05
12 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: Balkonos, bella kabinban
459.000 Ft / fő
2018.10.24 - 2018.11.05
12 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: Balkonos, fantastica kabinban
499.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Heti Cuki

Számozott melegedő odúkat kaptak a Pilis madarai

Harminc odút szereltek fel az erdő fáira, hogy ott találjanak téli menedéket a madarak.

Heti Cuki

Felújított lakosztályt kapott Csabi, a Budakeszi Vadaspark hiúza

Az őszi nagytakarítás is megkezdődött, így a Pici Tanya lakóit is új helyen találják meg.

MedSpa

Ingyen mehetnek a gyerekek az Igali Gyógyfürdőbe

Hétfőn ingyenes szaunaszeánszokon is részt vehetnek, és zenés gyermekműsor is lesz.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
DÉL-AMERIKA GYÖNGYSZEMEI CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL
Legjobb ár*:
1.727.800 Ft / fő / 18 éjtől *2019. március 8-i érkezéssel
Körutazás Izraelben *** - ősz
Legjobb ár*:
265.667 Ft / fő / 7 éjtől *2018. november 1-i érkezéssel
Kína és Hongkong Csodái - Október
Legjobb ár*:
619.000 Ft / fő / 14 éjtől *2018. október 21-i érkezéssel
Az Ismeretlen Szicília - Csoportos Körutazás
Legjobb ár*:
219.000 Ft / fő / 7 éjtől *2018. október 20-i érkezéssel
Körutazás Kubában, üdüléssel Varaderón - Egyéni
Legjobb ár*:
515.000 Ft / fő / 7 éjtől *2018. október 23-i érkezéssel