Európa Olaszország Genova
járványügyi kockázati besorolás: utazásra nem javasolt

Héraklész oszlopai csoportos mediterrán hajóút

Héraklész oszlopai csoportos mediterrán hajóút
Héraklész oszlopai csoportos mediterrán hajóút
Héraklész oszlopai csoportos mediterrán hajóút
Héraklész oszlopai csoportos mediterrán hajóút
Héraklész oszlopai csoportos mediterrán hajóút
Héraklész oszlopai csoportos mediterrán hajóút
Héraklész oszlopai csoportos mediterrán hajóút
Héraklész oszlopai csoportos mediterrán hajóút

Utazás leírása, tudnivalók

1.nap
Indulás! A csoport tagjai este buszra szállnak, hogy másnap már Genovába érjenek, ahol indulásra készen várja az utazókat a fenséges MSC Splendida!

2.nap
A délelőtti órákban már megérkeznek a kikötőbe, ahol becsekkolás a hajóra és a választott kabinok elfoglalása. Majd megkezdődhet a hajó felfedezése, miközben az esti órákban az MSC Splendida kifut a kikötőből. Vacsora és szállás a hajón.

3.nap
A tengerjáró előtt óriási út áll: egészen a dél-spanyol partoking kell eljutnia - így Ön egész nap élvezheti a tengeri panorámát, a fantasztikus levegőt és napsütést. És természetesen az MSC Splendida kényeztető programjait is! Az ökohajó fedélzetén igazi luxus környezetben élvezheti nyaralását. Kóstoljon autentikus mediterrán ízeket, vagy élvezze a gourmet konyhát élő zenével. Napközben a medencék és a wellness részleg csábít, este a kaszinó neonfényei, a varázslatos programokat kínáló színház, és a klubok is várják az utazókat - a diszkóban a hajnali órákig szólnak a változatos slágerek!

4.nap
Röviden: Félnapos (kb 5 óra) barangolás a Costa del Sol ,,fővárosában"* ? Marbella* ? Iglesia de la Encarnación* ? Puerto Banús*
Leírás: Tartson velünk a spanyol Costa del Sol egyik legnépszerűbb turista célpontjára. A fakultatív* kirándulás egy órás buszos úttal kezdődik, amely gyönyörű tájakon át kanyarog. Marbella városának már az elhelyezkedése is szemet gyönyörködtető: a Sierra Blanca hegység és a Földközi tenger között bújik meg. A csoport a legszebb nevezetességeket keresi fel, köztük a 16-17. században épített Iglesia de la Encarnación gótikus stílusban épült templomot, melyban egy gazdagon díszített, arany oltár is áll. A következő megálló Puerto Banús fantasztikus tengerpartja. Itt némi szabadidős program töltenek el: lehetőség lesz felkeresni a hangulatos kávézókat, sétálni a luxus kikötő jachtjai mellett - majd visszatérés a hajóhoz.
Fontos megjegyzés: a csoport a nevezetességeket csak kívülről tekinti meg. A kerekesszékes utasok egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszról történő le- és felszállásban, mivel a járművön sem rámpa sem lift nem található. A széknek összehajthatónak kell lennie. Kérjük kerekesszékes utasainkat, hogy amennyiben részt kívánnak venni ezen a kiránduláson, a hajóra történő felszállást követően keressék meg a ,,Shore Excursions' Desk"-et, hogy a szükséges előkészületeket a személyzet el tudja végezni.

5.nap
Röviden: Félnapos (kb 5 óra) barangolás a marokkói fővárosban és Casablancán* ? Casablanca: II. Hasszán mecset, Corniche, Habous negyed* ? Rabat: V. Mohamed mauzóleum, Hasszán torony, királyi palota*
Leírás: Egész napos (kb. 10 óra) barangolásra invitáljuk Marokkó talán legismertebb városába, Casablancára valamint a fővárosba, Rabatba. A fakultatív* kiránduláson a csoport a világhírű filmből is jól ismert városba látogat el először, ahol az első megálló az V. Mohamed tér és a II. Hasszán mecset. Ez a világ harmadik legnagyobb mecsete, amely 25 ezer embert képes befogadni, míg az udvaron további 80 ezer ember számára biztosítható hely. A lenyűgöző épület káprázatos helyszínen áll: egy sziklán, melyet három oldalról az Atlanti óceán vesz körül... A kirándulók innen az óceánpart Corniche-on át a Habous negyedbe utaznak, ahol alaposabban is megismerkedhetnek a bazárok hangulatával és elmélyülhetnek a helyi, természetgyógyászat rejtelmeiben is. De lesz idő a helyi ízeket is tanulmányozni, majd ebéd után irány Rabat!
1,5 órás buszos út után a város legszebb látnivalói kerülnek terítékre, köztük az V. Mohamed mauzóleum gyönyörű fehér épülete és a Hasszán torony, amely egy 12. században félbehagyott mecset ugyancsak befejezetlen minaretje. A félig felhúzott falak, az éppen csak megkezdett oszlopok egészen különös hangulatot árasztanak... Sorra kerül még a Kasbah és a királyi palota is (megtekintés csak kívülről), majd visszatérés a kikötőbe a hajóhoz.
Fontos megjegyzések: a kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt. Amennyiben a látogatás vallási ünnep idejére esik, a mecsetet és a mauzóleumot csak kívülről tekintik meg a kirándulók. Amennyiben a marokkói király a városban tartózkodik, ezeket a programokat akár teljesen is törölhetik - megerősítés a fedélzeten. Vallási jelentőségű helyeken kérjük konzervatív öltözetet viseljen. A zsúfoltságtól függően a vásárlás megálló berber gyógyszertárban van a bazárban lesz.

6.nap
Az MSC Splendida fedélzetén bármit lehet, csak unatkozni nem. Kezdje a reggelt egy kis testmozgással: az MSC Aurea Spa Gym-ben a legmodernebb felszerelések várják, az Arena Sport Centerben pedig különböző labdajátékokat űzhet - de lehetőség van akár bowlingozni is! A jóleső mozgással kiérdemelt reggelit hat különböző étteremben fogyaszthatja el. A fedélzeten ezen kívül még tucatnyi bár és lounge várja a szomja utazókat. Ha kellemes kikapcsolódásra vágyik a díjnyertes MSC Aurea Spa részlege Balinese masszázzsal, tengervíz terápiával, a legújabb szépségkezelésekkel, török fürdővel, szaunával, élménymedencével és szoláriummal várja a látogatókat.

7.nap
Röviden: Félnapos (kb 4 óra) barangolás Lisszabonban* ? Belém-torony* ? ,,Új" városközpont o Városnézés*
Leírás: Félnapos (kb 4 órás), fakultatív* kirándulásunkon megismerheti a portugál főváros legszebb nevezetességeit. A kikötőből a Belém negyedbe indulnak, ahol a Manueline néven ismert, jellegzetes portugál stílus két remekművét csodálhatják meg. A templomot és a Belém Tornyot is a 16. század elején építették, röviddel Vasco da Gama híres indiai útját követően. A csoport azt a monostort is felkeresi, ahol a nevezetes utazó sírját őrzik. A kirándulás ikonikus tájakon folytatódik: Lisszabon ,,új" városközpontja a cél, melyet a pusztító, 1755-ös földrengést követően építettek. A parlament és a miniszterelnök háza mellett olyan helyeket nézhet meg, mint a Pombal tér, a Liberdade sugárút vagy a Rossio tér - amely a belváros szíve. Némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség, majd visszatérés a hajóra.
Fontos megjegyzés: a Jeromos monostorban vaku használata tilos. A vallási jelentőségű helyeken kérjük, hogy konzervatív öltözetet viseljenek. Kerekesszékes utasaink részt vehetnek a kiránduláson, de felhívjuk figyelmüket, hogy a csoport hosszabb utakat tesz meg sétálva. A kerekesszékes utasok egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszról történő le- és felszállásban, mivel a járművön sem rámpa sem lift nem található. A széknek összehajthatónak kell lennie. Kérjük kerekesszékes utasainkat, hogy amennyiben részt kívánnak venni ezen a kiránduláson, a hajóra történő felszállást követően keressék meg a ,,Shore Excursions' Desk"-et, hogy a szükséges előkészületeket a személyzet el tudja végezni. A Belém Toronynál bevezetett parkolási korlátozások miatt nem garantálható, hogy fotózásra lehetőség lesz. Amennyiben a busz nem tud megállni, a kirándulók a buszról készíthetnek fotót a toronyról.

8.nap
Portugáliától a katalán fővárosig hosszú az út a tengeren - használja ki az időt arra, hogy a 333.3 méter hosszú utazó tengeri várost még jobban bebarangolja. Ha már fogyatkoznak a készletek, vagy egy kis ,,shoppingolás"-ra támad kedve, a fedélzeten különböző butikok várják a vevőiket. Fedezze fel a csodálatos művészeti galériákat, üljön be egy csendes pihenőre a könyvtárszobába, vagy kapcsolódjon be egy partiba a kártyaszobában! A családos utazóknak segítség, hogy a gyerekeket - korosztályok szerint - különböző foglalkozások és tematikus játszószobák várják. De ha a tökéletes kikapcsolódásra vágyik: kérjen egy finom koktélt és dőljön hátra a medence partján egy napozóágyon és élvezze, ahogy az MSC Splendida gőzerővel hajt a spanyol partok felé....

9.nap
Röviden: Antoni Gaudí építészete Barcelonában és környékén* ? Colonia Güell* ? Sagrada Família* ? Tapas ebén El Born negyedben* ? Casa Batlló* ? Casa Mila*
Leírás: Fedezze fel a katalán építész-zseni, Antoni Gaudí lenyűgöző alkotásait Barcelonában és a katalán főváros környékén ezen a fakultatív kiránduláson! A csoport első megállója a Barcelonával szomszédos Santa Coloma de Cervellóra esik, ahol Gaudí Colonia Güell temploma áll. A templom környéke önmagában is különleges: ez a Colonia Güell, melynek építését - Gaudí sok más munkájához hasonlóan - a kor egyik legvagyonosabb textiliparosa finanszírozta. Habár a templomban csak a kripta készült el teljesen, az épület mégis csodálatos hangulatot áraszt: ferdén álló oszlopok, különös építőanyagok és csodálatos mozaikok teszik egyértelművé, hogy a világhírű mester egyik munkájáról van szó.
A csoport a látogatás után visszatér Barcelonába, ahol az Avinguda Diagonal-on keresztül hajtva jutnak el Gaudí egyik fő munkájának tekintett Sagrada Famíliához. A parkolóból mintegy 10 perc séta alatt érik el a lenyűgöző épületet - közben az idegenvezetőtől számos érdekességet is megtudhat a több, mint 100 éve épülő székesegyházról. Az El Born negyedben finom tapas ebéd várja a megfáradt utazókat, majd az elegáns körúton sétálva a Gaudí által megálmodott más épületeket is megtekintek, így a Casa Batlló-t és a Casa Mil?-t. A látogatás végén némi szabadidő eltöltésére is lehetőség van a város fő terén, a Placa de Catalunyán, majd visszatérés a hajóra.
Fontos megjegyzés: a kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

10.nap
Röviden: Barangolás két gyönyörű francia városban* ? Marseille: Kennedy Corniche, Notre Dame de la Garde bazilika, Palais Longchamps park, régi kikötő* ? Aix-en-Provence: séta a Mazarin-negyedben*
Leírás: Kellemes barangolásra invitáljuk két elragadó francia városba: Marseille-be és a közeli Aix-en-Provence-ba. A fakultatív* kirándulás Marseille-ben kezdődik, ahol a busz a csodálatos tengerparti Kennedy Corniche-on kanyarog. A sugárútról fantasztikus kilátás nyílik a végtelen habokra és a parttal szomszédos ,,Les Iles" szigetekre. A kirándulók első megállója a hegytetőn található Notre Dame de la Garde bazilika. A neobizánci stílusban épült templom környékén irigylésre méltó fotókat készíthet - akár az alant elterülő tengerről vagy magáról a városról is. Ezt követően a kirándulók Palais Longchamps csodálatos parkjában barangolnak, majd irány a régi kikötő (Vieux Port), melynek hangulatos környékét szabadidős program keretében fedezhetik fel. A közeli kávézók és éttermek fantasztikus fogásokkal csábítanak, a szomszédos ,,Centre Bourse" piac pedig a shopping szerelmeseinek a Mekkája.
Ezután ismét buszra száll a csoport, hogy bő félórával később már az elragadó francia spa- és egyetemi városba, Aix-en-Provence-ba érkezzenek meg. A történelmi (Mazarin) negyedben tett séta alatt hangulatos házak mellett haladnak el, melyek egykor a városi nemesség lakhelyei voltak. Ma évszázados fák által szegélyezett, gyönyörű sugárút vezet át rajta. A csoport az eldugott terek hangulatos csodáit is felfedezi, köztük a négy delfines szökőkutat, majd a bő egy évezred keze nyomát magán viselő Szent Megváltozó Székesegyházhoz is ellátogatnak. Itt némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség.
Fontos megjegyzés: Aix-en-Provence-ban meredek emelkedőkön kell felsétálni, valamint a marseille-i bazilika környékén lépcsőket is meg kell mászni. A kiránduláson nem vehetnek részt kerekesszékes utasaink. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük a fenti információkat mérlegeljék, és ezek fényében döntsenek a részvételről. A vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. A részvételi díj az ebéd árát nem tartalmazza. Különleges események alkalmával a Notre Dame de la Garde és a Palais Longchamps park helyett a Marseilles Székesegyházat keresik fel a csoportok. A program a Palais Longchamps látogatását nem tartalmazza.

11.nap
Az MSC Splendida a reggeli órákban érkezik meg Genovába, a kabinok és a hajó elhagyását követően a csoport már délelőtt elindul busszal Budapest felé. Bízunk abban, hogy ez a varázslatos utazás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul, és reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét az irodánk utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

 • Érintett orszagok
  Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Marokkó, Portugália
 • Érintett városok
  Marbella, Casablanca, Lisszabon, Barcelona, Marseille, Genova
 • Utazás módja
  Busz
 • Árak

   

   

   

 • Ár tartalmaz
  A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést
 • Ár nem tartalmaz
  adók és illetékek, kötelező borravaló (helyszínen fizetendő 10 EUR/fő/ éjszaka), bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív kirándulások, italcsomagok
 • Ellátás
  Teljes ellátás
 • További információk

  Héraklész oszlopai csoportos mediterrán hajóút

Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Budapest

Zombitámadás lesz a kőbányai pincerendszerben

Rémisztő föld alatti futásra várják a bátor jelentkezőket.

Budapest

Irodalmi csatatér közepébe csöppenhetnek a Várkert Bazárban

Világirodalmi klasszikusok magyarul, több hangon, sok szólamban.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
„Kitekintés az Atlanti-óceánra” csoportos MSC SPLENDIDA hajóút
Legjobb ár*:
510.285 Ft / fő / 12 éjtől *2021. október 3-i érkezéssel
„Mediterrán kalandok” csoportos MSC VIRTUOSA hajóút
Legjobb ár*:
490.589 Ft / fő / 10 éjtől *2021. szeptember 21-i érkezéssel
Mediterrán csodák - csoportos hajóút
Legjobb ár*:
489.000 Ft / fő / 8 éjtől *2021. június 19-i érkezéssel
Földközi-tenger kincsei - Húsvéti csoportos hajóút
Legjobb ár*:
489.000 Ft / fő / 8 éjtől *2021. március 28-i érkezéssel
„Májusi vakáció” MSC SEASIDE csoportos Mediterrán hajóút
Legjobb ár*:
379.705 Ft / fő / 8 éjtől *2021. május 21-i érkezéssel