II. Lajos mesés kastélyai

II. Lajos mesés kastélyai
II. Lajos mesés kastélyai
II. Lajos mesés kastélyai
II. Lajos mesés kastélyai
II. Lajos mesés kastélyai
II. Lajos mesés kastélyai
II. Lajos mesés kastélyai

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2021. szeptember 4 - szeptember 8.
További indulási időpontok »
Időtartam: 5 nap (szombat - szerda)
Utazás módja: Busz
Indulás helye: Budapest
Ellátás: Félpanzió
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 126.000 Ft / fő / 4 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Királyi pompában tündöklő kastélyok felfedezésére hívunk, Németországba!

Királyi pompában tündöklő kastélyok felfedezése
Mesés kilátások a hegytetőkre épült várakból
Innsbruck városának megtekintése
Festett falu házak több német városban


"A mesekirály mesekastélya meseszép helyen, a Bajor-Alpok lábánál mindig elkápráztat. Hatása alá kerülök, beteljesült földi léte örök rejtély marad…"

Vendégh Edit – 32 éve idegenvezető

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – DÜRNSTEIN – HAJÓZÁS
Reggeli indulás, majd hegyeshalmi határátlépés után érke­zünk Ausztriába. Rövid buszozással érjük el Dürnsteint, ahol Oroszlánszívű Richárd is raboskodott. A Duna partjára épült vár­fallal körülvett városkában olyan az érzésünk, mintha 400 éve megállt volna itt az idő. Sétálunk, nézelődünk a főutcán, beté­rünk néhány üzletecskébe. Szabadidő alatt van lehetőség arra, hogy megtekintsék az Ágoston rendi kolostort és a Plébánia templomot mely Alsó-Ausztria egyik szép barokk épületegyüt­tese. Városnézésünk után hajóra szállunk és végighajózunk a Dunának legszebb szakaszán, az UNESCO Világörökség Listájában is szereplő Wachau-kultúrtájon. Nem véletlenül került a világ­örökségek közé, erről mi magunk is meggyőződhetünk. Melkben szállunk ki a hajóból, autóbuszunk itt már vár bennünket. (Áprilisi csoportunknál amennyiben még nem közlekedik a hajó, akkor a folyó mentén autóbusszal megyünk Melkbe.) Salzburg tartományban lévő szállásunkra utazunk (1 éj).

2. NAP: WERFEN (SASFÉSZEK) – HELLBRUNN – CHIEMSEE
Reggeli után elmegyünk megtekinteni egy látványos vízesést Gollingnál. Erdei úton tudjuk megközelíteni a zuhatagot. Itt aki akar, lépcsőkön a vízesés mentén feljebb gyalogolhat, hogy gyönyörködjön a zuhatag felső szakaszában is. Programunk után továbbindulunk és felkeressük a werfeni várat, a Hohenwerfent. A vár építése a XI. században kezdődött. Az évszázadok során folyamatosan szépítették, bővítették. A vár termei, és az azok­ban lévő kiállítás is megtekinthető, emellett a mesés kilátásban is gyönyörködhetünk a várfokról. (A berchesgardeni Sasfészket 2020 tavaszán átalakítás miatt lezárták. Ha a csoport indulásáig a felújítást befejezik, és a kilátópont látogatható, akkor a werfeni vár helyett a hitleri Sasfészket tekinti meg a csoport.) Leérkezve a várból, folytatjuk utunkat észak felé. Úticélunk a Salzburg mellett található hellbrunni kastély parkja. A mesés park különleges vízi játékairól ismert. Markus Sittikus, Salzburg hercegérseke építtette az olasz Solarival ezt a barokk stílusú nyári rezidenciát és a mókás szökőkutakat. Ezt követően a „Bajor-tengerhez” (Chiemsee) buszozunk. Rövid hajókázást és sétát követően, az Urak-szigetén, a Herrenchiemseen megtekintjük II. Lajos – Versailles mintájára épült – barokk kastélyát, és annak gyönyörű parkját. A kastély­ban található egy, a királyról elnevezett emlékmúzeum is. A gaz­dag tárlat az uralkodó sorsát és élettörténetét dokumentálja festmények, mellszobrok és történelmi fényképek segítségével. Itt tekinthető meg többek között a keresztelőruhája és a koroná­zási palástja is. A szigetről hajóval megyünk vissza buszunkhoz és folytatjuk utunkat szállásunkra (3 éj).

3. NAP: OBERAMMERGAU – LINDERHOF – GARMISCH-PARTENKIRCHEN – INNSBRUCK
Reggeli indulás után Oberammergauban állunk meg, mely passiójátékairól híres. Belvárosa, mint egy képeskönyv, festett falu házak sora követi egymást. Sétánkat követően a Linderhof kastélyhoz utazunk. Ez a vadregényes környezetben található II. Lajos iránymutatásai alapján készült barokk-rokokó kas­tély úgy külső, mint belső megjelenésében lenyűgöző. A külön­leges termek és a csodás park minden látogatót elvarázsol. Nagyon látványos a kastélypark szökőkútja is. A szép kastély után Garmisch-Partenkirchenbe megyünk. Séta a téli sportok német fővárosában, mely már olimpiának is adott otthont. A leglát­ványosabb a Ludwigstraße (Lajos utca), amely elegáns, szinte nagyvilági sétáló- és bevásárlóutca egyben. Igényes üzletek szí­nes és festett falu házak, tipikus alpesi vendéglők sora található itt. Programunk után továbbutazunk Innsbruckba, ahol a város nevezetességeivel ismerkedünk meg. Séta a történelmi emlé­kekben gazdag óvárosban. Első látványosság a barokk és rokokó stílusban épült Hofburg, mely a Habsburg család palotája volt, jelenleg múzeum. A főtér egyik jelképe a 2657 aranyozott sár­garéz lemezekkel borított Arany tetős ház, a Goldenes Dachl. A XV. században – I. Miksa császár uralkodása alatt – készült az erkély, hogy feleségével onnan csodálhassák a központban zajló eseményeket. Ennek közelében található a Hofkirche, I. Miksa császár tiszteletére épült templom. A császár sírja ugyan meg­található itt, de földi maradványai Wiener Neustadt-ban vannak eltemetve. A síremlék melletti 28 bronz szobor híres Habsburg uralkodókat, rokonokat ábrázol. További látványosságok, a Várostorony, a barokk stílusú Szent Jakab Dóm, a főutca és a Diadalív, hogy csak néhányat említsünk a sok élményből. Innsbruck városnézés után visszautazunk szállásunkra.

4. NAP: HOHENSCHWANGAU – NEUSCHWANSTEIN – WIESKIRCHE
Reggeli után II. Lajos két mesés kastélya felé vesszük az irányt. A Hohenschwangau kastélyt édesapja, II. Miksa építtette, nyári laknak. Ennek a kastélynak megtekintése után megyünk a másik lenyűgöző építményhez, a Neuschwanstein-várkastélyhoz. II. Lajos Wagner tiszteletére emeltette a várat, ezért is kapta a Lohengrin (Hattyú-lovag) elnevezést. A hatalmas és sejtelmes kastély több mint 360 szobával rendelkezik. Ezek legszebbjeit tekintjük meg, mely hatalmas élményt ígér. Délután utazunk tovább, egy világörökségi helyszínre. A Wieskirche zarándok temploma az 1700-as évek közepén épült rokokó stílusban. Évente több mint 1 millió ember keresi fel, hogy megcsodálja a fantasztikus szószéket a díszes szentélyt és a különleges fres­kókat. A templom méltán került fel az UNESCO Világörökségi Listájára. Programunk után utazunk vissza szállásunkra.
5. NAP: LAXENBURG – BUDAPEST
Reggeli után hazaindulunk. A mai programunk, a Habsburgok híres vadászkastélya, a Laxenburg várkastély. Mária Terézia korá­ban kezdték a park látványos kialakítását. Sissi és Ferenc József itt töltötte mézesheteit. A szépen gondozott parkon keresz­tül megyünk a kastélyhoz. A Franzensburg vár belső kialakítása nagyon elegáns. A 24 teremben impozáns bútorok, stukkódíszítések nyerik el csodálatunkat. Van terem, melynek magyar vonatkozásáról idegenvezetőnk fog beszélni. Ezeket a szobákat megtekintve megállapítjuk, hogy nem véletlenül tartják ezt az egyik legszebb Habsburg kastélynak. Ezt követően rövid pihe­nőkkel és hegyeshalmi határátlépéssel, az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 • Érintett orszagok
  Németország, Ausztria
 • Érintett városok
  Laxenburg, Oberammergau, Innsbruck, Golling, Berchtesgaden
 • Utazás módja
  Busz
 • Indulás helye
  Budapest
 • Ár tartalmaz
  A teljes alapprogramot Szállást 3 csillagos szállodákban Reggelis ellátást Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon Felszállási lehetőséget 16 magyar nagyvárosból Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
 • Ellátás
  vacsora kérhető
Legjobb árak:
2021.09.04 - 2021.09.08 Legjobb ár$
4 éjtől, Félpanzió
Szobatípus: 3 csillagos szálloda
126.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2021.09.04 - 2021.09.08
4 éj, Félpanzió, Busz
Szobatípus: 3 csillagos szálloda
126.000 Ft / fő
2021.10.09 - 2021.10.13
4 éj, Félpanzió, Busz
Szobatípus: 3 csillagos szálloda
126.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Budapest

A virágok motívumára koncentráló kettős tárlat nyílt meg a Duna Palotában

A kettős tematikájú tárlatot a Magyar Kézművességért Alapítvány állította össze, központjában a virág szimbólumával.

Kultúra

Először rendeznek Debrecenben Utcazene Napokat

Pályakezdő formációk szórakoztatják a közönséget szabadtéri örömzenéléssel.

Kultúra

E-sport, harcművészet és koreai gasztroműsor is lesz ezen az online fesztiválon

A 2021 KoreaON fesztivál idén háromnaposra bővült, és második alkalommal szervezik meg.

Megtekintett utak, szálláshelyek