Írország - legendák és koboldok nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel

Írország - legendák és koboldok nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel
Írország - legendák és koboldok nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel
Írország - legendák és koboldok nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel
Írország - legendák és koboldok nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel
Írország - legendák és koboldok nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel
Írország - legendák és koboldok nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel
Írország - legendák és koboldok nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel
Írország - legendák és koboldok nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 0 Ft / fő / éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Burjánzó zöld fűtenger, zsúpfedeles házak, ősi templomok, romantikus várromok, vad tengerpartok, mesébe illő tájak, hangulatos pubok, fülbemászó zene, nyitott és vendégszerető emberek. Kevés olyan ország van a Föld hátán, amely egyszerre kínálja mindezt a gazdagságot - Írország egyike ezeknek.

A nyolc napos út során barangolunk Dublin utcáin, megfejtjük az ősi Clonmacnoise és a Kylemore apátság rejtélyeit, lélegzetelállító tájakban gyönyörködünk a Dingle-félszigeten és a Kerry-gyűrűn. A nevezetességek sokaságát nehéz felsorolni, sokkal érdemesebb saját szemmel látnunk!

program:

Augusztus 6.
Elutazás Budapestről a KLM járataiva Dublinba (06:10-08:15, 12:00-12:40). Transzfer a belvárosba, majd buszos és gyalogos városnézés Dublinban: Merrion square, St Stephen's Green (a dublini Városliget), Christchurch katedrális (belépővel), Szent Patrik katedrális, Temple Bar negyed. Bejelentkezés a szállodába, Dublin közelében: Parkview Hotel 3*.

Augusztus 7.
Reggeli után nyugat felé indulunk, és megállunk Kilbeggan városában, ahol az ország legrégebbi szeszfőzdéje működik, így betekinthetünk a whiskey készítés történetébe és rejtelmeibe. Következő megállónk Clonmacnoise. A Shannon folyó partján emelt kora keresztény épületegyüttes legrégebbi tagja a 6. század óta áll itt. Továbbutazás Továbbutazás Clare megye felé, szállás Lisdoonvarna településen: Imperial Hotel***.

Augusztus 8.
Reggeli a szállodában, majd útnak indulunk, hogy felfedezzük a szigetország egyik legszebb régióját. Connemara az a terület, ami az írországi fotókról visszaköszön: kis tavak százai között legelésző nyájak, kőfalak, apró farmok és smaragdzöld fűvel borított domboldalak. A régióban sokan őrzik az ősi hagyományokat és beszélik a kelta nyelvet. Meglátogatjuk a Kylemore apátságot, amely az ország egyetlen bencés női kolostora. A körút végén pedig, Killary Harbournál felkeressük Írország egyetlen fjordját. Szállás Lisdoonvarnaban.

Augusztus 9.
Reggeli után a Burren régión áthaladva csodálhatjuk meg a holdbéli tájat: a közel 250 km2-nyi mészkő vastagsága helyenként elérheti a 780 métert is. A sima, csupasz, lépcsőszerűen rendezett teraszokat repedések, függőleges hasadékrendszerek tagolják. Ez az O'Brien-ek, a megalitikus emlékek, dolmenek, szent kutak, várak, botanikai ritkaságok és a zenés kocsmák vidéke. Itt találhatók továbbá Európa legimpozánsabb, egyben legfélelmetesebb sziklafalai, a Moher sziklák. A 230 méter magas sziklafalat 8 kilométer hosszan ostromolják az Atlanti-óceán hullámai. Kihagyhatatlan élmény ezen a tájon sétálni! Délután Írország egyik leglátogatottabb műemlékét, a Bunratty kastélyt keressük fel, amely az ország legjobb és legteljesebb állapotában fennmaradt középkori építménye (15. század). 26 hektáros parkjában a régi falusi élet színterei, zajai, ízei elevenednek fel: betérhetünk a népiskolába, a postahivatalba, a kovácsműhelybe vagy az orvosi rendelőbe, de találunk itt farmházakat, vízimalmot, pubot és éttermet is. Szállás Ballybunion településen: Cliff House Hotel 3*.

Augusztus 10.
Reggeli után a Dingle-félsziget varázslatos tájaira jutunk el: a tengerparti útról csodás kilátás nyílik az óceánra és a több kilométer hosszan elnyúló homokos tengerpartokra, kis kelta falvak szegélyezik az utat, őskori és kora keresztény emlékek mellett haladunk el. Felkeressük a Gallarust, a 7. századi, habarcs nélkül épül kis kápolnát, melynek alakja egy felfordított hajóra emlékeztet. Folytatjuk utunkat Dingle felé, a tradicionális halászkikötőbe, ahol színes falú házak, nyüzsgő pubok és éttermek között sétálhatunk. Szállás Ballybunionban.

Augusztus 11.
Reggeli, majd utazás a Kerry gyűrűhöz. Az eddigi napokon megszokhattuk, hogy csodás tájak kísérik utunkat. A mai nap sem lesz kivétel: az Atlanti-óceán továbbra is páratlan hátteret biztosít a meredek sziklafalaknak, amelyeken kitűnően megél a változatos és gazdag növényzet, köszönhetően az enyhülést hozó Golf-áramlatnak. Több kis falu épült az út mentén, a legbájosabb Sneem, színes házaival. A magasabb hegyekről pedig gyönyörű kilátás nyílik a közeli Killarney-tavakra. Délután felkeressük a Killarney Nemzeti Parkban megbúvó, 19. századi, szubtrópusi Muckross kerteket. Szállás Ballyvourneyban: Abbey Hotel 3*.

Augusztus 12.
Reggeli után indulás Dublin felé. Útközben megállunk a Rock of Cashelnél. A környező síkságból az égbe emelkedő erődítmény évszázadokon keresztül a királyi és a papi hatalom jelképe volt: az 5. századtól Munster királyainak székhelyeként működött, hatalmuk szinte egész Dél-Írországra kiterjedt. A 12. században átengedték az egyháznak, és a vallási központ virágzásnak indult. A 17. században Cromwell seregei vetettek véget fénykorának, majd a vár évszázadokig lakatlan volt. Most látogatók hada ostromolja kivételesen gazdag középkori emlékei miatt. Délután és este szabadidő Dublinban. Szállás Dublin belvárosában: Camden Court Hotel 4*.

Ír est az Arlington Hotelben - esti fakultatív program Dublin belvárosában: 40 Euró/fő, helyben fizetendő.
A Dublin központjában található elegáns szálloda ad otthont az egyik legnépszerűbb ír show műsornak. Az est során élvezhetjük a páratlan ír vendéglátást, a helyi ételeket és az ír zene ritmusát. Felejthetetlen élményt nyújt a közel félórás pergő, profi táncelőadás. A részvételi díj tartalmazza a transzfert, a belépőt és a vacsorát, de nem tartalmazza az italfogyasztást!

Augusztus 13.
Reggeli, majd szabadidő Dublinban.

 • Érintett városok
  Dublin
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Dublin útvonalon, a KLM légitársaság járataival, oda-vissza amszterdami átszállással
  • Egy db kisméretű kézipoggyász (max. 55x44x25 cm, max. 12 kg)
  • Egy db feladott poggyász (max. 23 kg)
  • Utazás Írországon belül különbusszal
  • Hét éjszaka szállás jó minőségű, középkategóriás szállodákban, kétágyas szobában
  • Reggeli
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
  • A program során a szükséges belépők
 • Ár nem tartalmaz
  • Repülőtéri illetékek: 69 000 Ft/fő
  • Útlemondási biztosítás: 1,5 %

   


 • További információk

  Az út kiemelt értékei:

  • Szállás jó középkategóriás, városi és vidéki szállodákban
  • Utazás Budapestről közvetlen járattal
  • Tartalmas, látnivalókban gazdag út
  • Fakultatív ír est Dublinban
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Távol

Korcsolyázás a Maldív-szigeteken

Csak mert meleg van, nem kell lemondani a téli sportokról.

Bor & Gasztró

Forralt borozás – bögrényi csábítás

Milyen a jó forralt bor? És hogyan készítsük otthon, hogy tuti legyen?

Advent

Az Airbus tesztrepülője karácsonyi hangulatba ringatta magát

Hatalmas karácsonyfát rajzolt Németország fölé.

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Virágkarnevál Nizzában, Citromfesztivál Mentonban
Legjobb ár*:
112.500 Ft / fő / 5 éjtől *2018. március 2-i érkezéssel
Világörökségek Japánban - nagy körutazás
Legjobb ár*:
849.000 Ft / fő / 13 éjtől *2018. március 18-i érkezéssel
Karnevál Rijekában
Legjobb ár*:
42.500 Ft / fő / 2 éjtől *2018. február 10-i érkezéssel
Varázslatos Dél-India: Tamil Nadu és Kerala mesés vidékein
Legjobb ár*:
465.000 Ft / fő / 12 éjtől *2018. február 20-i érkezéssel
Székelyföldi Kiskörutazás
Legjobb ár*:
67.500 Ft / fő / 4 éjtől *2018. április 27-i érkezéssel