Izland - A gejzírek földje

Izland - A gejzírek földje
Izland - A gejzírek földje
Izland - A gejzírek földje
Izland - A gejzírek földje

Összefoglaló az utazásról

Legkedvezőbb alapár/fő: 0 Ft / fő / éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

A Kék-Laguna és a Snaefellsnes-félsziget

Az egyik legfrissebb és legizgalmasabb tavaszi Z(s)eppelin Programot ajánljuk figyelmébe, mely során Izland szigetének nyugati részén fedezzük fel a vulkánjairól, gejzíreiről és élővilágáról híres országot. Jöjjön velünk, és ismerje meg ezt az érdekes, festői vidéket, ahol könnyen lehet, hogy akár tündérekkel és manókkal is találkozhatunk utunk során…

1. nap: Budapest-Keflavík
Elutazás Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal (átszállással) Izland légikikötőjébe: Keflavíkba. Autóbusszal utazunk tovább Reykjavíkba, a világ legészakibb fővárosába, informatív autóbuszos városnézés: Perlan kilátóterasz), Hallgrímskirkja templom, Dómkirkja katedrális, Parlament és Városháza(ezen programrész a repülőmenetrend alapján az utolsó napon is megvalósulhat).Elfoglaljuk szálláshelyünket, ahová minden nap visszatérünk.
2. nap: A gejzírek „atyja” és a Gulfoss vízesés
Elutazás autóbusszal Reykjavíkból Poingvellierbe (Thingvellir Nemzteti Park), ahol egyik lábbal Amerikában, míg a másikkal Európában állhatunk! A gejzírek atyját, a Geysir nevű gejzírtkeressük fel, mely ma (átmenetileg?) egy nyugodt kék színű tóként kerül elénk. Mellette a ma is aktív Strokkur, melynek vízoszlopa kiszámíthatatlanul kb. 10 percenként lövell fel mintegy 30 m magasra (örök élmény!). Továbbutazva megállunk Izland legszebb vízesése, a Gulfoss vízesés mellett, valamint láthatjuk e különleges geotermikus vidéket fortyogó vízoszlopaival, gejzíreivel. Kirándulásunk folyamán meglátogatunk olyan jelentős történelmi városokat, mint pld. Skälholt (ősi püspöki székhely).
3. nap: Gőzfürdő a lávamezőn
Mit szólna egy forró gőzfürdőhöz a természet lágy ölén? Ez a szokatlan élmény várja Önöket a „Kék Lagúna” autóbuszos kirándulásunk alatt Reykjanes-félszigeten, az „Éden Kertnél”, mely rengeteg zölddel, virágaival csalogatja a látogatót. A lávatóban való fürdés után szinte újjászületve folytatjuk utunkat. Látni fogjuk a lávamezőket, Grindavik halászkikötőjét és Krisuvik geotermikus vidékét a kénes gőzökkel, mozgó, szuszogó iszapfortyogókkal. (Akár a pokol konyháján járnánk!).
4. nap: Rejkjavík vagy a Snaefellsnes-félsziget
Ha úgy dönt, szabadidejében barangolhat Rejkjavíkban. Fakultatív ajánlatunk: A misztikus Snaefellsnes-félszigetre utazunk. Utunkat kopár lávamezők, alvó kráterek, pezsgő források és sebes folyók kísérik, melyekkel füves vidékek és hósapkás hegyek váltakoznak. Láthatjuk az Eldborg-krátert is. Utazásunk csúcspontja a híres Snaefellsjökull-gleccserfolyam, mely a történelem előtti időkben jég alatti vulkánkitöréssel keletkezett. Gyalogosan közelíthetjük meg a gleccser titokzatos helyét (akönnyed túra az időjárási viszonyoktól függ). Utasainknak nagyobb megterhelést jelent, ezért jó egészségi állapotban ajánljuk. Estére visszatérünk Reykjavíkba.
5. nap: Keflavík-Budapest
A reggeli elfogyasztása után transzfer a keflavíki repülőtérre, hazautazás (átszállással) menetrend szerinti repülőgéppel Budapestre.

Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Zseppelin Utazási Iroda Az utazási iroda további ajánlatai »

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Távol

Túrázás, Porsche, szerelem - irány Stuttgart!

A történelem, a természet és az autók rajongói is találnak maguknak remek programokat.

Távol

Óriási jéghegy tart rettegésben egy grönlandi falut

Grönland keleti részén pedig egy 6 kilométer széles jégtömeg szakadt le egy gleccserről.

Közel

Étterem nyílik a majki remeteség cellái mellett

Lesz ajándékbolt, kávézó, és megszépül a 8 ezer négyzetméteres barokk kert is.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Izland - A gejzírek földje

Izland - Reykjavík

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Usa - Keleti Part - Csoportos Körutazás
Legjobb ár*:
615.667 Ft / fő / 10 éjtől *2018. október 15-i érkezéssel
Benelux nagykörutazás
Legjobb ár*:
134.800 Ft / fő / 6 éjtől *2018. július 30-i érkezéssel
Botswana és Zambia – Csoportos Körutazás
Legjobb ár*:
1.599.000 Ft / fő / 9 éjtől *2018. november 11-i érkezéssel
Uganda - Afrikai Szafari - Csoportos Körutazás
Legjobb ár*:
1.165.000 Ft / fő / 9 éjtől *2018. december 3-i érkezéssel
Izrael - Jordánia
Legjobb ár*:
364.000 Ft / fő / 8 éjtől *2018. november 7-i érkezéssel