Kalandozás Pécs környékén

Kalandozás Pécs környékén
Kalandozás Pécs környékén
Kalandozás Pécs környékén
Kalandozás Pécs környékén
Kalandozás Pécs környékén
Kalandozás Pécs környékén

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2021. szeptember 14 - szeptember 15.
Időtartam: 2 nap (kedd - szerda)
Utazás módja: Busz
Indulás helye: Budapest
Ellátás: Félpanzió
Utazás típusa: Városlátogatás
Legkedvezőbb alapár/fő: 39.950 Ft / fő / éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

A mediterrán Pécs kulturális örökségeit látogatjuk meg az út során.

A mediterrán Pécs kulturális örökségei
Világhírű villányi borok
És akkor jött a Tenkes Kapitánya...

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN – BUDAPEST – MOHÁCS – VILLÁNY – SIKLÓS – HARKÁNY
Ingyenes vidéki transzferek után indulás Budapestről a reggeli órákban Mohácsra. Első megállónk a Csele patak partján található Szent Miklós vízimalom, melynek különlegessége, a világon egyedülálló, emberi erővel működő taposómalomgépezet. Majd az 1526-os mohácsi vészre emlékezünk a Nemzeti Emlékhely megtekintésével, mely területén 1.700 magyar katona nyugszik. A 2011-ben átadott kiállítóépület bemutatja a csatát és annak történelmi korszakát. A tömegsírok között II. Lajos király, Tomori Pál, Kanizsai Dorottya és Szulejmán szultán faragott szobrait is láthatjuk. Mohács után kirándulásunkat Villányban folytatjuk, ahol az egyik neves borászat pincéjét látogatjuk meg és zamatos borokat kóstolhatunk. Úton Siklós felé, a Szársomlyó kőfejtőjében létrehozott Nagyharsányi Szoborpark nonfiguratív alkotásait is megcsodálhatjuk. 2020-ban a szoborpark mellett a szikla peremére 180 m tengerszint feletti magasságban panorámaösvény épült, mely a fokozottan védett növényről, a magyar kikericsről kapta a nevét. Innen csodás a panoráma a villányi borvidék szőlőültetvényeire. Délutánunkat Siklóson töltjük és felfedezzük a XIII. században épült várát, ahol Zenthe Ferenc főszereplésével a népszerű Tenkes kapitánya sorozatot is forgatták. A vár az elmúlt években nagyszabású felújításon ment keresztül és számos érdekességgel várja látogatóit. Szállás és vacsora Harkányban, *** szállodában.

2. NAP: HARKÁNY – MÁRIAGYŰD – PÉCS – BUDAPEST – SZEGED / DEBRECEN
Reggel ellátogatunk a Máriagyűdi Kegyhelyre, ahová évszázadok óta zarándokolnak a testi-lelki gyógyulásra vágyók. A XV-XVI. században számos főúr és egyházi személy, köztük Janus Pannonius pécsi püspök is ellátogatott ide. Innen a mediterrán hangulatú Pécsre indulunk. A római alapítású Sopianae 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa címet viselhette, nem véletlenül. 1.600 éves ókeresztény emlékei, a mauzóleum és a sírkamrák, az UNESCO Világörökség részét képezik. Belvárosi sétánk során szemügyre vesszük a frissen felújított, négytornyú székesegyházat, a püspöki palotát, a középkori várfal gótikus stílusú barbakánját, a „múzeumutcát”, a főtéren található Gázi Kászim pasa monumentális dzsámiját és az eozin mázas Zsolnay-kutat is. A Zsolnay Kulturális Negyed területén az 1853-ban alapított porcelángyár történetét bemutató család- és gyártörténeti kiállítással, valamint a legszebb darabokat őrző Gyugyi-gyűjtemény megtekintésével folytatjuk programunkat. A délután második felében szabadidő, amikor a képzőművészetek rajongói megtekinthetik a Vasarely vagy a Csontváry Múzeum alkotásait. Este érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 • Érintett városok
  PECS, Mohács, Villány, Siklós, Harkány, Máriagyűd
 • Utazás módja
  Busz
 • Indulás helye
  Budapest
 • Ár tartalmaz
  A teljes alapprogramot Szállást 3 csillagos szállodákban Félpanziós ellátást Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon Felszállási lehetőséget 16 magyar nagyvárosból Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
Legjobb árak:
2021.09.14 - 2021.09.15 Legjobb ár$
1 éjtől, Félpanzió
Szobatípus: 3 csillagos szálloda
39.950 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2021.09.14 - 2021.09.15
1 éj, Félpanzió, Busz
Szobatípus: 3 csillagos szálloda
39.950 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Bor & Gasztró

Olyan kabalafigurát keres a borvidék, mely mosolyt csal az arcokra

Az új figura az idei Rozé Fesztiválon mutatkozna be.

Kultúra

Hamarosan tánccal telik meg a Hármashatárhegyi Repülőtér

Közeleg a Placcc művészeti fesztivál táncfókuszú különkiadása.

Megtekintett utak, szálláshelyek