Kelet-német nosztalgia

Kelet-német nosztalgia
Kelet-német nosztalgia
Kelet-német nosztalgia
Kelet-német nosztalgia
Kelet-német nosztalgia
Kelet-német nosztalgia

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2021. augusztus 10 - augusztus 14.
További indulási időpontok »
Időtartam: 5 nap (kedd - szombat)
Utazás módja: Busz
Indulás helye: Budapest
Ellátás: Félpanzió
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 108.500 Ft / fő / 4 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Részletes városnézés Berlinben és Drezdában.

Részletes városnézés Berlinben és Drezdában
Meissen híres porcelánjainak megtekintése
Lipcse a híres zeneszerző, Bach városa
Egy szép kastély felkeresése Csehországban

"A régi diáinkat újrafényezzük és máris nem ismerünk rá egykori élményeinkre, a pompás városokban, kastélyokban és a főváros új és fiatalos lüktetésében."
Kámán József – 2017 Év Idegenvezetője III. helyezett

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LEDNICE – DREZDA
Reggeli indulás, utazás Szlovákián keresztül Csehországba. A határ­átlépés után nem sokkal megállunk az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő Lednicei Kastélynál. A Liechtenstein család már a XIII. században épített ide várat. Később több átépítésen esett át a kastély az évszázadok során, míg a mostani neogótikus stílus kialakult. Ez volt a nyári rezidencia. Megtekintjük a kastélyt. A szé­pen felújított belső termek a nemesi család kiváló ízlését mutatják. A kastélyhoz látványos angolpark is tartozik. Kastélylátogatásunk után folytatjuk utunkat Csehországon keresztül. Az esti órákban érkezünk a Drezda melletti szállásunkra, ahol fakultatív vacsora lehetőség is van.

2. NAP: DREZDA – MEISSEN – BERLIN
Reggeli után Szászország fővárosát, Drezdát tekintjük meg. A várost az Elba folyó szeli ketté. A város nagyon sok szép épülettel, műem­lékkel rendelkezett, de a II. világháború bombázásai porig rombol­ták a belvárost. Az ezt követő újjáépítés során sok régi műemléket ismét felépítettek, a régivel szinte megegyező formában. Ezek közé tartozik a barokk stílusú Frauenkirche. Híres a város operaháza, a neoreneszánsz stílusú Semperoper. Megtekintjük még a régi és az új piacteret, a Brühl-teraszt, melyet Európa erkélyeként is szoktak emlegetni. Drezda Elba-parti területe világörökség volt, de elvet­ték tőle a címet. Miért? Erről is beszél idegenvezetőnk. A szabad­program alatt, aki akar, megtekintheti a Zwinger egyik kiállítását és parkját. Délután továbbutazunk Meissenbe. A híres meisseni porcelángyár meglátogatása miatt keressük fel ezt a kisvárost. A gyárat 1710-ben alapította Erős Ágost választófejedelem, azóta világhírre tett szert. Látogatásunk során megtekintjük a porcelán­készítés legfontosabb fázisait, majd bepillantást nyerhetünk a gyár gazdag porcelántörténeti kiállításába, ezt követően vásárlási lehe­tőségünk is lesz. Programunk után a „régi-új” német fővárosba, Berlinbe utazunk. Szállás (2 éj).

3. NAP: BERLIN
Reggel kezdjük az ultramodern stílusban újjáépült, a „harmadik évezred fővárosának is nevezett” metropoliszban az autóbuszos és gyalogos városnézést. Programunk során megismerjük a legfon­tosabb látványosságokat. A kormányzati negyed a Bundestaggal (ez volt a Reichstag), a híres Brandenburgi-kapu közelében talál­ható. A kapu volt a két Berlint elválasztó határ jelképe. Potsdamer Platz, az Alexanderplatz és környéke a TV-toronnyal, már az NDK-s időkben is az egyik legkeresettebb látványosság volt. Felkeressük a Checkpoint Charlie-t, mely a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a szovjet és az amerikai zóna határánál. Később itt alakult ki a Kelet-Berlin, Nyugat-Berlin egyik leghíresebb átkelő pontja. Sétákat teszünk a „régi Berlin” negyedeiben is, mint pl.: a Nikolai-viertelben, vagy éppen a Csendőr-téren. De látjuk még a Vörös-városháza, a hatalmas berlini dóm épületét is. Ezt követően kirándulunk buszunkkal a Humbold Egyetem és az Unter den Linden érintésével Charlottenburgba és a híres Kurfürstendammra. Még mindig észreveszi a figyelő szem a két Berlin közötti építészeti különbséget, valamint a hírhedt elválasztó fal mementóit is, melye­ket gyalogosan és buszunkból is megszemlélünk. Szállás Berlinben.

4. NAP: BERLIN – POTSDAM – LIPCSE
Reggeli után Potsdamba látogatunk. A híres uralkodó Nagy Frigyes nyári rezidenciáját, a „porosz Versailles-nak” neve­zett, Sanssouci kastélyt keressük fel. Az 1700-as évek közepén, Nagy Frigyes uralkodói vázlatai alapján épült barokk kastély maga is látványos, de a parkja még csodálatosabb. Nevének jelentése: gondtalanul. Ez is a Világörökség része. Látogatásunk után továbbutazunk Lipcsébe. Megérkezésünk után kezd­jük a város látnivalóinak megtekintését. Bach itt élt, és zenélt. Láthatjuk „munkahelyét” a Tamás-templomot, mely előtt van a zeneszerző szobra. Lefényképezhetjük a piactér szépen gondozott palotáit, a régi kereskedelmi tőzsdét, az óvárosházát és a Mädler-passzázst, majd a muzsika fellegvárainak is nevezett épületeket, a Gewandhaust és az Operaház épületeit (kívülről). Ezt követően a hangulatos belvárosi utcákon sétálunk. Koradélután hagyjuk el a város központját, és felkeressük a város határában lévő, Népek csatájának emlékművét. Napóleon első vereségének helyszínén, ott, ahol több mint 120.000 ember halt meg, most egy hatalmas mementó magasodik. Aki szeretne, felmehet az emlékmű tete­jén kialakított teraszra, ahonnan csodás panoráma tárul elénk a környékre és Lipcsére. A kilátóterasz lifttel és lépcsőn közelíthető meg. Ezt követően továbbutazunk szállásunkra.

5. NAP: PIRNA – CSEHORSZÁG – SZLOVÁKIA – BP.
Reggeli után – még Németországban –, egy nagyon hangulatos kisvárost keresünk fel. Pirnában a reneszánsz és a barokk házak érdekesen követik egymást. A Marktplatz épületei szép egységet képeznek. Megtekintjük a Mária templomot is mely egy látványos, gótikus, csarnoktemplom. Városnézésünk után folytatjuk utun­kat hazafelé. Csehországon, majd Szlovákián haladunk keresztül. Magyarországra Rajkánál lépünk be. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 • Érintett orszagok
  Csehország, Németország
 • Érintett városok
  Drezda, Berlin, Lipcse, Potsdam, Meissen, Lednice
 • Utazás módja
  Busz
 • Indulás helye
  Budapest
 • Ár tartalmaz
  A leírt alapprogramot Szállást 3 csillagos szállodákban Reggelis ellátást Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon Fel- és leszállási lehetőséget 16 magyar nagyvárosban Magyar nyelvű idegenvezetést Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Legjobb árak:
2021.08.10 - 2021.08.14 Legjobb ár$
4 éjtől, Félpanzió
Szobatípus: 3 csillagos szálloda
108.500 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2021.08.10 - 2021.08.14
4 éj, Félpanzió, Busz
Szobatípus: 3 csillagos szálloda
108.500 Ft / fő
2021.10.09 - 2021.10.13
4 éj, Félpanzió, Busz
Szobatípus: 3 csillagos szálloda
108.500 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Budapest

A virágok motívumára koncentráló kettős tárlat nyílt meg a Duna Palotában

A kettős tematikájú tárlatot a Magyar Kézművességért Alapítvány állította össze, központjában a virág szimbólumával.

Kultúra

Először rendeznek Debrecenben Utcazene Napokat

Pályakezdő formációk szórakoztatják a közönséget szabadtéri örömzenéléssel.

Kultúra

E-sport, harcművészet és koreai gasztroműsor is lesz ezen az online fesztiválon

A 2021 KoreaON fesztivál idén háromnaposra bővült, és második alkalommal szervezik meg.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Kelet-német nosztalgia

Németország -