Kína és Hongkong csodái

Kína és Hongkong csodái
Kína és Hongkong csodái
Kína és Hongkong csodái
Kína és Hongkong csodái
Kína és Hongkong csodái

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2018. május 10 - május 22.
Időtartam: 13 nap (csütörtök - kedd)
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Félpanzió
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 669.000 Ft / fő / 10 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Kína és Hongkong csodái - körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Peking - Xi’an - Sanghaj - Guilin - Hongkong

Időpont: 2017. október 13 - 26.


Kína, ez a páratlan kulturális örökséggel rendelkező, szélsőségektől sem mentes ország hatalmas, sokszínű és folyamatosan változó. Kínába ezért mindig kihívás és kaland az utazás, akár először, akár többedszer járunk itt. Látnivalóinak száma szinte feldolgozhatatlan. A császárvárosok, a Nagy Fal, a kínai agyaghadsereg régmúlt időkről mesélnek, Sanghaj és Hongkong a modern Kína portréját festik meg, a Dél-Kínai hegyvidék és a Li folyó nyugalmas tájai a természet időtlenségét dicsőítik. A kínai körutazás a legszebb látnivalók mellett Kína igazi arcát is igyekszik megmutatni.

Program:

Kína és Hongkong csodái körutazás 1. nap
Elutazás Budapestről Pekingbe menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

Kína és Hongkong csodái körutazás 2. nap
Megérkezés kora délután Pekingbe. Ismerkedés Kína második legnagyobb városával, mely nevének jelentése: „északi főváros”. Látogatás a Tian’anmen téren - a világ legnagyobb terén. Este egy igazi pekingi kacsavacsora élménye vár az utazóra. Szállás Pekingben.

Kína és Hongkong csodái körutazás 3. nap
A pekingi városnézés folytatása: a Kumming-tó partján emelkedő Nyári Palota megtekintése, kínaiul Yiheyuan, a táplálkozási és nevelési harmónia kertje, a Gyöngygyár, a 1406-1420 között épült Tiltott Város, amely a Ming és a Qing dinasztia uralkodóinak lakóhelye volt, majd látogatás egy hagyományos kínai kórházban. Este vacsora, utána fakultatív programlehetőség: Kungfu show. Vacsora és szállás Pekingben.

KÍNA - HONGKONG utazás - KÍNA és HONGKONG csodái körutazás - az OTP Travel utazási iroda szervezésében. Kattintson!

Kína és Hongkong csodái körutazás 4. nap
A 2008-as pekingi Olimpiai falu, a stadion – a Madárfészek és a Pekingi Nemzeti Vízi Központ, a Vizes kocka megtekintése kívülről, majd a Szellemek Útja és a Ming császárok temetkezési helyének megtekintése. Utazás a Yu Yong-hágóhoz, a Kínai Nagy Fal Pekinghez legközelebb eső részéhez. A lenyűgöző Nagy Fal egyike a világ hét csodájának, a különböző korszakokban épült falszakaszok, erődítményrendszerek hossza megközelíti a 7200 km-t. Látogatás egy tradicionális teaházban. Vacsora és szállás Pekingben.

Kína és Hongkong csodái körutazás 5. nap
A Menny Templomának megtekintése, majd Peking további felfedezése Hutong túra keretében, jellegzetes helyi riksákkal a város keskeny sikátorain. Látogatás a Láma templomban, amely eredetileg uralkodói palota a Csing dinasztiából, és séta Liulichang antik utcáján, végül vásárlási lehetőség a Selyem utca piacain. A vacsora után utazás a pályaudvarra, elutazás négyágyas hálókocsis vonaton Xi'an városába.

Kína és Hongkong csodái körutazás 6. nap
Városnézés Xi’anban, Kína egykori fővárosában, nevének jelentése „örök béke”. Városnézés során a 652-ben épült Nagy Vadlúd Pagoda és a régi városfal megtekintése, majd látogatás a Shanxi Történeti Múzeumban. Vacsora, majd fakultatív programlehetőség: Tang Dinasztia Show. Szállás Xi’anban.

KÍNA - HONGKONG utazás - KÍNA és HONGKONG csodái körutazás - az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

Kína és Hongkong csodái körutazás 7. nap
Xi’an leginkább az agyaghadseregről nevezetes, de innen indult a híres selyemút is. A városnézés rögtön a páratlan terrakotta katonák megtekintésével kezdődik. A kínai agyagkatonákat ie. 209-210-ben temették el az első kínai császárral, Qin Shi Huangdivel, aki a több mint nyolcezer figurából álló terrakotta hadsereget azért formáztatta meg, hogy a lelkek világában is legyen támasza birodalma fenntartásában. Délután elutazás helyi repülőjárattal Sanghajba. Séta a Bundon - Sanghaj gyarmati korszakából származó méltóságteljes utcáján, és a Nanjing úton, Kína első bevásárló utcáján. Szállás Sanghajban.

Kína és Hongkong csodái körutazás 8. nap
Városnézés Sanghajban, Kína legnagyobb városában: az óváros, a Yu Yuan (Örömök) Kertje, amely a város legnagyobb kertje, a Sanghaj Múzeum, majd látogatás egy selyemfestő üzemben. Továbbá a csillogó sáfrány falairól felismerhető Jade Buddha Templom megtekintése, amelynek belsejében egy két méter magas, ékszerekkel feldíszített fehér jade Buddha szobor ül. Vacsora egy barbecue étteremben. Fakultatív programlehetőség: hajókázás a Huang Pu folyón. Szállás Sanghajban.

Kína és Hongkong csodái körutazás 9. nap
Transzfer a repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal Kína déli részére, Guilinbe, a Dél-Kínai hegyvidék jellegzetes mészkőtornyainak lábánál fekvő városba. Városnézés: a Nádas Fuvola cseppkőbarlang, az Elefántormány-hegy, a Fubo-hegy megtekintése. Este fakultatív programlehetőség: kormorán show. Szállás Guilinben.

KÍNA - HONGKONG utazás - KÍNA és HONGKONG csodái körutazás

Kína és Hongkong csodái körutazás 10. nap
Hajózás a Li-folyón a Tű-hegyek mentén Yangshuoba. A hajóút során páratlan karsztképződmények, hegyek láthatók, a folyón tutajok úsznak, a parton bivalyok és lovak legelnek, különleges hangulatot áraszt a mesebeli táj. Yangshou-ba érkezve séta a Nyugati utcán, a város legrégebbi utcáján. Este fakultatív programlehetőség: Liu San Jie fény show látványos előadása. Szállás Yangshou-ban.

Kína és Hongkong csodái körutazás 11. nap
Transzfer a vasútállomásra, elutazás másodosztályú vonaton Guangzhou érintésével Hongkongba, amely Makaó mellett a Kínai Népköztársaság különleges igazgatású területe. A nyüzsgő metropolisz a világ kereskedelmi és gazdasági központjainak egyike. Felhőkarcolói, esti fényei ámulatba ejtik az utazót. Transzfer a szállodába, szállás Hongkongban.

Kína és Hongkong csodái körutazás 12. nap
Egész napos szabad program Hongkongban vagy fakultatív kirándulás komppal Makaóra, a volt portugál gyarmatra, ahol városnézés: a Makaó Múzeum, a Szent Pál-katedrális romjai, Largo do Senado – a portugál városrész főtere, a Lou Lim Lok kert, majd látogatás egy kaszinóban. A program során ebéd. Délután visszautazás komppal Hongkongba, ahol szállás.

KÍNA - HONGKONG utazás - KÍNA és HONGKONG körutazás

Kína és Hongkong csodái körutazás 13. nap
Délelőtt szabad program, vásárlási lehetőség. Ebéd, majd félnapos városnézés során ismerkedés a főbb nevezetességekkel: a Viktória csúcs siklóval - ahonnan káprázatos panoráma nyílik a városra, a Repulse öböl, Aberdeen halászfalu, majd hajókázás szampannal, a helyiek jellegzetes közlekedési eszközével. Ezt követően transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással.

Kína és Hongkong csodái körutazás 14. nap
Megérkezés Budapestre.

 • Érintett orszagok
  Kína, Hongkong
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Peking/ Hongkong – Budapest útvonalon turista osztályon, helyi repülőjáratokkal Xi'an – Sanghaj – Guilin útvonalon, Peking – Xi'an között vonattal négyágyas hálókocsikban, Guilin – Guangzhou – Hongkong útvonalon vonattal
  • utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  • 10 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás a programleírás szerint
  • programok belépőjegyekkel
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • magyar idegenvezető
 • Ár nem tartalmaz
  • illetékek
  • vízumdíj
  • fakultatív kirándulások
 • Szobajellemzők
  Helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban.
Legjobb árak:
2018.05.10 - 2018.05.22 Legjobb ár$
10 éjtől, Félpanzió
Szobatípus: kétágyas
669.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2018.05.10 - 2018.05.22
10 éj, Félpanzió, Repülő
Szobatípus: kétágyas
669.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Távol

Sandra Bullock nyaralójában üdülhet

Ő ugyan épp nem lesz ott, de a ház attól még király. És bérbeadó.

Közel

Földre szállt Hold a Zselicben

Eredeti holdkőzetet állítottak ki a Zselici Csillagparkban.

Távol

Ismét korcsolyázni hív a Bécsi Jégálom

Nyolcezer négyzetméteren suhanhatunk.

Megtekintett utak, szálláshelyek