Kína és Tibet - Csoportos Körutazás

Kína és Tibet - Csoportos Körutazás
Kína és Tibet - Csoportos Körutazás
Kína és Tibet - Csoportos Körutazás
Kína és Tibet - Csoportos Körutazás
Kína és Tibet - Csoportos Körutazás
Kína és Tibet - Csoportos Körutazás
Kína és Tibet - Csoportos Körutazás
Kína és Tibet - Csoportos Körutazás
Kína és Tibet - Csoportos Körutazás
Kína és Tibet - Csoportos Körutazás
Kína és Tibet - Csoportos Körutazás
Kína és Tibet - Csoportos Körutazás
Kína és Tibet - Csoportos Körutazás
Kína és Tibet - Csoportos Körutazás
Kína és Tibet - Csoportos Körutazás
Kína és Tibet - Csoportos Körutazás
Kína és Tibet - Csoportos Körutazás

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Utazás típusa: Körút
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Kína, ez a természeti kincsekben és páratlan kulturális örökségekben gazdag ország a világ egyik legdinamikusabban fejlődő állama.
Tibet, a világ teteje, a bolygó legmagasabban fekvő területe.

Peking – kínai nagy fal – Xi’an – Lhásza – Sanghaj

Időpont: 2019. június 19-29.

Kína és Tibet csoportos körutazás 1. nap Budapest – Peking

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Pekingbe.

Kína és Tibet csoportos körutazás 2. nap Peking

Megérkezés a kínai fővárosba, mely a XV. században vált valódi császári fővárossá. Peking képe ma is emlékeztet a régi Ming- és Csing-dinasztia kori négyzethálós elrendezésre. Transzfer a szállodába, majd séta a Wangfujingon, mely a város legismertebb bevásárlóutcája, látogatás az Ízek utcáján. Pekingi kacsavacsora. Szállás Pekingben.

Kína és Tibet csoportos körutazás 3. nap Peking

Látogatás a Tienanmen térre, a Mennyei Béke kapujának terére, mely közel 440 ezer négyzetméteren terül el. Itt található Mao mauzóleuma, ahol kígyózó sor áll, hogy pillantást vethessenek az egykori elnökre, továbbá az Országos Népi Gyűlés csarnoka, a Qian Men kapu, a Népi Hősök emlékműve, a Kínai Nemzeti Múzeum és a Tienanmen kapu, mely a Tiltott város bejárata. A Tiltott város – más néven Palotamúzeum megtekintése, mely 1420-ban készült el. A császári udvarnak és előkelőségeknek fenntartott palotaegyüttest hatalmas belső udvarok, paloták, pavilonok, csarnokok, kertek tagolják, és magas fal veszi körül, melynek minden sarkán emeletes tetőszerkezetű nyíltorony áll. Később a városközponttól távolabb eső Nyári Palota felkeresése, mely a Kunming-tó partján fekszik. Cixi anyacsászárné kétszer is újjáépíttette, mára a kiterjedt területen fekvő parkban templomok, pavilonok, díszesen megfestett fedett folyosó, és egy Márványhajó is található. Ezt követően vásárlási lehetőség. Szállás Pekingben.

Kína és Tibet csoportos körutazás 4. nap Peking – Xi’an

Reggelit követően a Tian Tan vagyis az Ég templomának felkeresése, mely egy hangulatos parkban található. A templomegyüttes több részből áll: a 38 méter magas, egyetlen szög nélkül készült Qinian Dian, vagyis az Égi Imádságok csarnokából, melynek kazettás mennyezetén aranyozott sárkány és főnix látható, továbbá a Vöröslépcső hídból, a Visszhang falból, a Mindenség Istenének templomából és a kerek kőoltárból. Később utazás a Pekingtől északra található kínai nagy falhoz. Útközben látható a Madárfészek Stadion és az Nemzeti Vízi Központ (vagy Vizeskocka), melyek a 2008-as Nyári Olimpiai Játékoknak adtak otthont. A nagy fal több ezer kilométer hosszan kígyózik hegyeken, síkságokon, sivatagokon át. A gyorsabb kommunikáció érdekében a fal őrtornyai között tűz-, füst-, dob- és harangjelzést is használtak hírek továbbadására. A kínai nagy fal fővároshoz közel eső, felújított szakaszának megtekintése. Délután utazás a pályaudvarra, elutazás szupergyors vonattal Xi'an városába. Transzfer a hotelbe. Szállás Xi’anban.

Kína és Tibet csoportos körutazás 5. nap Xi’an - Lhásza

Reggeli után városnézés Xi’anban - Kína Shaanxi tartományi székhelyén: a 652-ben épült Nagy Vadlúd Pagoda és a régi városfal, majd a páratlan terrakotta agyagkatonák megtekintése. A kínai agyagkatonákat ie. 209-210-ben temették el az első kínai császárral, Qin Shi Huangdivel, aki a több mint nyolcezer figurából álló terrakotta hadsereget azért formáztatta meg, hogy a lelkek világában is legyen támasza birodalma fenntartásában. Délután továbbutazás helyi repülőjárattal a Tibeti Autonóm Terület központjába, Lhászába. Transzfer a hotelbe, majd pihenés a szállodában, akklimatizálódás világ egyik legmagasabban fekvő (3650 m) városának magassági régiójához. Szállás Lhászában.

Kína és Tibet csoportos körutazás 6. nap Lhásza

Városnézés Lhászában: a Marpo-hegyre épült Potala Palota megtekintése, mely a mindenkori dalai láma - Tibet spirituális vezetőjének – rezidenciája volt 1959-ig, amikor is a 14. dalai láma, Tendzin Gyaco Indiába menekült. A palotakomplexum 13 emeletével és több mint ezer termével Tibet legnagyobb műemléke. Az első palota építése VII. században kezdődött, majd ezt hozzácsatolták a nagyobb épülethez mely ma is áll. Később látogatás Tibet legszentebb templománál, a Jokhang templomnál és az azt körülvevő piaci bódékkal szegélyezett Barkhoron. Alkonyatkor hatalmas tömegek végzik a zarándokkörüket a Jokhang körül, az óramutató járásának megfelelően. Szállás Lhászában.

Kína és Tibet csoportos körutazás 7. nap Lhásza

A híres tibeti vezető és vallási filozófus Tsongkhapa által a XIV. században alapított sárga kalapos gelugpa rendhez tartozó Sera és Drepung kolostorok meglátogatása. A Drepung kolostor a XVII. században élte virágkorát, négy iskolával rendelkezett és kb. tízezer szerzetessel, azonban mára csak kevesebb mint ezren élnek itt. A Sera kolostor nevezetes a tanítványok számára kötelező vitagyakorlatokról, melyet rituális gesztusok kísérnek. Később a Norbulingka megtekintése, mely egykoron a Dalai lámák nyári rezidenciája volt. Szállás Lhászában.

Kína és Tibet csoportos körutazás 8. nap Lhásza – Sanghaj

Kora reggel kirándulás a türkizkék Yamdrok tóhoz, mely egyike a legszentebb tavaknak. A tibetiek mind a hegyeket, mind a tavakat szentnek tekintik, mivel itt laknak az embereket védő istenek, ezért ez a hely is különleges szellemi erőforrás. Úgy tartják a hagyomány szerint, ha kiszárad, Tibet már nem lesz lakható. Később transzfer a repülőtérre és elutazás egy átszállással Sanghajba, a vibráló metropoliszba. Transzfer a szállodába, szállás Sanghajban.

Kína és Tibet csoportos körutazás 9. nap Sanghaj

Reggel transzfer Sanghajba, majd városnézés: az óváros, a Yu Yuan (Örömök) Kertje, a francia koncessziós negyed és a hagyományokat tükröző, de újonnan épített elegáns bevásárló negyed, a Xintiandi meglátogatása. Később séta a Bundon – Sanghaj gyarmati korszakából származó méltóságteljes utcáján, és a Nanjing úton, Kína első bevásárló utcáján. Fakultatív programlehetőség: hajókirándulás a Huang Pu folyón. Szállás Sanghajban.

Kína és Tibet csoportos körutazás 10.nap Sanghaj - Budapest

Reggeli után a városnézés folytatása a Sanghaj Múzeumban, amely gazdag és magas színvonalú ősi kínai bronz, kerámia, festészeti és kalligráfiai gyűjteménnyel rendelkezik. Később a csillogó sáfrány falairól felismerhető Jade Buddha Templom megtekintése, amelynek belsejében egy két méter magas, ékszerekkel feldíszített fehér jade Buddha szobor ül. Délután séta a futurisztikus Pudong negyedben, ahol a felhőkarcolók között megtalálható a 468 méter magas Kelet Gyöngye tv-torony, a 420 méteres Jinmao-torony, a csavart formájú 632 méteres Shanghai Tower, és a sörnyitóra emlékeztető 492 méteres Shanghai World Financial Center. A körutazás zárásaként a Sky Deck kilátójáról vehető méltó búcsú Kínától. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással.

Kína és Tibet csoportos körutazás 11. nap

Budapest Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.Minimum létszám: 15 fő

 • Érintett városok
  Peking, Xi'an, Lhásza, Shanghai
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Peking és Sanghaj – Budapest útvonalon turista osztályon, helyi repülőjáratokkal Xi’an – Lhásza – Sanghaj útvonalon, Peking – Xi’an útvonalon szuperexpressz vonattal, másodosztályon, a körutazás során légkondicionált autóbusszal
  • 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás
  • a leírás szerinti programok belépőkkel
  • magyar idegenvezető
  • tibeti belépési engedély
 • Ár nem tartalmaz
  • illetékek
  • vízumdíj
  • borravalók (javasolt mértéke kb. 4-5 USD/fő/nap)
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • fakultatív programok (minimum létszám 10 fő)
  Sanghaj – hajókirándulás a Huang Pu folyón 11 000 Ft
 • Szobajellemzők
  8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • Ellátás
  félpanziós ellátás
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Közel

Üzemképes Ford T-modell került a Közlekedési Múzeum gyűjteményébe

A tökéletes állapotban lévő autót 1926-ban gyártották.

Túra

Angliában létrejött az első autós lombleső útvonal

Az amerikai leaf peeping egyre nagyobb divatot teremt Európában is.

Családbarát

Ez történik, ha valaki a Buckingham-palotában felejt egy játékmajmot

Az ötéves ausztrál kislány kénytelen volt az állatka nélkül hazautazni – aztán valami egészen váratlan meglepetés érte.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Kelet Metropoliszai - Peking-Shanghaj-Dubai
Legjobb ár*:
299.900 Ft / fő / 7 éjtől *2019. október 24-i érkezéssel
Málta - Hotel Coral
Legjobb ár*:
82.900 Ft / fő / 7 éjtől *2019. október 17-i érkezéssel
Mexikó - Azték és Maya kultúrák nyomában - Karibi pihenéssel
Legjobb ár*:
499.900 Ft / fő / 9 éjtől *2019. november 2-i érkezéssel
Barcelona városlátogatás
Legjobb ár*:
99.900 Ft / fő / 3 éjtől *2019. október 23-i érkezéssel
Róma városlátogatás
Legjobb ár*:
109.900 Ft / fő / 3 éjtől *2019. október 24-i érkezéssel