Körutazás Kubában üdüléssel Varaderón - egyéni körutazás

Körutazás Kubában üdüléssel Varaderón - egyéni körutazás
Körutazás Kubában üdüléssel Varaderón - egyéni körutazás
Körutazás Kubában üdüléssel Varaderón - egyéni körutazás

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Utazás típusa: Körút
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

program:

Kubai körutazás - 1. nap
Érkezés Havannába, Kuba fővárosába. Találkozás a helyi, magyarul beszélő idegenvezetővel, majd transzfer a szállodába. Szállás Havannában.

Kubai körutazás - 2. nap
Reggeli után egész napos, panorámás és gyalogos városnézés Havanna legfőbb nevezetességeivel: Katedrális tér, Plaza de Armas, Kapitólium. Ebéd egy helyi étteremben. Délután a kubai körutazás kóstolóval egybekötött látogatással folytatódik a Havana Club Rum Múzeumban, ahol a híres rum készül. A programból természetesen nem maradhatnak ki a 2. világháború alatt és után éveket Kubában töltő író, Hemingway kedvenc törzshelyei sem: az Ambos Mundos hotel, ahol az „Akiért a harang szól” c. műve született, a La Bodeguita del Medio és a La Floridita bárok, ahonnan a híres Mojito és Daiquiri koktélok indultak világhódító útjukra. Fakultatív programlehetőség: a Tropicana Show megtekintése. Szállás Havannában.

kubai körutazás - Havanna - OTP Travel

Kubai körutazás - 3. nap
Egész napos kirándulás ebéddel az ország nyugati részére, Pinar del Rio tartományba, ahol Kuba és a világ legjobb dohányát termő ültetvények zöldellnek (kb. 170 km). Látogatás a Világörökség részévé nyilvánított, festői Viñales-völgybe, amely boglya alakú szikláival és természeti szépségével páratlan látványt nyújt, majd ismerkedés a világhírű kubai szivar készítésével egy dohányültetvényen. Ebéd után gyalogtúra és csónakázás az „indián barlang”-ban. A program zárásaként
a „Mural de la Historia” gigantikus sziklafestmény megtekintése. Késő délután visszautazás Havannába. Szállás Havannában.

Kubai körutazás - 4. nap
Reggeli után elutazás Santa Claraba, az 1958-as kubai forradalom jelentős állomására: a híres páncélvonat, valamint a Che Guevara-mauzóleum megtekintése. Ebéd után továbbutazás Sancti Spiritusba, az 1514-ben alapított koloniális kisvárosba, ahol Kuba legrégebbi kőhídja is található. Vacsora és szállás Sancti Spiritusban.

Kubai körutazás - 5. nap
Elutazás az Escambray-hegység lábához egy kubai farmra, ahol öszvérháton a környék felfedezésére és a vidéki élet megismerésére is lehetőség nyílik. A jellegzetes helyi fogásokból álló ebéd után továbbutazás a „Cukormalmok Völgyébe”. Látogatás egy cukornádültetvényre, melynek 7 emeletes tornyáról csodálatos panoráma nyílik a környező ültetvényekre. A program után utazás a tenger partjára épült Trinidadba. Városnézés a szűk utcácskáival, kovácsoltvas kapus, színes házaival lenyűgöző látványt nyújtó, több mint ötszáz éve alapított városban, amely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. A koloniális kisváros szinte változatlanul maradt fönn az eltelt több száz év alatt. A kubai körutazás a város főbb látnivalóinak megtekintésével folytatódik: Santisima Trinidad tér, Plaza Mayor, Canchanchara bár. Továbbutazás a Kuba fővárosától, Havannától 340 km-re fekvő Cienfuegosba, a sziget déli oldalának egyik legszebb gyarmati városkájába, mely a Világörökség része. Vacsora és szállás Cienfuegosban.

kubai körutazás - Plaza Mayor Trinidad - OTP Travel

Kubai körutazás - 6. nap
Reggeli után rövid panorámás és gyalogos városnézés Cienfuegosban: katedrális, Jose Marti tér a régi Thomas Terry színházzal. A program után továbbutazás Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a Zapata-félszigetre, a madár- és állatvilágáról híres Montemar Nemzeti Parkba. Motorcsónaktúra a tengerbe vezető természetes lagúnán, majd kikötés az őslakos tainó indiánok szigetén, ahol a szokásaikat bemutató „indián skanzen” megtekintése. A program után látogatás az ország legnagyobb krokodilfarmján. Továbbutazás a Disznó-öbölbe, mely történelmi múltja mellett gazdag élővilágú tengerpartjáról is híres. Ebéd egy tengerparti étteremben, majd elutazás Varaderóra, a választott szállodába. Vacsora és szállás Varaderón.

Kubai körutazás - 7. nap
Üdülés, pihenés a tengerparton „all inclusive” ellátással. Sportolási lehetőségek: mini-katamarán, kajak, vízibicikli, szörf. A szállodák napközben animációs programokat, esténként szórakoztató műsorokat szerveznek a vendégeknek. Fakultatív programlehetőségek: katamarán kirándulás, delfinshow, delfinekkel fürdés.

Kubai körutazás - 8. nap
Délig kijelentkezés a szállodából, késő délután transzfer a havannai repülőtérre.

 • Érintett városok
  Havanna, Varadero
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  7 éjszakai szállás a választott kategóriájú szállodák kétágyas szobáiban (3 éj Havanna, 1 éj Sancti Spiritus, 1 éj Cienfuegos, 2 éj Varadero),
  Teljes ellátás, Varaderón „all inclusive” ellátás
  Utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal vagy személygépkocsival
  Helyi magyarul beszélő idegenvezető a körutazás alatt és magyar telefonos asszisztencia Varaderón
  Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  Útlemondási biztosítás
 • Ár nem tartalmaz
  turista kártya: 9 000 Ft /fő  (itthon fizetendő)
  Kilépési illeték (helyszínen fizetendő, 25CUC/fő)
  Az aktuális repülőjegy árakról kollégáink készséggel adnak felvilágosítást.
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Távol

Ez nem illegális étterem, csak szereti a tulaj a bárpultot

Nem talált bizonyítékot a hatóság Angliában, pedig majd' kiszúrta a szemét.

Bor & Gasztró

Százéves sört találtak a dán ház padlója alatt

A hét palackból öt teljesen érintetlen és teli volt.

Közel

Ingyen városnéző busz és hajó is vár az idegenvezetők napjain

Február 21-24. között, az Utazás kiállítással párhuzamosan tartják a rendezvényt.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Kubai Mozaik, üdüléssel Varaderón
Legjobb ár*:
499.000 Ft / fő / 7 éjtől *2019. március 11-i érkezéssel
Kuba és A Karibi álomstrandok
Legjobb ár*:
639.000 Ft / fő / 10 éjtől *2019. február 26-i érkezéssel
Hotel Melia Peninsula Varadero
Legjobb ár*:
379.000 Ft / fő / 7 éjtől *2019. március 11-i érkezéssel
Hotel Melia Varadero
Legjobb ár*:
429.000 Ft / fő / 7 éjtől *2019. március 11-i érkezéssel
Ocean Vista Azul Varadero *****
Legjobb ár*:
445.000 Ft / fő / 7 éjtől *2019. március 11-i érkezéssel