Skócia - legendák földjén

Skócia - legendák földjén
Skócia - legendák földjén
Skócia - legendák földjén
Skócia - legendák földjén

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 0 Ft / fő / éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

6 napos körutazás Skócia felfedezetlen tájaira, magyar idegenvezetővel.

Edinburgh - Aviemore - Pitlochry - Cairgorms Nemzeti Park - Loch Ness - Inverness - Glen Coe-völgy - Glasgow

Skócia, ez a viszonylag kis területű, csatákban és cselszövésekben gazdag történelmű Brit-szigeti országrész elképesztő vidékeket és mesébe illő helyszíneket tartogat. Rettenthetetlen kastélyai és várai között nincs két egyforma. A Loch Ness partján álló Urquhart vára a középkori Skócia legerősebb vára volt, ma már csak vadregényes rom, viszont az egyik legnépszerűbb. Már a kora XIII. századtól lakták, otthona volt többek között I. Eduárdnak is, azonban a XVII. század végén lerombolták, s nem is építették újjá. Érdemes felkaptatni a csigalépcső maradványokon az egyik romos toronyba, hátha sikerül Nessie-t, a tó híres szörnyét lencsevégre kapni. A tekintélyt parancsoló Edinburgh-i vár a Royal Mile utca felső végén magasodik egy sziklacsúcson, immár 9 évszázada. Számos történelmi konfliktus helyszínéül szolgálva a 1603-as egyesítéséig működött királyi várként. Itt található többek közt a város legidősebb fennmaradt épülete, a Szent Margit kápolna is, névadójának édesanyja nem volt más, mint Szent István királyunk lánya, Ágota. Maradva a „Királyi mérföld” utcán, de annak alsó végén a királynő hivatalos skóciai rezidenciája, a Holyroodhouse Palota emelkedik. A XV. századtól Skócia királyainak és királynőinek volt legfontosabb lakóhelye, de mai formáját II. Károlynak köszönheti. A királyi családon kívül állítólag egy szellem is lakja: az 1592-ben boszorkánysággal vádolt Bald Agnes (Kopasz Ágnes) szelleme bolyong itt holdvilágos éjszakákon. Skócia festőien zord tájai, a híres, szilaj skót felvidék ködbe vesző zöldje, a szélfútta kikötők, a végtelen mély tavak, a szellemjárta kastélyok és természetesen a skót whisky mindenkit levesz a lábáról, aki ide ellátogat. Életre szóló élményekkel gazdagszik, amit még unokáinknak is mesélni fog.


Program:

1. nap
Elutazás Budapestről átszállással Skóciába, érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Edinburgh környékén.

2. nap
Reggeli után városnézés Edinburghban, először a vár megtekintése, majd séta a híres „Királyi mérföldön”, a Royal Mile-on, ami az UNESCO Kulturális Világörökség része, az Óváros központja. Látogatás a Szent Egyed Székesegyházban, séta a Holyroodhouse Palotához, a jelenlegi királyi rezidenciához, délután pedig a Britannia Királyi Yachtnál. Vacsora és szállás Edinburgh környékén.

3. nap
Reggeli után elhagyva Edinburgh városát, utazás a Felföldre, Aviemore-ba. Elsőként a festői kisváros, Pitlochry és viktoriánus épületeinek megtekintése, majd látogatás a Blair Atholl kastélyban. Több mint 30 gazdagon díszített szobájában eredeti bútorok, festmények találhatók, viktoriánus báltermét 175 agancs díszíti. Ezt követően whisky kóstoló az 1898-ban alapított Dalwhinnie lepárlóban, majd utazás a Cairgorms Nemzeti Park vadregényes tájain északra. Vacsora és szállás Aviemore környékén.

4. nap
Reggelit követően utazás a 38,5 km hosszú Loch Ness-i tó vidékére. Hajókázás a tó szörnyéről nevezetes, legendák övezte tavon, látogatással a parton magasodó festői Urquhart Kastélynál. Ezt követően rövid, informatív városnézés Invernessben és kis szabadidő ebédre. Délután utazás Skócia egyik legromantikusabb kastélyához, Cawdorba, amely Shakespeare Macbethjében is szerepel, és látogatás az Elgin székesegyház romjainál. Vacsora és szállás Aviemore környékén.

5. nap
Reggeli után utazás Glasgow-ba. Útközben érintve Skócia legszebb részét a festői Glen Coe-völgyet, mely igazi ékszere ennek a kemény, néhol zord, mégis megkapóan szép országnak. Ezt követően látogatás Stirling várában, mely az egyik legnagyobb és egyben a legfontosabb vár Skóciában. Az erődítmény a Várdomb tetején áll, amely egy stratégiailag kiválóan védhető vulkanikus eredetű szikla. Itt koronázták meg többek között Stuart Máriát is, a skótok királynőjét. Vacsora és szállás Glasgow környékén.

6. nap
Reggeli után informatív, autóbuszos városnézés Glasgow dinamikus városában, látogatással a St. Mungo katedrálisban, majd indulás az Edinburgh-i repülőtérre útközben pihenővel a Falkirk keréknél, amely az Union-csatornát, valamint a Falkirk és Glasgow közötti Forth- és Clyde-csatornát összekötő hajólift. A hagyományos kétfejű kelta baltát mintázó látványos szerkezet megépítése 20 millió angol fontba került. Elutazás átszállással Budapestre.


Minimum létszám 25 fő.

 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, Budapest–Edinburgh–Budapest útvonalon átszállással, turista osztályonutazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal5 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáibanfélpanziós ellátása programleírás szerint programok belépőjegyek nélkülbaleset-, betegség- és poggyászbiztosításútlemondási biztosításmagyar idegenvezető
 • Ár nem tartalmaz
  - illetékek 59.000 Ft/fő
  - belépőjegyek felára 54.000/fő
 • Szobajellemzők
  5 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban.
 • Ellátás
  félpanzió
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Bor & Gasztró

Először nyert magyar lager sör nemzetközi sörversenyen

Jól csúsztak a zsűri torkán a Szent András Sörfőzde sörei.

Közel

Báltermet kap a gyulai Almásy-kastély

Még két éve sincs, hogy megnyílt, a napokban köszöntötték a százötvenezredik látogatót.

Távol

Ötven méter hosszan zuhanó hullámvasút nyílik Lisebergben a nyáron

A kocsik 105 km/órás sebességgel szinte szabadesésben zuhannak a föld alá.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Skócia - legendák földjén

Egyesült Királyság - Skócia -

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
USA - A nyugati part fényei és a Grand Canyon - körutazás
Legjobb ár*:
652.000 Ft / fő / 10 éjtől *2018. május 3-i érkezéssel
USA –„Elfújta a szél”- a titokzatos Dél
Legjobb ár*:
663.000 Ft / fő / 8 éjtől *2018. április 5-i érkezéssel
Éjféli napsütésben Lappföld és az Északi-fok
Legjobb ár*:
415.000 Ft / fő / 5 éjtől *2018. március 20-i érkezéssel
88. Genfi Autókiállítás - tartalmas programokkal
Legjobb ár*:
115.000 Ft / fő / 4 éjtől *2018. március 15-i érkezéssel
Ezerarcú Portugália - ősz és tavasz
Legjobb ár*:
239.000 Ft / fő / 7 éjtől *2018. március 10-i érkezéssel