Kuba és A Karibi álomstrandok

Kuba és A Karibi álomstrandok
Kuba és A Karibi álomstrandok
Kuba és A Karibi álomstrandok
Kuba és A Karibi álomstrandok
Kuba és A Karibi álomstrandok
Kuba és A Karibi álomstrandok
Kuba és A Karibi álomstrandok
Kuba és A Karibi álomstrandok
Kuba és A Karibi álomstrandok
Kuba és A Karibi álomstrandok
Kuba és A Karibi álomstrandok
Kuba és A Karibi álomstrandok
Kuba és A Karibi álomstrandok

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő, Hajó
Utazás típusa: Hajóút
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Kuba a karibi szigetvilág legvarázslatosabb országa, egyedi retro hangulatának, időtlen szépségének nincs párja.

Kuba és a karibi álomstrandok

1. nap - Havanna, Kuba

Kedd, február 26. Budapest - Havanna

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Havannába. Megérkezés a késő délutáni órákban, majd transzfer a hajóra. A kubai fővárosban járni olyan, akár egy időutazás. Varázslatos világa egyedi keveréke a karibi nagyvárosokénak és a szocialista retro hangulatnak. Eklektikus építészete 600 év történelméről mesél: a spanyol gyarmati paloták, a díszes szecessziós épületek és a kommunista idők kockaházai között az 50-es évek amerikai oldtimerei pöfögnek ráérősen. Havanna elengedhetetlen „kelléke” a házakból, jazzklubokból és szórakozóhelyekről kiszűrődő, mindent átjáró kubai zene, a salsa, a son, a rumba és a cha-cha-cha. Vacsora és szállás a hajón.

2. nap - Havanna

Szerda, február 27. Indulás: 23.55 óra

Reggeli után Havanna felfedezése egyénileg vagy fakultatív kirándulás a kalandos életű Nobel-díjas író Ernest Hemingway Kubában töltött éveinek nyomában. A félnapos kirándulás első állomása a Finca Vigía birtok San Francisco de Paulában. Az író egykori háza ma múzeum, ahol személyes tárgyai is megtekinthetők. Ezt követően utazás Havanna keleti részére Cojimar halászfaluba. Itt tartotta az író egykor Pilar nevű halászhajóját, kinek kapitányáról, Gregorio Fuentesről mintázta leghíresebb regénye, Az öreg halász és a tenger főhősét. Hemingway kedvenc éttermében, a La Terrazza del Cojimarban, a legendás Don Gregorio koktél kóstolására nyílik lehetőség, miközben a Cojimar-öbölre nyíló panorámában gyönyörködhetnek az utazók. A program a híres Ambos Mundos hotel megtekintésével folytatódik (kívülről), melynek 7 évig volt lakója Hemingway. Itt dolgozott az Akiért a harang szól című regényén is. A közelben található San Gerónimo Egyetem a XVIII. században épült és ezzel a legrégebbi egyetem Kubában. Ezután a Katedrális tér felkeresése, majd az elegáns Floridita bár megtekintése, ahonnan a híres Daiquiri koktél indult hódító útjára. A Hemingway által is kedvelt koktélt az író cukor nélkül és dupla rummal itta, így megalkotva a Hemingway vagy Special Daiquirit, mely a híres bárban meg is kóstolható. A program befejeztével, visszautazás a hajóhoz, majd késő éjjel kihajózás.

3. nap - Tengeren

Csütörtök, Február 28.

Egész napos hajózás a tengeren Belize irányába. Ezen a napon mindenki felfedezheti az MSC Opera világát. A hajón, éttermek, bárok, pub, szabadtéri futó- és gyalogpálya, edzőterem, jacuzzi, úszómedencék, vízi park, színházi előadások gondoskodnak a vendégek felhőtlen kikapcsolódásáról. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap - Belize City, Belize

Péntek, március 1. Kitötés: 08.00 óra. Indulás: 17.00 óra.

Érkezés a reggeli órákban Belize kikötőjéhez. Belize Közép-Amerika egyetlen hivatalosan angol anyanyelvű országa, de az utcák beszédében spanyol, kreol és indián nyelvek is keverednek. A csupán negyed magyarországnyi trópusi országot egykor maja indiánok lakták, területén mintegy 900 ősi maja rom és emlék található. Lagúnás partjai mellett őserdőkkel borított dombok, mahagónifák, cukornád-ültetvények és banánültetvények színesítik a vidéket. Belize partjainál húzódik a Belize Korallzátony, mely a közép- amerikai korallzátony-rendszer része és az ausztrál Nagy korallzátony után a második legnagyobb a világon. Félnapos fakultatív kirándulás Altun Ha maja romvárosába, melynek épületei és piramisai egy titokzatos indián település múltjáról tanúskodnak. A város romjainak csak egy részét sikerült feltárni az 1960-as években, a legtöbb piramis ma is az őserdő mélyén szunnyad. Legtekintélyesebb és egyben legmagasabb épületről, a kőmíves oltárok templomáról az egész vidék belátható. A páratlan leletek között az egyik legkülönlegesebb egy a napistent ábrázoló 4,5 kg-os jádeszobor. A kirándulás során az autóbusz út számos történelmi látnivaló mellett halad el: a Szent János katedrálisban a Moszkitó-part királyait koronázták a XVII. században. A királyság a mai Nicaragua és Honduras keleti partvidékén húzódott és a helyi moszkitó afro-amerikai lakosokról kapta nevét. A gyarmati kúria egykor a brit kormányzók lakóhelye volt. A program befejeztével visszautazás a hajóhoz. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap - Isla de Roatan, Honduras

Szombat, március 2. Kikötés: 08.00 óra. Indulás: 17.00 óra.

Kikötés a reggeli órákban Hondurasban, melynek partjait elsőként Kolumbusz pillantotta meg 1502-ben, azonban meghódítására csak később került sor. Kolumbusz érkezése előtt az ország a Maja Birodalom része volt. A Közép-Amerika szívében, a Karib-tenger és a Csendes-óceán ölelésében elhelyezkedő ország területén számos nemzeti park és természetvédelmi terület található. A nap során a sziget strandjait fedezhetik fel a pihenni vágyók egyénileg vagy szervezetten. Félnapos fakultatív programként a West Bay végtelen, fehérhomokos, kókuszpálmákkal és mandulafákkal övezett strandjai nyújtanak pihentető szórakozást. A program során frissen grillezett ételt szolgálnak fel. Visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap - Costa Maya, Mexikó

Vasárnap, március 3. Kikötés: 08.00 óra. Indulás: 18.00 óra.

Érkezés a reggeli órákban ezt követően egész napos strandolási lehetőség a mexikói Costa Maya csodálatos fehérhomokos tengerpartján egyénileg. Costa Maya paradicsomi környezetben, türkizkék tenger, finom homokos tengerpartok, trópusi erdők, korallzátonyok, és csodálatos régészeti lelőhelyek között található. Akik egy életreszóló, különleges élményre vágynak, másfél órás fakultatív program keretében megismerkedhetnek és úszhatnak a delfinekkel. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap - Cozumel, Mexikó

Hétfő, március 4. Kikötés: 07.00 óra. Indulás: 16.00 óra.

A reggeli órákban kikötés a mexikói Cozumelben. Egésznapos fakultatív kirándulás a Yucatán-félszigeten elhelyezkedő fantasztikus Xcaret Ökológiai és Archeológiai Parkba. A park mindenki számára tartogat izgalmakat. A „Gyerekvilágnál” vízi csúszdák, medencék, homokozók, függőhidak, labirintus várja a fiatalabb korosztályt. Természeti szépségekből is színes a választék: van itt madárház, pillangóház, denevérbarlang, botanikus kert. Az akváriumban egzotikus halak, korallok, teknősök láthatók, a parkot átszelő folyón csónakázni és búvárkodni lehet (felár ellenében). A kulturális látnivalók között templom, mexikói temető, múzeum és egy maja falu replikája is megtalálható. Ezen felül különböző előadások: lovasbemutató, latin táncelőadás és a Voladores – „repülő emberek” különleges bemutatója is látható. Étkezésre és vásárlásra 11 étteremben, ajándéküzletben, kézművesboltokban van lehetőség. Visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap - Havanna/Varadero, Kuba

Kedd, március 5. Kikötés: 10.00 óra.

Megérkezés Havannába a kora délelőtti órákban. Kijelentkezés a hajóról, majd városnézés a legendás és egyedülálló hangulatú kubai fővárosban. Az UNESCO Világörökség részét képező, koloniális palotákkal övezett óvárosban egymást érik a kulturális és történelmi látnivalók. Séta az óvárosban a négy leghíresebb tér, a Plaza de Armas, a Plaza San Francisco de Asis, a Katedrális tér és a Plaza Vieja megtekintésével. Ezt követően a gyalogos városnézés a város jól ismert és egyik leghosszabb sétálóutcáján az Obispo utcán folytatódik. Nem lenne teljes a program a Rum Múzeum megtekintése nélkül, ahol természetesen kóstolásra is lehetőség van. Ebéd egy helyi, családias étteremben Ó-Havannában, majd a Callejon de Hamel különleges „street art” utcácskájának megtekintése. A városnézés autóbusszal folytatódik Új-Havanna Vedado városrészének felfedezésével. A Forradalom téren hamisítatlan havannai élmény, közel 45 perces autózás következik az 1950-es évek régi amerikai autóival a tengerpart mentén a híres Malecónon. A Morro várat elérve még egy utolsó pillantás a gyönyörű Havannára, majd továbbutazás autóbusszal Varaderóra, a világ egyik legkedveltebb és legszebb üdülőövezetébe. Fehérhomokos strandjai, all inclusive szállodái tökéletes kikapcsolódást nyújtanak minden korosztály számára. Vacsora a szállodában.

9-10. nap - Varadero, Kuba

Szerda, március 6. Csütörtök, március 7.

Egész napos pihenés és all inclusive ellátás a szállodában.

11. nap - Varadero/Havanna, Kuba

Péntek, március 8.

Kijelentkezés a szállodából, transzfer a havannai repülőtérre, majd hazautazás a késő esti órákban.

12. nap - Havanna - Budapest

Szombat, március 9.

Megérkezés Budapestre a délutáni órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. február 26. - március 09. (7 éjszaka a hajón + 3 éjszaka Varaderon)

Magyar állampolgároknak a kubai beutazáshoz a visszaérkezést követő, további 6 hónapos érvényességgel rendelkező útlevél, valamint érvényes vízum (turistakártya) szükséges, melyet irodánk állít ki. A turistakártyát nem szabad összehajtani, meggyűrni! Belépéskor a perforáció mentén a kártya első felét letépik és elveszik. A kártya második, lepecsételt felét kérjük, őrizze meg a hazautazásig!A hajóval történő utazás során kétszer lépnek be Kubába. Az utazáshoz személyenként 1 db kubai turistakártyát kell vásárolni, mely az érkezéskor a belépéshez szükséges. A másik kártyát (kb. 15 EUR/fő), a hajón kell igényelni és fizetni.

 • Érintett orszagok
  Kuba, Mexikó, Honduras, Belize
 • Érintett városok
  Belize City, Isla de Roatan, Costa Maya, Cozumel, Varadero, Havanna
 • Utazás módja
  Repülő, Hajó
 • Ár tartalmaz
  • Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Havanna – Budapest útvonalon, turista osztályon;
  • Transzfer autóbusszal;
  • 7 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel;
  • 3 éjszakai szállás Varaderon kétágyas szobákban All-inclusive ellátással;
  • Teljes ellátás a hajóút során (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást);
  • Hajóút végén egész napos városnézés Havannában;
  • A hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata;
  • Audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során;
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.
   
  Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.
   
  A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.
 • Ár nem tartalmaz
  • Illetékek: 209.000,- Ft /fő,
  • a helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (EUR 70/fő)
  • kubai turistakártya
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
  • útlemondási biztosítás,
  • fakultatív programok.
   
  Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.
 • Ellátás
  Teljes ellátás a hajóút során (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást)
 • További információk

  Indulási időpontok:

  2019.02. 26. (7 éjszaka hajón +3 éjszaka Varaderon)

  Hajótársaság: MSC Cruises

  Útvonal:
  Havanna/Kuba – Belize város/Belize – Isla de Roatan/Honduras – Costa Maya/Mexikó – Cozumel/Mexikó – Havanna/Kuba
   

Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Távol

5 ok, amiért minden tengerimádónak el kell látogatnia egyszer Saint-Malóba

Ez a kisváros olyan, mintha a francia Riviéra és az Atlanti-óceán eltitkolt szerelemgyereke lenne.

Családbarát

Óriás gulyás és lószeretet, erre számíthatunk Nagyszebenben

A Hungarikum Napok díszvendégei idén Szolnokról érkeznek, de lesz főzőverseny és lovaskocsizás is.

Közel

Skybike és tóparti látogatóközpont is épül Balassagyarmaton

Az égi biciklispálya egyedülálló attrakciónak ígérkezik.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
„BLACK FRIDAY” KARIBI HAJÓÚT KARÁCSONYI BEVÁSÁRLÁSSAL - CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL
Legjobb ár*:
469.635 Ft / fő / 10 éjtől *2019. november 29-i érkezéssel
KELETI KALANDOK - CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL
Legjobb ár*:
351.325 Ft / fő / 8 éjtől *2020. január 19-i érkezéssel
AZ ARAB-ÖBÖL CSODÁI - 7 éjszakás hajóút - JW07U075
Legjobb ár*:
159.462 Ft / fő / 7 éjtől *2020. január 13-i érkezéssel
KALIFORNIA FELFEDEZÉSE MÁSKÉPP - CSOPORTOS HAJÓÚT
Legjobb ár*:
846.575 Ft / fő / 13 éjtől *2019. november 8-i érkezéssel
Dél-thaiföldi Körutazás Pihenéssel Krabin
Legjobb ár*:
349.000 Ft / fő / 9 éjtől *2020. február 20-i érkezéssel