Kuba-üdüléssel Varaderón vagy Cayo Santa Maria-n

Kuba-üdüléssel Varaderón vagy Cayo Santa Maria-n
Kuba-üdüléssel Varaderón vagy Cayo Santa Maria-n
Kuba-üdüléssel Varaderón vagy Cayo Santa Maria-n
Kuba-üdüléssel Varaderón vagy Cayo Santa Maria-n

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2018. január 9 - május 1.
További indulási időpontok »
Időtartam: 113 nap (kedd - kedd)
Utazás módja: Egyénileg
Ellátás: i Program szerint
Legkedvezőbb alapár/fő: 583.000 Ft / fő / 7 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Havanna - Pinar del Rio - Viñales-völgy - Santa Clara - Sancti Spiritus - Trinidad - Cienfuegos - Disznó-öböl - Varadero / Cayo Santa Maria - Havanna

Kuba különleges országába vétek csupán a tengerpartok miatt elutazni – nem mintha azok a tengerpartok nem lennének mesés szépségűek! Havanna, a lenyűgöző és legendás főváros kötelező látnivaló, Cienfuegos és Trinidad a dél koloniális gyöngyszemei, ahol a közeli partokat már a Karib-tenger nyaldossa. A nyugat természeti látnivalói és Pinar del Rio dohányültetvényei, a rumlepárlók és cukornádültetvények, a füstös jazzklubok és a fényes revüszínházak, Che Guevara emlékei, s persze Varadero világszép tengerpartjai mind e semmihez sem hasonlító és egyedi hangulatú ország egy-egy arca, ahonnan hazaérve még sokáig csengenek az utazó fülében a szenvedélyes kubai dallamok, a salsa, rumba, son és cha-cha-cha fülbemászó ritmusai.

A körutazás különlegessége, hogy valamennyi állomása UNESCO világörökség, melyben nem csak a kulturális és történelmi látnivalók kaptak helyet, hanem Kuba csodálatos természeti kincsei is. Az autentikus program olykor letér a megszokott turista útvonalakról, hogy a résztvevők belekóstolhassanak a vidéki élet mindennapjaiba, és az igazi kubai konyha házias ízeibe. A kiemelkedő látványosságok tömérdek élményét Varaderó tengerpartján "pihenheti ki" az utazó, ahol hófehér homokú tengerpartok és all inclusive szállodák várnak.

A helyszínen magyar idegenvezető biztosított.

1. nap
Érkezés Havannába, Kuba fővárosába. Találkozás a helyi, magyarul beszélő idegenvezetővel, majd transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Havannában.

2. nap
Reggeli után egész napos, panorámás és gyalogos városnézés Havanna új és régi városrészének legfőbb nevezetességeivel: Malecón, Forradalom tér, Katedrális tér, Plaza de Armas, Plaza Vieja, Kapitólium. Ebéd egy helyi étteremben. Délután a kubai körutazás kóstolóval egybekötött látogatással folytatódik a Havana Club Rum Múzeumban, ahol a híres rum készül. A programból természetesen nem maradhatnak ki a 2. világháború alatt és után éveket Kubában töltő író, Hemingway kedvenc törzshelyei sem: az Ambos Mundos hotel, ahol az „Akiért a harang szól” c. műve született, a La Bodeguita del Medio és a La Floridita bárok, ahonnan a híres Mojito és Daiquiri koktélok indultak világhódító útjukra. Fakultatív programlehetőség: a Tropicana Show megtekintése. Vacsora és szállás Havannában.

3. nap
Egész napos kirándulás ebéddel az ország nyugati részére, Pinar del Rio tartományba, ahol Kuba és a világ legjobb dohányát termő ültetvények zöldellnek (kb. 170 km). Látogatás a Világörökség részévé nyilvánított, festői Viñales-völgybe, amely boglya alakú szikláival és természeti szépségével páratlan látványt nyújt, majd ismerkedés a világhírű kubai szivar készítésével egy dohányültetvényen. Ebéd egy helyi étteremben, majd gyalogtúra és csónakázás az „indián barlang”-ban. A program zárásaként
a „Mural de la Historia” gigantikus sziklafestmény megtekintése. Késő délután visszautazás Havannába. Vacsora és szállás Havannában.

4. nap
Reggeli után elutazás Santa Clarába, az 1958-as kubai forradalom jelentős állomására: a híres páncélvonat, valamint a Che Guevara-mauzóleum megtekintése. Ebéd után továbbutazás Sancti Spiritusba, az 1514-ben alapított koloniális kisvárosba, ahol Kuba legrégebbi kőhídja, a Yayobo híd is található. Este szabadprogram, mely során lehetőség nyílik a koloniális kisváros esti életének felfedezésére. Igazi autentikus élményben lesz annak része, aki ellátogat a híres Casa de la Trovába, ahol egy vérbeli kubai salsa mulatság várja helyi kubai zenekarral és tánccal. Vacsora és szállás Sancti Spiritusban.

5. nap
Elutazás az Escambray hegység déli oldala mentén Trinidadba, Kuba egyik legszebb gyarmati városkájába. Útközben az első megálló a „cukormalmok völgye”. Látogatás egy cukornádültetvényen, melynek 7 emeletes tornyáról csodálatos panoráma nyílik a környező ültetvényekre. A program után továbbutazás a Karib-tenger partjára épült Trinidadba. Ebéd egy helyi étteremben majd városnézés a szűk utcácskáival, kovácsoltvas kapus, színes házaival lenyűgöző látványt nyújtó, több mint ötszáz éve alapított kubai városban, amely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. A koloniális kisváros szinte változatlanul maradt fönn az eltelt több száz év alatt, Kuba egyik igazi ékköve. Trinidad főbb látnivalói: a Santissima Trinidad tér, a Plaza Mayor, a Canchanchara bár megtekintése. Továbbutazás Cienfuegosba, Kuba déli oldalának másik elbűvölő gyarmati városkájába, mely szintén a Világörökség része. Vacsora és szállás Cienfuegosban.

6. nap
Reggeli után rövid panorámás és gyalogos városnézés Cienfuegosban: katedrális, Jose Marti tér a régi Thomas Terry színházzal. A program után továbbutazás Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a Zapata-félszigetre, a madár- és állatvilágáról híres Montemar Nemzeti Parkba. Motorcsónaktúra a tengerbe vezető természetes lagúnán, majd kikötés az őslakos tainó indiánok szigetén, ahol a szokásaikat bemutató „indián skanzen” megtekintése. A program után látogatás az ország legnagyobb krokodilfarmján. Továbbutazás a Disznó-öbölbe, mely történelmi múltja mellett gazdag élővilágú tengerpartjáról is híres. Ebéd egy tengerparti étteremben, majd elutazás Varaderóra vagy az elmúlt években egyre népszerűbb, gyönyörű új szállodákkal beépített, fehér homokos tengerpartú Cayo Santa Maria-ra. A sziget különlegessége, hogy a szárazföldtől mintegy kb. 40 km hosszú töltésen keresztül közelíthető meg. Vacsora és szállás a választott üdülőhelyen.

7. nap
Üdülés, pihenés a tengerparton „all inclusive” ellátással. Sportolási lehetőségek: mini-katamarán, kajak, vízibicikli, szörf. A szállodák napközben animációs programokat, esténként szórakoztató műsorokat szerveznek a vendégeknek. Fakultatív programlehetőségek: katamarán kirándulás, delfinshow, delfinekkel fürdés.

8. nap
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, transzfer a havannai repülőtérre (Varaderóból kb. 140 km, Cayo Santa Maria-ról 380 km).

A közlekedés egyénileg választott repülőjárattal történik, melynek lefoglalásában irodáink készséggel nyújtanak tájékoztatást és segítséget.
A körutazásra a foglalás megtétele legkésőbb 26 nappal az indulás előtt szükséges.
Érkezés: keddi napon.
Programkezdés: szerdán.
A helyszínen magyar idegenvezető biztosított.

Minimum létszám: 2 fő.

 • Utazás módja
  Egyénileg
 • Ár tartalmaz
  • 7 éjszakai szállás a választott kategóriájú szállodák kétágyas szobáiban (3 éj Havanna, 1 éj Sancti Spiritus, 1 éj Cienfuegos, 2 éj Varadero vagy Cayo Santa Maria)
  • teljes ellátás, az üdülőhelyeken „all inclusive” ellátás
  • utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal vagy személygépkocsival
  • helyi magyarul beszélő idegenvezető a körutazás alatt és magyar telefonos asszisztencia az üdülőhelyeken
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
 • Ár nem tartalmaz
  • turista kártya díja (9 000 Ft/fő)
  • kilépési illeték (25 CUC/fő).
  • repülőjegy Kubába, melynek aktuális árairól az OTP Travel irodái készséggel adnak felvilágosítást.
 • Szobajellemzők
  7 éjszakai szállás a választott kategóriájú szállodák kétágyas szobáiban (3 éj Havanna, 1 éj Sancti Spiritus, 1 éj Cienfuegos, 2 éj Varadero vagy Cayo Santa Maria)
 • Ellátás
  teljes ellátás, az üdülőhelyeken „all inclusive” ellátás
Legjobb árak:
2018.01.09 - 2018.05.01 Legjobb ár$
7 éjtől, Program szerint
Szobatípus: 4 *- kétágyas szobában Varaderón
583.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2018.01.09 - 2018.05.01
7 éj, Program szerint, Egyénileg
Szobatípus: 4 *- kétágyas szobában Varaderón
583.000 Ft / fő
2018.01.09 - 2018.05.01
7 éj, Program szerint, Egyénileg
Szobatípus: 4 *- kétágyas szobában Cayo Santa Maria
685.000 Ft / fő
2018.01.09 - 2018.05.01
7 éj, Program szerint, Egyénileg
Szobatípus: 5 *- kétágyas szobában Varaderón
712.000 Ft / fő
2018.01.09 - 2018.05.01
7 éj, Program szerint, Egyénileg
Szobatípus: 5 *- kétágyas szobában Cayo Santa Maria
806.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Útra kész

Átépítés és felújítás a Budapest Airport 2A terminálján

Többek között teljesen új ülőpadok készülnek el nyárra.

MedSpa

Új termálfürdő épül Komárom közelében, Naszvadon

Nyárra elkészülhet az egész évben nyitva tartó fürdő.

Távol

Bécsi Akvarell: kiállítás az Albertinában

A gazdag gyűjteményből kétszáz művet vonultatnak most fel.

Megtekintett utak, szálláshelyek