Kubai Mozaik, üdüléssel Varaderón

Kubai Mozaik, üdüléssel Varaderón
Kubai Mozaik, üdüléssel Varaderón
Kubai Mozaik, üdüléssel Varaderón
Kubai Mozaik, üdüléssel Varaderón
Kubai Mozaik, üdüléssel Varaderón
Kubai Mozaik, üdüléssel Varaderón
Kubai Mozaik, üdüléssel Varaderón
Kubai Mozaik, üdüléssel Varaderón
Kubai Mozaik, üdüléssel Varaderón

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2019. november 16 - november 24.
További indulási időpontok »
Időtartam: 9 nap (szombat - vasárnap)
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Nincs
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 549.000 Ft / fő / 7 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Kuba egy külön fogalom és életérzés, egy élő legenda, melynek varázsa megfoghatatlan. Kubában járva az ember megtanulja észrevenni az apró szépségeket is ebben a teljesen más ritmusban élő világban.

Havanna - Vinales-völgy - Cienfuegos Trinidad - Varadero

Repülős körutazás, magyar idegenvezetővel

Kuba gyarmati városai nem változtak az idők során, hangulat és építészetük lenyűgöző, s az óvárosi utcákon járva a házak megkopott homlokzata még őrzi a múlt aranyló ragyogását. Kuba kétségkívül egyik legnagyobb vonzereje a sok mesés szépségű strand, ám a partokon kívül érdemes a sziget belsejében is barangolni, ahol változatos tájak fedik fel titkaikat. Krokodilos mocsárvidékek, elhagyott kávéültetvények, boglya alakú sziklák, rettenthetetlen hegyek, zöldellő dohányültetvények és indián barlangok váltakoznak ellentmondásokkal teli vidékein. A kubai dallamok a szívet szólítják meg, s segítenek érteni és érezni ezt a varázslatos és szenvedélyes világot.

Kubai mozaik, üdüléssel Varaderón – csoportos körutazás 1. nap

Elutazás Budapestről Kubába, egy átszállással.

Kubai mozaik, üdüléssel Varaderón – csoportos körutazás 2. nap

Érkezés Havannába a reggeli órákban, ezt követően transzfer a repülőtérről, majd útközben Hemingway birtokát - a Finca de la Vigiának megtekintése, ahol ismerkedés az író élettörténetével, a hajójával és utolsó éveinek mindennapjaival. Később ebéd Cojimar halászfaluban, majd a több mint ötszáz mauzóleummal és gazdag szoborparkkal rendelkező Colón temetővel zárul a program. Bejelentkezés a szállodába, majd pihenés. Szállás Havannában.

Kubai mozaik, üdüléssel Varaderón – csoportos körutazás 3. nap

Reggeli után egész napos, panorámás és gyalogos városnézés Havanna legfőbb nevezetességeivel: a Kapitóleum, Paseón található villák, Malecon tengerparti sétány, Plaza San Francisco, a Tőzsde palota, az Assisi Szent Ferenc templom. Ismerkedés a Havanna Club Rum Múzeumban a rumkészítéssel, a cukornád termesztés és feldolgozás lépeseivel, majd lehetőség a Guarabana koktél megkóstolására. Később gyalogos felfedező túra az óvárosban: a Plaza de Armas, a Kormányzói palota, a Katedrális tér, a Plaza Vieja megtekintése, továbbá a La Bodeguita del Medio – Hemingway egyik törzshelye is lencsevégre kapható. Rövid pihenés a Hotel Ambus Mundos panorámateraszán, majd old timer autókkal a város további látnivalóinak felfedezése: Forradalom tere, Jose Marti emlékmű, a Forradalmi Múzeum – itt található a híres Granma hajó, melyről 1956-ban Fidel Castro szállt partra a Disznó-öbölben, hogy forradalmi gerillaharcot indítson. A nap során ebéd egy tipikus, helyi kubai étteremben. Fakultatív programlehetőség: a Tropicana show megtekintése. Szállás Havannában.

Kubai mozaik, üdüléssel Varaderón – csoportos körutazás 4. nap

Egész napos kirándulás ebéddel az ország nyugati részére, Pinar del Rio tartományba (kb. 170 km), ahol a világ legjobb dohányát termő ültetvények zöldellenek. Látogatás a Világörökség részévé nyilvánított festői Vinales-völgybe, amely boglya alakú szikláival és természeti szépségével páratlan látványt nyújt, majd ismerkedés a világhírű kubai szivar készítésével egy dohányültetvényen. Ebéd után gyalogtúra és csónakázás az „indián barlangban”. A program zárásaként a „Mural de la Historia” gigantikus sziklafestmény megtekintése. Késő délután visszautazás Havannába. Szállás Havannában. Fakultatív programlehetőség: Buena Vista Social Club koncert.

Kubai mozaik, üdüléssel Varaderón – csoportos körutazás 5. nap

Reggeli után utazás Cienfuegosba, Kuba déli oldalának elbűvölő gyarmati városkájába, mely a Világörökség része. Rövid panorámás és gyalogos városnézés Cienfuegosban: Palacio de Valle palota, katedrális, Jose Marti tér a régi Thomas Terry színházzal. Szállás Cienfuegosban.

Kubai mozaik, üdüléssel Varaderón – csoportos körutazás 6. nap

Továbbutazás Trinidadba, mely a Karib-tenger partjára épült. Útközben az első megálló a „cukormalmok völgye”. Látogatás egy cukornádültetvényen, melynek 7 emeletes tornyáról csodálatos panoráma nyílik a környező ültetvényekre. Ebéd egy helyi étteremben majd városnézés a szűk utcácskáival, kovácsoltvas kapus, színes házaival lenyűgöző látványt nyújtó, több mint ötszáz éve alapított kubai városban, amely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. A koloniális kisváros szinte változatlanul maradt fönn az eltelt több száz év alatt, Kuba egyik igazi ékköve. Trinidad főbb látnivalóinak megtekintése: a La Santissima Trinidad tér, a Plaza Mayor, a Contra Bandido torony, a Canchanchara bár. Később elutazás Varaderóra. Szállás Varaderón.

Kubai mozaik, üdüléssel Varaderón – csoportos körutazás 7-8. nap

Üdülés, pihenés a tengerparton „all inclusive” ellátással. Sportolási lehetőségek: kajak, vízibicikli, szörf. A szállodák napközben animációs programokat, esténként szórakoztató műsorokat szerveznek a vendégeknek. Fakultatív lehetőségek helyszíni fizetéssel: katamarán kirándulás, delfinshow, delfinekkel fürdés.

Kubai mozaik, üdüléssel Varaderón – csoportos körutazás 9. nap

Kora hajnalban transzfer a havannai repülőtérre, majd hazautazás Budapestre egy átszállással, és egy technikai megállással.

Kubai mozaik, üdüléssel Varaderón – csoportos körutazás 10. nap

Megérkezés Budapestre.

Minimum létszám: 12 fő.

 • Érintett városok
  Havanna, Cienfuegos, Trinidad, Varadero
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás a menetrend szerinti repülőjegy Budapest – Isztambul – Havanna – Isztambul – Budapest útvonalon, valamint a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  • Havannában és Varaderón 3 – 3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos, valamint 1 éjszakai szállás Cienfuegosban háromcsillagos kategóriájú szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás, Varaderón all inclusive ellátás
  • együttutazó magyar idegenvezető a körutazás alatt
 • Ár nem tartalmaz
  • illetékek
  • turistakártya
  • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás.
  • helyi borravalók (kb. 30 EUR/fő)
  • fakultatív programok

  Tropicana show: 45 000 Ft/fő
  Buena Vista Social Club koncert: 27 000 Ft/fő
  Katamarán kirándulás - delfines programmal: 45 000 Ft/fő  
 • Szobajellemzők
  Havannában és Varaderón 3 – 3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos, valamint 1 éjszakai szállás Cienfuegosban háromcsillagos kategóriájú szállodák kétágyas szobáiban
 • Ellátás
  félpanziós ellátás, Varaderón all inclusive ellátás
Legjobb árak:
2019.11.16 - 2019.11.24 Legjobb ár$
7 éjtől, Nincs
Szobatípus: kétágyas szobában
549.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2019.11.16 - 2019.11.24
7 éj, Nincs, Repülő
Szobatípus: kétágyas szobában
549.000 Ft / fő
2019.11.16 - 2019.11.24
7 éj, Nincs, Repülő
Szobatípus: egyágyas szobában
649.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Rendezvény

Száz éve nem vett ilyen drága képet a Szépművészeti

A festmény saját kamaratárlatot kapott, a múzeum gyűjteményéből válogattak mellé képeket.

Bor & Gasztró

Végre megérkezik hozzánk is a Matcha zöld teás KitKat Japánból

A Nestlé idén tavasszal Európában is bevezeti a Japánban rendkívül népszerű KitKat Matcha zöld teás változatot.

Bor & Gasztró

Ismét keresik a világ legjobb fiatal séfjét!

Az idei versenyben azokat a fiatal séfeket keresik, akik a társadalmi változás eszközeként tekintenek a gasztronómiára.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Kubai Mozaik, üdüléssel Varaderón

Kuba - Varadero - Varadero