Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap

Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2021. szeptember 24 - szeptember 27.
Időtartam: 4 nap (péntek - hétfő)
Utazás módja: Busz
Indulás helye: Budapest
Ellátás: Félpanzió
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 96.500 Ft / fő / 3 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Egész napos velencei kirándulás és Verona látványosságainak felfedezése.

Egész napos velencei kirándulás
Sétahajózási lehetőség a Garda-tavon
Miramare kastély díszes termei
Verona látványosságainak felfedezése

"Velence egyszerűen páratlan, de Veronában, Rómeó és
Júlia városában járva könnyen beleszerethetünk egész
Olaszországba is. Magával ragadó helyek."
Zsikó-Kovács Judit – Turisztikai szakreferens

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LJUBLJANA – OLASZORSZÁG
Reggeli indulás. Szlovénia fővárosában, Ljubljanában megsza­kítjuk utunkat. Gyalogos városnézést tartunk. Az egyetem rep­rezentatív épülete a szlovén történelemnek is fontos helyszíne volt. A Ferences templom barokk stílusú XVII. sz-i épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon, mely a belvá­ros szíve, a mindig pezsgő hangulatú óvárosba. Ennek szépen felújított főutcája mindenki tetszését elnyeri. Szállásunk már Olaszországban, Treviso közelében **** hotelben lesz, ahol minden nap fakultatív vacsora (3 éj).

2. NAP: VELENCE
Egész napos fakultatív kirándulás Velencébe. Punta Sabbioniból hajóval megyünk át a lagúnák városába. A hajójegy költsége benne van a fakultatív program árában. A kompból kiszállva kezdjük gyalogos városnézésünket. A hatalmas Szt. Márk tér név­adó katedrálisa 5 kupolás, bizánci stílusú, szemben vele a majd 100 m magas Harangtorony, ahova a szabadidő alatt fel lehet menni. Csodálatos a rálátás a városra. A közelben található a sok festőt megihlető Sóhajok hídja, és a gazdag hercegek mesés épülete, a Dózse-palota. Délután – a szabadprogram alatt –, meg lehet tekinteni belülről is a Dózsepalotát és a Szent Márk katedrálist. A központot elhagyva elsétálunk a mindig nagy forgatagú Rialto hídhoz. Erről körbetekintve gyönyörködünk a Canal Grandén haladó hajókban, gondolákban és a csator­nát övező palotákban. Ezután átmegyünk a Velencétől északra fekvő szigetre, Muránóba, melynek ma kb. 5.600 főnyi lakossága van, akik elsősorban az üvegművességből élnek. Fellendülése csak 1291 után kezdődött meg, amikor – a tűzveszély miatt –, Velencéből kitiltották az üvegműveseket, s a mesterembe­rek Muranóra költöztek. Az üvegművesség első emlékei még az ókorból maradtak fenn a térségben. A velencei lagúna szigetein és a környező szárazföldön mindvégig jelen volt az üveggyártás. Torcellón VII. századi üvegtárgyakra bukkantak a régészek, míg a különböző krónikák a X. századtól említik a környék üvegipará­nak folyamatos jelenlétét. Fakultatív Velence kirándulás hajójegyekkel, velencei belépési illetékkel (garantált indulás): 40 €. Kora esti órákban érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: PADOVA – SIRMIONE – GARDA-TÓ – VERONA
Reggel először Padovába utazunk. Itt megtekintjük a látvá­nyos Sztent Antal-katedrálist. Sztent Antal Lisszabonban szü­letett, de Olaszországban vált ismerté és itt van eltemetve. Szent Antal kápolnája, mely egyben sírhelye is, csodás rene­szánsz alkotás. Díszítésén a kor legnagyobb szobrászai dol­goztak. A falakon kilenc Szent Antal életét és csodatevéseit megjelenítő márvány dombormű látható. A templomot Tiziano és Giotto festményei is díszítik. A katedrális előtt magaso­dik Donatello Gattamelata szobra. Ezt lefényképezve sétálha­tunk át a szép, reneszánszhangulatú főtérre. Továbbutazunk a Garda-tóhoz. Sirmionéban aki akar, egy félórás hajókirándu­lást tehet az égszínkék tavon. A vár közelében kötünk ki, majd szabadprogram a központban. Ekkor – akinek kedve van –, megtekintheti a várat, de lehet emléktárgyakat vásárolni vagy fagylaltozni. Középkori vár nem létezhet saját kísértet nélkül, ez nincs másként Sirmione várával sem. A legenda szerint az elmúlt évszázadok alatt sokan láttak egy feketébe öltözött lovagot átsuhanni a Scaligeri erőd falain a sötét viharos éjsza­kákon. A sápadt és könyörtelen kinézetű kísértet, már több évszázada nem találja lelki békéjét, mivel réges-régen nem tudta megmenteni élete szerelmét. A délután hátralévő részét Veronában töltjük. Sétánkat az Adige parton, a Scaligeriek váránál kezdjük. Innen sétálunk be a belvárosba. Az Erbe téren szép épületek veszik körbe az ajándékárusítók bódéit. Továbbsétálva romantikázhatunk Júlia erkélyénél. Talán nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, Shakespeare Veronába tette szerelmi történetének színhelyét, azonban Júlia valóban sohasem élt a nevezetes házban. A híres erkélyt is csak 1936-ban építették hozzá. A házat 1905‑ben szerezte meg a város­vezetés a Dal Capello családtól, és a nevek hasonlósága alapján a regényben szereplő Capulet család tulajdonává nyilvánította, így teremtve új turisztikai látványosságot. A sétálóutcán, ele­gáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nya­ranta szabadtéri operaelőadásokat tartanak. A nézők egy része az Aréna küzdőterén elhelyezett székeken foglal helyet, de lehet a Aréna kőpadjairól is élvezni a látványos előadásokat. Itt fejezzük be közös sétánkat, és ekkor veszi kezdetét a szabad nézelődés, kávézás. Este érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: MIRAMARE– SZLOVÉNIA – BUDAPEST
Reggeli után hazaindulunk, útközben a tengerparton álló Miramare kastélyt tekintjük meg. Az isztriai fehér márvány épü­let egy hangulatos Habsburg időkből fennmaradt kastélyt rejt magába, melyet Habsburg Miksa és felesége Sarolta belga her­cegnő építtette a Trieszt belvárosától alig néhány kilométernyi távolságra a Trieszti-öbölben. A XIX. századi romantikus palota sok mindent átélt. Éveken át nyaralt az osztrák Riviérán a Habsburg hercegi pár, itt fogadta Miksa 1864. április 10-én a mexikói kül­döttséget, amely felkérte őt országuk császárává. Erzsébet királyné, Sissi is több alkalommal tett látogatást a Miramare kastélyban. Programunk befejezése után Szlovénián keresz­tül folytatjuk utunkat. Útközben láthatjuk a Júlia-Alpok nyúlvá­nyait és a változatos szlovén tájat. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 • Érintett városok
  Velence, Padova, Verona, Sirmione
 • Utazás módja
  Busz
 • Indulás helye
  Budapest
 • Ár tartalmaz
  A leírt alapprogramot Szállást 4 csillagos szállodákban Reggelis ellátást Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon Fel- és leszállási lehetőséget 16 magyar nagyvárosban Magyar nyelvű idegenvezetést Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Legjobb árak:
2021.09.24 - 2021.09.27 Legjobb ár$
3 éjtől, Félpanzió
Szobatípus: 4 csillagos szálloda
96.500 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2021.09.24 - 2021.09.27
3 éj, Félpanzió, Busz
Szobatípus: 4 csillagos szálloda
96.500 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Kultúra

E-sport, harcművészet és koreai gasztroműsor is lesz ezen az online fesztiválon

A 2021 KoreaON fesztivál idén háromnaposra bővült, és második alkalommal szervezik meg.

Kultúra

Tipikus borsodi kifejezésekből írt dalt egy folkpunk zenekar

Elkészült Borsod-Abaúj-Zemplén megye alternatív himnusza.

Hírek

Súlyos szennyezés történt, tilos a fürdőzés a Duna egy szakaszán

A horgászok ökológiai katasztrófának minősítették a tragikus esetet.

Megtekintett utak, szálláshelyek