Leonardo szülőföldjén

Leonardo szülőföldjén
Leonardo szülőföldjén
Leonardo szülőföldjén
Leonardo szülőföldjén
Leonardo szülőföldjén
Leonardo szülőföldjén
Leonardo szülőföldjén
Leonardo szülőföldjén
Leonardo szülőföldjén

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2021. augusztus 19 - augusztus 23.
További indulási időpontok »
Időtartam: 5 nap (csütörtök - hétfő)
Utazás módja: Busz
Indulás helye: Budapest
Ellátás: Félpanzió
Utazás típusa: Körút
Legkedvezőbb alapár/fő: 132.000 Ft / fő / 4 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

A festői toszkán vidék és a Ligur-tenger csodás hangulata várja ezen az 5 napos buszos toszkán körúton!

A festői toszkán vidék és a Ligur-tenger
Tesztvezetési lehetőség a Ferrari gyárban
Hajózás és séta a mesés Cinque Terre vidékén
Impozáns reneszánsz városok: Firenze és Pisa

"Amikor először álltam Leonardo keresztelőmedencéjénél Vinci
kis templomában, akkor igazán közel éreztem magamhoz a történelem talán legnagyszerűbb elméjét."
Zilzer Zsuzsa – 22 éve olasz utak idegenvezetője

Olaszország a koronavírus szempontjából zöld kategóriába sorolt, hiszen
az elmúlt hónapokban jelentős mértékben csökkent a megbetegedések száma,
melynek további csökkenésére kiemelt figyelmet fordítanak.

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – AQUILEIA – OLASZORSZÁG
Reggeli indulás után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után lekanyarodunk egy érdekes ókori településhez. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereske­delmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik leg­régebbi keresztény templomát, melynek kövezete a mai napig őrzi az eredeti mozaikdíszítését. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően folytatjuk utunkat Ferrara kör­nyéki ****-os szállodánkig.

2. NAP: FIRENZE – VINCI
Reggeli után bemegyünk Firenzébe. Alapos városnézés Olaszország művészeti fellegvárában, a nap nagy részét itt tölt­jük. A Medici és a Borgia család alapozta meg – többek közt Leonardo segítségével –, hogy mind építészeti, mind képzőművészeti szempontból Európa egyik leggazdagabb városa legyen. Városnézésünk során a Régi Hídtól (Ponte Vecchio) a katedrálison keresztül (Santa Maria Del Fiore) a főtéren álló városházáig rengeteg érdekességet tekintünk meg. A hidat a XIV. században építették, ma az arany- és ezüstművesek boltjai­val különösen érdekes. A katedrális a világ 4. legnagyobb keresz­tény temploma, melyet még látványosabbá teszi a mellette látható 85 m magas harangtorony. A városháza előtti téren áll többek közt Michelangelo Dávid szobrának másolata, valamint Bartolomeo Ammanati Neptun kútja. Természetesen nem fog kimaradni városnézésünkből a Santa Croce templom, ahol sok neves személy sírját láthatjuk. Ezt követően az Uffizi képtár épü­letét és az előtte látható szobrokat is lefényképezhetjük. Ez csak egy csipetnyi a ránk váró sok élményből. Firenze részletes meg­tekintése után továbbindulunk Leonardo szülővárosába, Vincibe. Megtekintünk egy múzeumot is mely Leonardo polihisztori nagy­ságát mutatja meg. Este elfoglaljuk a közeli ****-os szállásunkat.

3. NAP: PISA – CINQUE TERRE
A tegnapi mesés élményeket nehéz fokozni, de megpróbáljuk, mert a mai napon felkeresendő látványosságok is méltán lettek világhírűek. Délelőtt Pisaba megyünk és felkeressük a Csodák-terét. Nem csak a Ferdetorony ejt ámulatba bennünket, hanem a Székesegyház és a Keresztelőkápolna is. Van lehetőség arra, hogy ha valaki az út megrendelésekor jelzi, hogy szeretne fel­menni a Ferdetoronyba, akkor azoknak – a szabad kapacitás függvényében –, próbálunk jegyet intézni. Az út indulása előtti 2 hónapon belüli megrendelés ritkábban sikeres. Ha valakinek nem sikerül jegyet vennünk arról az illetőt indulás előtt min. 30 nappal értesítjük. Ferdetorony belépőjegy + fogla­lási költség: 8.000,- Ft. Ezt követően a Ligur-tenger vidé­kére utazunk. A Cinque Terre tulajdonképpen öt mesés kis falu és az őket körbeölelő sziklás tengerpart egysége. Ezek a sziklák és a tenger közé ékelődött gyöngyszemek mindenki tetszését elnyerik. Látni fogjuk, hogy miért keresi fel évente többszáz­ezer ember a Világörökségi Listán is szereplő Cinque Terre fan­tasztikus vidékét. La Speziaból hajóval megyünk Monterossoba. (Ha nagyon viharos a tenger, akkor vonattal megyünk, de ilyen az elmúlt 20 év alatt csupán kétszer történt meg.) Útközben gyönyörködünk a hegyoldalakra épült mesés kisvárosokban. Miután kiszálltunk a hajóból, sétálunk, pihenünk a tenger­parton (esetleg rövid csobbanásra is lesz lehetőség) és élvez­zük a bájos falucska egyedi hangulatát. A hegyoldalra épült piciny települések, a mediterrán növények és a sziklafalakat folyamatosan simogató hullámok elkápráztatnak bennünket. Monterossoból vonattal utazunk vissza La Speziaba, buszunk­hoz. Folytatjuk utunkat Modena környéki ***-os szállodánkhoz.

4. NAP: MODENA – MARANELLO – BOLOGNA
Délelőtt először Modenaba, a zene városába látogatunk el. Többek közt itt született, és élt Pavarotti is. A katedrális és harangtornya, továbbá a városháza a Piazza Grandén, a Világörökség része. Lefényképezhetjük a monumentális nagyhercegi palotát is. Ezt követően egy különleges programra megyünk. A világ egyik legdrágább és leghíresebb autói a Ferrarik, mely­nek gyári múzeumját tekintjük meg Maranelloban. Ez több mint egy autómúzeum. A kiállítás során a tűzpiros csodákból külön­böző korú járműveket láthatunk. Érdekes megfigyelni, hogy mennyit fejlődött az autóipar. Újdonság, hogy be lehet fizetni Ferrari tesztvezetésre. Pár perces autózással ki lehet próbálni a Ferrari autók vezetésének élményét. Jelentkezés a helyszínen történik. A múzeum egy élmény és a laikusok számára is mara­dandó. Ha valaki nem akar a múzeumba bejönni a közeli kávé­zóban pihenhet. Programunk után továbbhaladva Bolognában töltjük a délután hátralévő részét. A Piazza Maggiore terét mesés paloták övezik. A főtér közelében lévő monumentális Neptun kutat és a hatalmas könyvtár épületét is megtekintjük a Piazza Galvanin. Ellátogatunk a Jeruzsálem-negyedbe, ahol a Santo Stefano 7 templomból álló épületegyüttesét láthatjuk. Sétánk során lefényképezhetjük a köröttünk magasodó hatalmas tor­nyokat. A csoport nagy részének meglepetést fog jelenteni, hogy Bolognában, a város közepén áll két látványos ferdetorony. Ezt követően a közeli ****-os szállodánkhoz buszozunk.

5. NAP: FERRARA – SZLOVÉNIA – BUDAPEST
Reggeli után bemegyünk a „Pó asszonyaként” emlegetett Ferrara városába, mely a reneszánsz idején kapta mai képét. A várost 9 km hosszan övező ősi városfalak a XV. századból maradtak fenn. Olaszország legjobb állapotban megőrzött városfalai ezek. A város középpontjában az Este család tisztele­tet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvárosi utca­kép. A Corso Ercole d’Este Ferrara egyik legszebb utcája, mely többszáz éve őrzi eredeti hangulatát. Itt található a Palazzo dei Diamanti, a ferrarai reneszánsz egyik mesterműve, a város egyik szimbolikus helye. Belvárosi sétánk után hazaindulás. Szlovénia érintésével a Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 • Érintett városok
  Firenze, Pisa, Cinque Terre, Bologna, Modena, Vinci, Aquileia, Maranello, Ferrara, Toszkána
 • Utazás módja
  Busz
 • Indulás helye
  Budapest
 • Ár tartalmaz
  A leírt alapprogramot Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban Reggelis ellátást Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon Fel- és leszállási lehetőséget 16 magyar nagyvárosban Magyar nyelvű idegenvezetést Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Legjobb árak:
2021.08.19 - 2021.08.23 Legjobb ár$
4 éjtől, Félpanzió
Szobatípus: 3 és 4 csillagos szállodák
132.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2021.08.19 - 2021.08.23
4 éj, Félpanzió, Busz
Szobatípus: 3 és 4 csillagos szállodák
132.000 Ft / fő
2021.10.01 - 2021.10.05
4 éj, Félpanzió, Busz
Szobatípus: 3 és 4 csillagos szállodák
132.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Budapest

A virágok motívumára koncentráló kettős tárlat nyílt meg a Duna Palotában

A kettős tematikájú tárlatot a Magyar Kézművességért Alapítvány állította össze, központjában a virág szimbólumával.

Kultúra

Először rendeznek Debrecenben Utcazene Napokat

Pályakezdő formációk szórakoztatják a közönséget szabadtéri örömzenéléssel.

Kultúra

E-sport, harcművészet és koreai gasztroműsor is lesz ezen az online fesztiválon

A 2021 KoreaON fesztivál idén háromnaposra bővült, és második alkalommal szervezik meg.

Megtekintett utak, szálláshelyek