Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek

Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek
Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek
Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek
Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek
Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek
Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek
Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek
Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek
Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek
Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek

Utazás leírása, tudnivalók

Tokaj-Hegyalja felsőkategóriás autóbusszal, 3*-os szállodában, kétágyas elhelyezéssel, reggeli, vacsora.

Utazás felsőkategóriás autóbusszal, szállás az Andrássy Rezidencia Wine and Spa***** hotelben kétágyas elhelyezéssel, reggelivel, vacsorával, kóstolókkal.


Miért ez az út?

1. Kevés borvidék van, ahol a bort készítő ember ilyen szoros kapcsolatot ápolt vallásával. Innen nem messze, Göncön fordították le magyarra először a Bibliát, Vizsolyban pedig nyomtatták. Talán Burgundia még az a hely, ahol ennyire feltűnő eleme a tájnak a kereszt és a templom. Érdemes felkutatni a sokféle felekezet épített örökségeit, mert a bort készítő ember itt mindig közel volt Istenéhez.

2. Tokaj-Hegyalja gazdag múltja csak a kezdet. Lehet érezni a levegőben, ahogy a borvidék újrateremti önmagát: újítás, innováció és a hagyományőrzés izgalmas elegyére bukkanunk, nagy csipet vendégszeretettel fűszerezve.

3. A kultúra mellett végigkóstolhatjuk a helyi sajt, pálinka és lekvárkészítők remekeit és természetesen a legjobb borok sem maradhatnak el a kínálatból. Amikor jóllaktunk, akkor 5 csillagos wellness kényeztetésben lehet részünk.

+ Kóstolók, kézműves termékek
+ Max. 25 fő
+ Különleges programok

1. nap: Budapest – Gönc - Vizsoly - Bodrogkőváralja
A reggeli órákban indulás Budapestről autóbusszal Göncre, ahol Károlyi Gáspár a Biblia magyar nyelvű fordításán dolgozott. Látogatás a Károlyi Gáspár Múzeumban, majd továbbutazás Vizsolyba. A legnevezetesebb esemény, ami a községhez kapcsolódik, a magyar nyelvű teljes bibliafordítás kinyomtatása a vizsolyi nyomdában 1590-ben. Látogatás a templomban, ahol az egykori nyomda, ma Nyomdatörténeti Múzeum is található.

Innen Boldogkőváraljára megyünk. Látogatás a meredek sziklaszirten álló festői Boldogkő várába, mely nemcsak a Zemplén, hanem egész Magyarország egyik legkülönlegesebb vára. A szabálytalan alaprajzú erődítmény a tatárjárás után épült, a Hernád völgyét és a kassai utat védte

Zemplén megye az egyik híres magyar barackfajta, a Gönci barack hazája is, mely földrajzi oltalom alatt áll. A gyümölccsel és az abból készülő finom nedűvel ismerkedünk a híres Bestillo pálinkafőzdében, ahol a tulajdonos meséli el, hogyan született a főzde, hogyan készülnek az isteni pálinkák. Pálinkakóstoló után továbbindulunk szálláshelyünkre.

Szállás: Andrássy Rezidencia Wine & Spa 5*

Az 5*-os, különleges stílusú szálloda Tokaj-Hegyalján egyedülálló szolgáltatásokkal és minőséggel várja vendégeit. Az 1700-as években barokk stílusban épült meg az Andrássy Kúria főúri udvarház. Az 1753-as összeírás szerint Gróf Károlyi Ferenc úr kúriája lett. Az Andrássyak tulajdonába az 1830-as években került, azután átépítették. Andrássy György, majd örököse, Andrássy Dénes volt a tulajdonosa. Az ő családjuk és leszármazottaik lakták a II. világháborút követő államosításokig.

Az Andrássy Rezidencia Wine & Spa***** 2008-ban nyitotta meg kapuit. Tágas szobái rendkívül elegáns és egyben kifinomult, modern stílust képviselnek. A szállodában étterem, bár, borospince és wellness részleg is a vendégek rendelkezésére áll, így minden adott a kellemes tartózkodáshoz és az ötcsillagos pihenéshez.

2. nap: Mád
Reggeli a szállodában, majd kirándulást teszünk Mádra, ahol először a Hegyaljai Szappanműhelybe látogatunk. A kézműves szappanok között mindenki megtalálja saját illat,- szín és stílus világát. A tulajdonos hölgy egy parasztházban dolgozik, ahol 21 ország legkülönlegesebb szappanjait állította ki és saját készítésű, természetes szappanjait is láthatjuk itt. A szappanokat kizárólag növényi olajok felhasználásával készíti, semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmaznak. Gyógyteákkal, fűszerekkel, gyümölcsökkel, iszappal, agyaggal színezi szappanjait, melyek hidratáló hatásúak. A környékről származó kecsketejet, zeolitot és kaolint tartalmazó szappanjaik nagyon egyediek. Megtudhatjuk, melyik, hogy készül, meg is szagolhatjuk őket és természetesen meg is vásárolhatjuk kedvencünket.

Az illatok világa után a sajtkészítés rejtelmeiben merülhetünk el a Mádi Sajtmanufaktúrában, ahol különböző sajtokat kóstolhatunk. A Mádon található családi sajtműhelyben 2010 óta készítenek friss tejből, nagy gondossággal érlelt tehén- és kecskesajtokat. Teheneik a szomszédos ökofaluban, tájvédelmi körzetben legelnek, melyet körben hegyek vesznek körül tölgyesekkel és gyógynövényekben gazdag hegyi rétekkel. A tiszta és minőségi tejtől lesz olyan egyedi és karakteres ízvilágú a Mádi Sajt, ami miatt törzsvásárlóik hétről-hétre visszatérnek érte. Készítenek még sajt bonbonokat, amit különböző fűszerekben, magvakban forgatnak meg – igazi különleges csemege. Sajttortájuk pedig sűrű joghurtból, kéksajt aszú kocsonyával készül.

A sajtok utána mi is hiányozhatna még? A hamisítatlan tokaji bor. A Tokaj-hegyaljai borvidék a világ első zárt borvidéke 1737 óta. A Tokaji borvidék 87 km hosszúságban és 3–4 km szélességben foglal helyet 5500 hektárnyi területen, három jellegzetes hegy, az abaújszántói és a sátoraljaújhelyi Sátor-hegy, valamint a tokaji Kopasz-hegy közötti háromszögben, 27 település határában. A legtöbb helyen vulkanikus alapkőzet (andezit, riolit, és ezek tufái), illetve az ezen kialakult nyiroktalaj található. Az ásványi anyagokban gazdag vulkáni kőzeten testes, erős savgerinccel bíró minerális jegyekkel rendelkező borok készíthetők. Mád, boraival és hangulatával különleges, az egész világon egyedülálló hely. A község dűlői három, vulkáni kúpokból álló medencében helyezkednek el, ezáltal védve vannak az északi és nyugati szelektől. Az itt elterülő szőlők a magasabb páratartalomnak és hőmérsékletnek köszönhetően fokozott fotoszintetizáló képességgel rendelkeznek. A Mad Wine Pincészet jelenleg 20 hektár saját területtel rendelkezik, melyek jelentős része első osztályú dűlő. Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály fajtákkal dolgoznak, melyek döntő hányadát a Furmint teszi ki, s melyekből készült boraikkal céljuk, hogy a különböző talajszerkezetű dűlők egyedi ízvilágát megmutassák. Gyalogos dűlőtúra során ismerkedünk a különböző szőlőfajtákkal és borokkal, és az idilli környezetben fogyasztjuk el piknik ebédünket.

Az élményekkel teli délelőtt után szabadidő a szállodában pihenésre és feltöltődésre a wellness részlegben. Este fakultatív borkóstolóval egybekötött vacsora.

3. nap: Tolcsva - Hernádszentandrás – Budapest
Reggeli a szállodában, kijelentkezés, majd első megállónk Tolcsva, a Helia-D Herba-kastély, Gyógynövény- és Szépségközpont. A szépen felújított kastély és ez a szemet gyönyörködtető terület a bölcsője a gyógyhatásáról legendásan híres tokaji eszenciának, és itt fogant meg a Helia-D Tokaji Aszús termékcsaládjának az ötlete is. A minőségi kozmetikumkészítés legnagyobb múltú hazai cége, a Helia-D Kft. azzal a szándékkal varázsolta újjá a XVII. században épült kiskastélyt, hogy közelebb vigye a szépségápolás és a kozmetikum-készítés világát és fortélyait a kényeztető, minőségi kozmetikumok rajongóihoz. A természetes növényi alapanyagokra építő Helia-D fontosnak tartja, hogy a látogatók az alapoktól indulva, a kozmetikumok értékes alkotórészeit adó növényekkel és gyógynövényekkel is megismerkedhessenek az ehető és szépítő növények sokaságát rejtő gyógyfüves kertben és kastélyparkban. Ezt követően megnézzük a Kozmetikatörténeti kiállítást, majd egy krémalapba szakértők segítségével az arcbőrtípusunknak megfelelő hatóanyagokat keverünk, elkészíthetjük saját krémünket, amit haza is vihetünk.

Délután a BioSzentandrás farmra látogatunk. 2010 decemberében olyan útra lépett a mindössze 425 lelkes Hernádszentandrás, mely alapjaiban változtatta meg súlyát, megítélését és szerepét a térségi és az országos vérkeringésben. Egy teljesen organikus és fenntartható módon működő farm, ahol meg lehet látogatni a kertet és megkóstolni a minőségi, teljesen természetes, helyi termékeket.

A program végeztével visszautazás Budapestre.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja.

 • Érintett városok
  Gönc, Vizsoly, Bodrogkőváralja, TOKAJ
 • Utazás módja
  Busz
 • Ár tartalmaz
  • utazást felsőkategóriás autóbusszal
  • 2 éjszaka szállást, 5*-os wellness szállodában, kétágyas szobákban
  • reggelit és vacsorát
  • a programban szereplő kóstolókat
  • a megadott programokat belépőkkel
  • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • Ár nem tartalmaz
  • útlemondási biztosítás1,5%
  • a kóstolókon kívűli italfogyasztás
  • EGYÉB KÖLTSÉGEK
  fakultatív 5 tételes, a fogásokhoz illő borválogatás a vacsora mellé: 5.000 Ft/főegyágyas felár: 47.000 Ft
 • Ellátás
  reggeli, vacsora, kóstolók
 • További információk

  Indulás: 07:00-kor a Hösök teréről

  Felszállási hely (Kéjük, felszállási szándékát foglaláskor előre jelezze)

  • 07:20-kor Gödöllő, Tesco parkoló (Gödöllő, Thegze Lajos u. 2, 2100)
  • 07:40-kor Hatvan, Tesco parkoló (Hatvan, Bibó István u. 1, 3000)

  Visszaérkezés: a 3. napon kb. 20-21 óra között, az indulás helyszínére

  Kiemelten fontos irodánk számára Utasaink egészsége és biztonsága, ezért az alábbi intézkedéseket vezetjük be.

  • A busz minden alkalommal ózonos fertőtlenítő tisztításon esik át.
  • Az első ajtónál minden felszálláskor kézfertőtlenítést biztosítunk.
  • 20-25 fő közötti csoportlétszám esetén 50 fős autóbusszal utazunk, lehetővé téve a megfelelő távolságtartást.
  • Az audioguide készülékhez egyszer használatos fülhallgatót adunk, a készülékeket fertőtlenítjuk.
  • A szállodában a közös tereket és a szobákat is kiemelten, rendszeresen fertőtlenítik és az összes higiéniai előírást alkalmazzák., illetve az alkalmazottak maszkban dolgoznak.
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Bor & Gasztró

Olyan kabalafigurát keres a borvidék, mely mosolyt csal az arcokra

Az új figura az idei Rozé Fesztiválon mutatkozna be.

Kultúra

Hamarosan tánccal telik meg a Hármashatárhegyi Repülőtér

Közeleg a Placcc művészeti fesztivál táncfókuszú különkiadása.

Megtekintett utak, szálláshelyek