Európa Olaszország Ligúr tengerpart Genova
járványügyi kockázati besorolás: utazásra nem javasolt

Mediterrán csodák - csoportos hajóút

Mediterrán csodák - csoportos hajóút
Mediterrán csodák - csoportos hajóút
Mediterrán csodák - csoportos hajóút
Mediterrán csodák - csoportos hajóút
Mediterrán csodák - csoportos hajóút
Mediterrán csodák - csoportos hajóút
Mediterrán csodák - csoportos hajóút
Mediterrán csodák - csoportos hajóút
Mediterrán csodák - csoportos hajóút

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2021. június 19 - június 27.
További indulási időpontok »
Időtartam: 9 nap (szombat - vasárnap)
Utazás módja: Repülő, Hajó
Indulás helye: Budapest
Ellátás: i Program szerint
Utazás típusa: Hajóút
Legkedvezőbb alapár/fő: 349.000 Ft / fő / 8 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Kalandozások a Mediterráneum legszebb részein! És nem is akárhogy! Az MSC Fantasia fedélzetén! Nyári napsütés, világörökségi helyszínek, finom ételek és borok! Tartson velünk és fedezze fel a Földközi-tenger szépségeit!

1. nap Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, átszállással, menetrend szerinti repülőjáratokkal Milánóba. Érkezést követően transzfer Genovába, ahol bejelentkezés a szállodába. Délután további részében szabadidő, felfedezhető a színes, hangos, elbűvölő város, labirintusokkal, palotákkal, középkori falakkal, városi liftekkel.

2. nap Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a kikötőbe és bejelentkezés az MSC Fantasia fedélzetére. A délutáni órákban érdemes a medence partján pihenni és részt venni a Sailaway – Kihajózási partin a felső fedélzetek egyikén. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap Kikötés a reggeli órákban Olaszország harmadik legnagyobb városában, Campania székhelyén Nápolyban. Habár Nápoly a történelem során számos kultúra, etnikum találkozási pontja volt, a városnak mindig sikerült homogenizálnia lakosságát, ezért lakosai, akár görög, akár spanyol eredetűek, mégis nápolyiaknak tartják magukat. Az erős lokálpatriotizmus is hozzájárult a sajátos nápolyi dialektus a napulitano fennmaradásához. Az egész napos fakultatív kirándulás első állomása Sorrento, a mitológiai szirének sziklája, a világ egyik legcsodálatosabb helye. A félsziget partjainak szépsége a szirénhangok varázsával vonzza a látogatókat: gigászi sziklahegyek, gyönyörű tengeröblök, kristálytiszta, kék víz, hullámos fennsíkok, parkok, erdők, narancs-, citrom- és olajültetvények. Ezt a meseszép színpadi díszletet egészíti ki a dél-olasz emberek vidám, hangos, nyüzsgő élete, lehengerlő kedvessége és vendégszeretete. Később továbbutazás Pompeiibe, ahol egy ízletes ebédet követően látogatás a világhírű ásatási területen. 79. augusztus 24-én a Vezúv tűzhányó váratlanul felébredt, s órákon belül hamu, lávakő, mérges gáz takarta be a körülötte lévő területet és lávával kevert sártenger borított be mindent. A szerencsétlenség olyan váratlan és hirtelen volt, hogy teljesen meglepetésszerűen érte Pompeii és a közeli Herculaneum városának lakóit. Amikor a kitörés véget ért, Pompeiit hat méter magas hamuréteg fedte be, örök időkre megőrizve a virágzó város életének utolsó, rémült pillanatait. A város így maradt meg az utókor számára, maradványai a XVIII. század közepén kerültek napvilágra. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap A reggeli órákban kikötés Messina városában, ahonnan egy egész napos fakultatív kirándulás keretein belül az Etnát és Taorminát keresi fel a csoport. A kb. másfélórás autóbuszos utazás során képeslap szépségű tájak váltakoznak, míg el nem éri Európa legmagasabb, működő vulkánját. Az Etna meghódítására a Strada dell’Etna, vagyis a Déli útvonal szolgál ezen a napon. A felvonón érdemes kéznél tartani a fényképezőgépet, hiszen a vulkánra és a csillámló tengerre is csodálatos panoráma nyílik. Továbbutazás Taormnia városába, ahol szabadidő keretében mindenki a saját tempójában fedezheti fel a várost, ehet egy jót a kockásabroszos éttermekben vagy élvezheti a napsütést a kávézók teraszán. A délutáni városnézés érinti a kiváló akusztikával rendelkező görög színházat, melynek építését a hellásziak kezdték meg végül pedig a rómaiak fejezték be. Háttérnek pedig álmodni sem lehetne szebbet az Etna sziluettjénél. Később feltűnik a XIII. században épített Szent Miklós katedrális, a XV. századi Corvaja palota és a kis római Odeon színház is. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap Kikötés a reggeli órákban Máltán. A félnapos fakultatív program során felfedezhetik Málta jelenlegi és egykori fővárosát, Vallettát és Mdinát. A program első állomása a városfal tetején lévő, árnyas padokkal, mediterrán növényekkel és szökőkutakkal díszített Barraka Kert. Kilátóteraszáról bámulatos kilátás tárul az alatta elterülő Grand Harbour kikötőre. Ezt követően a máltai lovagok által barokk stílusban emelt Szent János Társkatedrális meglátogatása, ahol Caravaggio Szent János fejevétele című híres festményét is megtekinthetik a látogatók. Továbbutazás Mdinába, melyet csendes városként is emlegetnek, hiszen a városfalon belül korlátozva van a gépjárműforgalom. A vársokapun belépve építészeti remekművek, paloták szegélyezik az utat. A barokk stílusjegyeket magán hordozó Szent Pál katedrális felkeresése, mely Lorenzo Gafa építész keze alatt nyerte el mostani formáját. Délutáni órákban visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap Egész napos hajózás az azúrkék tengeren. A tengeri napon véget nem érő programok sokasága várja a kicsiket és nagyokat. Érdemes bekapcsolódni az animációs programok valamelyikébe, olasz nyelvleckét venni, új ízeket kóstolni vagy feleleveníteni az eddig megszerzett élmények sokaságát.

7. nap A déli órákban érkezés a katalán modernizmus központjaként számon tartott Barcelonába. A félnapos fakultatív program arra hivatott, hogy megismertesse eme építészeti stílust a látogatókkal. A városban fellelhető modernizmus ékes példái a legkiemelkedőbb építészek, Antoni Gaudí, Lluís Doménech i Montaner valamint Josep Puig i Cadafalch keze munkái. A kikötőből indulva a Passeig de Grácian, Barcelona lenyűgöző sugárútján felbukkan Gaudí két fontos alkotása, a Casa Batlló és a Casa Milá. Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő, „csontok házának” is nevezett Casa Batllót Gaudí legemblematikusabb alkotásaként tartják számon. A Casa Milá, vagyis a „kőbánya” hűen tükrözi az építészet és a természet összeolvadását. Később Barcelona védjegyének számító Güell Park felkeresése, melyet eredetileg lakóparknak terveztek, végül csak két ház épült fel és az egyikben maga Gaudí élt családjával. A teraszon színes, hosszan hullámzó mozaikkal kirakott padokon élvezhetik az egész városra nyíló panorámát. Érkezés Gaudí máig befejezetlen mesterművéhez, a világ egyik legismertebb bazilikájához, a Sagrada Familiához. A mostani tervek szerint 2026-ra, Gaudí halálának 100. évfordulójára fog elkészülni és 170 méteres magasságával a világ legmagasabb temploma lesz. Látogatás során számos érdekességet tudhatnak meg erről az építészeti csodáról. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap Érkezés a reggeli órákban Marseille kikötőjébe. A félnapos fakultatív kirándulás egy másfélórás utazással indul a Camargue régióban fekvő történelmi Arles városába. A rómaiak Gallia Narbonensis provincia székhelyévé tették. A fennmaradt római kori építészeti emlékek 1981 óta szerepelnek az UNESCO világörökségi listáján. Vincent van Gogh egy évet töltött Arles-ban. Ez idő alatt több mint 300 festményt és rajzot készített, számtalan alkotásán köszön vissza a város különleges hangulata és nevezetességei. A gyalogos városnézés magában foglalja a római amfiteátrum megtekintését kívülről, amely az I. században gladiátorviadalok helyszínéül szolgált. Az arénát a XIX. században újjáépítették, azóta színes piacoknak és izgalmas bikaviadaloknak ad otthont. Szabadidő keretében mindenki a saját tempójában fedezheti fel Franciaország gyöngyszemét. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap Reggel érkezés Genova kikötőjébe. A délelőtti órákban kijelentkezés a hajóról. Félnapos városnézés Genovában helyi idegenvezető kíséretében. Délutáni órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre késő este.

Fakultatív programok:

~ Sorrento és Pompeii: 39.000,- Ft

~ Messina - Taormina: 35.000,- Ft

~ Valletta és Mdina: 29.000,- Ft

~ Barcelona - Gaudí nyomában: 35.000,- Ft

~ Marseille - Cassis: 27.000,- Ft

 • Érintett orszagok
  Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Málta
 • Érintett városok
  Nápoly, Pompei, Messina, Taormina, Valletta, Mdina, Marseille, Arles, Barcelona, Genova
 • Utazás módja
  Repülő, Hajó
 • Indulás helye
  Budapest
 • Érkezés helye
  Budapest
 • Traszfer az árban
  Igen
 • Árak

  ~ Belső "bella" kabinban: 505.000,- Ft

  ~ Külső, ablakos "bella" kabinban: 539.000,- Ft

  ~ Balkonos "fantastica" kabinban: 599.000,- Ft

  ~ Gyermek pótágyon 18 éves korig: 349.000,- Ft

  ~ Felnőtt pótágyon belső vagy külső kabinban: 435.000,- Ft

  ~ Felnőtt pótágyon balkonos kabinban: 445.000,- Ft

   

 • Ár tartalmaz

  - utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Milánó/Genova – Budapest útvonalon, turista osztályon,

  - 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában az MSC Fantasia fedélzetén, 1 éjszakai szállás Genovában,

  - teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással), reggeli Genovában,

  - repülőtéri és kikötői illeték,

  - hajón fizetendő szervizdíj,

  - transzfer autóbusszal,

  - félnapos városnézés Genovában,

  - a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,

  - baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,

  - magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

 • Ár nem tartalmaz
  Útlemondási biztosítás köthető, mely az alap részvételi díj 3%-a.


  Fakultatív programok:

  ~ Sorrento és Pompeii: 39.000,- Ft

  ~ Messina - Taormina: 35.000,- Ft

  ~ Valletta és Mdina: 29.000,- Ft

  ~ Barcelona - Gaudí nyomában: 35.000,- Ft

  ~ Marseille - Cassis: 27.000,- Ft
 • Szolgáltatások
  A 2008-ban épített MSC Fantasia képviseli az olasz életérzést, az eleganciát és a környezettudatosságot. A fedélzet központi részén kapott helyet a valódi olasz „piazza”, ahol a nap 24 órájában zajlik az élet. Megízlelhetik a valódi Olaszországot, hiszen eredeti olasz fagylaltot, frissen készített süteményeket és utánozhatatlan espressót is kóstolhatnak, miközben a siklik a hajó a következő kikötésre váró állomás felé. Az olasz gyökerekkel rendelkező MSC Cruises szórakoztatási lehetőségek tárházát kínálja a feltöltődésre vágyó utasoknak. Választhatnak a különböző nemzetközi specialitásokat kínáló éttermek közül, kipróbálhatják az egyedülálló F1 szimulátort, a 4D-s mozi-élményt, felfrissülhetnek az Aurea Spa-központban vagy a fedélzeti medencekomplexumban. A pihenést maximálisan élvezhetik a kizárólag 18 éven felüli utazók részére elkülönített napozóteraszon.
 • Szobajellemzők
  - Belső kabinok: a kb. 16 m2 alapterületű légkondicionált kabinok interaktív televízióval, telefonnal, térítés ellenében internet csatlakozási lehetőséggel, minibárral, kávéfőzővel, széffel és egyénileg szabályozható légkondicionálóval rendelkeznek. A fürdőszobák mosdóval, zuhanyzóval és hajszárítóval felszereltek

  - Külső, ablakos kabinok: alapterületük kb. 15-18 m2. Alapfelszereltsége megegyezik a belső kabinokéval.

  - Balkonos kabinok: a kb. 20 m2 alapterületű kabinok alapfelszereltsége megegyezik a belső és az ablakos kabinokéval, azzal a különbséggel, hogy a balkonon székek és kisasztal is helyet kapott.

  - Bella élménykategória: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.

  - Fantastica élménykategória: a „Bella” kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli beké-szítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.
 • Ellátás
  Teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással), reggeli Genovában.
 • További információk
  A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.
Legjobb árak:
2021.06.19 - 2021.06.27 Legjobb ár$
8 éjtől, Program szerint
Szobatípus: Gyermek pótágyon (18 éves korig)
349.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2021.06.19 - 2021.06.27
8 éj, Program szerint, Repülő
Szobatípus: Gyermek pótágyon (18 éves korig)
349.000 Ft / fő
2021.06.19 - 2021.06.27
8 éj, Program szerint, Repülő
Szobatípus: Felnőtt pótágyon belső vagy külső kabin
435.000 Ft / fő
2021.06.19 - 2021.06.27
8 éj, Program szerint, Repülő
Szobatípus: Felnőtt pótágyon balkonos kabinban
445.000 Ft / fő
2021.06.19 - 2021.06.27
8 éj, Program szerint, Repülő
Szobatípus: Belső bella kabin
509.000 Ft / fő
2021.06.19 - 2021.06.27
8 éj, Program szerint, Repülő
Szobatípus: Külső, ablakos bella kabin
539.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Balaton

A tavalyinál is drágább lesz a balatoni nyaralás

Ezt mondja a TÁRKI legújabb felmérése, meg azt, hogy Budapesten viszont az árak csökkenésére lehet számítani.

Budapest

Különleges minikoncertnek adott helyet egy Dunán ringatózó hajó

A felvételek a Duna-part legszebb látnivalóit kísérik figyelemmel.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Mediterrán csodák - csoportos hajóút

Olaszország - Ligúr tengerpart - Genova