Mediterrán Hajóút Debrecenből

Mediterrán Hajóút Debrecenből
Mediterrán Hajóút Debrecenből
Mediterrán Hajóút Debrecenből
Mediterrán Hajóút Debrecenből
Mediterrán Hajóút Debrecenből
Mediterrán Hajóút Debrecenből
Mediterrán Hajóút Debrecenből
Mediterrán Hajóút Debrecenből
Mediterrán Hajóút Debrecenből
Mediterrán Hajóút Debrecenből
Mediterrán Hajóút Debrecenből

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Utazás típusa: Hajóút
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

1. nap

Debrecen - Milánó

Péntek, szeptember 20.

Elutazás Debrecenből a késő délelőtti órákban átszállással, menetrendszerinti járatokkal Milánóba. Az esti érkezést követően transzfer a Milánó környéki szállodába, este szabadprogram.

2. nap

Milánó - Genova

Szombat, szeptember 21.

Hajó indulás: 18.00 óra

Reggeli után rövid gyalogos városnézés Milánóban: a séta a Sforza kastélytól indul, melyet kívülről tekinthetnek meg. Milánó sétálóutcáján és a hangulatos mellékutcákon haladva érkezés a Dóm térre, melynek ékessége a milánói dóm, az olasz gótika műremeke és Olaszország második legnagyobb temploma. A fehér márványból készült hatalmas templom építése a XIV. században kezdődött és mintegy 600 évig tartott. Reneszánsz és neoklasszikus elemeket ötvöző homlokzata, számos szobra, 135 tornya lenyűgöző látvány. A dóm tér mellett található Vittorio Emanuele Galéria önmagában is csodálatos látnivaló. Elegáns üzletek, mint Louis Vuitton, Gucci, Prada, előkelő éttermek, kávéházak találhatók a beváráslóutcában. A városnézést követően kb. kétórás transzfer a kikötőbe, majd bejelentkezés a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap

Civitavecchia / Róma, Olaszország

Vasárnap, szeptember 22.

Kikötés: 07.00 óra. Indulás: 19:00 óra

Kikötés a kora reggeli órákban Civitavecchiában. A reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Rómába, az Örök városba. A program másfél órás autóbuszos transzferrel kezdődik Civitavecchia kikötőjéből. Első megálló a Colosseum. Az ellipszis alakú, Flavius-amfiteátrumként is ismert építményt eredetileg gladiátorviadalok helyszínének tervezték, ötvenezer néző befogadására volt képes. Ezt követően Róma történelmi központjának egyik legnyüzsgőbb tere, a Piazza Navona, majd a Fellinit is megihlető, barokk stílusban épült Trevi-kút, illetve az ókori építészet egyik legnagyszerűbb, monumentális alkotása, a Pantheon megtekintése. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd után látogatás a Szent Péter térre. A Bazilika kupoláját Michelangelo, míg az ellipszis alakú, szökőkutakkal és oszlopsorral szegélyezett teret Bernini tervezte. Program utolsó állomása a Szent Péter sírjára épített bazilika, melyet kívülről lehet megtekinteni. Késő délután visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón. Tovább hajózás Szicília irányába.

4. nap

Palermo, Olaszország

Hétfő, szeptember 23.

Kikötés: 10.00 óra. Indulás: 18:00 óra

Érkezés a reggeli órákban Szicília partjaihoz, Palermo kikötőjébe. A város viharos történelmét nagyban meghatározta stratégiai elhelyezkedése, a föníciaiaktól a Bourbonokig számos hatalom uralma alatt állt. Köszönhetően a sokféleségnek, az évszázadok csodás építészeti emlékeket hagytak maguk után. A várost Conca d'Oro-nak, azaz arany kagylónak is nevezik: a Monreale mögötti hegyek és Monte Pellegrino között fekszik. A félnapos fakultatív programlehetőség során a Mondello felé vezető úton néhány csodás, XVIII.-XIX. századi épület tekinthető meg, többek között a Politeama színház épülete, a Teatro Massimo, mely Olaszország legnagyobb, és Európa 3. legnagyobb operaháza a párizsi és a bécsi után. 1897-ben nyílt meg, jelenleg 1350 néző befogadására alkalmas. Továbbutazás Mondello felé, mely egy kis tengerparti falu, melynek homokos partja 2 szikla között fekszik. (Napernyő, és napágy bérlése felár ellenében lehetséges a helyszínen). Pihenés a tengerparton, majd visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Cagliari, Olaszország

Kedd, szeptember 24.

Kikötés: 09.00 óra. Indulás: 17:00 óra

Kikötés a reggeli órákban a szicíliai Cagliari kikötőjében. Félnapos fakultatív kirándulás során bepillantást nyerhetnek az olasz vidéki életbe: észak felé utazva érik el Dalianova hangulatos kisvárosát, mely a vidék olívaolaj és bortermelő központja. Az olívaüzemben tett látogatás során az olasz konyha kimagasló minőségű olívaolajának elkészítési folyamatába pillanthatnak be. Látogatás a XII-XIII. századbeli Dolianova katedrálishoz, mely pisai-román stílusban épült, később gótikus stíluselemekkel bővült és ma is központi szerepet tölt be a helyiek életében. Egy rövid autóbuszos utazás után megálló Argiolas szőlőültetvényeinél, ahol a híres szardíniai bor készül. A föld alatti pincék boltíves helyiségei sok látogatót vonzanak. Falatnyi ízelítő a helyi finomságokból: kolbász, sajt, olívabogyó, ropogós, kétszersült laposkenyér ("pane carasau") helyi borral körítve. A kóstoló elfogyasztása után visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Palma de Mallorca, Spanyolország

Szerda, szeptember 25.

Kikötés: 13.30 óra. Indulás: 23:59 óra

Kikötés a kora délutáni órákban Palma de Mallorcán, mely a Baleár-szigetek legnagyobbikának fővárosa. Délután félnapos fakultatív városnéző program során rövid megálló a gótikus erődítménynek épített Bellver kastélynál, mely korábban a spanyol uralkodók nyári rezidenciájaként is szolgált. A kastélyból gyönyörű kilátás nyílik az egész városra. Ezt követően a város ékkövének számító és a XIII. században épült, gótikus katedrális megtekintése kívülről, majd séta a korhűen megőrzött belvárosban, ahol a szigeten élők a mai napig ápolják a bikafuttatás hagyományát, vagy a messzi földön híres gyöngykagylók tenyésztését. A kirándulás végeztével visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón, majd éjjel kihajózás Valencia irányába. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap

Valencia,Spanyolország

Csütörtök, szeptember 26.

Kikötés: 08.00 óra. Indulás: 16:00 óra

Érkezés Valencia kikötőjébe a kora reggeli órákban. A félnapos fakultatív program során látogatás a San Jose barlangban, mely a Sierra de Espanda természetvédelmi terület határán található, mely a tartomány második legnagyobb védett természeti kincse. A barlangrendszer vélhetően 230 millió évvel ezelőtt, a triász korban alakult ki. Érdekessége, hogy itt található Európa leghosszabb hajókázható, 2750 méter hosszú földalatti folyója. Kis csónakokba szállva csodálhatják meg egy rövid szakaszon a természet alkotta kamrákat. A hajóhoz történő visszautazás során az autóbuszból pillantést vethetnek Valencia emblematikus épületei közül a Serrano ikertoronyra és a katedrálisra, mely a XIII-XV. században épült és könnyű megismerni az 50 méter magas Miguelete toronyról. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón. A barlanglátogatás klausztrofóbiában szenvedőknek és mozgésszervi nehézségekkel küzdőknem nem javasolt.

8. nap

Marseille, Franciaország

Péntek, szeptember 27.

Kikötés: 12.00 óra. Indulás: 20:00 óra

Érkezés Marseille kikötőjébe a déli órákban. Marseille egy nagy múltú, kozmopolita város, melyet görög hajósok alapították Kr.e. 600 körül. A kb. 7 órás fakultatív kirándulás során a csoport felkeresi Dél-Franciaország két leglátogatottabb városát. Elsőként Marseille katedrálisának, a város legmagasabb pontján található Notre Dame de la Garde-nak a felkeresése. A székesegyházat Henri-Jacques Espérandieu építtette neo-bizánci stílusban egy ősi erőd alapjaira a XIX. században. Ezt követően másfél órás autóbuszos transzfer Avignonba, a pápák városába. A pápai palota egykoron erődként is szolgált, a XIV. században a nyugati kereszténység szimbóluma és székhelye volt. Alapterülete 15 000 m², ezzel Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. 1995 óta a palota és Avignon történelmi központja az UNESCO Világörökség része. A délután további részében rövid szabadidő, majd visszautazás a kikötőbe. A kirándulás ebédet nem tartalmaz. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap

Genova, Olaszország

Szombat, szeptember 28.

Kikötés: 08.00 óra.

Kikötés a reggeli órákban Genovában. A hajóról történő kijelentkezést követően gyalogos városnézés Genovában. A kulturális kincsekben gazdag, UNESCO Világörökséghez tartozó óváros főbb látnivalóinak megtekintése: az I. Világháborúban elhunyt genovaiak emlékére készült Diadalív, a Piazza de Ferrari főtér, a San Lorenzo Katedrális, mely a genovai érsek székhelye, a XVI. században épült Annunziata templom, a királyi palota és a bevásárlóutca. A városnézés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Délután szabadprogram.

10. nap

Genova - Debrecen

Vasárnap, szeptember 29.

Korai kijelentkezés a szállodából. majd transzfer a genovai repülőtérre. Utazás a reggeli órákban átszállással, menetrendszerinti járatokkal, érkezés Debrecenbe a kora délutáni órákban.


Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. szeptember 20 - 29. (7 éjszaka a hajón + 1 éjszaka Milánóban + 1 éjszaka Genovában)

 • Érintett orszagok
  Olaszország, Franciaország, Spanyolország
 • Érintett városok
  Civitavecchia, Róma, Palermo, Cagliari, Palma de Mallorca, Valencia, Marseille, Genova, Milánó
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Debrecen – Milánó és Genova – Debrecen útvonalon turista osztályon,
  • transzfer légkondicionált autóbusszal,
  • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt Milánó környékén középkategóriájú szállodában kétágyas szobában reggelis ellátással,
  • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban,
  • teljes ellátás a hajón italfogyasztással (melynek tartalmáról munkatársaink adnak felvilágosítást),
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
  • 1 éjszakai szállás Genovában a hajóút után középkategóriájú szállodában kétágyas szobában reggelis ellátással (hidegcsomag)
  • gyalogos városnézés Milánóban és Genovában,
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt,
  • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.
   
  Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.
   
  A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.
 • Ár nem tartalmaz
  • Illetékek: 119.000,- Ft /fő,
  • A helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő)
  • Fakultatív programok
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
  • Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.
 • Ellátás
  teljes ellátás a hajón italfogyasztással (melynek tartalmáról munkatársaink adnak felvilágosítást)

  reggelis ellátás Genovában
 • További információk

  Indulási időpontok:

  2019. 09.20. (7 éjszaka a hajón + 1 éjszaka Milánóban  + 1 éjszaka Genovában)

  Hajótársaság: MSC Cruises

  Útvonal:
  Genova (Olaszország) | Civitavecchia (Olaszország) | Palermo (Olaszország) | Cagliari (Olaszország) | Palma de Mallorca (Spanyolország) | Valencia (Spanyolország) | Marseille (Franciaország) | Genova (Olaszország)

  Illetékek: 119 000,- Ft/fő, Kötelezően fizetendő szervizdíj a helyszínen: 70 EUR/fő

   

Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Útra kész

Olaszország és Görögország is megsértette az utasok jogait

Összesen tíz uniós tagállamnál találtak problémákat.

Bor & Gasztró

Igazán példaértékű kávézót nyitottak Horvátországban

Ez az egyetlen olyan hely az országban, ahol fogyatékkal élők alkotják a személyzetet.

Közel

Szocio-kulturális városnéző sétákon elevenedik meg Budapest történelme

Mesélnek az utcák, a házfalak, a kapualjak és az ablaküvegek.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Mediterrán Hajóút Debrecenből

Olaszország - Milánó

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Mediterrán Szépségek *****
Legjobb ár*:
449.000 Ft / fő / 8 éjtől *2020. október 3-i érkezéssel
GÖRÖG-SZIGETEK - 7 éjszakás hajóút - RH07M470
Legjobb ár*:
169.615 Ft / fő / 7 éjtől *2020. október 17-i érkezéssel
Csoportos hajóút - A művészetek és a történelem gyöngyszemei - MSC Seaview
Legjobb ár*:
280.585 Ft / fő / 7 éjtől *2020. október 4-i érkezéssel
Kiruccanás Rómába, az örök városba
Legjobb ár*:
64.200 Ft / fő / 4 éjtől *2020. október 21-i érkezéssel
Új utakon a „BLACK FRIDAY” - Karibi hajóút karácsonyi bevásárlással - csoportos hajóút magyar idegenvezetővel
Legjobb ár*:
708.050 Ft / fő / 10 éjtől *2020. november 27-i érkezéssel