Mediterrán kalandozások csoportos hajóút II.

Mediterrán kalandozások csoportos hajóút II.
Mediterrán kalandozások csoportos hajóút II.
Mediterrán kalandozások csoportos hajóút II.
Mediterrán kalandozások csoportos hajóút II.
Mediterrán kalandozások csoportos hajóút II.
Mediterrán kalandozások csoportos hajóút II.
Mediterrán kalandozások csoportos hajóút II.
Mediterrán kalandozások csoportos hajóút II.

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2021. szeptember 17 - szeptember 25.
További indulási időpontok »
Időtartam: 9 nap (péntek - szombat)
Utazás módja: Repülő
Indulás helye: Budapest
Ellátás: i Program szerint
Utazás típusa: Hajóút
Legkedvezőbb alapár/fő: 459.000 Ft / fő / 8 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Ha augusztusban lemaradt, itt a lehetőség, hogy átétlje a Mediterrán életérzést! Dél-Franciaország levendulamezői, a véget nem érő pétanque-játszmák, Ibiza napcsókolta tengerpartja, Itália kockásabroszos éttermei, Firenze élő történelme és Pompeii városa mind-mind felejthetetlen élményt kínál a kikötések alkalmával! Kalandozzon velünk és fedezze fel a Mediterrán csodákat az MSC Seaside fedélzetén!

1. nap Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, átszállással, menetrend szerinti repülőjáratokkal Genovába. Érkezést követően transzfer a szállodába. Délután további részében szabadidő, felfedezhető a színes, hangos, elbűvölő város, labirintusokkal, palotákkal, középkori falakkal, városi liftekkel.

2. nap Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a kikötőbe és bejelentkezés az MSC Seaside fedélzetére. Az ebédet a csoport már a tengerjáró éttermeinek egyikében fogyaszthatja el. A késő délutáni kihajózást érdemes a nyitott fedélzetek egyikéről vagy a kabinok balkonjáról élvezni. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap Kikötés a reggeli órákban Marseille-ben, Európa legnagyobb kikötőjében. A város Provence kapujaként is ismert, hiszen rövid utazással elérhető Franciaország egyik legszebb vidéke, melynek látványától azt is gondolhatná az utazó, hogy itt megállt az idő. A félnapos fakultatívprogram során Marseille és Aix-en-Provence felfedezése. Marseille ikonikus látnivalója a Notre Dame de la Garde székesegyház, mely neo-bizánci stílusban épült és ahonnan a város 360 °-ban belátható. A kikötőben mindig nagy a pezsgés, a reggeli órákban a friss tengergyümölcseit rakodják, alkudoznak a szebbnél szebb árukra és jellegzetes pastis mellett vitatják meg az élet dolgait a helyiek. Aix-en-Provence ideális helyszín a gasztronómia szerelmeseinek, hiszen egymást váltják a színes, illatos piacok, és provence-i különlegességeket kínáló helyi éttermek. A program első állomása az elegancia jegyében épült Saint Saviour katedrális, melyben több építészeti stílus jegyei felfedezhetőek fel, mivel az V. századtól egészen a XVIII. századig építették. A gyalogos városnézés végigvezet Aix-en-Provence-t kettészelő Mirabeau sétányon, melynek egyik oldalán a kanyargós, macskaköves óváros, a másikon pedig a Mazarin negyed található, ahol főként barokk stílusú paloták uralják a városképet. Szabadidő keretében érdemes elveszni a szűk kis utcákban, megkóstolni marcipános calissont, megpihenni a kávézók teraszán vagy megcsodálni a városban mindenhol fellelhető szökőkutakat. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap Érkezés a reggeli órákban a katalán modernizmus központjaként számon tartott Barcelonába. A félnapos fakultatív program arra hivatott, hogy megismertesse eme építészeti stílust a látogatókkal. A városban fellelhető modernizmus ékes példái a legkiemelkedőbb építészek, Antoni Gaudí, Lluís Doménech i Montaner valamint Josep Puig i Cadafalch keze munkái. A kikötőből indulva a Passeig de Grácian, Barcelona lenyűgöző sugárútján felbukkan Gaudí két fontos alkotása, a Casa Batlló és a Casa Milá. Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő, „csontok házának” is nevezett Casa Batllót Gaudí legemblematikusabb alkotásaként tartják számon. A Casa Milá, vagyis a „kőbánya” hűen tükrözi az építészet és a természet összeolvadását. Később Barcelona védjegyének számító Güell Park felkeresése, melyet eredetileg lakóparknak terveztek, végül csak két ház épült fel és az egyikben maga Gaudí élt. A teraszon színes, hosszan hullámzó mozaikkal kirakott padokon élvezhetik az egész városra nyíló panorámát. Érkezés Gaudí máig befejezetlen mesterművéhez, a világ egyik legismertebb bazilikájához, a Sagrada Familiához. A mostani tervek szerint 2026-ra, Gaudí halálának 100. évfordulójára fog elkészülni és 170 méteres magasságával a világ legmagasabb temploma lesz. Látogatás során számos érdekességet tudhatnak meg erről az építészeti csodáról. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap A reggeli órákban érkezés a Baleár-szigetek legszínesebb, a nyári kalandok legideálisabb szigetére, Ibizára. Nem véletlenül választják egyre többen az ideális feltöltődés helyszínéül, hiszen szebbnél szebb tengerpartok váltják egymást, nem beszélve a véget nem érő napsütésről és a szórakozásról. Egy nyári hajóút nem lenne az igazi tengerparti kikapcsolódás nélkül, ezért az egész napos fakultatív program egy másfélórás hajózással veszi kezdetét egy katamarán fedélzetén, míg el nem éri a fehérhomokos, napcsókolta partjairól neves Formentera szigetét. Miután a kapitány lehorgonyoz a part közelében az utazók élvezhetik a hűsítő habokat és a fedélzeten felszolgált ínycsiklandó barbecue ebédet. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap Egész napos hajózás az azúrkék tengeren a hamisítatlan olasz pizza hazájába, Nápolyba. A tengeri napon véget nem érő programok sokasága várja a kicsiket és nagyokat. Érdemes bekapcsolódni az animációs programok valamelyikébe, olasz nyelvleckét venni, új ízeket kóstolni vagy feleleveníteni az eddig megszerzett élmények sokaságát.

7. nap Kikötés a reggeli órákban Olaszország harmadik legnagyobb városában, Campania székhelyén Nápolyban. Habár Nápoly a történelem során számos kultúra, etnikum találkozási pontja volt, a városnak mindig sikerült homogenizálnia lakosságát, ezért lakosai, akár görög, akár spanyol eredetűek, mégis nápolyiaknak tartják magukat. Az erős lokálpatriotizmus is hozzájárult a sajátos nápolyi dialektus a napulitano fennmaradásához. A félnapos fakultatív program során utazás Pompeiibe, ahol látogatás a világhírű ásatási területen. 79. augusztus 24-én a Vezúv tűzhányó váratlanul felébredt, s órákon belül hamu, lávakő, mérges gáz takarta be a körülötte lévő területet és lávával kevert sártenger borított be mindent. A szerencsétlenség olyan váratlan és hirtelen volt, hogy teljesen meglepetésszerűen érte Pompeii és a közeli Herculaneum városának lakóit. Amikor a kitörés véget ért, Pompeiit hat méter magas hamuréteg fedte be, örök időkre megőrizve a virágzó város életének utolsó, rémült pillanatait. A város így maradt meg az utókor számára, maradványai a XVIII. század közepén kerültek napvilágra. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap Reggel érkezés Toszkána legnagyobb tengerparti városába, Livornóba, ahol az egész napos fakultatív program Firenze szépségeibe enged betekintést. A kétórás autóbuszos utazást követően érkezés a reneszánsz bölcsőjébe, mely többek között a Medici családnak köszönheti világhírét. Az első megálló az Arno folyó túloldalán fekvő Michelangelo tér, amely a világ egyik legszebb panorámájáról vált híressé, hiszen innen az egész várost belátni. A XIX. században kialakított tér központi eleme Michelangelo Dávid szobrának mása. Firenze főbb látnivalóit a középkori városfal által határolt belső területen találni. A látogatókat a Dóm téren, a csodálatos hármas fogadja: a Santa Maria del Fiore székesegyház a város szimbólumának számító kupolával, a Giotto harangtornya és a Battistero keresztelőkápolna. A Santa Croce, vagyis a Szent Kereszt templom felkeresése, mely a világ legnagyobb ferences rendi bazilikája és Galileo Galilei végső nyughelye is egyben. Szabadidő keretében érdemes megpihenni a Signoria tér kávézóiban vagy a kockásabroszos éttermek egyikében és csak szemlélni az élő történelmet. A tértől rövid sétával érhető el az Uffizi képtár és az Arno folyó felett átívelő, boltocskákkal tarkított Ponte Vecchio. Az üzletek felett futó Vasari-folyosó Francesco Medici esküvője alkalmából épült, az uralkodói család közlekedését megkönnyítendő a Pitti Palota és a Palazzo Vecchio között. Délutáni órákban továbbutazás Galilei szülővárosába, Pisába. A UNESCO világörökségi listáján is szerepel a Campo dei Miracoli téren található Pisai ferdetorony, mely 1173-as elkészültét követően kezdett el dőlni. Néhány ikonikus fotó elkészítését követően visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap Reggel érkezés Genova kikötőjébe. A délelőtti órákban kijelentkezés a hajóról. Félnapos városnézés Genovában helyi idegenvezető kíséretében. Délutáni órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre késő este.

~ Marseille és Aix-en-Provence: 39.000,- Ft

~ Barcelona - Gaudí nyomában: 39.000,- Ft

~ Ibiza - Formentera: 45.000,- Ft

~ Sorrento és Pompeii: 43.000,- Ft

~ Firenze és Pisa: 43.000,- Ft

 • Érintett orszagok
  Olaszország, Franciaország, Spanyolország
 • Érintett városok
  Marseille, Aix-en-Provence, Barcelona, Ibiza, Formentera, Nápoly, Sorrento, Pompei, Livorno, Firenze, Pisa, Genova
 • Utazás módja
  Repülő
 • Indulás helye
  Budapest
 • Érkezés helye
  Budapest
 • Traszfer az árban
  Igen
 • Árak

  ~ Belső "bella" kabinban: 459.000,- Ft

  ~ Külső, ablakos "fantastica" kabinban: 549.000,- Ft

  ~ Balkonos "fantastica" kabinban: 599.000,- Ft

 • Ár tartalmaz

  - utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Genova – Budapest útvonalon, turista osztályon,

  - 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában az MSC Seaside fedélzetén, 1 éjszakai szállás Genovában,

  - teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással), reggeli Genovában,

  - repülőtéri és kikötői illeték,

  - hajón fizetendő szervizdíj,

  - transzfer autóbusszal,

  - félnapos városnézés Genovában,

  - a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,

  - baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,

  - magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

 • Ár nem tartalmaz

  - Az útlemondási biztosítás árát a részvételi díjak nem tartalmazzák.
   

  Fakultatív Kirándulások:

  ~ Marseille és Aix-en-Provence: 39.000,- Ft

  ~ Barcelona - Gaudí nyomában: 39.000,- Ft

  ~ Ibiza - Formentera: 45.000,- Ft

  ~ Sorrento és Pompeii: 43.000,- Ft

  ~ Firenze és Pisa: 43.000,- Ft

   

 • Szolgáltatások
  Az MSC Cruises első ízben adta át hajóját Miami kikötőjében, ahol a vendégélmény maximális fokozása érdekében egy dedikált terminálon keresztül szállhatnak fel az MSC Seaside fedélzetére. Az innovatív üvegfalú átrium két emeletet foglal el és biztosít atmoszférikus helyszínt a show műsorokhoz, varázslatos kilátással a Karib-tengerre. A Waterfront Broadwalk sétány számos üzletet, kávézót és éttermet kínál, miközben 360°-ban körbesétálható a teljes fedélzet. A felhőtlen kikapcsolódásért a tengerek leginteraktívabb aquaparkja felel, ahol az egész család megtalálja a számára legideálisabb vízi játékot. A fedélzeten kilenc étterem kínálja tálcán a világ gasztronómiai specialitásait és húsz bár/lounge gondoskodik a megfelelő lazításról a parti programok után.
 • Szobajellemzők
  - Belső kabinok: a kb. 16 m2 alapterületű légkondicionált kabinok interaktív televízióval, telefonnal, térítés ellenében internet csatlakozási lehetőséggel, minibárral, kávéfőzővel, széffel és egyénileg szabályozható légkondicionálóval rendelkeznek. A fürdőszobák mosdóval, zuhanyzóval és hajszárítóval felszereltek.

  - Külső, ablakos kabinok: alapterületük kb. 15-18 m2. Alapfelszereltsége megegyezik a belső kabinokéval.

  - Balkonos kabinok: a kb. 19-22 m2 alapterületű kabinok alapfelszereltsége megegyezik a belső és az ablakos kabinokéval, azzal a különbséggel, hogy a balkonon székek és kisasztal is helyet kapott.

  - Bella élménykategória: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.

  - Fantastica élménykategória: a „Bella” kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli beké-szítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.
 • Ellátás
  Teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással), reggeli Genovában.
 • További információk

  Beutazási szabályok: A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

Legjobb árak:
2021.09.17 - 2021.09.25 Legjobb ár$
8 éjtől, Program szerint
Szobatípus: Belső "bella" kabinban
459.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2021.09.17 - 2021.09.25
8 éj, Program szerint, Repülő
Szobatípus: Belső "bella" kabinban
459.000 Ft / fő
2021.09.17 - 2021.09.25
8 éj, Program szerint, Repülő
Szobatípus: Külső, ablakos fantastica kabinban
549.000 Ft / fő
2021.09.17 - 2021.09.25
8 éj, Program szerint, Repülő
Szobatípus: Balkonos "fantastica" kabinban
599.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Kultúra

E-sport, harcművészet és koreai gasztroműsor is lesz ezen az online fesztiválon

A 2021 KoreaON fesztivál idén háromnaposra bővült, és második alkalommal szervezik meg.

Kultúra

Tipikus borsodi kifejezésekből írt dalt egy folkpunk zenekar

Elkészült Borsod-Abaúj-Zemplén megye alternatív himnusza.

Hírek

Súlyos szennyezés történt, tilos a fürdőzés a Duna egy szakaszán

A horgászok ökológiai katasztrófának minősítették a tragikus esetet.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Mediterrán kalandozások csoportos hajóút II.

Olaszország - Ligúr tengerpart - Genova

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
„Kitekintés az Atlanti-óceánra” csoportos MSC SPLENDIDA hajóút
Legjobb ár*:
526.419 Ft / fő / 12 éjtől *2021. október 3-i érkezéssel
„Mediterrán kalandok” csoportos MSC VIRTUOSA hajóút
Legjobb ár*:
490.601 Ft / fő / 10 éjtől *2021. szeptember 21-i érkezéssel
Csoportos Nyugat-Mediterrán hajóút Tunézia érintésével
Legjobb ár*:
344.795 Ft / fő / 8 éjtől *2022. május 21-i érkezéssel
Leonardo szülőföldjén
Legjobb ár*:
132.000 Ft / fő / 4 éjtől *2021. augusztus 19-i érkezéssel
Tengereken át csoportos MSC Grandiosa hajóút
Legjobb ár*:
511.947 Ft / fő / 12 éjtől *2022. április 26-i érkezéssel