Európa Olaszország
járványügyi kockázati besorolás: utazásra nem javasolt

Mediterrán Szépségek csoportos hajóút - MSC Grandiosa

Mediterrán Szépségek csoportos hajóút - MSC Grandiosa
Mediterrán Szépségek csoportos hajóút - MSC Grandiosa
Mediterrán Szépségek csoportos hajóút - MSC Grandiosa
Mediterrán Szépségek csoportos hajóút - MSC Grandiosa
Mediterrán Szépségek csoportos hajóút - MSC Grandiosa
Mediterrán Szépségek csoportos hajóút - MSC Grandiosa
Mediterrán Szépségek csoportos hajóút - MSC Grandiosa
Mediterrán Szépségek csoportos hajóút - MSC Grandiosa
Mediterrán Szépségek csoportos hajóút - MSC Grandiosa
Mediterrán Szépségek csoportos hajóút - MSC Grandiosa
Mediterrán Szépségek csoportos hajóút - MSC Grandiosa

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Indulás helye: Budapest
Utazás típusa: Hajóút
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

MEDITERRÁN SZÉPSÉGEK

A Mediterrán-térség legszebb tájaival együtt az MSC hajótársaság legújabb hajócsodája: az először 2020-ban vízre bocsátott MSC GANDIOSA is bemutatkozik! A stílusos, minden eddiginél pazarabb kialakítás és a páratlan fedélzeti szolgáltatások foglalják méltó keretbe a Nápoly, Szicília, Málta, Barcelona és Marseille ragyogó látnivalóit felvonultató hajós utazást.

1. nap - Budapest - GenovaElutazás Budapestről a késő délelőtti órákban átszállással, menetrendszerinti járatokkal Genovába. Transzfer a szállodába, majd szabadprogram.

2. nap - Genova, Olaszország
Reggeli után félnapos gyalogos városnézés. A kulturális kincsekben gazdag, UNESCO Világörökséghez tartozó óváros főbb látnivalóinak megtekintése: az I. Világháborúban elhunyt genovaiak emlékére készült Diadalív, aPiazza de Ferrari főtér, a San Lorenzo Katedrális, mely a genovai érsek székhelye, a XVI. században épült Annunziata templom, a királyi palota és a bevásárlóutca. A félnapos városnézés után transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap - Nápoly, Olaszország
Kikötés a késő délelőtti órákban Nápolyban. Félnapos fakultatív kirándulás Sorrentóba, mely a délolasz tájakra jellemző olívafákkal és citrusligetekkel tarkított mészkőhegységek ölelésében található. A városnézés első állomása a Tasso tér, mely Torquato Tasso XVI. században élt olasz költőről kapta nevét. A keskeny történelmi utcákon sétálva a XV. századi Sedil Dominova épületéhez lehet eljutni, melyet gyűlésteremként használtak a főurak. A nemesi családok címerei és a XVIII. századbeli freskók még mai is ékes díszei a jellegzetes épületnek. Tovább sétálva a XI. században épült román stílusú katedrális látható, harangtornyának alapját már a római korban lerakták, ajtaja Konstantinápolyból származik. Ezután a Szent Ferenc templom és kolostor megtekintése következik, melynek kertjéből csodálatos kilátás nyílik az öbölre. Szabadprogram, majd visszautazás a nápolyi kikötőbe. Tovább hajózás Messina irányába.

4. nap - Messina, Olaszország
Érkezés a reggeli órákban Szicília partjaihoz, Messinába. Egész napos fakultatív program: elsőként látogatás Európa legmagasabb aktív vulkánjához, a mintegy másfél órás útra lévő Etnához. Először utazás autóbusszal majd gyalog a Silvestri kráterekhez, melyek az 1892-es kitörésnél keletkeztek. Különleges látványt nyújt innen a kopár vulkanikus táj és a tenger mentén elhelyezkedő Catania távoli képe. A következő állomás a bájos Taormina. Érkezéskor szabadidő ebédre, majd a főbb látnivalók gyalogos megtekintése kívülről. Elsőként a festői fekvésű görög színház mellett halad a túra, melynek alapjait a hellén telepesek építették, de ma is látható romjai már a római korból származnak. Ez Szicília második legnagyobb színháza, napjainkban is gyakran helyszíne koncerteknek és operaelőadásoknak. Ezután a középkori Corvaia Palota látható kívülről, amely nevét Taormina egyik legősibb és legismertebb családjáról kapta. A XVI. századtól több mint négy évszázadon át szolgált lakhelyükként az épület. A városnézés utolsó állomása az erődítmény szerű, középkori St. Nicholas bazilika. A program befejezéseként szabadidő, majd visszautazás a kikötőben. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap - Valetta, Málta
Kikötés Vallettában, Málta fővárosában a reggeli órákban. Félnapos fakultatív kirándulás során elsőként a hangulatos Valetta látványosságainak megtekintése. A meseszép Barrakka kertből lélegzetelállító látvány tárul a kikötői öbölre. Következő látnivaló a Szent János katedrális, mely a barokk építészet ékköve. A templomot a XVI. század második felében építette a máltai lovagrend. A hatalmas katedrális belül is gazdagon díszített: értékes kárpitok és festmények láthatók itt, köztük Caravaggio két mesterműve: a Keresztelő Szent János lefejezése és Szent Jeromos című festmények. Továbbutazás a középkori fallal körülvett egykori fővárosba Mdinába, mely a sziget közepén található, és a motorizált járműforgalom korlátozása miatt ,,csendes városnak" is nevezik. Séta a város szűk utcácskáin, a barokk stílusú Szent Pál katedrális megtekintése. Visszautazás a hajóra.

6. nap - Tengeren
Egész napos hajózás Barcelona irányába. Ez a nap remek alkalom az MSC hajótársaság legújabb úszó szállodájának az MSC Grandiosa szolgáltatásainak felfedezésére. A modern felszereltségű hajó minden korosztály számára tartogat élményeket. Különböző tematikájú éttermeiben többek között francia, olasz és amerikai ízek közül válogathatnak a vendégek. A gyerekek önfeledten játszhatnak a különböző vízi parkokban és a klubszobákban. Az esti műsorok egyik kiemelkedő előadása a Cirque du Soleil at Sea. A sétálóutca mennyezetét 80 méter hosszan LED fal borítja, melyen egész nap minifilmek láthatók. A napfény szerelmesei a medencék mellett pihenhetnek, míg az aktív kikapcsolódásra vágyók különböző sportokkal tölthetik a szabadidejüket. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap - Barcelona, Sanyolország
Érkezés Barcelonába a kora reggeli órákban. Barcelona a világ egyik legizgalmasabb és leglátványosabb városa, a modernizmus fővárosa. A félnapos kirándulás a katalán város legszebb helyeire látogat, ahol elsőként a rendkívül látványos Szent Kereszt és Szent Eulália székesegyház megtekintése következik. A katedrális Barcelona gótikus negyedében található, a város nagyrészt épen maradt középkori központjában. A monumentális székesegyház építését a XIII. század legvégén kezdték el, a munkálatok egész a XV. századig tartottak, neogótikus homlokzatát a XIX. században alakították. A viharos múltú templomban található Szent Euláliának, a város egyik védőszentjének kriptája is. Az autóbusz elhalad az építészzseni, Gaudí három híres épülete mellett : a Casa Batllót és a Casa Mil?t autóbuszról, míg a Sagrada Família rövid megállóval, kívülről tekinthető meg. A program zárásaként egy kellemes séta következik a Poble Espanyol területén. A falumúzeumot az 1929-ben megrendezett világkiállítás alkalmából, a spanyol művészi élet bemutatása céljából hozták létre, és máig az egyik legkedveltebb turista látványosság. A falumúzeumban felhúzott épületek tájanként csoportosítva állnak, bennük kézműves műhelyek, boltok, kiállítások kaptak helyet, melyek a népművészeti hagyományok mellett a modern katalán művészeti életbe is betekintést nyújtanak. Visszaúton a Montjuic-hegyről megcsodálható a város, a panoráma semmihez sem fogható. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

8. nap - Marseille, Franciaország

Érkezés Marseille kikötőjébe a reggeli órákban. Az egész napos fakultatív kirándulás során a csoport felkeresi Dél-Franciaország két leglátogatottabb városát. Elsőként Marseille katedrálisának, a város legmagasabb pontján található Notre Dame de la Garde-nak a felkeresése. A székesegyházat Henri-Jacques Espérandieu építtette neo-bizánci stílusban egy ősi erőd alapjaira a XIX. században. Ezt követően másfél órás autóbuszos transzfer Avignonba, a pápák városába. A pápai palota egykoron erődként is szolgált, a XIV. században a nyugati kereszténység szimbóluma és székhelye volt. Alapterülete 15 000 m?, ezzel Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. 1995 óta a palota és Avignon történelmi központja az UNESCO Világörökség része. A délután további részében szabadidő, majd visszautazás a kikötőbe. A kirándulás ebédet nem tartalmaz. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap - Genova - Budapest
Kikötés a reggeli órákban Genovában. Kijelentkezés után transzfer Milánóba, ahol félnapos gyalogos városnézés keretében megtekinthetők a főbb látnivalók. A panoráma városnézés a milánói hercegek korábbi rezidenciájától, a Sforza kastélytól indul. Sétálóutcáján és a hangulatos mellékutcákon haladva érkezés a Dóm térre, melynek ékessége a milánói dóm, az olasz gótika műremeke és Olaszország második legnagyobb temploma. A fehér márványból készült hatalmas templom építése a XIV. században kezdődött és mintegy 600 évig tartott. Reneszánsz és neoklasszikus elemeket ötvöző homlokzata, számos szobra, 135 tornya lenyűgöző látvány. A dóm tér mellett található Vittorio Emanuele Galéria önmagában is csodálatos látnivaló. Elegáns üzletek, mint Louis Vuitton, Gucci, Prada, előkelő éttermek, kávéházak találhatók a beváráslóutcában.

Szabadidő vásárlásra, étkezésre, majd délután transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2020. október 03-11. (1 éjszaka Genovában + 7 éjszaka a hajón)

 • Érintett orszagok
  Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Málta
 • Utazás módja
  Repülő
 • Indulás helye
  Budapest
 • Érkezés helye
  Genova
 • Traszfer az árban
  Igen
 • Árak

  Indulási időpontok: 2020. október 03-11. (9 nap/8 éjszaka)

  Hajótársaság: MSC Cruises

  Útvonal: Genova/ Olaszország - Nápoly/ Olaszország - Messina/Olaszország - Valletta/Málta - Barcelona/Spanyolország - Marseille/Franciaország - Genova/Olaszország

 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest -Genova és Milánó- Budapest útvonalon turista osztályon
  • illetékek
  • transzfer légkondicionált autóbusszal
  • 1 éjszakai szállás Genovában, reggelis ellátással
  • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban, teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melyről munkatársaink adnak felvilágosítást)
  • félnapos panoráma városnézés Genovában és Milánóban
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
  • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során
 • Ár nem tartalmaz
  • szervizdíj a helyszínen (a hajón kijelentkezéskor fizetendő)
  • fakultatív programok
  • italcsomag igény szerint
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
   
  Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.
 • További információk

  Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság - akár a hajóút közben is - fenntartja.


  A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

  x MEDITERRÁN SZÉPSÉGEK *****
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Hírek

Ezek a legújabb szennyvízvizsgálati eredmények a koronavírus örökítőanyagáról

A vizsgálat öt napra előre tudja megjósolni a várható tendenciákat.

Balaton

Ez lett Magyarország kedvenc kilátója

Csupán 30 szavazat döntött az Év Kilátója verseny első két helyezettje között.

Megtekintett utak, szálláshelyek
A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
„Kitekintés az Atlanti-óceánra” csoportos MSC SPLENDIDA hajóút
Legjobb ár*:
430.771 Ft / fő / 12 éjtől *2021. október 3-i érkezéssel
Szardínia és Korzika körutazás
Legjobb ár*:
347.000 Ft / fő / 7 éjtől *2021. június 16-i érkezéssel
Kiruccanás Rómába, az örök városba
Legjobb ár*:
64.200 Ft / fő / 4 éjtől *2020. október 21-i érkezéssel
„Mediterrán kalandok” csoportos MSC VIRTUOSA hajóút
Legjobb ár*:
491.423 Ft / fő / 10 éjtől *2021. szeptember 21-i érkezéssel
Hagyomány és természetjárás Kupuszinán - 1 napos program
Legjobb ár*:
7.307 Ft / fő / éjtől *2020. október 22-i érkezéssel