Mediterrán Szépségek

Mediterrán Szépségek
Mediterrán Szépségek
Mediterrán Szépségek
Mediterrán Szépségek
Mediterrán Szépségek
Mediterrán Szépségek
Mediterrán Szépségek
Mediterrán Szépségek
Mediterrán Szépségek
Mediterrán Szépségek
Mediterrán Szépségek
Mediterrán Szépségek
Mediterrán Szépségek
Mediterrán Szépségek

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2020. október 3 - október 11.
További indulási időpontok »
Időtartam: 9 nap (szombat - vasárnap)
Utazás módja: Repülő, Hajó
Ellátás: Teljes ellátás
Utazás típusa: Hajóút
Legkedvezőbb alapár/fő: 449.000 Ft / fő / 8 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

A látnivalók a Mediterráneum szépséges városai és tájai Olaszország, Málta, Spanyolország és Franciaország partjainál!

MEDITERRÁN SZÉPSÉGEK

Bemutatkozik új csoportos hajóutunk és egy vadonatúj hajócsoda a Mediterrán-térség és a szépség rajongóinak! A 2019-ben debütáló Bellissima a Meraviglia hajóosztály második tagja, páratlan fedélzeti szolgáltatásokkal és újdonságokkal.

1. nap

Budapest - Genova

Szombat, október 5.

Elutazás Budapestről a késő délutáni órákban átszállással, menetrendszerinti járatokkal Genovába. Transzfer a szállodába, majd szabadprogram.

2. nap

Genova, Olaszország

Vasárnap, október 6.
Indulás: 17.00 óra

Reggeli után félnapos gyalogos városnézés. A kulturális kincsekben gazdag, UNESCO Világörökséghez tartozó óváros főbb látnivalóinak megtekintése: az I. Világháborúban elhunyt genovaiak emlékére készült Diadalív, a Piazza de Ferrari főtér, a San Lorenzo Katedrális, mely a genovai érsek székhelye, a XVI. században épült Annunziata templom, a királyi palota és a bevásárlóutca. A félnapos városnézés után transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap

Nápoly, Olaszország

Hétfő, október 7.
Kikötés: 12.00 óra. Indulás: 18:00 óra

Kikötés a késő délelőtti órákban Nápolyban. Félnapos fakultatív kirándulás Sorrentóba, mely a délolasz tájakra jellemző olívafákkal és citrusligetekkel tarkított mészkőhegységek ölelésében található. A városnézés első állomása a Tasso tér, mely Torquato Tasso XVI. században élt olasz költőről kapta nevét. A keskeny történelmi utcákon sétálva a XV. századi Sedil Dominova épületéhez lehet eljutni, melyet gyűlésteremként használtak a főurak. A nemesi családok címerei és a XVIII. századbeli freskók még mai is ékes díszei a jellegzetes épületnek. Tovább sétálva a XI. században épült román stílusú katedrális látható, harangtornyának alapját már a római korban lerakták, ajtaja Konstantinápolyból származik. Ezután a Szent Ferenc templom és kolostor megtekintése következik, melynek kertjéből csodálatos kilátás nyílik az öbölre. Szabadprogram, majd visszautazás a nápolyi kikötőbe. Tovább hajózás Messina irányába.

4. nap

Messina, Olaszország

Kedd, október 8.
Kikötés: 08.00 óra Indulás: 18:00 óra

Érkezés a reggeli órákban Szicília partjaihoz, Messinába. Egész napos fakultatív program: elsőként látogatás Európa legmagasabb aktív vulkánjához, a mintegy másfél órás útra lévő Etnához. Először utazás autóbusszal, majd felvonóval, végül gyalog a Silvestri kráterekhez, melyek az 1892-es kitörésnél keletkeztek. Különleges látványt nyújt innen a kopár vulkanikus táj és a tenger mentén elhelyezkedő Catania távoli képe. A következő állomás a bájos Taormina. Érkezéskor szabadidő ebédre, majd a főbb látnivalók gyalogos megtekintése kívülről. Elsőként a festői fekvésű görög színház mellett halad a túra, melynek alapjait a hellén telepesek építették, de ma is látható romjai már a római korból származnak. Ez Szicília második legnagyobb színháza, napjainkban is gyakran helyszíne koncerteknek és operaelőadásoknak. Ezután a középkori Corvaia Palota látható kívülről, amely nevét Taormina egyik legősibb és legismertebb családjáról kapta. A XVI. századtól több mint négy évszázadon át szolgált lakhelyükként az épület. A városnézés utolsó állomása az erődítmény szerű, középkori St. Nicholas bazilika. A program befejezéseként szabadidő, majd visszautazás a kikötőben. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Valetta, Málta

Szerda, október 9.
Kikötés: 08.00 óra Indulás: 18:00 óra

Kikötés Vallettában, Málta fővárosában a reggeli órákban. Félnapos fakultatív kirándulás során elsőként a hangulatos Valetta látványosságainak megtekintése. A meseszép Barrakka kertből lélegzetelállító látvány tárul a kikötői öbölre. Következő látnivaló a Szent János katedrális, mely a barokk építészet ékköve. A templomot a XVI. század második felében építette a máltai lovagrend. A hatalmas katedrális belül is gazdagon díszített: értékes kárpitok és festmények láthatók itt, köztük Caravaggio két mesterműve: a Keresztelő Szent János lefejezése és Szent Jeromos című festmények. Továbbutazás a középkori fallal körülvett egykori fővárosba Mdinába, mely a sziget közepén található, és a motorizált járműforgalom korlátozása miatt „csendes városnak” is nevezik. Séta a város szűk utcácskáin, a barokk stílusú Szent Pál katedrális megtekintése. Visszautazás a hajóra.

6. nap

Tengeren

Csütörtök, október 10.

Egész napos hajózás Barcelona irányába. Ez a nap remek alkalom az MSC hajótársaság legújabb úszó szállodájának az MSC Bellissima szolgáltatásainak felfedezésére. A modern felszereltségű hajó minden korosztály számára tartogat élményeket. Különböző tematikájú éttermeiben többek között francia, olasz és amerikai ízek közül válogathatnak a vendégek, míg a sétálóutcán a híres francia cukrász Jean- Philippe Mauray csokoládéüzlete kínál ínycsiklandó édességeket. A gyerekek önfeledten játszhatnak a különböző vízi parkokban és a klubszobákban. Az esti műsorok egyik kiemelkedő előadása a Cirque du Soleil at Sea. A sétálóutca mennyezetét 80 méter hosszan LED fal borítja, melyen egész nap minifilmek láthatók. A napfény szerelmesei a medencék mellett pihenhetnek, míg az aktív kikapcsolódásra vágyók különböző sportokkal tölthetik a szabadidejüket. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap

Barcelona, Sanyolország

Péntek, október 11.
Kikötés: 07.00 óra Indulás: 18:00 óra

Érkezés Barcelonába a kora reggeli órákban. Barcelona a világ egyik legizgalmasabb és leglátványosabb városa, a modernizmus fővárosa. Félnapos fakultatív városnézés során a csodás Passeig de Gracia úton haladva elsőként a több ezer színes csempével borított Casa Batlló látható kívülről, majd a Casa Mila előtt halad az út. Ezt követően a Güell park mellett halad el a túra, mely eredetileg egy luxus lakóparknak készült, de végül csak két lakóház épült a területen, ahol Gaudi és családja is élt. A program talán legkiemelkedőbb látnivalója, Gaudi máig befejezetlen mesterműve a Sagrada Família azaz a Szent Család-templom megtekintése. A gótikus épületet 2010-ben XVI. Benedek pápa emelte bazilika rangra. Elkészültét követően, melyet 2026-ra, Gaudi halálának 100. évfordulójára terveznek, a világ legnagyobb bazilikája lesz. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

8. nap

Marseille, Franciaország

Szombat, október 12.
Kikötés: 08.00 óra Indulás: 18:00 óra

Érkezés Marseille-be a reggeli órákba. Marseille egy nagy múltú, kozmopolita város, ahol a látnivalók köre nagyon széles skálán mozog: templomok, művészeti galériák, fehér homokos strandok, elegáns éttermek, kifogyhatatlan szórakozási lehetőségek teszik vonzóvá az utazó számára. A várost görög hajósok alapították Kr.e. 600 körül. Félnapos fakultatív kirándulás egy hamisítatlan provence-i kis városba Aix en provence-be, mely 40 percre található Marseilletől. A kirándulás első látnivalója a XII. századi St. Saviour katedrális és kert. Ezután séta a történelmi belvárosban a neves Mazarino negyedhez. Szabadprogram és vásárlási lehetőség után visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap

Genova, Olaszország

Vasárnap, október 13.
Kikötés: 08.00 óra

Kikötés a reggeli órákban Genovában. Kijelentkezés után transzfer Milánóba, ahol félnapos gyalogos városnézés keretében megtekinthetők a főbb látnivalók. A panoráma városnézés a milánói hercegek korábbi rezidenciájától, a Sforza kastélytól indul. Sétálóutcáján és a hangulatos mellékutcákon haladva érkezés a Dóm térre, melynek ékessége a milánói dóm, az olasz gótika műremeke és Olaszország második legnagyobb temploma. A fehér márványból készült hatalmas templom építése a XIV. században kezdődött és mintegy 600 évig tartott. Reneszánsz és neoklasszikus elemeket ötvöző homlokzata, számos szobra, 135 tornya lenyűgöző látvány. A dóm tér mellett található Vittorio Emanuele Galéria önmagában is csodálatos látnivaló. Elegáns üzletek, mint Louis Vuitton, Gucci, Prada, előkelő éttermek, kávéházak találhatók a beváráslóutcában. Szabadidő vásárlásra. étkezésre, majd délután transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. október 5 - 13. (7 éjszaka a hajón + 1 éjszaka Genovában)

 • Érintett orszagok
  Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Málta
 • Érintett városok
  Nápoly, Messina, Valetta, Barcelona, Marseille, GENOVA (GENOA)
 • Utazás módja
  Repülő, Hajó
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest –Genova és Milánó– Budapest útvonalon turista osztályon,
  • transzfer légkondicionált autóbusszal,
  • 1 éjszakai szállás Genovában, reggelis ellátással,
  • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban,
  • teljes ellátás a hajón italfogyasztással (melynek tartalmáról munkatársaink adnak felvilágosítást),
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
  • félnapos panoráma városnézés Genovában és Milánóban,
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt,
  • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.
   
  Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.
   
  A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.
 • Ár nem tartalmaz
  • Illetékek: 89.000,- Ft /fő,
  • A helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő)
  • Fakultatív kirándulások
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
  • Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.
 • Ellátás
  teljes ellátás a hajón italfogyasztással (melynek tartalmáról munkatársaink adnak felvilágosítást)
 • További információk

  Indulási időpontok:

  2019. 05. 11. (8 éjszaka a hajón + 1 éjszaka Genovában)

  Hajótársaság: MSC Cruises

  Útvonal:
  Genova/ Olaszország | Nápoly/ Olaszország | Messina/Olaszország | Valletta/Málta | Barcelona/Spanyolország | Marseille/Franciaország | Genova/Olaszország

   

Legjobb árak:
2020.10.03 - 2020.10.11 Legjobb ár$
8 éjtől, Teljes ellátás
Szobatípus: belső bella kabin
449.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2020.10.03 - 2020.10.11
8 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: belső bella kabin
449.000 Ft / fő
2020.10.03 - 2020.10.11
8 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: ablakos fantastica kabin
529.000 Ft / fő
2020.10.03 - 2020.10.11
8 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: balkonos bella kabin
579.000 Ft / fő
2020.10.03 - 2020.10.11
8 éj, Teljes ellátás, Hajó
Szobatípus: balkonos fantastica kabin
609.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Bor & Gasztró

Mindenkit fokhagyma-keresztségre hív az újranyitó Retro Lángos

Nem messze régi Arany János utcai helyétől, a hétvégén újra nyit a város egyik legjobb lángosozója.

Bor & Gasztró

Ezen a fesztiválon megtudhatjuk, hol is rejlik a kenyér lelke

A hagyományosan kenyeret készítők találkozóját minden évben augusztus 19-én és 20-án rendezik meg Budapesten.

Családbarát

Egy hétéves kisfiú a levelével jókedvre akarta deríteni II. Erzsébetet

Sikerült neki, jött is rá a válasz a Windsori kastélyból.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Mediterrán Szépségek

Olaszország - GENOVA (GENOA)

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Indián nyár csoportos mediterrán hajóút
Legjobb ár*:
289.351 Ft / fő / 8 éjtől *2020. szeptember 10-i érkezéssel
Héraklész oszlopai csoportos mediterrán hajóút
Legjobb ár*:
397.239 Ft / fő / 9 éjtől *2020. szeptember 27-i érkezéssel
GÖRÖG-SZIGETEK - 7 éjszakás hajóút - RH07M470
Legjobb ár*:
170.852 Ft / fő / 7 éjtől *2020. október 17-i érkezéssel
Hétvége Velencében
Legjobb ár*:
54.500 Ft / fő / 2 éjtől *2020. szeptember 18-i érkezéssel
Szingapúri ízelítő az őszi szünetben - csoportos hajóút magyar idegenvezetővel
Legjobb ár*:
654.047 Ft / fő / 6 éjtől *2020. október 25-i érkezéssel