Nagy Brazília - Csoportos Körutazás

Nagy Brazília - Csoportos Körutazás
Nagy Brazília - Csoportos Körutazás
Nagy Brazília - Csoportos Körutazás
Nagy Brazília - Csoportos Körutazás
Nagy Brazília - Csoportos Körutazás
Nagy Brazília - Csoportos Körutazás
Nagy Brazília - Csoportos Körutazás
Nagy Brazília - Csoportos Körutazás
Nagy Brazília - Csoportos Körutazás
Nagy Brazília - Csoportos Körutazás
Nagy Brazília - Csoportos Körutazás
Nagy Brazília - Csoportos Körutazás

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő
Utazás típusa: Körút
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

A legnépesebb dél-amerikai ország, a világ leghosszabb folyójának otthona, őserdeje a Föld leggazdagabb élővilág rezervátuma és itt születnek a világ legjobb focistái és legszebb topmodelljei.

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Salvador de Bahia – Manaus/Amazónia – Iguacu – Rio de Janeiro

Időpont: 2019. május 11-23.

Nagy Brazília - Budapest–Salvador de Bahia 1. nap

Hajnalban elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, lisszaboni átszállással. Lisszabonban panoráma városnézés autóbusszal, ismerkedés a portugál főváros látnivalóival. Délután továbbutazás Salvador de Bahia városába. Megérkezés a késő esti órákban Bahia állam fővárosába, mely portugál gyarmati építészeti stílusával, afro-brazil kultúrájával, gyönyörű fekvésével tűnik ki a brazil nagyvárosok sorából. Salvador de Bahia a XVI-XVII. században a Brazíliába érkező rabszolgakereskedelem központja volt. A színpompás város mindig az ünnepeké és a táncé a főszerep, ezért a boldogság fővárosának is nevezik. Transzfer a szállodába, szállás Salvador de Bahiában.

Nagy Brazília - Salvador de Bahia 2. nap

Egész napos városnézés során ismerkedés Salvador de Bahia felső és alsó városrészének látnivalóival. Utazás autóbusszal délre a hatalmas tengerparti öböl partán lévő Barra kerületbe, mely épületeivel a korai gyarmati idők emlékeit őrzi. Ezt követően látogatás az UNESCO Világörökség részét képező Pelourinho városrészhez, ahol a koloniális építészet emlékeinek dél-amerikai viszonylatban is legnagyobb öröksége látható. Séta a szűk, macskaköves utcácskákon a pasztell épületek között. A Lacerda lift – Brazília első liftje, majd a barokk São Francisco templom megtekintése, melynek csodálatos rózsafa faragványai és gazdagon aranyozott belseje is megcsodálható. Innen séta a Pelourinho térre, az óváros szívébe. A városnézés az alsóváros felfedezésével folytatódik, mely éles kontrasztban áll a felsővárossal. A Tororo-lagúna közepén az impozáns candomblé orixa („szellem”) szobrokkal, a futball világbajnokságra épült Arena Fonte Nova labdarúgó stadionja, majd az Itapagipe-félsziget következik, ahol érezhetően lassúbb az élet, mint a nyüzsgő felsővárosban. Itt található a híres Bonfim templom, Brazília legnagyobb búcsújáró temploma, mely fontos helyszíne a misztikus afrobrazil Candomblé vallásnak is. Rövid megálló az ikonikus, közel 100 éves Sorveteria da Ribeira fagylaltozónál. A következő helyszín a Monserrat-negyed, ahonnan remek kilátás nyílik az öbölre és a városra, végül a Mercado Modelo színes piaca, ahol helyi árucikkek és ajándéktárgyak kaphatók. A program során ebéd egy helyi éteremben. Szállás Salvador de Bahiában.

Nagy Brazília - Salvador de Bahia–Manaus 3. nap

Reggeli után látogatás egy Capoeira – iskolában, ahol a különleges, gyakran akrobatikus mozgáselemekre épülő brazil harcművészeti kultúra rejtelmeibe pillanthatnak be a résztvevők. A Capoeira ősét az afrikai rabszolgák hozták magukkal Brazíliába az 1500-as években. Sokáig az alvilág egyik jelképe volt, (harc)művészeti szintre csak a XX. század elején emelkedett, amikor megnyílt Salvadorban az első Capoeira-iskola. A csoport résztvevői közelről láthatják gyakorolni a város egyik legnevesebb iskolájának harcművészeit és megfigyelhetik ezt a rendkívül bonyolult és a zenével szigorú összhangban lévő, inkább táncnak, mint küzdésnek tűnő mozgásformát. A program után rövid látogatás a Rio Vermelho színes piacán, ahol helyi portékák és kézműves tárgyak kaphatók. Ebéd a piac területén egy helyi étteremben. Transzfer a repülőtérre, elutazás belső repülőjáratokkal, átszállással Manaus városába. Megérkezés a késő esti órákban. Transzfer a szállodába, ahol késői vacsora vagy hideg csomag. Szállás Manaus városában.

Nagy Brazília - Manaus - Amazónia 4. nap

A Rio Negro és az Amazonas folyók találkozásánál fekvő Manaus Amazonas állam székhelye és igazi metropolisz. Az óváros párizsias hangulata és szecessziós épületei meglepik a látogatókat, gazdag építészete az egykor virágzó kaucsuk-kereskedelemnek köszönhető. Félnapos városnézés a Teatro Amazonas operaház megtekintésével, mely Manaus legkiemelkedőbb látnivalója. A díszes, reneszánsz stílusú monumentális épület a világ egyik legpompásabb operaháza, belsőépítészetéhez a gondosan válogatott minőségi anyagokat – kerámiát, üveget, márványt, kelméket, festményeket – Európából hozatták. Ezt követően rövid megálló a Rio Negro palotánál, a kormány egykori hivatalos székhelyénél, majd a jellegzetes, cölöpökön álló házak (palafitas) mellett folytatódik az út. Végül látogatás az Adolpo Lisboa városi piacnál, ahonnan a kikötő is látható. Transzfer hajóval (kb. 1,5 óra) a Rio Negro folyón a dzsungel mélyén megbúvó lodge típusú szálláshelyre. Kezdetét veszi a program egyik legkülönlegesebb része: az amazóniai esőerdő felfedezése izgalmas programokkal és ennek a hatalmas, áthatolhatatlan és lenyűgöző természeti csodának a megtapasztalása testközelből. A lodge-ba érkezést követően ebéd, majd a bungalók elfoglalása. Délután a folyó élővilágának felfedezése helyi vezetővel, mely során kajmánok, kis szerencsével éjszakai sólymok, kígyók és békák figyelhetők meg. Vacsora és szállás a lodge-ban.

Nagy Brazília - Amazónia / a dzsungelben 5. nap

A korai reggeli után séta a dzsungelben, látogatás egy cabloco (amazóniai lakos) otthonában, ahol ismerkedés a helyi szokásokkal, hagyományokkal. A résztvevők a manióka liszt készítés rejtelmeibe is bepillantást nyerhetnek, mely a trópusi éghajlatot kedvelő manióka gyökérgumójából készül. Visszatérés a lodge-ba, ahol ebéd. Délután utazás kenuval egy igapóba, mely folyóvízzel elárasztott erdőséget jelent; piranha halászat, majd látogatás a majomerdőbe. Este visszatérés a dzsungel lodge szállásra. Vacsora és szállás a lodge-ban.

Nagy Brazília - Manaus-Iguacu 6. nap

A korai reggeli után rövid szabadidő pihenésre, búcsú az amazóniai esőerdő semmihez sem hasonlítható világától. Indulás hajóval a Vizek Találkozásához, egy lenyűgöző természeti jelenséghez, ahol a sárga színű Amazonas és a fekete Rio Negro találkozik és immár egybefolyva hömpölyög tovább a perui határ felé. A két folyó a manausi torkolatnál találkozva szabad szemmel is jól láthatóan különül el, nem csak színük, de hőmérsékletük is eltérő. Ebéd egy Janauari-tavon „lebegő”, cölöpökön álló étteremben. Transzfer a manausi repülőtérre, továbbutazás helyi repülőjárattal, átszállással Foz do Iguacuba.

Nagy Brazília - Iguacu 7. nap

Megérkezés Iguacuba a kora hajnali órákban. Transzfer a szállodába, pihenés. Reggeli után ismerkedés az Iguacu-vízesésekkel félnapos kirándulás keretében: a brazil oldal zuhatagainak megtekintése. Az Argentína és Brazília határán található lenyűgöző Iguacu-vízesés a világ egyik legszebbje, összesen 270 zuhogóból és kisebb vízesésből áll. A több helyen kiépített kilátókról páratlan a Niagara után második legnagyobb vízhozamú vízesés panorámája. A program után fakultatív Macuco-szafari kirándulás keretében lehetőség nyílik motorcsónakokkal a vízesések közelébe hajózni és egy közeli és izgalmas szemszögből megcsodálni a zuhatagokat. A kirándulás alatt ebéd egy helyi étteremben. Szállás Foz do Iguacuban.

Nagy Brazília - Iguacu 8. nap

Reggeli után félnapos kirándulás: az argentin oldal vízeséseinek megtekintése. Utazás kisvonattal, majd gyalogtúra a vízesésekhez. A kilátópontokról Garganta do Diablo, vagyis az Ördögtorok zuhatag csodálható meg, mely a vízesések legnagyobbika és 80 méter magasról, hatalmas víztömeggel és nagy robajjal zúdul a mélybe. A lezúduló víz dübörgése már messziről hallatszik, látványa pedig semmihez sem hasonlítható. Út közben ebéd. Este fakultatív Rafain-show: grill büfévacsora egy tipikus brazil étteremben, melyet különböző latin-amerikai országok zenéjét es népművészetét bemutató folklór műsor követ. Szállás Foz do Iguacuban.

Nagy Brazília - Rio de Janeiro 9. nap

Transzfer a repülőtérre, elutazás Rio de Janeiro városába. A megérkezést követően panoráma városnézés a világ egyik legszebb városában. Ismerkedés a történelmi látnivalókkal és az olimpiai sétánnyal, ahol a „cariocák”, vagyis a helyiek drukkoltak kedvenceiknek a 2016-os nyári olimpiai játékokon. Látogatás a Centro városrészben, amely az üzleti élet központja, itt található az Edgar Fonseca tervezte piramis alakú, modern Szent Sebestyén Katedrális. Pillantás a Maracana stadionra és a Sambadrome-ra, a riói karneválok helyszínére. A Cinelandia negyedben a Municipial Színház és a Nemzeti Könyvtár és a Szépművészeti Múzeum látható. A 2016-os Olimpiára megépített kikötői rész, a Poero Maravilha, az olimpiai sétány és a Mauá tér a város legújabb ékességei. A program után ebéd egy belvárosi étteremben. Szállás Rio de Janeiróban, a Copacabana mellett lévő Leme beach tengerparti szállodájában.

Nagy Brazília - Rio de Janeiro 10. nap

Egész napos kirándulás Rióban a város két emblematikus látnivalójának: a Corcovadónak és a Cukorsüveg-sziklának a megtekintésével, út közben ebéddel. Rio de Janeiro jelképe a Corcovado-hegyen lévő Megváltó Krisztus szobor, amely áldásra emelt karral magasodik a város fölé. A mintegy 10 milliós nagyváros közepén található impozáns sziklát a Tijuca esőerdő övezi, amelyet Rio tüdejének is neveznek. A közel 40 méter magas és 700 tonnás szobor a világ új hét csodájának egyike. A város másik jellegzetessége a Cukorsüveg-hegy, amely drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonóval közelíthető meg. A két állomásból álló pálya első megállója a 224 méter magas Urca-hegyen van, majd innen üvegezett falú felvonóval közelíthető meg a Pao de Acucar, a Cukorsüveg-hegy, ahonnan szintén varázslatos a panoráma. Nem hiába szól a helyiek közmondása, miszerint Isten hat nap alatt teremtette a Világot, a hetediken pedig Riót. A program után fakultatív kirándulási lehetőség egy szambaiskolába, ahol a karnevál kulisszái mögé nyerhetnek bepillantást az utazók. A városban összesen 80 szambaiskolát és több mint 100 000 szambatáncost hoz lázba a minden évben februárban megrendezésre kerülő karnevál, melynek záróünnepségén a hat legjobb iskola lejt végig a Sambadrome-on fergeteges hangulatban. Látogatás az egyik vezető szambaiskolába, ismerkedés a szambaiskola életével, a szamba történetével és a karneválok múltjával és még arra is lehetőség nyílik, hogy az utasok a parádés kosztümöket magukra öltve megörökítsék az eseményt. Szállás Rio de Janeiró-ban.

Nagy Brazília - Rio de Janeiro–Petropolis 11. nap

Egész napos szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív program: egész napos látogatás Petropolisban ebéddel. Petropolis, a Riótól autóbusszal 2 órára lévő lenyűgöző „császári város” az 1800-as években az uralkodócsalád nyári rezidenciájául szolgált. Épületeivel, bájos utcáival hűen őrzi I. és II. Péter császár emlékét. A Császári Múzeum megtekintése, melynek az egykori nyári rezidencia ad otthont és ahol értékes bútorok és személyes tárgyak mesélnek a régi időkről. Este fakultatív program: büfévacsora, majd Rio legújabb szamba show-jának, a Ginga Tropicalnak megtekintése. A show a brazil táncokat mutatja be az afrikai gyökerektől, a szamba, a capoeira, a forró látványos elemeivel ismerkedhetnek a résztvevők. Szállás Rio de Janeiró-ban.

Nagy Brazília - Rio de Janeiro-Budapest 12. nap

A délelőtt szabad. Fakultatív hajókirándulás a Guanabara-öbölben. Transzfer a Marina di Gloria kikötőbe, ahol hajóra szállva a hazautazás előtt még egyszer alkalom nyílik Rio legszebb látnivalóinak megtekintésére a híres öbölből nyíló festői panorámával. Transzfer a repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.

Nagy Brazília - Budapest 13. nap

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

A programok az esetleges menetrendmódosulás-, a dzsungel lodge kirándulásai az időjárás függvényében változhatnak!

Minimum létszám: 16 fő.

 • Érintett városok
  Manaus, Foz do Iguacu, Rio de Janeiro, Petropolis, SALVADOR DE BAHIA
 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Salvador de Bahia / Rio de Janeiro - Budapest útvonalon, valamint belső repülőjáratokkal, átszállással Salvador de Bahia – Manaus – Iguacu – Rio de Janeiro útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal 
  • 9 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban, 2 éjszakai szállás az amazóniai esőerdőben standard kategóriájú lodge kétágyas, egyszerű berendezésű bungalóiban
  • 11 alkalommal reggeli, 9 alkalommal ebéd és 3 alkalommal vacsora a leírás szerint 
  • a leírás szerinti programok és kirándulások belépőjegyek nélkül 
  • magyar idegenvezető
 • Ár nem tartalmaz
  • illetékek 
  • belépőjegyek felára 
  • borravalók 
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás 
  • útlemondási biztosítás 
  • fakultatív programok (minimum létszám: 12 fő)
  Iguacu – Macuco-szafari 35 000 Ft/fő
  Iguacu – vacsora és Rafain show 25 000 Ft/fő
  Rio – látogatás egy szambaiskolában 22 000 Ft/fő
  Rio – Petropolis kirándulás ebéddel 32 000 Ft/fő
  Rio – vacsora és Ginga Tropical show 52 000 Ft/fő
  Rio – hajókirándulás a Guanabara-öbölben 19 000 Ft/fő
   
 • Szobajellemzők
  9 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban, 2 éjszakai szállás az amazóniai esőerdőben standard kategóriájú lodge kétágyas, egyszerű berendezésű bungalóiban.
 • Ellátás
  11 alkalommal reggeli, 9 alkalommal ebéd és 3 alkalommal vacsora a leírás szerint
Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Túra

Az ötletes szerkezet, ami egynapos zsilipelést takarít meg a hajósoknak

Sok turista nézi meg az Arzviller hajóliftet, ami négy perc alatt szállítja fel és le a járműveket.

Kultúra

Bréma a muzsikusokon innen és túl

Sokkal többet nyújt, mint csak az ismert Grimm-mese felelevenítése!

Közel

Nemsokára tekerhetünk Oroszlány és Tatabánya között

Az elkészült kerékpárút érinti Környét, Kecskédet és a majki kamalduli kolostort is.

Megtekintett utak, szálláshelyek

Nagy Brazília - Csoportos Körutazás

Brazília - SALVADOR DE BAHIA

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Dél-thaiföldi Körutazás Pihenéssel Krabin
Legjobb ár*:
349.000 Ft / fő / 11 éjtől *2020. február 20-i érkezéssel
Brazília Körutazás
Legjobb ár*:
279.900 Ft / fő / 10 éjtől *2019. október 22-i érkezéssel
Costa Rica - Felhőerdők, Vulkánok és Gazdag Partok
Legjobb ár*:
629.000 Ft / fő / 10 éjtől *2020. március 3-i érkezéssel
Egy Hét Az Egyenlítőnél- Ecuador
Legjobb ár:
Kérjen ajánlatot!
Szilveszter Rióban – Csoportos Városlátogatás
Legjobb ár*:
799.000 Ft / fő / 6 éjtől *2019. december 29-i érkezéssel