Nagy körutazás Mexikóban, all inclusive üdüléssel Cancúnban, magyar nyelvű idegenvezetéssel

Nagy körutazás Mexikóban, all inclusive üdüléssel Cancúnban, magyar nyelvű idegenvezetéssel
Nagy körutazás Mexikóban, all inclusive üdüléssel Cancúnban, magyar nyelvű idegenvezetéssel
Nagy körutazás Mexikóban, all inclusive üdüléssel Cancúnban, magyar nyelvű idegenvezetéssel

Összefoglaló az utazásról

Utazás ideje: 2018. február 4 - február 14.
Időtartam: 11 nap (vasárnap - szerda)
Utazás módja: Repülő
Ellátás: All inclusive
Legkedvezőbb alapár/fő: 539.000 Ft / fő / 9 éjtől
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

Mexikóváros - Teotihuacan - Guadalupé - Mérida - Kabah - Uxmal - Izamal - Chichén Itzá - Cancún

Időpont: 2018. február 4-14. (9 éjszaka)

Kettő az egyben utazás! Körutazás Mexikó fantasztikus történelmi tájain, majd all-inclusive üdülés Cancún tengerpartján, fejedelmi körülmények között! Mexikót körbe utazni igazi időutazást jelent: az azték birodalomtól a spanyol hódításon át egészen a modern időkig sok évszázadnyi emlék vár felfedezésre a Közép-amerikai országban, melynek korszakait csak ott, a történelem helyszínein élheti át a látogató. Az izgalmas kalandokat és varázslatos történelmi emlékeket kínáló körutazás második felében a pihenés, a teljes kikapcsolódás válik főszereplővé. Mexikó legismertebb üdülőhelye Cancún az 1950-es évekig érintetlen volt a civilizációtól, utána viszont hihetetlen gyorsasággal nőtte ki magát az egyik legkedveltebb tengerparti üdülőhellyé, ahol minden a nyaralók kényelmét, kikapcsolódását szolgálja. A nagyszabású szállodák a hosszú és széles, finom homokú tengerpart mellett sorakoznak, szórakozóhelyei, éttermei és bárjai amerikai életérzést sugallnak.

Mexikói körutazás, üdülés Cancúnban

1. nap
Elutazás Mexikóvárosba, Mexikó fővárosába a menetrend szerint. Megérkezés után transzfer a szállodába, elhelyezkedés és rövid pihenés. Kora este közös séta az idegenvezetővel. Szállás Mexikóvárosban.

2. nap
Egész napos kirándulás Teotihuacanba, a Világörökség részét képező olmék romvárosba. A Kolumbusz előtti időkben Teotichuacan volt Mexikó és Közép-Amerika legnagyobb városa. A legkorábbi építkezések ie. 200-as évekre tehetők - itt épült fel Mexikó és az Újvilág második legnagyobb piramisa, a Nap piramis. A hatalmas területen levő négyzetháló alapú város másik nevezetessége a több kilométer hosszú Holtak Útja, mely a Hold piramisnál végződik. Elbúcsúzva Tollas Kígyótól és Esőistentől, Guadalupé, az amerikai kontinens legnagyobb búcsújáró helye felé folytatódik a mexikói körutazás. A Miasszonyunk Bazilika katolikus templom és nemzeti búcsújáróhely Mexikóvárostól északra, annak a helynek a közelében, ahol a legenda szerint Szűz Mária megjelent. A XVI. századi, eredeti templom mellett felépítettek egy modern kegyhelyet is, amikor a régi épület alapjai instabillá váltak és veszélyeztették a látogatókat. A búcsújáróhelyre az országból és a világ számos pontjáról érkeznek nagy tömegben hívők és gyógyulni vágyók, színes forgataggá varázsolva a helyet. Visszautazás Mexikóvárosba, ahol szállás.

3. nap
Reggeli után félnapos városnézés Mexikóvárosban: Mexikó és a világ legnagyobb városában kb. 10 millióan laknak, de a becsült adatok szerint közigazgatási területén majd 21 millióan élnek. A városba érkezéskor rögtön érezhető annak magaslati fekvése, Mexikóváros ugyanis a tengerszint felett 2000 méteren található. A nagy felfedezők korában, 1519-ben érkezett ide Herman Cortéz konkvisztádor és a lerombolt azték főváros romjaira építette fel a várost. Szerencsére ma már békésen él egymás mellett a három kultúra: a rangját visszanyert indián, a spanyol és a kettőből lett mexikói. A program látnivalói: a főtér (Zocalo) - az azték időkben ceremóniák helyszíne, majd a koloniális kortól a város hatalmas főtere közel hatvanezer négyzetméteres területével. Itt látható a Metropolitan Katedrális, mely a XVI-XVIII. század között épült spanyol gótika elemeivel Mexikó és Amerika legnagyobb katedrálisa, valamint a történelmi központ és a szövetségi negyed épületei. Az Alameda Park, Szépművészeti Palota megtekintése (kívülről). Látogatás a Plaza Garibaldin, a hangulatos „mariachik terén”, ahol mariachi zenészek szórakoztatják a turistákat fülbemászó dallamaikkal. A városnézés után transzfer a délre fekvő Xochimilco kerületébe, melynek ékessége a trajinera különleges, összesen 180 km hosszú tó-és csatornarendszere. Hajókirándulás a tarkabarka mexikói színekben pompázó, gondolákhoz hasonlító hajókon, mely során megcsodálható a város dús növényzete, gyönyörű természeti környezete. A program után visszautazás autóbusszal a Chapultepec Parkhoz, ahol szabadidő, vagy az Antropológiai Múzeum fakultatív megtekintése idegenvezetővel. A belépő díja kb. M$ 70/felnőtt, a helyszínen fizetendő. A múzeumban az ország prekolumbián és még létező indián kultúráinak páratlan gyűjteménye látható, itt tekinthető meg többek között a 24 tonnás bazalttömbből kifaragott híres Nap-kő vagy Naptár, az azték kultúra jelképe is. Transzfer a szállodába, szállás Mexikóvárosban.

Mexikói körutazás, üdülés Cancúnban - 4. nap
Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás belső repülőjárattal Méridába, Mexikó Yucatán szövetségi államának fővárosába. A megérkezés után városnézés a spanyol Francisco de Montejo "El Mozo" alapította városban, mely meghódításakor még T'ho néven volt maja romváros. Lebontott piramisainak hatalmas kőzeteiből épült fel a San Antonio-i Szent Ildefonso katedrális, az amerikai kontinens legrégebbi katedrálisa. A Plaza keleti oldalán lévő katedrális, a XVIII. századi Plaza a Palacio Municipal, vagy a XV. századi Casa de Montejo mely a Yucatán uralkodó egykori otthona, mind a város lenyűgöző látnivalói. Látogatás a híres Paseo de Montejo városrészben, ahol a XX. században számos milliomos épített csodálatos haciendát a város körüli dzsungelben. A „mexikói Champs-Élysées” -ként is emlegetett pazar út gazdagsága a XX. elejére vezethető vissza, amikor a zöld aranyként is számon tartott henequén vagy sisa nevű növény kereskedelme élte virágkorát Méridában. Transzfer a szállodába, szállás Méridában.

Mexikói körutazás, üdülés Cancúnban - 5. nap
Egész napos kirándulás a Puuc régió két legnagyobb városába, Kabah és Uxmal régészeti lelőhelyeire. A városok a maja civilizáció késői, klasszikus korában, i.sz.700 és 1000 között élték virágzásukat. Kabah legkiemelkedőbb látnivalója a Maszkok Palotája, ahol a hosszú orrú Chaac esőisten képmása látható, összesen 260 változatban. Uxmal, a maják alapította lenyűgöző romváros 1996 óta része az UNESCO Világörökségének. Máig is rejtély, miért építettek itt várost, hiszen nincsenek, s nem is voltak folyók vagy helyi vízforrások a környéken. Uxmal egyik legkiemelkedőbb látnivalói a chultun-ok, azok a ciszternák, melyekben az esővizet felfogták és tárolták a lakosság számára. A víz további jelentőségét mutatja a számos szobor és faragvány, mely szintén Chaac-ot, az esőistent ábrázolja. Fakultatív program: az Uxmal mellett található különleges Kakaó Múzeum megtekintése idegenvezetővel. A belépő díja kb. M$ 120/felnőtt, mely a helyszínen fizetendő. Visszautazás Méridába, ahol szállás.

Mexikói körutazás, üdülés Cancúnban - 6. nap
Elutazás Mexikó és a rejtélyekkel teli maja kultúra legnagyobb és leglátogatottabb romvárosába, Chichén Itzába, ahol az ősi maja és a tolték idők emlékei keverednek. Út közben a varázslatos „sárga” város, Izamal megtekintése, mely az ősi időkben a legmagasabb maja isten, Itzamná és a napisten, Kinich-Kakmó imádásának központja volt. A lenyűgöző Chichen Itzába érve az ősi maja és a tolték idők emlékeinek felfedezése. A hatalmas területen fekvő egykori településből rögtön kiemelkedik az El Castillo (a Kastély), melyet Kukulkan, a tollas kígyóisten tiszteletére emeltek. Az 55 méter magas templomra 91 lépcső visz fel, és aki elég bátor, megmászhatja a piramistemplomot, hogy onnan lássa a letűnt korok grandiózus épületeit és a csodálatos panorámát. A Labdajáték tere különleges akusztikával a maja élet mindennapjait örökíti meg. A romvárosban látható még számos templom és tér a híresen hírhedt áldozatok és győztesek emlékeivel. A látogatás után utazás a Yucatán-félsziget egyik különleges természeti sajátosságához, egy festői cenotéhoz, vagyis beszakadt tetejű mészkőbarlanghoz, melynek kristálytiszta vizében fürdőzésre is alkalom nyílik. Tovább utazás Cancúnba, a tengerpartra, ahol szállás.

7-9. nap
Üdülés Cancúnban, Mexikó Riviera Maya névre hallgató turistaövezetének központjában, fakultatív programlehetőségek a helyszínen. A Yucatán-félsziget Atlanti-óceán felöli partvidékén elterülő "Can Cún" egyesek szerint az mexikói maják nyelvén azt jelenti: "kígyófészek", mások szerint a név eredete "aranyedény". Cancún és a hozzá tartozó kisebb üdülőhelyek minden elvárásnak megfelelnek, hiszen az aktív, pezsgő tengerpartok mellett csendesebb, családias hangulatú partszakaszok is megtalálhatók. Ahol egykor maja városok romjai és szerény halászfalvak álltak, ma a világ egyik legkedveltebb üdülőparadicsoma található. Szállás Cancúnban all inclusive ellátással.

Fakultatív kirándulások magyarul beszélő idegenvezetéssel:
Minimum létszám: 16 fő

Tulum és Xel-Ha egész napos kirádulás ebéddel
A program a maja történelmi látnivalókat kombinálja egy felejthetetlen strandolással. Reggel elutazás autóbusszal a Cancúntól délre fekvő Tulum romvárosába, mely a legnagyobb épségben megmaradt tengerparti maja rom és a spanyol hódítások idején még fontos jelentőségű maja kikötőváros volt. A romváros szépségét elsősorban fekvése adja: egy gyönyörű tengerparti sziklafalra épült. Az építmény a türkiz árnyalataiban pompázó tenger látványával felejthetetlen élmény. Tulum megtekintése után utazás autóbusszal a Maya Riviera szívébe, Xel-Ha méltán természeti csodaként nyilvántartott vízi parkjába, ahol a fürdőzés mellett all inclusive ellátás nyújt feltöltődést. Az itt eltöltött idő alatt étkezések, korlátlan alkoholmentes italfogyasztás, snorkeling felszerelést és személyenként egy törölköző, valamint öltözőszekrény biztosított.
Gyermeknek a vízi parkban az minősül, aki magasabb mint 100 cm, de alacsonyabb, mint 140 cm. A 140 cm feletti gyermek felnőtt árat fizet, a 100 cm alatti gyermek számára a belépés ingyenes.

Xcaret Park egész napos kirándulás ebéddel
Xcaret fantasztikus eco-parkja egy festői tengerparton fekszik, kizárólag a félszigeten őshonos állatokkal és növényekkel, édes vízű barlangfolyóval, búvárkodási lehetőséggel várja a kalandokra és a feltöltődésre vágyókat. Több mint negyven attrakciója a történelem, a kultúra, a gasztronómia és a természet világához visz közelebb, az egész család számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. Tengeri teknősök, lamantinok, pillangók, orchideák csodálhatók meg többek között természetes környezetükben. Az itt eltöltött nap csúcspontja este az ősi maja labdajáték bemutatója, illetve a folklór műsor egy 6000 fős színházban. A program tartalmaz egy napközbeni büféétkezést alkoholmentes italokkal, 2 italkupont, snorkeling felszerelést, valamint személyenként egy törölközőt és öltözőszekrényt.
Gyermeknek a vízi parkban az minősül, aki magasabb mint 100 cm, de alacsonyabb, mint 140 cm. A 140 cm feletti gyermek felnőtt árat fizet, a 100 cm alatti gyermek számára a belépés ingyenes.

Egész napos kirándulás Isla Mujeresre – az „asszonyok szigetére”
A paradicsomi szépségű, csupán 8 km hosszú Isla Mujeres Cancún partjaitól rövid hajóútra tökéletes kikapcsolódással, a legszebb strandokkal és búvárkodási lehetőséggel várja az ide látogatókat. Utazás autóbusszal a kikötőbe, majd onnan hajóval az „asszonyok szigetére”. A hajóút során bár és snackek, a szigeten snorkel felszerelés biztosított. A búvárkodás után a ismerkedés a szigettel séta keretében, majd ebéd egy helyi étteremben. Délután visszautazás Cancúnba hajóval.
A gyermek kedvezmény 5-11 év közötti gyermekekre vonatkozik. A 11 év feletti gyermek felnőtt árat fizet, az 5 év alatti gyermek számára a belépés ingyenes.

Mexikói körutazás, üdülés Cancúnban - 10. nap
Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

Mexikói körutazás, üdülés Cancúnban - 11. nap
Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

A javasolt borravaló mértéke kb. 35 USD/fő, a helyszínen fizetendő.

Helyszínen fizetendő kilépési illeték: kb.48 USD/fő.

Minimum létszám: 16 fő

 • Utazás módja
  Repülő
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, átszállással Budapest – Mexikóváros / Cancún - Budapest útvonalon, valamint belső repülőjárattal Mérida – Cancún útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt utazás légkondicionált autóbusszal
  • 3 éjszakai szállás Mexikóvárosban, 2 éjszakai szállás Meridában középkategóriájú szállodák kétágyas szobáiban , 4 éjszakai szállás Cancúnban négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
  • a körutazás során reggelis, az üdülés alatt all inclusive ellátás
  • a körutazásban leírt programok és kirándulások a szükséges belépőkkel
  • baleset –, betegség– és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • magyar idegenvezető
 • Ár nem tartalmaz
  • illetékek
  • javasolt borravaló, melynek mértéke kb. 35 USD/fő (helyszínen fizetendő)
  • helyszínen fizetendő kilépési illeték: kb.48 USD/fő
  • fakultatív programok és múzeumlátogatások
 • Szobajellemzők
  3 éjszakai szállás Mexikóvárosban, 2 éjszakai szállás Meridában középkategóriájú szállodák kétágyas szobáiban reggelis ellátással, 4 éjszakai szállás Cancúnban négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban all incusive ellátással.
  A harmadik személy (felnőtt vagy gyerek) 2 dupla ágyas (king) szobában, tehát nem külön pótágyon kerül elhelyezésre, 3 db külön álló ággyal rendelkező szoba nem lehetséges. Egy szobában legfeljebb 3 fő helyezhető el!
 • Ellátás
  A körutazás során reggelis, az üdülés alatt all inclusive ellátás.
Legjobb árak:
2018.02.04 - 2018.02.14 Legjobb ár$
9 éjtől, All inclusive
Szobatípus: kétágyas
539.000 Ft / fő
Elérhető indulások:
Időtartam:
Utazás módja:
Ellátás:
Szobatípus:
2018.02.04 - 2018.02.14
9 éj, All inclusive, Repülő
Szobatípus: kétágyas
539.000 Ft / fő

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Útra kész

Irány a napos Marseille! A Ryanair új járatot nyitott

A téli menetrend részeként közvetlen járat indul Dél-Franciaországba.

Útra kész

Foglaljon négylábújának felügyeletet a repülőjegye mellé!

Az EasyJet a legelképesztőbb árukapcsolással állt elő.

Családbarát

Pécs hamarosan csokimámorban úszik majd

Szeretné tudni, milyen a csokoládés kolbász?