Amerika USA New York (NY)
járványügyi kockázati besorolás: fokozott biztonsági kockázat

New York, New England, Kanada

New York, New England, Kanada
New York, New England, Kanada
New York, New England, Kanada
New York, New England, Kanada
New York, New England, Kanada
New York, New England, Kanada
New York, New England, Kanada
New York, New England, Kanada
New York, New England, Kanada
New York, New England, Kanada
New York, New England, Kanada
New York, New England, Kanada
New York, New England, Kanada
New York, New England, Kanada
New York, New England, Kanada

Összefoglaló az utazásról

Utazás módja: Repülő, Hajó
Utazás típusa: Hajóút
Részletes kalkuláció / időpont módosítás »

Utazás leírása, tudnivalók

New England, a keleti part legkisebb földrajzi régiója az USA történelmének kiemelkedő szereplője. A partvidék szélfútta öblei a régiót különleges szemszögből mutatják meg.

NEW YORK, NEW ENGLAND, KANADA

A lenyűgöző Boston egyszerre historikus és nagyvárosi hangulata mellett álmos, tengerparti kisvárosok gyönyörű épületei emlékeztetnek itt az Óvilágra. New York-ból északra, Rhode Island, majd Maine felé haladva, s Kanadába átlépve a festői vidékek nemcsak kulturális, de gasztronómiai meglepetéseket is tartogatnak. A csodálatos tájak az őszi New York színeivel, hangulatával és látnivalóival kiegészülve részesítik felejthetetlen élményekben az utazót.

1. nap

Budapest – New York

Kedd, október 8.

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással New Yorkba. Érkezést követően transzfer a manhattani szállodába. Bejelentkezés és a szobák elfoglalása. Szállás New York-ban.

2. nap

New York, USA

Szerda, október 9.

New York fantasztikus hely, mely mindig és mindenkor lenyűgözik látogatóit. Mégis, legtöbben az őszt tartják a város igazi évszakának, amikor vörös és aranyló faleveleket sodor a szél és a parkok szebbnél szebb őszi színekben pompáznak. Félnapos autóbuszos városnézés Manhattanben: Times Square, Metropolitan Opera, Central Park, Metropolitan múzeum, Fifth Avenue, St. Patrik Katedrális, Rockefeller Center, Grand Central Terminal. Látogatás Harlemben, ahol a fókuszban a zene és az afroamerikai kultúra áll. Délután szabadprogram, este fakultatív New York by night program: a kétórás sétahajózás során a Szabadság-szobor kivilágítva tekinthető meg. Szállás New York-ban, manhattani szállodában.

3. nap

New York, USA

Csütörtök, október 10.

Félnapos autóbuszos városnézés Manhattan további látnivalóinak felfedezésével: Greenwich Village, az Empire State Building épülete, Vasalóház, Soho, Kínai negyed, Little Italy, Wall Street, World Trade Center emlékhely, Brooklyn híd, fotószünet az East River túloldalán. Pillantás a Szabadság szoborra a Battery Parkból. Este fakultatív Broadway show – est a rivaldafényben, egy musical megtekintése. Szállás New York-ban, manhattani szállodában.

4. nap

New York, USA

Péntek, október 11.

Egész napos szabadprogram a város további felfedezésére. A Manhattan déli csücskében az ikertornyok helyén épült legújabb torony, a One World Observatory meglátogatása nem csupán a kilátás miatt ajánlott, építészetileg is felejthetetlen élményt nyújt (belépőjegy előre igényelhető). A művészetrajongók 150 múzeum közül választhatnak érdeklődésük szerint, a természetet kedvelők a Central Parkban gyönyörködhetnek a New York-i ősz színeiben: a Belvedere-kastély előtti rétre ilyenkor vöröslő lombszőnyeg terül, a Harlem Meer-nél a gingko fák sárgulása gyönyörködteti a szemet. A helyszínen az idegenvezető segítséget nyújt további programok megszervezésében. Szállás New York-ban, manhattani szállodában.

5. nap

New York, USA

Szombat, október 12. Indulás: 17.00 óra

Reggeli, majd kijelentkezés a hotelből. Transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a Regal Princess tengerjáró hajóra és a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Newport, Rhode Island, USA

Vasárnap, október 13. Kitötés: 07.00 óra Indulás: 17.00 óra

Kikötés a reggeli órákban Newport-ban, ahol kishajókkal szállítják a vendégeket a szárazföldre. Félnapos fakultatív kirándulás az 1639-ben alapított elbűvölő Newportban, mely, a Brit Birodalom lefontosabb gyarmati kikötője volt az amerikai forradalom előtt, s gyönyörű házai, épületei ma is őrzik az aranykor hangulatát. A város a XIX. század fordulóján vált az iparmágnások és gazdagok pihenőhelyévé, ma is kedvelt nyaralóhely. Itt, a Szent Mária templomban kötött házasságot 1953-ban John és Jacky Kennedy. Híres „weekend házai” között olyan pazar villák találhatók, mint Isaac Bell egykori nyaralója, vagy a Vanderbildek grandiózus palotái. A program során a két legismertebb Vanderbilt kúriát, a Breakers-t és a Marble House-t keresik fel. A Breakers villát Richard Morris Hunt építész tervezte a Vanderbilt család megrendelésére itáliai reneszánsz stílusban. 7 millió dollárba került az építkezés, mely mai viszonylatban mintegy 200 millió dollárnak felel meg. Ezt követően az egyik légfényűzőbb amerikai birtok, a Marble House felkeresése. A csupa hófehér márvány kúriát Mr. Vanderbilt felesége, Alva születésnapjára építtette 1892-ben és a Vanderbilt család „művészeti templomának” szerepét töltötte be. A program után visszautazás a hajóra., ahol vacsora és szállás.

7. nap

Boston, USA

Hetfő, október 14. Kitötés: 11.00 óra Indulás: 20.00 óra

Érkezés a délelőtti órákban Boston kikötőjébe. A reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás az USA legrégebbi városában, az amerikai függetlenség bölcsőjében. A Copley tér felé induló panorámás városnézés először az ország legrégebbi parkját, a Boston Commont érinti, ahonnan a vörös téglával kirakott Freedom Trail – a „szabadság útja” indul, majd a New State House lenyűgöző arany kupolája, a közel 100 éves, hattyú alakú csónakjairól híres Public Garden és az 1773-as bostoni teadélutánt megelőző gyülekező helyszíne, az Old South Meeting House következik. Rövid megálló a Copley téren, ahol a város klasszikus és modern építészete egyaránt képviselteti magát. A tér fő látványossága a román stílusú Szentháromság Templom, amely 1877-ben nyerte el végleges formáját és tökéletes példája a kora amerikai építészetnek. A tér déli részén fekszik az Egyesült Államok első városi könyvtára, az olasz reneszánsz stílusjegyeit is viselő Boston Public Library. Szintén itt található New England legmagasabb épülete, az ultramodern John Hancock-torony. Az utat folytatva érkezés Paul Revere éjjeli vágtájának helyszínére, az Old North templomhoz; tornyában a mai napig látható az a két lámpás, mely egykor a brit vöröskabátosok hollétét jelezte. Továbbutazás Lynn, majd Salem városába. Ebéd egy partmenti étteremben, majd a kapitányok és kereskedők grandiózus házaival övezett Chestnut utcán a Salem Boszorkány Múzeum izgalmas interaktív kiállításának megtekintése. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap

Bar Harbor(Acadia Nemzeti Park), USA

Kedd, október 15. Kitötés: 07.00 óra Indulás: 19.00 óra

Kikötés a kora reggeli órákban a Maine állambeli Bar Harbor-ban, ahol kishajókkal szállítják a vendégeket a szárazföldre. Csipkézett partjaival és az Acadia Nemzeti Parkkal Bar Harbor elsősorban a természetkedvelők népszerű kirándulóhelye. Jellegzetes világítótornyai és a dühös hullámok csapkodta sziklák képe nem hiába ragadta magával egykor Brooke Astort és a Rockefellereket. A reggelit követően félnapos fakultatív autóbuszos kirándulás Bar Harbor városán keresztül a Mount Desert szigeten fekvő Acadia Nemzeti Park területére. Az út során fantasztikus fotótémát kínálnak a park robusztus partszakaszai, a végeláthatatlan, örökzöld fenyőerdők és a föléjük magasodó hegycsúcsok. A kb. 43 km hosszú Park Loop úton haladva érkezés a Thunder Hole-hoz. A szikla falába vájt öböl híres a becsapódó tengervíz mennydörgő robajától. A kanyargós út során lenyűgöző kilátás nyílik az Otter Cliff-re és Maine méltán híres sziklás partjaira. Tovább haladva érkezés a közel 470 m magas Cadillac-hegy csúcsára, amely Észak-Amerika keleti partjának legmagasabb pontja. A rózsaszín gránitból álló hegy tetejéről pazar kilátás nyílik Bar Harborra, Frenchman Bay-re és a Cranberry-szigetekre. Visszautazás a kikötőbe a nemzeti parkon keresztül. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap

Saint John (New Brunswick), Kanada

Szerda, október 16. Kitötés: 05.00 óra Indulás: 16.00 óra

Kikötés a hajnali órákban Kanada partjainál, New Brunswick legnagyobb városában, Saint Johnban, mely a történelemrajongókat és a természetkedvelőket egyaránt megörvendezteti látnivalóival. Az egész napos fakultatív program első állomása az 1877-es fekete szerdaként is emlegetett tűzvészt követően újjáépített történelmi negyed, ahol Kanada viktoriánus stílusú épületeinek legszebbjei találhatók. Ezt követően látogatás a Carleton Martello toronyhoz, amely egykor a part menti védelmet szolgálta; lenyűgöző innen a városra, az öbölre és a Partridge-szigetre nyíló panoráma. Továbbutazás a Reversing vízesés partján fekvő Wolastoq parkba, majd ebéd egy helyi étteremben. Később a Reversing Falls Rapids természeti látnivalójának felkeresése, ahol Kelet-Kanada legnagyobb folyói és a világ legerőteljesebb áramlatai kerülnek szemtől szembe egymással. Dagály esetén, kisebb ház méretű hullámok, zuhatagok hangos morajlását lehet hallani a Saint John folyó hegyszorosán keresztül. A britek által a város védelmére emelt Fort Howe megtekintése, majd ezt követően látogatás a Brunswick Múzeumba, ahol életnagyságú barázdás bálna, ősi masztodon, valamint a régió erdőkitermelő és hajóépítő múltjának emlékei láthatók. A hajós részletei miatt építészetileg is különleges Old City piacon csábító helyi termékek és kézműves tárgyak kaphatók. Utazás St. Martin halászfaluba, ahol lehetőség nyílik helyi portékák vásárlására, majd rövid szabad program a parton és a tengeri barlangok környékén. Vacsora és szállás a hajón.

10. nap

Halifax (Nova Scotia), Kanada

Csütörtök, október 17. Kitötés: 09.00 óra Indulás: 18.00 óra

Kikötés Halifaxban, a kanadai Nova Scotia tartományi székhelyén, mely az egyik első angol település volt az országban; nyüzsgő nagyvárosi hangulata mellett számtalan értékes történelmi épület és emlék is felfedezhető itt. A reggelit követően félnapos fakultatív program, mely során autóbuszos utazás Halifax városából Peggy’s Cove idilli kis halászfalvába. A szeles partok, a gömbölyű gránitsziklák, a színes házak és az elmaradhatatlan világtótorony képe békebeli tengerparti hangulatot áraszt. A falucska bebarangolása során lehetőség nyílik a hamisítatlan mézeskalács vagy a gőzölgő tengeri halleves megkóstolására és a helyi portékákat kínáló apró üzletek felfedezésére. A gránitszikla tetején magányosan álldogáló piros-fehér világítótorony 1914 óta védelmezi a szikláktól a tengerészeket és inspirálja alkotásra a művészeket és fotográfusokat. Egy homárbemutatót követően visszautazás Halifaxba. A festői út több jelentős történelmi látnivaló mellett halad el, mint a Province House vagy a Halifax óratorony. Vacsora és szállás a hajón.

11. nap

Tengeren

Péntek, október 18.

Egész napos hajózás az Atlanti-óceánon New York irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik kipihenni az eddig szerzett élmények sokaságát, felfedezni a Regal Princess szolgáltatásait és még egyszer bekapcsolódni a hajó által szervezett programok egyikébe.

12. nap

New York, USA

Szombat, október 19. Kikötés: 07.00 óra

Érkezés a kora reggeli órákban New York kikötőjébe. Kijelentkezés a hajóról, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás Budapestre, átszállással.

13. nap

Budapest

Vasárnap, október 20.

Érkezés Budapestre.


Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. októer 8-20. (7 éjszaka a hajón + 4 éjszaka New Yorkban)

 • Érintett orszagok
  USA, Kanada
 • Érintett városok
  Newport, Boston, Bar Harbor, Saint John, Halifax, New York (NY)
 • Utazás módja
  Repülő, Hajó
 • Ár tartalmaz
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – New York – Budapest útvonalon, turista osztályon
  • transzfer autóbusszal,
  • 4 éjszakai szállás New Yorkban helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában reggelivel,
  • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban,
  • teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást),
  • két félnapos kirándulás belépők nélkül New Yorkban,
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt,
  • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.
   
  Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.
 • Ár nem tartalmaz
  • Illetékek: 209.000,- Ft /fő,
  • szervizdíj New Yorkban USD 40/fő,
  • szervizdíj a helyszínen USD 95/fő (a hajón kijelentkezéskor fizetendő),
  • fakultatív kirándulások,
  • ESTA engedély.
  A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

  Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.
 • Ellátás
  teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást)
 • További információk

  Indulási időpontok:

  2019. 10. 08. (7 éjszaka a hajón + 4 éjszaka New Yorkban)

  Hajótársaság: Princess Cruises

  Útvonal:
  New York | Newport (Rhode Island) | Boston | Bar Harbor | Saint John | Halifax | New York

  Vízum: a biometrikus bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba. A beutazáshoz érvényes ESTA engedély szükséges, melyet az utazás előtt Interneten keresztül lehet megkérni, ennek árát a részvételi díj nem tartalmazza.

   

Elérhető csomagajánlatokhoz, indulásokhoz kérje ajánlatunkat!

Az utazás szervezője

Kapcsolódó szolgáltatások

Kapcsolódó cikkek
Bor & Gasztró

Ausztráliában lejárt sörrel működtetnek egy helyi szennyvíztisztítót

A sörkészítő üzemek fogtak össze, hogy a víztisztítás folyamata tovább működhessen.

Kultúra

Határok nélküli játékokra várnak mindenkit a Skanzenben

A fizikai és szellemi határokat is próbára tevő játékokat augusztus 20-án és 21-én próbálhatják ki.

Budapest

Pokrócról, párnáról, szimfonikus zene kíséretében kapkodhatjuk a csillagokat

Ez a Budai Szabadtéri Színház egyik legnépszerűbb eseménye már évek óta.

Megtekintett utak, szálláshelyek

New York, New England, Kanada

USA - New York (NY)

A keresett ajánlat már nem elérhető. Az alábbi utazásokat ajánljuk helyette:
Héraklész oszlopai csoportos mediterrán hajóút
Legjobb ár*:
387.311 Ft / fő / 9 éjtől *2020. szeptember 27-i érkezéssel
Őszi napsütés - egyéni hajóút
Legjobb ár*:
129.000 Ft / fő / 4 éjtől *2020. október 13-i érkezéssel
Csoportos hajóút - Mediterrán kincsek nyomában az októberi hosszú hétvégén
Legjobb ár*:
292.812 Ft / fő / 7 éjtől *2020. október 17-i érkezéssel
Csoportos hajóút - Gibraltáron keresztül az Atlanti-partra
Legjobb ár*:
361.790 Ft / fő / 8 éjtől *2020. szeptember 27-i érkezéssel
Indián nyár csoportos mediterrán hajóút
Legjobb ár*:
282.120 Ft / fő / 8 éjtől *2020. szeptember 10-i érkezéssel